Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Een vette huid en onzuivere huid treden op wanneer de natuurlijke olieproductie van de huid wordt verhoogd en zich mengt met dode huidcellen, waardoor de poriën van de gezichtshuid verstopt raken. Wanneer je een vette huid ontwikkeld, hebben bacteriën vrij spel.

Dit leidt tot ontstekingen en puistjes in het gezicht. Vaak je gezicht wassen met de juiste producten is de beste manier om van de bacteriën af te komen. Maar het is even belangrijk om te kijken naar welke dingen de oorzaak zijn van de vette huid in je gezicht.

» Zoek hier de genoemde producten

Kun je je huid te veel reinigen?

Velen hebben de gewoonte om de huid van het gezicht dagelijks te reinigen – misschien zowel 's ochtends, voordat je het huis uitgaat, als 's avonds voor het slapengaan. Wanneer je de huid reinigt, verwijder je dode huidcellen, make-up resten en vuil dat zich in de loop van de dag op het gezicht heeft vastgezet.

Dat is op zich goed. Maar het kan ook te veel zijn voor de huid met al dat reinigen. De huid kan reageren door meer olie te produceren, omdat dat de natuurlijke reactie op uitdroging is. Maar dat moet je er niet van weerhouden om de huid te reinigen. In plaats daarvan kun je je producten aan een nadere inspectie onderwerpen. Controleer wat ze bevatten. Je kunt wellicht profiteren van de overstap naar een ander, milder product.

Waarom krijg je een vette huid?

Hormonen leiden tot een vette huid

Hormonen zijn een van de grootste boosdoeners als je problemen hebt met een vette huid in je gezicht.

Tijdens de puberteit verhoogt het lichaam de productie van het mannelijk geslachtshormoon, zowel bij meisjes als jongens. Dit leidt ertoe dat de talgklieren in de huid meer talg beginnen te produceren. Puistjes ontstaan door een bacterie die wordt gevoed door talg. Het is dus zaak om de bacteriën met een verzorgingsproduct uit de huid te verwijderen.

In de loop van je menstruele cyclus kun je ook ervaren dat je in meer of mindere mate last hebt van een vette huid. Daarom kan het een goed idee om te bekijken wanneer je een vette huid hebt. Je kunt aan de hand daarvan het gebruik van reinigingsproducten variëren, zodat je een sterker product gebruikt, wanneer je vette huid het ergst is en een lichter product wanneer het niet zo ernstig is.

Ongezonde voeding

Het is niet bewezen dat vette, ongezonde voeding een onzuivere huid veroorzaakt. Een paar goede tips zijn: Eet goede, gevarieerde voeding, drink veel water en sport dagelijks. Zit je goed in je vel, dan zal dat ook te zien zijn aan je huid.

Stress is zichtbaar

Het lijkt erop dat stress de huid negatief kan beïnvloeden, zodat je meer last krijgt van een onzuivere huid als je langere tijd gestrest bent. Dit komt doordat stress van invloed is op de hormoonbalans, en de productie van hormonen en hormoonbalans zijn verbonden met de ontwikkeling van een onzuivere huid.

Een onzuivere huid is erfelijk

Sommige mensen hebben meer kans op problemen met een vette en onzuivere huid op het gezicht dan anderen en het kan erfelijk zijn. Dus hier is er een extra reden om de gezichtshuid veel zorg en aandacht te geven.

4 eenvoudige stappen voor een mooiere huid

Wanneer je de huid van het gezicht reinigt, moet je dit zorgvuldig doen, en het kan op de lange termijn vruchten afwerpen om extra tijd aan het reinigen te besteden. Hier begeleiden wij je door vier stappen met de gezichtsproducten van Australian Bodycare die je kunnen helpen om van onzuiverheden en puistjes op het gezicht af te komen.

» Zoek hier de genoemde producten

Stap 1 – facewash

Het is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse gezichtsverzorging om je gezicht goed schoon te wassen. Daarom is het belangrijk dat je een product gebruikt dat zacht is voor je huid, omdat je het vaak gebruikt. Maar het moet tegelijkertijd ook efficiënt zijn, zodat je van het stof en vuil afkomt dat zich anders in de poriën van de huid zou ophopen.

Face Wash van Australian Bodycare is een facewash die je dagelijks zowel 's ochtends als 's avonds kunt gebruiken. Face Wash voedt, voorkomt en is effectief tegen puistjes en een onzuivere huid. Het product bevat de natuurlijke antibacteriële Tea Tree Oil, die de groei van ongewenste bacteriën afremt.

Anti–Puistjes Gezichtsreiniger
Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsreiniger - Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie

Stap 2 - reinig in de diepte met behulp van tonic

Velen geloven dat hoe harder een skintonic is, hoe beter hij is. Maar veel soorten tonic bevatten teveel alcohol en dat kan voor alle huidtypes te agressief zijn. Daarom kan het een goed idee zijn om te kijken naar een aantal mildere alternatieven die effectief bacteriën en vuil verwijderen, maar toch zacht zijn en de huid voeden.

Face Tonic van Australian Bodycare is een skintonic zonder alcohol. Face Tonic bevat de antiseptische Tea Tree Olie, die onzuiverheden en huidproblemen voorkomt door grondig te reinigen en de groei van ongewenste bacteriën af te remmen. De reiniging gebeurt voorzichtig, zonder de huid uit te drogen.

Anti–Puistjes Gezichtstonic
Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtstonic - Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters

Stap 3 – gezichtscrème

Face Cream van Australian Bodycare is een lichte, hydraterende gezichtscrème die ideaal is voor dagelijks gebruik. De crème is geconcentreerd en dringt bij de juiste dosering snel door in de huid. De zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten voorkomen, behandelen en bestrijden effectief een onzuivere huid en zorgen ervoor dat de huid zacht en gezond blijft.

Anti–Puistjes Gezichtscrème
Hydraterende crème, perfect tegen pukkels, jeugdpuistjes & mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €14,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €14,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtscrème - Hydraterende crème, perfect tegen pukkels, jeugdpuistjes & mee–eters

Stap 4 – gezichtsmasker

Face Mask van Australian Bodycare is geschikt voor alle huidtypes. Het masker op basis van klei reinigt en verfrist de huid en voorkomt de vorming van een onzuivere huid. Voor peeling van de huid bevat het product notendoppen van sandelhout die op milde wijze dode huidcellen verwijderen en de natuurlijke vernieuwing van de huid stimuleren.

Anti–Puistjes Gezichtsmasker
Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes
+15.000 reviews
Normale prijs €15,99
Aanbiedingsprijs €15,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsmasker - Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes

Een effectief pakket tegen een vette huid

Australian Bodycare heeft een pakket met producten samengesteld die speciaal zijn ontwikkeld voor de strijd tegen een vette huid in het gezicht, puistjes, mee-eters, een droge huid of andere huidproblemen in het gezicht. Met dit pakket ben je klaar om in de spiegel te kunnen kijken en een mooie, soepele, gladde en zachte huid zonder onzuiverheden te zien.

Het pakket bestaat uit drie producten voor de dagelijkse gezichtsverzorging; Face Wash, Face Tonic en Face Cream, evenals een Face Mask voor een diep reinigende peeling en een Spot Stick die een effectieve eerste hulp biedt bij acuut ontstane puistjes.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram