Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wanneer de huid op je handen uitdroogt, verdwijnt de natuurlijke barrière die beschermt tegen vocht van buitenaf. Droge handen zijn daardoor extra kwetsbaar wanneer je rondloopt in regen, sneeuw of ijzel of als je op een andere manier je handen blootstelt aan water. 

Schrale, rode en prikkende handen kunnen daarvan het gevolg zijn – misschien zelfs met kleine kloofjes erin.

3 tips tegen schrale, droge handen

Om droge handen te voorkomen, kun je deze drie tips gebruiken. Dan worden je handen niet schraal, rood en ruw.

  1. Begin met een grondige peeling van je handen – met onze Body Scrub
  2. Gebruik daarna een milde, ongeparfumeerde zeep – zoals Body Wash
  3. Vervolgens hydrateer je je handen met een goede handcrème – Hand Cream

Het resultaat na 2 weken gebruik van Hand Cream

resultaat na 2 weken gebruik van australian bodycare Hand Creamresultaat na 2 weken gebruik van australian bodycare Hand Cream

» Hier vind je onze producten


Huisgemaakt nachtmasker voor droge handen

Als je je droge handen extra vocht wilt geven, kun je je handen voor het slapengaan insmeren met een vette crème. Je kunt bijvoorbeeld onze Foot Cream of Heel Repair gebruiken om je ruwe, droge handen te verzorgen.

Smeer een goede, dikke laag op je handen en doe een paar katoenen handschoenen aan, zodat de crème de tijd krijgt om in de huid te trekken zonder je beddengoed vet te maken.

Hielkloven Crème met 25% Ureum
Intensieve hielcrème voor droge hielen en hielkloven
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Hielkloven Crème met 25% Ureum - Intensieve hielcrème voor droge hielen en hielkloven
Voetencrème met 10% Ureum
Voor de dagelijkse verzorging van droge voeten
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Voetencrème met 10% Ureum - Voor de dagelijkse verzorging van droge voeten

Heb ik eczeem?

Als je al langere tijd een goede vette crème op je handen hebt gesmeerd. En je toch nog steeds een droge huid en jeuk op je handen hebt, kan het probleem iets anders zijn dan een gebrek aan vocht in de huid. Het kan zijn dat je last hebt van eczeem. Dan is het een goed idee dat je naar je huisarts gaat en getest wordt op eczeem.


Waarom krijg ik een droge huid op mijn handen?

Een droge huid is te wijten aan een gebrek aan water in de bovenste laag van de huid. Die heet de opperhuid. Het vetgehalte van de opperhuid helpt om vocht vast te houden. 

Je kunt kortere of langere tijd een droge huid op je handen hebben. Misschien is het zo ernstig dat de huid op je handen schraal en rood wordt. 

Je handen kunnen ook gaan jeuken wanneer je huid een tekort aan vocht heeft. Om dit probleem te verhelpen, kun je een goede crème gebruiken die dagelijks hydrateert – liefst meerdere keren per dag, vooral nadat je je handen hebt gewassen.

Handcrème voor droge handen met Tea Tree Olie
Voor dagelijkse verzorging van droge huid op de handen
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Handcrème voor droge handen met Tea Tree Olie - Voor dagelijkse verzorging van droge huid op de handen

Wat kan ik doen aan droge handen?

Het is belangrijk om de droge huid op je handen voldoende vocht te geven. Je kunt dit doen met een vette, voedende en hydraterende crème. Daarnaast kun je de zeep die je gebruikt eens nader bekijken om te zien wat hij bevat. Je kunt eventueel overschakelen naar mildere en meer huidvriendelijke producten.


Wat is de meest voorkomende reden dat ik een droge huid op mijn handen krijg?

Er kunnen veel redenen zijn dat je een droge huid op je handen krijgt. Ouderen en mensen met allergieën, eczeem of astma zijn bijzonder vatbaar voor een droge huid op de handen.

Dat ben je ook als je regelmatig je handen wast, bijvoorbeeld in verband met je werk. Het weer heeft ook veel te zeggen. Winderig en guur winterweer is agressief voor de huid van je handen.


Kan de droge huid op je handen jeuk veroorzaken?

Droge huid op de handen zal meestal jeuken. En het is niet goed voor je huid als je je krabt. Dat kan uiteindelijk zorgen voor een dikkere, donkerdere huid. Daarom is het erg belangrijk dat je iets doet aan de droge en jeukende huid op je handen. Het probleem zal niet vanzelf verdwijnen.


Wat doe je als je droge handen krijgt door het handen wassen?

Je handen vaak wassen is agressief voor je huid. Je kunt bijvoorbeeld een baan hebben waarvoor dat nodig is. Het is dan belangrijk om een milde zeep zonder alcohol en chemische stoffen te kiezen. Vergeet niet om je handen vaak in te smeren met een goede, voedende handcrème elke keer nadat je ze hebt gewassen.


Voorzichtig je handen wassen

Verhinder ruwe, pijnlijke winterhanden door het verlies van oliën in de huid te verminderen. Gebruik een milde handzeep en spoel af met lauw water – twee kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.

Vergeet ook niet om je handen droog te deppen, dat is zachter voor de huid dan om ze goed droog te wrijven met een badstoffen handdoek. Gebruik meteen hierna een voedende handcrème.

Bescherm je handen tijdens het schoonmaken

Het is een goed idee om te investeren in een paar huishoudhandschoenen voor tijdens de schoonmaak. Dan bescherm je je handen tegen water en uitdrogen. De handschoenen fungeren ook als een schild tegen parfum en andere stoffen in het schoonmaakmiddel, die agressief kunnen zijn voor de huid.

Je kunt ook baat hebben bij het gebruik van een paar dunne katoenen handschoenen eronder, die het vocht opnemen dat van nature vrijkomt als je gedurende lange tijd rubberen handschoenen aanhebt, zoals bij het schoonmaken van je huis.


Hydraterende verzorging voor je droge handen

Je kunt onze Hand Cream met natuurlijke Australische Tea Tree Olie gebruiken voor de dagelijkse hydraterende voeding als je zeer droge, ruwe handen hebt. 

Hand Cream trekt snel in de huid een hydrateert je handen lange tijd zonder ze vettig te maken.

Je kunt Hand Cream ook combineren met onze Hand Wash voor tijdens het handen wassen. Een milde en zachte zeep die door zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen de huid effectief schoonwast en voorkomt dat bacteriën zich aan de huid hechten.

Handpakket voor droge, schrale en jeukende handen
Handzeep en handcrème voor droge en schrale handen
+15.000 reviews
Normale prijs €19,99
Aanbiedingsprijs €19,99 Normale prijs €22,99
Handpakket voor droge, schrale en jeukende handen - Handzeep en handcrème voor droge en schrale handen

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram