Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is aloë vera gel?

Aloë vera gel wordt gewonnen uit de aloë vera plant, die al duizenden jaren bekend staat om zijn vele heilzame eigenschappen. De zuivere aloë vera gel is de transparante gel, die je ziet als je een blad van de aloë vera plant afbreekt of afsnijdt.

Aloë vera gel is dus een zuiver natuurproduct, dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Je kunt het kopen als crème, shampoo, in andere vormen van huidverzorgingsproducten voor uitwendig gebruik en als drinks en sapjes voor inwendig gebruik.

Aloë vera gel is een echt veelzijdig product, dat je voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Daarom is het aan te bevelen om altijd een tube aloë vera gel in huis te hebben, omdat je daarmee een effectief middel hebt om af te komen van zonnebrand, kleine brandwonden, bevriezing, insectenbeten, schaafwonden, kleine sneetjes, droge handen, voeten en lippen, huidirritatie, rode bultjes na het scheren en ontharen en nog veel meer.

Aloë vera gel is ook verkrijgbaar als Aloë Vera drink of als voedingssupplement bij een Aloë Vera kuur, zodat je ook inwendig kunt profiteren van de vele goede eigenschappen van aloë vera.

Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie
Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie - Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes

Wat zijn de voordelen van aloë vera gel?

Aloë vera kan in zekere zin worden gezien als een plant met ontzettend veel goede eigenschappen. Aloë vera gel kan daarom voor een groot aantal verschillende doeleinden worden gebruikt; van alle vormen van huidverzorging tot behandeling van huidaandoeningen en het stabiliseren van maagproblemen.

De vele geweldige eigenschappen van aloë vera zijn al duizenden jaren bekend. Al in het oude Griekenland en Egypte werd de plant voor veel verschillende dingen gebruikt, zoals een verbrande huid en het genezen van littekens. Tegenwoordig gebruiken we aloë vera voor uitwendig gebruik in huidverzorgingsproducten, shampoo etc. en voor inwendig gebruik in de vorm van sapjes, drinks en voedingssupplementen.

Waar kun je aloë vera gel voor gebruiken?

Aloë vera gel werkt verkoelend, verlichtend, jeukverminderend en herstellend voor de huid. Daarnaast heeft aloë vera een verzachtende en genezende werking. Al die verschillende eigenschappen zorgen ervoor, dat aloë vera gel ideaal is voor de verzorging van:

  1. Lichte brandwonden.
  2. Zonnebrand – en als preventieve bescherming tegen de zon.
  3. Schaafwonden en kleine sneetjes.
  4. Minder gecompliceerde wonden in de huid en slijmvliezen, zoals gebarsten lippen, pijnlijke tepels na borstvoeding, rode billetjes van baby’s, etc.
  5. Droge en gebarsten handen en voeten.
  6. Rode bultjes en kleine sneetjes na ontharing en het scheren.
  7. Striae bij zwangere vrouwen.
  8. Acné.
  9. Eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.
  10. Roos en een vette of droge hoofdhuid.

Zo wordt aloë vera gel gemaakt

Aloë vera gel wordt gemaakt van de transparante gel, die zich middenin het grijsgroene blad van de aloë vera bevindt. Het geelgroene sap direct onder het bladoppervlak werkt echter enigszins laxerend en kan de huid irriteren.

Direct na het oogsten van de aloë vera plant worden de bladeren gewassen en wordt de gel uit de bladeren geperst. Daarna gaat de gel door microfilters en wordt deze gepasteuriseerd, om eventuele micro-organismen te doden. Daardoor blijven de vele goede eigenschappen behouden en hoeven er geen conserveringsmiddelen te worden toegevoegd.

De verdere verwerking van de aloë vera gel voor huidverzorgingsproducten of drinks vindt plaats onder even strenge en gecontroleerde hygiënische omstandigheden als de oogst. Ook worden voortdurend laboratoriumanalyses van zowel de ingrediënten als de eindproducten gemaakt.

Er bestaan meer dan 300 verschillende soorten aloë vera planten, maar lang niet alle soorten hebben heilzame eigenschappen. De aloë vera plant is niet veeleisend, maar kan niet tegen vorst. Hij groeit daarom alleen in subtropische en tropische delen van de wereld.


Aloë vera gel voor het gezicht

Aloë vera gel staat bekend om zijn verzachtende en hydraterende werking op de huid. Daarnaast werkt de aloë vera gel ook herstellend en staat aloë vera ook bekend om het verminderen van eeltvorming op de huid.

Iedereen kan dus baat hebben bij het gebruiken van producten met aloë vera gel om zich dagelijks te wassen en de huid te reinigen. Voor die dagelijkse huidverzorging kun je ook dag- en nachtcrèmes en oogcrèmes met aloë vera krijgen. Mensen met huidproblemen, zoals acné en een vette huid of eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen kunnen ook heel goed producten met aloë vera gel voor het gezicht gebruiken.


Aloë vera gel voor het haar

Heb je last van roos, een geïrriteerde hoofdhuid, vet haar of droog haar, dan is het de moeite waard om haarshampoo en conditioner met aloë vera gel te gebruiken. Aloë vera staat bekend om zijn verzorgende en hydraterende eigenschappen. Tegelijkertijd zijn haarproducten met aloë vera gel mild en zacht, zodat het hele gezin ze kan gebruiken.

Haarproducten met aloë vera gel helpen de hoofdhuid te stabiliseren. Omdat aloë vera ook jeukverminderend werkt, een desinfecterende en antibacteriële werking heeft en bovendien effectief werkt tegen schimmel- en virusinfecties, zijn de producten niet alleen effectief tegen roos, maar ook bij eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

Aloë vera gel hydrateert en verzorgt niet alleen je haar en hoofdhuid, maar heeft als bonuseffect dat het je haar ook nog meer laat glanzen.


Aloë vera gel voor de huid

Aloë vera gel is vooral bekend als natuurlijk middel, dat voor veel verschillende vormen van huidverzorging kan worden gebruikt; van dagelijkse gezichtsverzorging tot de behandeling van diverse huidaandoeningen. Je kunt reinigingsproducten, wasproducten en crèmes met aloë vera gel gebruiken voor de dagelijkse verzorging van de huid op jouw gezicht en lichaam.

Maar je kunt crèmes en producten met aloë vera ook gebruiken voor specifieke klachten. Bijvoorbeeld om rode bultjes en ongemak na scheren en ontharen te voorkomen. Het kan ook een snel en effectief middel zijn in de dagelijkse strijd tegen sneetjes en schaafwonden, kleine brandwonden, zonnebrand, gebarsten handen en voeten en nog veel meer dingen, waarbij je huid snel verzacht, verkoeld en hersteld moet worden.

Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie
Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie - Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes

Aloë vera gel als drank

Aloë vera heeft een groot aantal geweldige eigenschappen. Daar kun je niet alleen van profiteren in crèmes en producten voor de huid, maar je kunt er ook baat bij hebben door middel van aloë vera gel dranken.

Aloë vera gel drinks zijn aloë vera in vloeibare, geconcentreerde vorm. Met slechts een paar eetlepels per dag krijg je jouw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen. Je kunt het puur drinken of bijvoorbeeld mixen door je smoothie of sapje, als je dat liever hebt.

Met aloë vera gel sap kun je de balans in jouw maag en de rest van je lichaam versterken. Aloë vera gel kan onder andere bijdragen aan een sterker immuunsysteem, het verzachten van brandend maagzuur en zure oprispingen, zorgen voor een goed zuur-base-evenwicht in je lichaam, de balans in jouw maag normaliseren en verstoppingen en diarree voorkomen, een opgeblazen gevoel in de maag verminderen, een stabieler bloedsuikerniveau creëren en je lichaam reinigen van afvalstoffen en gifstoffen, die zich hebben opgehoopt.

Heb je last van een slechte adem, pijnlijk tandvlees, geïrriteerd tandvlees, parodontitisaften of keelpijn, dan kun je aloë vera gel drinks ook als mondwater gebruiken.


Waar kan ik aloë vera gel kopen?

Je kunt aloë vera gel voor je huid, haar of voor inwendig gebruik kopen bij natuurvoedingswinkels, in de apotheek of in webshops. Sommige producten, met name de drankjes, zijn ook te koop bij bepaalde supermarkten.

Niet alle aloë vera producten bevatten dezelfde hoeveelheid aloë vera, dus controleer dit goed als je deze producten koopt.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw eigen aloë vera gel te maken, maar dat vergt tijd en vereist kennis over het productieproces. Bovendien heb je een enorme hoeveelheid aloë vera planten nodig, om slechts een kleine hoeveelheid aloë vera gel te produceren. De meeste mensen kopen hun aloë vera gel daarom het liefst kant-en-klaar.

Aloë vera gel kan door het hele gezin en mensen van alle leeftijden gebruikt worden. Het is daarom een goed idee om altijd een tube klaar te hebben liggen in de verbanddoos, de keuken en de koffer. Klaar voor het verzorgen van verschillende wondjes, zonnebrand, brandwonden, een droge en gebarsten huid en nog veel meer.

Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie
Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie - Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes

FAQ over aloë vera gel

Helpt aloë vera gel tegen acné?

Aloë vera gel is een effectief middel tegen acné, puistjes en een vette huid, omdat aloë vera een antibacteriële werking heeft. Tegelijkertijd is het een mild product, dat de huid verlicht en verzorgt. Heb je last van acné, dan kun je baat hebben bij aloë vera gel. Zowel voor uitwendig gebruik op de huid als voor inwendig gebruik als voedingssupplement.


Waar kan ik aloë vera gel kopen?

Je kunt de vele verschillende producten met aloë vera gel kopen op de plekken, waar je jouw huidverzorgings- en gezondheidsproducten meestal koopt. Dat wil zeggen in natuurvoedingswinkels en in de apotheek. Vaak vind je een aantal van deze producten ook in de supermarkt.


Hoe bewaar ik aloë vera gel?

De vele verschillende huidverzorgingsproducten met aloë vera gel kunnen gewoon op kamertemperatuur bewaard worden. Drankjes die aloë vera gel bevatten kunnen op kamertemperatuur bewaard worden, maar moeten na het openen in de koelkast bewaard worden. De meeste mensen drinken hun aloë vera gel het liefst koud.


Waar kan ik aloë vera gel voor gebruiken?

Aloë vera gel kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Aloë vera heeft een gunstig effect op huid en haar en kan ook inwendig gebruikt worden. Het kan gebruikt worden voor onder andere zonnebrand, lichte brandwonden, insectenbeten, schaafwonden, kleine sneetjes, droge en gebarsten handen en voeten en bij huidirritatie na het scheren en ontharen. Bovendien heeft aloë vera gel een gunstig effect op het maag- en darmsysteem.


Wat is aloë vera gel?

Aloë vera gel is de transparante gel, die voorkomt in de bladeren van een aloë vera plant. De gel wordt gebruikt in een groot aantal producten voor de huid, het haar en voor inwendig gebruik. Aloë vera gel werkt verzachtend, verkoelend, jeukverminderend, genezend en desinfecterend. Bovendien versterkt en herstelt de gel het lichaam.


Is aloë vera gel goed voor mijn haar?

Aloë vera staat bekend om zijn genezende, desinfecterende en jeukverminderende eigenschappen en om het effectief tegengaan van schimmelinfecties. Daarom is het een effectief middel tegen roos, een jeukende hoofdhuid, droge hoofdhuid en vette hoofdhuid. Aloë vera gel helpt om de hoofdhuid te stabiliseren.


Waarom moet ik aloë vera gel drinken?

Aloë vera drankjes bevatten een groot aantal vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten, die het lichaam versterken. Bovendien werken aloë vera drinks reinigend en stabiliseren ze de maag en het darmsysteem. Dat versterkt jouw immuunsysteem, stabiliseert het bloedsuikerniveau en bestrijdt brandend maagzuur en zure oprispingen.


Kan ik zelf aloë vera gel maken?

Je kunt jouw eigen aloë vera gel maken, maar dat is een langdurig proces en je hebt heel veel aloë vera planten nodig om slechts een kleine hoeveelheid aloë vera gel te produceren. De meeste mensen kopen daarom hun aloë vera gel het liefst als kant-en-klaar product.

Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie
Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie - Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram