Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Kom af van de bacteriën

De allerbeste methode om rode bultjes te vermijden, is ze te voorkomen. En de beste manier om de vervelende bultjes te voorkomen, is om over te gaan op de aanval tegen de bacteriën.

Wanneer je je intiem scheert, openen de poriën en haarzakjes zichzelf, waardoor ze vatbaar worden voor bacteriën. Het zijn gewoonweg de bacteriën, die schuldig zijn aan het veroorzaken van ingegroeide haren en ontstoken rode scheerbultjes.

Daarom is de belangrijkste methode om de rode bultjes te voorkomen, dat je antibacteriële producten gebruikt die voor, tijdens en na het scheren efficiënt de bacteriën op de huid in balans houden.

Bij Australian Bodycare hebben we een compleet pakket van producten die, net als al onze andere producten, Tea Tree Olie bevatten. Tea Tree Olie heeft de sterke eigenschappen, die nodig zijn als het gaat over bacteriën bestrijden.

Het pakket bevat Intim Wash, Intim Shave en Intim Balm, waarmee je een effectieve bescherming voor je huid kunt garanderen, zowel voor, als na het scheren, wanneer de huid bijzonder gevoelig is.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

2. Niet zomaar in elke richting scheren

Bij een intieme scheerbeurt willen velen een glad eindresultaat. Daarom scheren ze zowel met de groeirichting van het haar mee, als ertegen in. Je moet onthouden altijd MET de groeirichting mee te scheren en NOOIT tegen de richting in te scheren. Scheer je je tegen de groeirichting, schuur je te veel over de huid, waardoor je een ongelijk resultaat krijgt. Rek je huid een klein beetje uit wanneer je je scheert, maar zeker niet te veel.

Wanneer je je scheert is het ook belangrijk, om gebruik te maken van een goed product, waarmee het scheren gemakkelijker gaat. Hiervoor kun je Intim Shave Gel gebruiken. De gel werkt samen met het scheermes, terwijl het bacteriën bestrijdt, zodat die zich niet kunnen ontwikkelen tot rode bultjes. Je scheermes zorgt ervoor dat je haarzakjes zich openen. Daarom is het belangrijk dat je je ook tijdens intieme scheerbeurten beschermt tegen ziektekiemen.

Indien je niet tevreden bent met het scheerresultaat, spoelt je de gel af met water, breng je een nieuwe laag aan, en herhaal je de procedure.


3. Vermijd strakke broeken en strak ondergoed

Het is ook belangrijk voorzichtig met je huid om te gaan na het intieme scheren. Op dat moment is je huid in deze toch al erg gevoelige zone, nog gevoeliger dan gebruikelijk. Daarom moet je je huid de juiste zorg geven. Gebruik bijvoorbeeld Intim Balm van Australian Bodycare. Deze balsem geeft de huid vocht en voedingsstoffen in overvloed, en met Tasmaanse peper op de lijst van natuurlijke ingrediënten wordt geïrriteerde huid gekalmeerd. De huid wordt gevoed, zodat ze gezond en sterk wordt.

Daarnaast is het een goed idee strakke broeken en strak ondergoed te vermijden na een intieme scheerbeurt. Het is niet goed voor de huid, om te worden opgesloten in strakke synthetische stoffen. Daarom is het beste dat je kunt doen om een goed scheerresultaat te verkrijgen, loszittende katoenen ondergoed dragen, zodat jouw intieme zone veel lucht krijgt en je huid kan ademen.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Extra tip

Ben je vergeten om je huid te beschermen tegen bacteriële aanvallen en zit je nu weer met rode bultjes? Wanneer het kwaad geschied is, heeft je huid rust nodig, om weer te genezen. Daarom mag je niet over de rode bultjes scheren. Als je dat doet, zal de infectie van de bultjes zich op je huid verspreiden, waardoor je er gewoon nog meer krijgt. Daarom moet je wachten met het scheren, totdat de huid genezen is.

In de tussentijd kun je het proces versnellen, door de huid goed te bevochtigen met Intim Balm van Australian Bodycare uit een set van intieme producten, die je kunt gebruiken om bij de volgende scheerbeurt de rode bultjes te voorkomen. Hoe schoner je je huid houdt, hoe beter de kans je huid heeft, om snel te genezen.


Hoe ingegroeide haren en rode bultjes met de juiste producten te voorkomen:

  1. Reinig de intieme zone met Intim Wash, om bacteriën te verwijderen.
  2. Spoel het goed af met lauw water.
  3. Breng intim shave (scheergel) aan, wacht één minuut en scheer je in de richting van je haargroei.
  4. Spoel het goed af met lauw water.
  5. Droog je af met een schone handdoek
  6. Smeer intim balm gelijkmatig in op de intieme zone na het scheren.

Over de producten:

Intim wash – 200 ml
Intim Wash maakt gebruik van natuurlijke Tea Tree Olie, melkzuur en vitamine C van de kakadupruim (Terminalia Ferdinandiana), om een effectieve bescherming te bieden tegen rode bultjes, roodheid, ingegroeide haren en andere huidproblemen na het scheren. Het melkzuur reinigt en verfrist de huid, terwijl de Tea Tree Olie de bacteriën neutraliseert, die de rode bultjes veroorzaken na het scheren.

Intim Shave – 100 ml
Intim Shave (scheergel) bevat antibacteriële Tea Tree Olie, die bacteriën bestrijdt en de huid gezond en schoon houdt na het scheren. Intim Shave is een volledig doorzichtige scheergel. Zo kun je beter zien, waar je je scheert. Dat betekent dat je een betere kans krijgt pijnlijke ongelukjes bij het scheren te vermijden.

Intim balsem – 100 ml
Intim balm verlaagt het risico op bultjes, ingegroeide haren en roodheid bij het scheren. Deze balsem bevat natuurlijke activa zoals allantoïne, Tasmaanse peper en antibacteriële Tea Tree Olie, om effectief ongemakken te voorkomen na een intieme scheerbeurt.

De producten voor intiem scheren van Australian Bodycare zijn pH-gereguleerd voor intiem gebruik en dermatologisch getest. Zo kunnen we garanderen dat ze zacht zijn voor de huid – ook bij mensen met een gevoelige huid.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram