Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een plant, die al duizenden jaren bekend staat om zijn heilzame eigenschappen. Al in het oude Griekenland en Egypte kende men de vele geweldige eigenschappen van Aloë Vera en gebruikte men de plant voor een groot aantal doeleinden; onder andere bij verbrandingen en wondgenezing.

Later werd de plant over de hele wereld verspreid en gekweekt en vandaag de dag hebben veel mensen de plant in huis staan; als decoratie en om zelf te gebruiken. In de jaren ’60 begon men methodes te ontwikkelen om de gunstige eigenschappen van Aloë Vera in de cosmetische en de farmaceutische industrie te benutten en sindsdien is de markt voortdurend blijven groeien. Nu gebruikt men Aloë Vera niet alleen voor uitwendig gebruik in huidverzorgingsproducten, maar kun je Aloë Vera ook kopen voor inwendig gebruik in de vorm van sapjes, drinks en voedingssupplementen.

Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie
Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie - Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes

Aloë Vera – een kleine plant met grote effecten

Aloë Vera heeft een groot aantal heilzame eigenschappen en daarom kan deze plant gebruikt worden voor veel verschillende aandoeningen en huidproblemen. Hij kan ook preventief gebruikt worden om balans te creëren in de maag en de rest van het lichaam, hoewel dit alles niet wetenschappelijk bewezen is. Men heeft en gebruikt deze kennis al duizenden jaren en gelukkig benutten we die vandaag de dag nog steeds.   

Aloë Vera is geen medicijn, maar een puur natuurlijk middel met een groot aantal geweldige eigenschappen. Er zijn niet veel andere planten, die over zoveel verschillende soorten eigenschappen beschikken. Daarom gebruiken we Aloë Vera ook nu nog op veel verschillende manieren voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Je kunt producten met Aloë Vera gebruiken bij je dagelijkse huidverzorging, je kunt zonnebrandcrème en andere soorten crème met Aloë Vera gebruiken en je kunt Aloë Vera innemen in drinks en sapjes.

Waar is Aloë Vera goed voor?

De lijst met positieve eigenschappen van Aloë Vera is erg lang. We hebben het dus echt over een kleine plant met grote effecten. We noemen hier een aantal dingen, waarbij je Aloë Vera kunt gebruiken om te herstellen, voorkomen of verlichten. Maar wees je bewust dat niet alle eigenschappen van Aloë Vera wetenschappelijk bewezen zijn:

 1. Aloë Vera geeft een vitamineboost, omdat het een groot aantal vitamines bevat; onder andere vitamine A, C en E, verschillende vitaminen B, foliumzuur en mineralen zoals calcium, ijzer, zink en magnesium.
 2. Aloë Vera zit vol met aminozuren, onder andere de acht belangrijkste voor jouw lichaam. Daarnaast bevat het een aantal vetzuren, die bijdragen aan een verminderd risico op allergie, die helpen tegen spijsverteringsproblemen en die het vetgehalte in je bloed verlagen.
 3. Aloë Vera helpt het lichaam om ziektes en stress te weerstaan, omdat het een zogenoemde adaptogene plant is. Dat houdt in, dat hij zich aanpast en de balans in jouw lichaam normaliseert. Daardoor wordt het immuunsysteem versterkt en ontstaat een rustgevend en energiebevorderend effect. Ginseng is een andere bekende adoptogeen.
 4. Aloë Vera helpt tegen spijsverteringsproblemen door het spijsverteringsstelsel te reinigen en verlichten.
 5. Aloë Vera absorbeert gifstoffen, wanneer het zich door het spijsverteringsstelsel beweegt. Daardoor werkt het ontgiftend, doordat het afvalstoffen en gifstoffen uit jouw lichaam verwijdert.
 6. Aloë Vera is een basische plant, die jou kan helpen om het zuur-base-evenwicht in jouw lichaam in balans te brengen.
 7. Aloë Vera versterkt jouw immuunsysteem doordat het antioxidanten bevat.
 8. Aloë Vera werkt genezend voor de huid en is daardoor effectief tegen brandwonden, insectenbetenen schaafwonden, maar werkt ook effectief tegen psoriasis, eczeem en andere huidaandoeningen. Aloë Vera werkt verzachtend, pijnverlichtend en jeukverminderend voor de huid.
 9. Aloë Vera heeft een antibacteriële werking en staat er bovendien om bekend dat je het kunt gebruiken bij schimmel.
 10. Aloë Vera kan helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen.
 11. Aloë Vera kan de hoofdhuid stabiliseren en roos en een vette hoofdhuid

Niet alle natuurlijke middelen ruiken en smaken even goed. Maar Aloë Vera heeft een lekkere, zachte geur, smaakt goed en prettig en de plant is fris en mooi om te zien, als je die in jouw huis wilt zetten.


Ken jij de Aloë Vera plant?

De Aloë Vera plant is een meerjarige vetplant met dikke bladeren, die aan de boven- en onderkant grijsgroen zijn en die bekleed zijn met een blauwachtige laag. De bladeren zitten vol water in de vorm van een gel, die een watergehalte heeft van 96%.

Er bestaan meer dan 300 verschillende soorten van de Aloë Vera plant. Echter lang niet alle soorten hebben heilzame eigenschappen. De Aloë Vera planten met speciale eigenschappen worden ook wel medicinale Aloë Vera genoemd.

De Aloë Vera plant kan overal groeien waar de grond warm is. Hij is niet bestand tegen vorst. Het is een gemakkelijke plant, die kan groeien op losse, arme grond. Hij wordt overal ter wereld gekweekt, waar het klimaat geschikt is: Zuid-Europa, Afrika, Midden-Oosten, Azië, Australië en de Verenigde Staten. Men denkt dat de plant oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt.

Een ’brandplant’ voor in huis

Veel mensen hebben thuis een Aloë Vera plant staan. Die is mooi en decoratief en lijkt wat op een cactus, zonder dat het echter een cactus is. Hij is eenvoudig te onderhouden, omdat hij maar weinig verzorging en water nodig heeft. Hij moet op een lichte plek staan, maar liefst niet in direct zonlicht en moet niet te vaak water krijgen. Een Aloë Vera plant kan wel 10 jaar oud worden.

Veel mensen hebben een Aloë Vera plant omdat ze die mooi vinden en omdat hij op een cactus lijkt, zonder dat hij zo prikt als een cactus. Anderen hebben altijd een Aloë Vera in huis, omdat ze weten dat ze die ook nog voor andere doeleinden kunnen gebruiken. Je kunt namelijk snel een blad van de plant afbreken en de heldere gel in het blad gebruiken tegen verbrandingen, zonnebrand, schaafwonden, wonden, insectenbeten en nog veel meer. Veel mensen gebruiken hem ook tegen eczeem, psoriasis en andere huidaandoening.

Jaren geleden stond de Aloë Vera plant bekend als de ’brandplant’. Met de plant binnen handbereik had men altijd een effectief middel tegen brandwonden, schaafwonden en nog veel meer.


Aloë Vera drinks versterken je lichaam

Met een Aloë Vera drink kun je een dagelijkse portie Aloë Vera nemen. Aloë Vera drink is Aloë Vera in vloeibare, geconcentreerde vorm. Je drinkt gewoon een paar lepels per dag, zodat je in jouw dagelijkse behoefte voorziet. Je kunt Aloë Vera drinks kopen met een natuurlijke smaak of bijvoorbeeld met een lichte appelsmaak, als je dat liever hebt. En je kunt het puur drinken of eventueel door je smoothie of sapje mengen.

Aloë Vera drink kan helpen om balans te brengen in je maag en de rest van je lichaam. Wees je echter bewust dat het onderstaande een vermoeden is over wat Aloë Vera kan doen met je lichaam en dat helaas niet alles wetenschappelijk is bewezen. Wanneer je Aloë Vera drinkt, kun je onder andere:

 • je immuunsysteem versterken,
 • maagzuur en zure oprispingen verlichten,
 • het zuur-base-evenwicht in jouw lichaam in balans brengen, omdat Aloë Vera basisch is en we vaak veel zure dingen eten en drinken,
 • de balans in de maag normaliseren en zowel verstoppingen als diarree voorkomen,
 • een opgeblazen gevoel verminderen,
 • een stabieler bloedsuikerniveau realiseren,
 • je lichaam reinigen van afvalstoffen en gifstoffen, die zich hebben opgehoopt.

Aloë Vera drink is ook te gebruiken als mondwater, als je de voorkeur geeft aan producten met een natuurlijke inhoud. Aloë Vera staat bekend om zijn gunstige werking op onder andere pijnlijk en geïrriteerd tandvlees, parodontitisaftenslechte adem en keelpijn.


Het is goed om Aloë Vera gel in huis te hebben

De pure Aloë Vera gel is de transparante gel, die je in het midden van een afgebroken blad van de Aloë Vera plant kunt zien. Van het geelgroene sap eromheen moet je echter uit de buurt blijven, omdat dat licht laxerend en irriterend voor de huid kan werken.

Vaak wordt de uitdrukking Aloë Vera gel ook gebruikt voor Aloë Vera in geleivorm/crèmevorm in een tube. Heb je een tube met geconcentreerde Aloë Vera gel in huis, dan heb je altijd een effectief middel tegen ongemak dat ontstaat bij zonnebrand, lichte brandwonden, insectenbeten, schaafwonden, kleine sneetjes en andere dingen die al snel voorkomen. Daarnaast is de gel onder andere effectief in het verlichten van huidirritatie en rode bultjes na het scheren en ontharing.

Aloë Vera gel werkt verlichtend, verkoelend en jeukverminderend voor de huid. Daarnaast is de gel verzachtend en helpt deze bij het snel genezen en herstellen van de huid.

Je kunt jouw eigen Aloë Vera gel maken, maar dat vereist een aantal processen en kennis over wat je doet. Bovendien vergt het tamelijk veel Aloë Vera planten en kost het veel moeite voor slechts een kleine hoeveelheid Aloë Vera gel. De meeste mensen kopen daarom kant-en-klare Aloë Vera gel en gelukkig kun je ook een gel vinden die uitsluitend uit natuurlijke en pure ingrediënten bestaat.

Aloë Vera sap geeft het lichaam een boost

Aloë Vera heeft een groot aantal genezende eigenschappen, waar je van kunt profiteren door dagelijks een klein glaasje Aloë Vera te nuttigen.

Aloë Vera sap kan onder andere:

 • de balans in de maag normaliseren en verstopping voorkomen,
 • ontstekingen en zwellingen in het lichaam verminderen,
 • zorgen voor een hoog geconcentreerde aanvulling van vitaminen en mineralen,
 • het lichaam reinigen en ontgiften van opgehoopte afvalstoffen en gifstoffen,
 • de cholesterolbalans in het lichaam reguleren,
 • bijdragen aan een meer stabiel bloedsuikerniveau,
 • bijdragen aan een goede mondverzorging, gezond tandvlees en een frisse adem,
 • de huid fris, strak en sterk houden.

Je kunt Aloë Vera sap in pure vorm drinken of door een smoothie of een ander sapje mengen. Net als met andere dingen moet je Aloë Vera sap met mate drinken. Het is een ongevaarlijk product, maar overmatig gebruik kan onder andere leiden tot diarree. Dus volg altijd de aanwijzingen op de fles op.


Aloë Vera kuur kan mogelijk het lichaam reinigen

Moet jouw lichaam eens goed gereinigd worden, dan is een Aloë Vera kuur wellicht datgene, dat je nodig hebt. Aloë Vera is een goede detox-kuur, omdat Aloë Vera mogelijk reinigend werkt. Je lichaam wordt daardoor gereinigd van afvalstoffen en gifstoffen en je krijgt meer energie. Aloë Vera bevat bovendien heel veel mineralen en vitaminen en de dagelijkse inname van Aloë Vera kan mogelijk ook helpen bij het afvallen.

Aloë Vera is één van de ingrediënten in de zogeheten C9-kuur. Dat is een reinigingskuur, die 9 dagen in beslag neemt. Gedurende die dagen moet je primair leven van Aloë Vera, vezels en shakes.


FAQ over Aloë Vera

Waar is Aloë Vera goed voor?

Aloë Vera heeft een groot aantal heilzame eigenschappen, omdat de Aloë Vera plant heel veel vitaminen, mineralen en aminozuren bevat. Het innemen van Aloë Vera geeft jouw lichaam een vitamineboost en helpt tegen stress, spijsverteringsproblemen en nog veel meer. Aloë Vera heeft bovendien een antibacteriële werking; het werkt verzachtend voor de huid en is rustgevend, pijnverlichtend en jeukverminderend. Aloë Vera is daarom zeer geschikt voor veel vormen van huidverzorging.


Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een plant, die al duizenden jaren bekend staat om zijn enorme aantal heilzame eigenschappen. Aloë Vera is geschikt voor zowel uitwendig gebruik in huidverzorgingsproducten als voor inwendig gebruik in de vorm van sapjes, drinks en voedingssupplementen.


Waar zijn Aloë Vera drinks goed voor?

Aloë Vera drinks versterken het lichaam en brengen de maag in balans. Wanneer je Aloë Vera drinkt, versterk je onder andere jouw immuunsysteem, breng je orde in het zuur-base-evenwicht in je lichaam, stabiliseer je de maag, voorkom of verlicht je buikkrampen en diarree en reinig je het lichaam van afvalstoffen en gifstoffen die zich hebben opgehoopt. Dit alles is echter niet wetenschappelijk bewezen.


Waar kun je Aloë Vera voor gebruiken?

Aloë Vera kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden, die allemaal te maken hebben met het verzorgen van de huid en het versterken van je lichaam. Aloë Vera is verkrijgbaar in veel verschillende soorten producten voor zowel uitwendig gebruik (huidverzorging e.d.) als inwendig gebruik (drinks, sapjes en voedingssupplementen).


Waarom drinkt men Aloë Vera sap?

Aloë Vera sap versterkt het lichaam op veel verschillende manieren, onder andere door het een vitamine- en mineralenboost te geven, balans in de maag te creëren, het lichaam te reinigen en ontgiften, de cholesterolbalans en het bloedsuikerniveau te reguleren en de huid strak, sterk en fris te houden. Dit alles is echter niet wetenschappelijk bewezen.


Wat is Aloë Vera gel?

Aloë Vera gel is de transparante gel, die je kunt zien in het midden van een afgebroken Aloë Vera blad. Je kunt Aloë Vera gel in een tube kopen, zodat je altijd Aloë Vera in huis hebt – klaar voor de behandeling van zonnebrand, lichte brandwonden, insectenbeten, schaafwonden, kleine sneetjes en nog veel meer dat behoefte heeft aan een verlichtend, verkoelend, jeukverminderend, genezend en desinfecterend middel.


Kun je Aloë Vera eten?

De transparante gel in het midden van een Aloë Vera blad is eetbaar en wordt gebruikt voor huidverzorging. Het geelgroene sap eromheen moet je echter vermijden; het werkt licht laxerend en kan de huid irriteren. Als je jouw eigen Aloë Vera producten wilt maken, heb je veel Aloë Vera planten nodig. Het is daarom eenvoudiger en sneller om kant-en-klare producten te kopen: crèmes voor huidverzorging en sapjes/drinks voor inname.

Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie
Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie - Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram