Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is slechte adem?

De meeste mensen hebben regelmatig last van slechte adem. Gelukkig is het geen zeldzaam fenomeen, maar toch zou je er het liefst geen last van hebben.

Slechte adem is een onaangename geur uit je mond. Vaak zul je daar ’s ochtends last van hebben, maar in dat geval verdwijnt de nare geur nadat je hebt ontbeten en je tanden hebt gepoetst. Een slechte adem zorgt ervoor dat je uit je mond stinkt, maar kan zich ook uiten door een vervelende smaak in de mond.


Wat zijn de oorzaken van slechte adem? 

Er kunnen veel oorzaken zijn van een stinkende adem. De meest voorkomende oorzaak is slechte mondhygiëne en daar zoomen we hier verder op in. Andere oorzaken voor een slechte adem kunnen zijn:

  • Tandvleesontsteking
  • Ontstekingen als gevolg van doorbrekende verstandskiezen
  • Droge mond (vaak veroorzaakt door inname van medicijnen)
  • Ziektes (diabetes, nierziektes, eetstoornissen)
  • Poliepen en chronische infectie in de neus
  • Voeding en stimulerende middelen
  • Medicijnen

Mondverzorging 5 produkten met Tea Tree Olie
verzorging bij tandvleesontsteking, schimmel in de mond of op de tong
+15.000 reviews
Normale prijs €34,99
Aanbiedingsprijs €34,99 Normale prijs €39,99
Mondverzorging 5 produkten met Tea Tree Olie

Verhelp jouw slechte adem: 7 stappen

90 procent van de gevallen van slechte adem komt uit de mond, waar bacteriën etensresten afbreken en zwavelverbindingen vormen. Die zwavelverbindingen zorgen voor de slechte adem. Vermoed je dat de slechte adem niet uit jouw mond komt, dan raden we je aan om jouw huisarts te raadplegen.

1) Poets je tanden grondig

Om de hoeveelheid vervelend ruikende zwavelzuren in je mond te beperken, moet je jouw tanden ’s ochtends en ’s avonds poetsen. Gebruik onze tandpasta met tea tree oil met ontstekingsremmende eigenschappen.

Zorg dat alle tandoppervlakken geborsteld worden en druk niet te hard, omdat je daarmee het glazuur op je tanden en je tandvlees kunt beschadigen,

Je tandvlees hoort stevig om de tanden te liggen en roze te zijn. Als het donkerrood en gezwollen is, kan dat een teken van een ontsteking zijn. Die veroorzaakt een slechte adem en kan bovendien pijnlijk zijn.

2) Gebruik mondwater tegen slechte adem

Na het tandenpoetsen kun je afsluitend je mond spoelen met ons mondwater met tea tree oil voor een geheel frisse mond zonder vervelende luchtjes. Mondwater zorgt ervoor, dat je geen nare smaak hebt of uit je mond stinkt.

Mondwater met Tea Tree Olie
mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Mondwater met Tea Tree Olie - mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen

Wat is tea tree oil?

Het is lastig om te bepalen wanneer men voor het eerst de eigenschappen van de Australische tea tree oil ontdekte. Het is echter een feit, dat de bacterieremmende eigenschappen daarvan al jarenlang worden gebruikt.

Eerst via de ruwe vorm van de bladeren en later door de olie, die men uit de boom won. Tea tree oil is een etherische olie van de Melaluca Alternifolia-boom, die groeit in vochtige, tropische gebieden in Australië.

Tea tree olie wordt gebruikt tegen ontstekingen, rode huid, schimmel, acné en voor het haar. Je kunt dit fantastische product nu ook in jouw tandpasta en mondwater tegen slechte adem krijgen.

3) Reinig je tong zorgvuldig

Als het gaat om mondverzorging, vergeten veel mensen hun tong. Je hebt je tanden gepoetst, maar vaak zitten er ook bacteriën op je tong. Dus geef ook deze de nodige aandacht, voordat je afsluit met mondwater.

Je kunt heel goed wat extra tea tree oil tandpasta op de tandenborstel doen, wanneer je jouw tong schoon poetst. Als dat nog niet genoeg is, kun je een tongschraper gebruiken.

4) Denk aan de tussenruimtes

De tandenborstel kan de klus niet alleen klaren. Tussen je tanden en het tandvlees kunnen etensresten blijven zitten. Die plekken zijn als luxe villa’s voor bacteriën. Gebruik regelmatig flosdraad of eventueel een soloborstel, die op plekjes kan komen waar de tandenborstel niet bij kan.

5) Drink veel water

We kunnen niet overleven zonder water en daarom moeten we vertrouwen op het feit dat water goed is voor ons lichaam. Water is echter ook heel goed in de strijd tegen slechte adem.

Water helpt om jouw mond vochtig te houden en het spoelt bacteriën en etensresten uit de holtes in jouw mond.

Wen je aan om een fles water in je tas te doen, zodat je in de loop van de dag regelmatig je mond kunt spoelen.

6) Vermijd roken, koffie en gekruid eten

Heb je veel last van slechte adem, pas dan je eetgewoonten aan. Zeer gekruid eten kan leiden tot een slechte adem. Hetzelfde geldt voor koffie en sigaretten. Als je niet kunt stoppen met deze dingen, dan kun je proberen om een poosje te minderen om te zien of deze gewoonten de oorzaak van je slechte adem zijn.

Zie je een verbetering wanneer je mindert, dan kun je er over nadenken in welke mate je jouw gewoonten wilt aanpassen.

7) Wees alert op je speekselcirculatie

Een droge mond kan goede omstandigheden creëren voor bacteriën. Speeksel beschermt de slijmvliezen in jouw mond namelijk tegen infecties en je tanden tegen cariës. Bovendien bestrijdt het de groei van micro-organismes en doodt het bacteriën.

Je kunt een aantal dingen doen om de speekselproductie op peil te houden. Drink veel water, gebruik suikervrije kauwgum of gebruik preparaten, die je op weg kunnen helpen. Zuigtabletten of ons mondwater met tea tree oil kunnen jouw speekselcirculatie bevorderen.


Het begint met de tandenborstel

Goede mondverzorging en de strijd tegen slechte adem beginnen met de tandenborstel en een tandpasta met tea tree oil. Als je goede vrienden wordt met je tandenborstel en dagelijks afspraakjes maakt, zul je zien dat jouw mondhygiëne snel verbetert. 

Zelfs tandvleesontsteking kan verholpen worden met een betere tandenborstel. Gebruik daarnaast ook flosdraad, een tongschraper, soloborstel en mondwater. Dan weet je zeker dat er een goede vriendschap ontstaat, die de rest van jouw leven standhoudt.  


Combineer jouw goede mondverzorging met een tandartsbezoek

Ook als je een goede gewoonte hebt aangewend, met dagelijkse, grondige mondverzorging met producten met tea tree oil, moet je naar de tandarts gaan wanneer die je oproept voor je (half)jaarlijkse afspraak.

Het lijkt een beetje op een apk-keuring voor je auto. We worden steeds ouder en dat geldt ook voor onze tanden. Daar moeten we goed voor zorgen, zodat ze ons hele leven meegaan en we een slechte adem voorkomen.

Mondverzorging 5 produkten met Tea Tree Olie
verzorging bij tandvleesontsteking, schimmel in de mond of op de tong
+15.000 reviews
Normale prijs €34,99
Aanbiedingsprijs €34,99 Normale prijs €39,99
Mondverzorging 5 produkten met Tea Tree Olie

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram