De beste tips om rode bultjes na het scheren te vermijden

Professioneel bijgewerkt: 17/11/2020

Zich scheren in de intieme zone is erg populair, zowel bij mannen als vrouwen. Intiem scheren zorgt voor een schoon en heerlijk gevoel, maar alleen als u aan de lelijke rode bultjes kunt ontkomen. Want als de rode bultjes op de huid tevoorschijn komen, verpesten ze wat een elegante en stijlvolle look had moeten zijn.

Hier krijgt u goed advies over hoe u deze vervelende rode bultjes in de intieme zone kunt vermijden, zodat u het scheerresultaat van uw dromen krijgt.

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Apotheker, Varde Apotheek
Anne heeft een MSc in de farmacie van de Universiteit van Zuid-Denemarken en werkt al meerdere jaren als apotheker bij Varde apotheek. Hier adviseert zij zowel klanten, als artsen over het juiste gebruik van medische producten.

1. Ontkom aan de bacteriën

De allerbeste methode om rode bultjes te vermijden is ze te voorkomen. En de beste manier om de vervelende bultjes te voorkomen, is over te gaan op de aanval tegen de bacteriën.

Wanneer u zich intiem scheert, openen de poriën en haarzakjes zichzelf, waardoor ze vatbaar worden voor bacteriën. Het zijn gewoonweg de bacteriën die schuldig zijn aan het veroorzaken van ingegroeide haren en ontstoken rode scheerbultjes.

Daarom is de belangrijkste methode om de rode bultjes te voorkomen dat u antibacteriële producten gebruikt die voor, tijdens en na het scheren efficiënt tegen de bacteriën op de huid strijden.

Bij Australian Bodycare hebben we een compleet pakket van producten die, net als al onze andere producten, Tea Tree Olie bevatten. Tea Tree Olie heeft de sterke eigenschappen die nodig zijn als het gaat over bacteriën bestrijden.

Het pakket omvat Intim Wash, Intim Shave en Intim Balm, waarmee u een effectieve bescherming voor uw huid kunt garanderen, zowel voor als na het scheren, wanneer de huid bijzonder gevoelig is.

Australian Bodycare Intimate Shaving Kit

Een compleet pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

€35,00

Product bekijken

2. Niet zomaar in elke richting scheren

Bij een intieme scheerbeurt willen velen een glad eindresultaat. Daarom scheren ze zowel met de groeirichting van het haar mee als ertegen in. U moet onthouden altijd MET de groeirichting mee te scheren en NOOIT tegen de richting in te scheren. Scheert u zich tegen de groeirichting, schuurt u te veel over de huid, waardoor een ongelijk resultaat krijgt. Rek uw huid een klein beetje uit wanneer u zich scheert, maar zeker niet te veel.

Wanneer u zich scheert is het ook belangrijk om gebruik te maken van een goed product waarmee het scheren gemakkelijker gaat. Hiervoor kunt u Intim Shave Gel gebruiken. De gel werkt samen met het scheermes terwijl het bacteriën bestrijdt, zodat die zich niet kunnen ontwikkelen tot rode bultjes. Uw scheermes zorgt ervoor dat uw haarzakjes zich openen. Daarom is het belangrijk dat u zich ook tijdens intieme scheerbeurten beschermt tegen ziektekiemen.

Indien u niet tevreden bent met het scheerresultaat, spoelt u de gel af met water, brengt u een nieuwe laag aan herhaalt u de procedure.


3. Vermijd strakke broeken en strak ondergoed

Het is ook belangrijk voorzichtig met uw huid om te gaan na het intieme scheren. Op dat moment is uw huid nog gevoeliger dan gebruikelijk in deze toch al erg gevoelige zone. Daarom moet u uw huid de juiste zorg geven. Gebruik bijvoorbeeld Intim Balm van Australian Bodycare. Deze balsem geeft de huid vocht en voedingsstoffen in overvloed, en met Tasmaanse peper op de lijst van natuurlijke ingrediënten wordt geïrriteerde huid gekalmeerd. De huid wordt gevoed zodat ze gezond en sterk wordt.

Daarnaast is het een goed idee strakke broeken en strak ondergoed te vermijden na een intieme scheerbeurt. Het is niet goed voor de huid om te worden opgesloten in strakke synthetische stoffen. Daarom is het beste dat u kunt doen om een goed scheerresultaat aan te houden net loszittende katoenen ondergoed dragen, zodat uw intieme zone veel lucht krijgt en uw huid kan ademen.

Australian Bodycare Intimate Shaving Kit

Een compleet pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

€35,00

Product bekijken

Extra tip

Vergat u uw huid te beschermen tegen bacteriële aanvallen en zit u nu weer met rode bultjes? Wanneer het kwaad geschied is, heeft uw huid rust nodig om weer te genezen. Daarom mag u zich niet over de rode bultjes scheren. Als u dat doet, zal de infectie van de bultjes zich op uw huid verspreiden, waardoor u er gewoon nog meer krijgt. Daarom moet u wachten met het scheren totdat de huid genezen is.

In de tussentijd kunt u het proces versnellen door de huid goed te bevochtigen met Intim Balm van Australian Bodycare uit een set van intieme producten die u kunt gebruiken om bij uw volgende scheerbeurt de rode bultjes te voorkomen. Hoe schoner u uw huid houdt, hoe beter de kans van uw huid om snel te genezen.


Hoe ingegroeide haren en rode bultjes met de juiste producten te voorkomen:

  1. Was de zone met Intim Wash om bacteriën te verwijderen.
  2. Spoel het goed af met lauw water.
  3. Breng intim shave (scheergel) aan, wacht één minuut en scheer u in de richting van uw haargroei.
  4. Spoel het goed af met lauw water.
  5. Smeer intim balm gelijkmatig in op de intieme zone na het scheren.

Over de producten:

Intim wash – 200 ml
Intim Wash maakt gebruik van natuurlijke Tea Tree Olie, melkzuur en vitamine C van de kakadupruim (Terminalia Ferdinandiana) om een effectieve bescherming te bieden tegen rode bultjes, roodheid, ingegroeide haren en andere huidproblemen na het scheren. Het melkzuur reinigt en verfrist de huid, terwijl de Tea Tree Olie de bacteriën neutraliseert, die de rode bultjes veroorzaken na het scheren.

Intim Shave – 100 ml
Intim Shave (scheergel) bevat antibacteriële Tea Tree Oil, die bacteriën bestrijdt en de huid gezond en schoon houdt na het scheren. Intim Shave is een volledig doorzichtige scheergel. Zo kunt u beter zien, waar u zich scheert. Dat betekent dat u een betere kans krijgt pijnlijke ongelukjes bij het scheren te vermijden.

Intim balsem – 100 ml
Intim balm verlaagt het risico op bultjes, ingegroeide haren en roodheid bij het scheren. Deze balsem bevat natuurlijke activa zoals allantoïne, Tasmaanse peper en antibacteriële Tea Tree Olie om effectief ongemakken te voorkomen na een intieme scheerbeurt.

De producten voor intiem scheren van Australian Bodycare zijn pH-gereguleerd voor intiem gebruik en dermatologisch getest. Zo kunnen we garanderen dat ze zacht zijn voor de huid – ook bij mensen met een gevoelige huid.

Australian Bodycare Intimate Shaving Kit

Een compleet pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

€35,00

Product bekijken