Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Waarom krijg je rode bultjes na het scheren?

Overal waar men zich scheert, kan men rode bultjes in de huid krijgen, ook wel scheerbultjes genoemd. Ze kunnen dus zowel ontstaan wanneer men het gezicht scheert, als wanneer men de benen, rug, oksels en intieme delen scheert.

De irritante – en vaak ook zeer pijnlijke en jeukende – rode bultjes worden veroorzaakt door scheerbultjes. Dit is een ontstekingsaandoening in de huid die juist ontstaat door scheren of op een andere manier ontharen.

Scheerbultjes ontstaat wanneer er een bacteriële infectie en vervolgens ontsteking in een haarzakje optreedt. De rode bultjes, het zichtbare teken van scheerbultjes, kunnen zich ontwikkelen tot puistjes gevuld met ontstoken pus. In het ergste geval kunnen ze zich ontwikkelen tot echte steenpuisten.

Daarom is het belangrijk dat je ze behandelt met een middel tegen scheerbultjes voordat ze zich ontwikkelen tot echte steenpuisten.

Door verschillende goede adviezen op te volgen wanneer je je scheert, kun je gelukkig zelf veel doen om geïrriteerde huid en rode bultjes te vermijden. Mocht je toch problemen hebben met rode bultjes na het scheren, dan zijn er goede mogelijkheden om ze te behandelen.

Ga direct naar:

Intiem scheren voor vrouwen

Intiem scheren voor mannen

Goede adviezen bij het scheren van benen

Hoe kun je rode bultjes en puistjes na het scheren vermijden?

Het scheren van baarden


Intiem scheren voor vrouwen

Het snelste, gemakkelijkste en goedkoopste zou zeker zijn om het haar overal te laten groeien waar het kiest om te verschijnen. Echter, weinig vrouwen omarmen of houden van dit idee. In plaats daarvan pakken we het scheergereedschap en vechten we een verbeten strijd tegen de ongewenste haren.

Velen beperken zich tot het scheren van de oksels en benen. Anderen willen echter ook de haren daar beneden verwijderen, hetzij alleen langs de bikinilijn of door alle haren te verwijderen. Intiem scheren bij vrouwen is vaak een must, vooral onder jongere vrouwen.

Verschillende methoden voor intiem scheren

Er zijn verschillende methoden voor ontharing, de meest voorkomende zijn scheren, waxen, ontharingscrèmes, epileren, laserbehandeling en plukken. Het is moeilijk om zelf een waxbehandeling daar beneden te doen; het vereist bijna een bezoek aan een schoonheidsspecialiste.

Laserbehandeling is een effectieve methode die de haren min of meer permanent verwijdert, maar het is ook erg duur. Scheren is daarom de meest gebruikte methode, waarschijnlijk omdat het de gemakkelijkste, goedkoopste en snelste methode is om thuis te doen.

Scheren met een scheermes, scheerapparaat en epilator

Wanneer je je intiem wilt scheren, kun je een scheermes, een scheerapparaat of een epilator gebruiken. Alle drie hebben hun voor- en nadelen.

Een scheermes is goedkoop en makkelijk te gebruiken. Het nadeel is dat je je kunt snijden. Een scheerapparaat/ladyshaver is wat duurder om aan te schaffen. Je loopt echter minder risico om je te snijden.

Een epilator is ook niet goedkoop. Het is een elektrisch apparaat dat de haren met wortel en al verwijdert. Het is behoorlijk pijnlijk en het kost tijd. Je krijgt echter na verloop van tijd een meer langdurig resultaat, waarbij je veel langer haarvrij bent.

Het nadeel van alle drie de scheermethoden is dat je risico loopt op een geïrriteerde huid met jeuk en rode bultjes na het scheren. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je de huid zowel voor als na het scheren goed verzorgt.

10 Goede adviezen bij intiem scheren voor vrouwen

 1. Neem de tijd en zorg ervoor dat je kunt zien wat je doet tijdens het proces.
 2. Zorg ervoor dat je de huid goed verzacht met een warm bad, waarbij je een goede en milde zeep gebruikt. Dit reinigt en verzacht de huid. Australian Bodycare Intim Wash bevat antibacteriële Tea Tree Oil, en herstelt de natuurlijke bescherming van de huid. Intim Wash bevat ook melkzuur en vitamine C uit kakadu pruim om een schoon en fris gevoel in je intieme zone te geven.

Voorkom scheerbultjes in de toekomst – zie de oplossing hier

 1. Als je erg lang haar daar beneden hebt, is het een goed idee om ze eerst met een schaar te trimmen voordat je begint met scheren.
 2. Smeer de huid in met scheerschuim of scheercrème voordat je begint.
 3. Gebruik een schone scheermes of een gereinigde scheerapparaat of epilator.
 4. Begin met scheren in de richting van de haargroei (de richting die het meest comfortabel aanvoelt) – en scheer daarna tegen de haargroei in. Vergeet niet om het scheermes tussendoor vaak af te spoelen.
 5. Zorg ervoor dat je de huid strak trekt tijdens het scheren, anders is het te moeilijk om goed te scheren en loop je ook meer risico om je te snijden.
 6. Spoel de huid goed af na het intiem scheren en eindig met een goed aftershave-product, dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik na het scheren. Velen hebben veel baat bij onze Intim Balm die antibacteriële Tea Tree Oil bevat, bekend om zijn vermogen om bacteriën tegen te gaan. Het bevat ook extract van Tasmaanse peper dat de huid kalmeert en irritatie tegengaat.

Complete set voor intiem scheren – Kom van scheerbultjes af – klik hier

 1. Vermijd strakke en synthetische onderbroeken direct na een intieme scheerbeurt, dit kan de huid irriteren. Een los paar katoenen onderbroeken is dus het beste.
 2. Als je kleine wondjes of snijwonden krijgt na het scheren, moeten deze worden behandeld met een antiseptisch middel zoals Body Balm of Body Lotion, die je kunt kopen bij de apotheek, bij Etos, Bol, Douglas of in onze webshop.
Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Verschillende vormen van intiem scheren

Wanneer we het hebben over intiem scheren, komen er veel verschillende exotische namen naar boven. De namen vertegenwoordigen verschillende vormen van intiem scheren, waarbij meer of minder schaamhaar wordt verwijderd.

Bij een Hollywood ontharing verwijder je bijvoorbeeld al het schaamhaar. Bij een Braziliaanse ontharing verwijder je het meeste schaamhaar, maar laat je nog een klein streepje of driehoekje haar achter. Bij een tanga ontharing of een Californische ontharing verwijder je niet zo veel, maar genoeg om een bikini met een tangaslip te kunnen dragen.

Zorg goed voor je huid voor en na het scheren

Scheren is zwaar voor de huid. En intiem scheren op een zeer gevoelig gebied is niet minder zwaar. Dat kunnen we niet vermijden. Maar als je toch kiest om te scheren, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede huidverzorging, zowel voor als na het scheren. Op deze manier kun je geïrriteerde huid met jeuk, rode bultjes en mogelijk ingegroeide haren verminderen of volledig voorkomen.

Voordat je begint met scheren, moet de huid worden verzacht. Dit kan met een warm bad. Gebruik bij voorkeur een effectieve intieme zeep die bacteriën tegengaat, zodat je de huid zowel verzacht als reinigt voor het scheren. Wanneer de huid droog is, kun je scheerschuim, scheergel of iets anders gebruiken dat bedoeld is voor gebruik bij het scheren.

Na het scheren moet de huid goed worden afgespoeld, zodat deze schoon is. Daarna moet je een aftershave-product gebruiken dat de huid verzorgt. Sommigen geven de voorkeur aan een Intim Balm, bijvoorbeeld met aloë vera of tea tree olie. Onze Intim Balm is speciaal ontwikkeld voor gebruik na het scheren, omdat het Tea Tree Oil bevat, dat effectief bacteriën tegengaat, en Tasmaanse peper, dat kalmerend werkt en irritatie tegengaat. Het is belangrijk dat je een product vindt dat werkt op jouw huid.

Het is een goed idee om producten met toegevoegd parfum te vermijden, omdat geparfumeerde producten de huidirritatie na een intieme scheerbeurt kunnen verhogen.

Risico's van intiem scheren

Naast het risico op bultjes, infecties en ontstekingen in de haarzakjes, beweren sommige artsen ook dat vrouwen gemakkelijker vaginale infecties krijgen als ze zich intiem scheren, omdat de haren daar als een natuurlijke barrière voor bacteriën werken. Als je dit ervaart, is er geen andere optie dan te stoppen met intiem scheren.

LEES OOK: Kom van jeuk in de vagina af


Intiem scheren voor mannen

Wanneer we het hebben over intiem scheren, denken velen aan vrouwen. Maar er zijn ook veel mannen die ervoor kiezen om zich intiem te scheren, op de testikels en in het kruis. En er zijn steeds meer die het doen, vooral onder jongere mannen.

Wanneer zowel mannen als vrouwen ervoor kiezen om zich te scheren – en hierbij intiem te scheren – is het om cosmetische en esthetische redenen. Er zijn geen andere goede redenen om het te doen, omdat het hard is voor de huid. Wanneer je je scheert, riskeer je jeuk, rode bultjes en mogelijk puistjes of steenpuisten. We scheren ons dus omdat we denken dat het er mooier uitziet zonder haar. En het resultaat moet ook een mooie en gladde huid zijn en niet een rode en geïrriteerde huid vol met jeukende bultjes.

Als je huidirritatie en rode bultjes na een intieme scheerbeurt wilt vermijden, is het daarom belangrijk dat je tijd besteedt aan het scheren, en vooral aan de verzorging van de huid voor en na.

Pakket met 3 producten voor rode scheerbultjes in het gezicht
Scheren zonder bultjes, scheerbrand en ingegroeide haren
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €32,99
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Methoden voor intiem scheren

De meeste mannen pakken het scheermes, het scheerapparaat of de trimmer wanneer ze hun schaamhaar willen scheren. Maar er zijn ook mannen die ervoor kiezen om een waxbehandeling in een kliniek te laten doen. Het is duurder, pijnlijker en duurt langer, maar het houdt wel langer. Een laserbehandeling, die de haren min of meer permanent verwijdert, is een andere methode die effectief is, maar ook vrij duur.

Intiem scheren met een scheermes, trimmer of scheerapparaat

De meeste mannen kiezen voor een scheermes, een scheerapparaat of een haartrimmer voor intiem scheren. Je kunt degene gebruiken die je gebruikt voor het scheren van je gezicht, maar dan moet je eerst het mesje vervangen, of het scheerapparaat heel grondig reinigen voor en na. Anders riskeer je bacteriën van je gezicht naar je kruis te verplaatsen – en terug. Zorg er ook voor dat het scheermes scherp is. Je beschadigt de huid gemakkelijker als het mesje versleten en bot is.

Hygiëne is over het algemeen belangrijk bij het scheren. Daarnaast is het belangrijk om de huid goed te verzorgen en voorzichtig te zijn tijdens het scheren.

9 Goede tips voor intiem scheren voor mannen

 1. Neem de tijd en zorg ervoor dat je kunt zien wat je doet tijdens het proces. Je snijdt jezelf makkelijker als je haast hebt.
 2. Zorg ervoor dat je de huid goed verzacht met een warm bad, waarbij je een goede en milde zeep gebruikt. Dit reinigt en verzacht de huid. Onze Body Wash bevat antibacteriële Tea Tree Oil en glycerine die de huid hydrateren en verzorgen.

Vermijd scheerbultjes in de toekomst – zie de oplossing hier

 1. Breng scheerschuim of scheercrème aan op de huid voordat je begint.
 2. Gebruik een schone scheermes of een gereinigde scheermachine/trimmer.
 3. Begin met scheren met de haargroei (de richting die het meest comfortabel aanvoelt) – en scheer dan voorzichtig tegen de haargroei in. Vergeet niet om het scheermes tussendoor vaak af te spoelen.
 4. Zorg ervoor dat je de huid strak trekt tijdens het scheren, anders is het te moeilijk om goed te scheren, en je loopt ook meer risico om jezelf te snijden. Neem de tijd.
 5. Spoel de huid goed af na het intiem scheren en eindig met een goede aftershave-product dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik na het scheren. Velen vinden onze After Shave, die speciaal voor dit doel is ontwikkeld, erg fijn. Het bevat antibacteriële Tea Tree Oil, bekend om zijn vermogen om bacteriën tegen te gaan, en extract van Tasmaanse peper dat de huid kalmeert en irritatie tegengaat. Het werkt ook verkoelend en verzachtend op de huid.
 6. Vermijd het dragen van strakke boxershorts direct na een intieme scheerbeurt, dit kan de huid irriteren.
 7. Als je kleine wondjes of snijwonden krijgt na het scheren, moeten deze worden behandeld met een antiseptisch middel, zoals onze After Shave, die je kunt kopen bij Etos, Bol, Douglas of in onze webshop.
Pakket met 3 producten voor rode scheerbultjes in het gezicht
Scheren zonder bultjes, scheerbrand en ingegroeide haren
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €32,99
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Goede verzorging van de huid voor en na het scheren

Intiem scheren is hard voor de huid. Vooral de eerste keer dat je het doet, kan het vaak duidelijk worden gevoeld en gezien daarna. Na meerdere keren zal de huid enigszins wennen. Maar als je irritatie van de huid en het risico op rode bultjes, jeuk, ingegroeide haren en mogelijk puistjes wilt verminderen of voorkomen, is het belangrijk dat je goed voor de huid zorgt, zowel voor als na het scheren.

Voordat je begint met scheren, moet de huid worden verzacht. Dit kan met een warm bad. Gebruik bij voorkeur een milde body wash in het kruis, zodat je de huid zowel verzacht als reinigt voor het scheren. Wanneer de huid weer droog is, kun je scheerschuim, scheergel of iets anders gebruiken dat bedoeld is voor gebruik bij het scheren.

Na het scheren moet je weer in bad, want de huid moet worden afgespoeld van eventuele resten van producten. Daarna moet je een aftershave-product gebruiken dat de huid verzorgt. Sommigen geven de voorkeur aan een aftershave-crème, bijvoorbeeld met aloë vera of tea tree olie (theeboomolie). Onze Body Balm is speciaal ontwikkeld voor gebruik na het scheren, omdat het Tea Tree Oil bevat, dat effectief bacteriën tegengaat, en Tasmaanse peper, dat kalmerend werkt en irritatie tegengaat.

Probeer verschillende producten uit totdat je er een vindt die geschikt is voor jouw huid. Maar vermijd geparfumeerde aftershave die je misschien op je gezicht gebruikt.

Vermijd over het algemeen producten met toegevoegd parfum, omdat geparfumeerde producten de huidirritatie na een intieme scheerbeurt kunnen verhogen.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Scheren van de Benen – Mannen en Vrouwen

Veel vrouwen kiezen ervoor om hun benen te scheren, vooral in de zomer, wanneer de blote benen getoond worden in shorts, zomerjurken en bikini's. De meesten willen namelijk niet gezien worden met behaarde benen die elke man jaloers zouden maken.

Er zijn echter ook mannen die ervoor kiezen om hun benen te scheren, om dezelfde cosmetische redenen als vrouwen, of omdat ze atleten zijn en daarom geen haar op hun benen willen hebben, bijvoorbeeld tijdens het fietsen of zwemmen.

Pakket voor benen scheren
3 producten tegen rode bultjes bij scheren en ontharen
+15.000 reviews
Normale prijs €32,99
Aanbiedingsprijs €32,99 Normale prijs €37,99
Pakket voor benen scheren - 3 producten tegen rode bultjes bij scheren en ontharen

Methoden voor het Scheren van de Benen

Er zijn verschillende methoden voor ontharing op de benen. Je kunt bijvoorbeeld ontharingscrème gebruiken, een waxbehandeling krijgen, de haren permanent verwijderen met een laserbehandeling, de haren verwijderen met een epilator, of doen wat de meeste mensen doen: de benen scheren met een scheermes of scheerapparaat/ladyshaver.

Voordelen van het Scheren van de Benen

Scheren is een makkelijke, directe en eenvoudige methode. Je kunt het zelf thuis doen, het vereist alleen een scheermes of een scheerapparaat, dus het is ook een goedkope ontharingsmethode. Wanneer je klaar bent, kun je het resultaat meteen zien, en direct na het scheren is de huid heerlijk zacht en glad. Het is ook een pijnloze methode, tenzij je jezelf snijdt tijdens het scheren.

Sommigen geven de voorkeur aan een scheermes, terwijl anderen een scheerapparaat verkiezen. Het is een kwestie van smaak, dus je moet experimenteren en zien wat het beste voor jou werkt.

Nadelen van het Scheren van de Benen

Een van de nadelen van het scheren van de benen is dat het haar snel weer aangroeit, dus je moet je vaak scheren als je volledig haarvrij wilt zijn. Ongeveer om de andere dag moet je weer aan de slag. Het is een mythe dat haren dikker worden als je ze scheert, maar ze voelen dikker en stugger aan als ze weer aangroeien.

Het grootste nadeel van het scheren van benen met een scheermes of scheerapparaat is echter dat je gemakkelijk geïrriteerde huid kunt krijgen met rode, jeukende bultjes en ingegroeide haren. Dat is niet prettig, en het ziet er ook niet mooi uit.

Velen ervaren iets dat bijna lijkt op een vorm van eczeem na het scheren van de benen. Het is geen eczeem, maar de rode, jeukende bultjes zijn een vorm van scheerbultjes. Het is een ontsteking van de huid die kan optreden na het scheren, als er een bacteriële infectie en vervolgens ontsteking in een haarzakje ontstaat. De rode bultjes kunnen zich ontwikkelen tot echte puistjes gevuld met ontstoken pus. In het ergste geval kunnen ze zich ontwikkelen tot steenpuisten. Zo erg komt het zelden voor op de benen, maar als het er heel slecht uitziet na het scheren van de benen, moet je naar je arts gaan.

5 Goede Tips voor het Scheren van de Benen

 1. Verzacht en reinig de huid op de benen voordat je ze scheert. Dit kan met warm water en een milde zeep die bacteriën verwijdert. Onze Body Wash bevat antibacteriële Tea Tree Oil en glycerine die de huid hydrateert en verzorgt. Body Wash is zeer geschikt voor het wassen voor het scheren van de benen.
 2. Gebruik scheerschuim of scheercrème op de huid voordat je gaat scheren. Zo beschadig je de huid niet zo gemakkelijk.
 3. Als je klaar bent met het scheren van de benen, was dan eventuele resten van producten weg voordat je een goede en verzorgende aftershave-crème gebruikt. Australian Bodycare Body Balm is speciaal ontwikkeld voor gebruik na het scheren. Het bevat de antibacteriële Tea Tree Oil en Tasmanian pepper, die kalmerend werkt en irritatie tegengaat.
 4. Exfolieer je benen bijvoorbeeld een keer per week. Dit verwijdert dode huidcellen, zodat je niet zo gemakkelijk rode bultjes en ingegroeide haren krijgt.
 5. Gebruik elke keer dat je scheert een schoon scheermes en deel het niet met anderen.

Video: Zo voorkom je rode bultjes bij het scheren van de benen.

Pakket voor benen scheren
3 producten tegen rode bultjes bij scheren en ontharen
+15.000 reviews
Normale prijs €32,99
Aanbiedingsprijs €32,99 Normale prijs €37,99
Pakket voor benen scheren - 3 producten tegen rode bultjes bij scheren en ontharen

Problemen met rode bultjes en puistjes na het scheren

Scheren en ontharen zijn een noodzakelijk kwaad voor velen, maar de huid is er niet blij mee. Het is zwaar om met een scheermes over de huid te schrapen. En vaak reageert de huid daarna met rode en jeukende bultjes, die mogelijk uitgroeien tot ontstoken puistjes.

Maar waarom krijg je deze rode bultjes en puistjes na het scheren, hoe kun je ze voorkomen, en hoe kun je ze behandelen als ze toch verschijnen? We zullen dit in het volgende deel nader bekijken.

Waarom krijg je rode bultjes en puistjes na het scheren?

Ongeacht waar je je scheert - of het nu op het gezicht, de benen, de rug, de oksels of het kruis is - kun je rode bultjes op de huid krijgen.

De rode bultjes, die vaak jeuken en pijnlijk zijn, worden veroorzaakt door scheerbultjes. Dit is een ontstekingsaandoening van de huid die juist ontstaat door scheren of ontharing op een andere manier.

Scheerbultjes kan overal op het lichaam voorkomen waar haar is - en waar het haar wordt verwijderd door te scheren. Scheerbultjes staat ook bekend onder de Latijnse naam pseudofolliculitis barbae. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het te maken met iets dat ontstaat in verband met scheren.

Scheerbultjes ontstaat wanneer er een bacteriële infectie en vervolgens ontsteking in een haarzakje optreedt. De rode bultjes, het zichtbare teken van scheerbultjes, kunnen zich ontwikkelen tot puistjes gevuld met ontstoken pus. En in het ergste geval kunnen ze zich ontwikkelen tot echte steenpuisten.

De rode bultjes kunnen overal ontstaan waar je je hebt geschoren, en dat geldt ook voor de puistjes. Het is dus niet alleen in het gezicht dat je puistjes kunt krijgen na het scheren, het kan ook op de benen, in het kruis, in de oksels, op de rug, en waar je ook maar het scheergereedschap over de huid hebt gehaald.

LEES OOK: Puistjes op de schaamlippen - oorzaken en behandeling

We hebben allemaal bacteriën en schimmels overal in het lichaam en op de huid. Dit is volkomen normaal en onschadelijk. Maar wanneer bacteriën in een haarzakje terechtkomen, raakt het haarzakje geïnfecteerd en ontstaat er een ontsteking. Het zijn meestal de bacteriën stafylokokken of streptokokken die de ontsteking veroorzaken. Bij het scheren kun je dus bacteriën van de huid in het haarzakje brengen.

Hoe kun je rode bultjes en puistjes na het scheren vermijden?

Als je absoluut zeker wilt zijn dat je de rode en irriterende bultjes vermijdt, kun je natuurlijk stoppen met scheren - of minder vaak scheren, zodat de huid tijd heeft om te herstellen na elke scheerbeurt.

Als dat geen oplossing voor je is, zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om het ontstaan van rode bultjes en puistjes na het scheren te voorkomen.

Allereerst gaat het erom goed voor je huid te zorgen en deze zowel voor als na het scheren - en tussen de scheerbeurten door - grondig te verzorgen. Vergeet ook niet schoon scheergerei te gebruiken - en deel het niet met anderen, zodat je niet besmet raakt met scheerbultjes.

Voordat je gaat scheren, kun je de huid voorbereiden op het scheren door deze te wassen en te reinigen met warm water en een milde body wash, zoals bijvoorbeeld Australian Bodycare Body wash die effectief bacteriën bestrijdt en de natuurlijke bescherming van de huid herstelt. Dit verzacht de huid en maakt het makkelijker om de huid te scheren zonder deze te beschadigen. Wanneer de huid schoon en droog is, kun je scheerschuim of scheercrème op de huid aanbrengen voordat je begint met scheren. Dit desinfecteert en vermindert het risico op verwondingen.

Na het scheren moet je ervoor zorgen dat je eventuele overtollige producten van de huid verwijdert, voordat je deze insmeert met een goede aftershave-crème. Velen zijn dol op producten die tea tree olie of aloë vera bevatten, die bekend staan om hun mildheid voor de huid, terwijl ze bacteriën bestrijden. We raden onze Body Balm aan die speciaal is ontwikkeld voor gebruik na het scheren. Het bevat de antibacteriële Tea Tree Oil en verzacht en hydrateert de huid.

Je kunt met voordeel een exfoliërende crème op de huid gebruiken, een keer per week. Exfoliëren helpt om dode huidcellen te verwijderen, zodat je niet zo gemakkelijk rode bultjes en ingegroeide haren krijgt.

4–pack tegen rode scheerbultjes
voor het scheren van het lichaam tegen ingegroeide haren, rode bultjes, aardbeibenen en ontstoken haarzakjes
+15.000 reviews
Normale prijs €42,99
Aanbiedingsprijs €42,99 Normale prijs €47,99
4–pack tegen rode scheerbultjes - voor het scheren van het lichaam tegen ingegroeide haren, rode bultjes, aardbeibenen en ontstoken haarzakjes

Hoe kan men rode bultjes en puistjes op de huid behandelen?

Als je rode bultjes en puistjes hebt gekregen na het scheren, zijn er gelukkig een aantal dingen die je zelf kunt doen om de symptomen te verlichten.

De rode bultjes zullen in sommige gevallen vanzelf verdwijnen na een tijdje. Hetzelfde geldt misschien voor de puistjes. Maar je kunt ook jezelf besmetten met scheerbultjes als je niets aan de bultjes doet. Door iets te doen om de bultjes te behandelen, kun je sneller van de bultjes en puistjes afkomen. En vooral kun je voorkomen dat de rode bultjes überhaupt uitgroeien tot puistjes.

Door na het scheren een crème te gebruiken die bacteriën tegengaat, zoals onze Body Balm, kun je veel doen om rode bultjes en puistjes te voorkomen.

Als je kleine wondjes of snijwonden krijgt na het scheren, moeten deze worden behandeld met een antiseptisch middel, dat je kunt kopen bij Etos, Bol, Douglas of in onze webshop. Australian Bodycare Face Balm bevat de antibacteriële Tea Tree Oil, en extract van Tasmanian pepper die irritatie tegengaat en de huid kalmeert.

Er zijn verschillende natuurlijke remedies die een antiseptisch (bacteriewerend), verzachtend en jeukstillend effect hebben. Dat is alles wat je nodig hebt als je last hebt van scheerbultjes. Er zijn onder andere natuurlijke remedies met lavendel, tea tree olie of aloë vera. Je kunt bijvoorbeeld crèmes en aftershave krijgen die je na het scheren kunt gebruiken. Je kunt ook oliën met lavendel, aloë vera of tea tree olie krijgen, die je in verdunde vorm op de huid kunt deppen.


Scheren van baard

Als je een van de mannen bent die er niet van houdt om de baard te laten staan, is er geen ontkomen aan het dagelijkse of wekelijkse scheren. De meeste mannen geven de voorkeur aan een scheermes of scheerapparaat. En dan zijn er diegenen die een scheerkwast en scheermes gebruiken. Het zijn er maar weinig die wisselen tussen de ene of de andere scheermethode.

Tijd inplannen voor het scheren

Velen die een scheermes gebruiken, kiezen voor een wegwerpscheermes en wat scheerschuim en maken het scheren snel af. Degenen die een scheerapparaat kiezen, doen vaak hetzelfde, maar dan zonder scheerschuim te gebruiken. Sommigen herinneren zich om de huid daarna te verzorgen met aftershave, anderen vergeten meer te doen.

Er zijn ook degenen die veel moeite doen met old school scheren met pre-oliën van de baardstoppels, zelfgemaakt scheerschuim dat wordt aangebracht met een fijne scheerkwast en scheren met het juiste scheermes of scheermes. Voor en na gebruiken ze een warme handdoek om de huid te kalmeren.

Of je nu de ene of de andere methode gebruikt, het is logisch om tijd in te plannen voor het scheren. Dus hier hadden ze het juist in de oude dagen, waar het scheren werd gedaan met kwast en mes. Het zijn echter maar weinig mensen die dat tegenwoordig gebruiken, waar de meeste mensen een scheermes of een scheerapparaat pakken als de baard eraf moet.

Sommige mannen voelen dat ze meer controle hebben over het scheren als ze een scheermes gebruiken. Andere mannen vinden het sneller en gemakkelijker met een scheerapparaat. Dus al met al is het een individuele kwestie wat je het liefst gebruikt.

Problemen met rode bultjes na het scheren van de baard

Of je nu een scheermes of scheerapparaat gebruikt, je kunt problemen ervaren met rode bultjes en puistjes op het gezicht, de kin of de hals na het scheren, oftewel zogenaamde scheerbultjes. Sommige mannen ervaren dat ze minder problemen hebben met dergelijke zaken als ze een scheerapparaat gebruiken, terwijl anderen het precies andersom hebben. Dus je moet experimenteren en kiezen wat voor jou werkt.

Het beste wat je kunt doen om rode bultjes en puistjes te voorkomen, is goed voor je huid zorgen. Voordat je gaat scheren, kun je je huid wassen met een gezichtsreiniger en warm water. Onze Face Wash bevat de antibacteriële Tea Tree Oil, die bacteriën bestrijdt en goed is voor het scheren. Tijdens het scheren kun je scheerschuim gebruiken als je een scheermes gebruikt. En na het scheren is het belangrijk dat je een goede en verzorgende aftershave-crème gebruikt, zodat je de huid niet uitgedroogd en uitgeput achterlaat. Onze Face Balm is speciaal ontwikkeld voor gebruik na het scheren van het gezicht. Het bevat antibacteriële Tea Tree Oil en Tasmanian Pepper die kalmeert en irritatie tegengaat, die vaak optreedt na het scheren.

Pakket met 3 producten voor rode scheerbultjes in het gezicht
Scheren zonder bultjes, scheerbrand en ingegroeide haren
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €32,99
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Scheren van haar op de rug

Als je een van de mannen bent die last heeft van haar op de rug, kun je het laten staan of de strijd aangaan met het scheergereedschap.

Wanneer je je rug scheert, gelden dezelfde regels als bij het scheren van alle andere delen van het lichaam. Je moet ervoor zorgen dat je de huid goed voorbereidt voor het scheren - en je moet de huid goed verzorgen na het scheren.


Scheren van wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn een zeer zichtbaar deel van ons gezicht, dus als je ze wilt trimmen, moet je voorzichtig zijn en precies weten wat je doet. Je kunt snel te veel afscheren, en de wenkbrauwharen groeien niet meteen terug.

Misschien wil je de wenkbrauwen scheren omdat ze groot en bossig zijn, of misschien wil je ze scheren om de trend van het scheren van dunne strepen in de wenkbrauwen te volgen. Ongeacht de reden, ga voorzichtig te werk.


Scheren van oksels

De meeste vrouwen willen liever niet gezien worden met haar in de oksels, en dan is er geen andere keuze dan ontharing. Velen kiezen voor scheren omdat het snel, gemakkelijk en goedkoop is. Het is een prima methode, maar net als op andere delen van het lichaam, kun je ook hier rode bultjes op de huid krijgen na het scheren.

Om rode bultjes, jeuk en puistjes te voorkomen, is het belangrijk dat je scheerschuim gebruikt tijdens het scheren en dat je de huid goed verzorgt na het scheren. Onze Body Balm is goed na het scheren van de oksels, omdat het Tea Tree Oil bevat die bacteriën bestrijdt, en Tasmanian Pepper die kalmerend werkt op geïrriteerde huid. Na het ontharen van de oksels wordt het aanbevolen om een deodorant zonder aluminium te gebruiken.

Exfoliëren van de huid

In de strijd tegen rode scheerbultjes en puistjes is exfoliëren een goed hulpmiddel. Wanneer je de huid exfolieert, verwijder je dode huidcellen, waardoor je een gezondere huid krijgt die minder vatbaar is voor rode bultjes en puistjes.

Je hoeft niet elke dag te exfoliëren, maar doe het graag een of twee keer per week. Lees hier meer over exfoliëren.


FAQ over scheren

Hoe scheer je schaamhaar bij vrouwen?

Het scheren van schaamhaar wordt ook wel intiem scheren genoemd. Als je jezelf daar beneden scheert, moet je precies hetzelfde doen als wanneer je jezelf op andere delen van het lichaam scheert. Maar de huid is hier gevoelig, dus wees extra voorzichtig als je scheert en zorg ervoor dat je de huid goed verzorgt voor en na. De meeste mensen kiezen voor een scheermes of scheerapparaat/ladyshaver.


Hoe scheer je schaamhaar bij mannen?

Wanneer mannen hun schaamhaar willen scheren, kiezen de meesten voor een scheermes, scheerapparaat of trimmer. Wees voorzichtig zodat je jezelf niet bezeert. En vergeet niet de huid voor te bereiden op het scheren en goed te verzorgen daarna.


Hoe voorkom je jeuk na het scheren?

Jeuk en rode bultjes na het scheren zijn een veelvoorkomend probleem. Het beste wat je kunt doen om dit te voorkomen, is de huid goed verzorgen voor en na het scheren. Jeuk en rode bultjes worden veroorzaakt door scheerbultjes, die ontstaat wanneer een haarzakje geïnfecteerd raakt met bacteriën en vervolgens ontstoken raakt.


Hoe voorkom je bultjes na het scheren?

Als je rode bultjes na het scheren wilt voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je de huid wast en reinigt voordat je gaat scheren. Gebruik scheerschuim tijdens het scheren en eindig met het verzorgen van de huid met een goede aftershave-crème. Kies bij voorkeur een ongeparfumeerde crème met een bacteriedodend effect.


Waarom krijg je bultjes na het scheren?

De rode bultjes worden veroorzaakt door scheerbultjes, die ontstaat wanneer een haarzakje geïnfecteerd raakt met bacteriën en vervolgens ontstoken raakt. De rode bultjes zijn de zichtbare tekenen van scheerbultjes.


Hoe vaak moet je scheren?

Als het aan je huid lag, zou je je zo min mogelijk moeten scheren, omdat scheren hard is voor de huid. Maar er zijn geen regels. Je moet je zo vaak scheren als je nodig acht. Maar zorg goed voor je huid als je scheert.


Hoe snel groeit haar terug na het scheren?

Haar groeit continu een beetje. Maar het verschilt per persoon hoe snel het haar groeit. Wanneer je scheert, snijd je het haar af bij het huidoppervlak, en daarom zal het snel weer zichtbaar zijn. Als je zichtbaar haar wilt vermijden, zul je je meestal elke dag of om de dag moeten scheren.


Hoe stop je bloeden na het scheren?

Als de huid zacht en warm is wanneer je gaat scheren, snijd je jezelf niet zo gemakkelijk. Mocht je je toch snijden en de huid bloedt, dan kun je het bloeden stoppen door een vloeistof met een beetje alcohol erin, tea tree olie, een speciale crème aan te brengen, of door een alun block te gebruiken, dat is een kristalachtige steen die koelt en heelt.


Hoe voorkom je puistjes na het scheren?

Je voorkomt het gemakkelijkst puistjes na het scheren als je zorgt voor een goede huidverzorging na het scheren. Gebruik bij voorkeur een aftershave-crème die tegelijkertijd koelt, heelt en verzorgt en die bacteriën bestrijdt.


Is intiem scheren gevaarlijk?

Het wordt over het algemeen niet als gevaarlijk beschouwd om jezelf daar beneden te scheren, noch voor mannen noch voor vrouwen. Maar je moet natuurlijk oppassen dat je jezelf niet snijdt als je scheert. En je moet de huid goed verzorgen, zowel voor als na het scheren, zodat je geen infecties en ontstekingen krijgt, die in het ergste geval kunnen leiden tot ontstoken steenpuisten.


Wat is beter: scheren of waxen?

Er zijn zowel voordelen als nadelen aan zowel scheren als waxbehandelingen. Scheren is een makkelijke, snelle en goedkope methode, maar het effect is niet zo langdurig. Bij een waxbehandeling blijft het haar langer weg, maar de behandeling duurt ook langer, is duurder, en de meeste mensen ervaren een waxbehandeling als behoorlijk pijnlijk.


Wat is intiem scheren?

Intiem scheren is wanneer mannen of vrouwen hun schaamhaar verwijderen door te scheren.

LEES MEER: Intiem scheren voor vrouwen

LEES MEER: Intiem scheren voor mannen


Kun je zeep gebruiken om te scheren?

Je kunt zeep gebruiken om de huid goed te wassen voordat je gaat scheren. Op deze manier reinig en verzacht je de huid voor het scheren. Tijdens het scheren moet je scheerschuim gebruiken dat speciaal is ontworpen voor scheren.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram