Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is waxen?

Waxen is een semi-permanente methode voor haarverwijdering. Warme of koude wax wordt aangebracht in de richting van de haargroei en daarna snel tegen de groeirichting in verwijderd. Dit rukt het haar met wortel en al uit, wat je een gladdere huid geeft voor langere tijd vergeleken met andere ontharingsmethoden zoals scheren. Het doel is om ongewenst haar van verschillende lichaamsdelen te verwijderen, de haargroei te vertragen en je huid netjes en verzorgd te houden.

Verschillende soorten waxbehandelingen

Er zijn verschillende waxopties afhankelijk van het lichaamsdeel dat je richt en de gebruikte techniek. Hier zijn enkele populaire keuzes:

 • Braziliaanse wax: Deze intieme waxstijl verwijdert al het haar uit het schaamgebied, inclusief de schaamlippen en het achterwerk, hoewel je ervoor kunt kiezen om een klein strookje of driehoekje aan de voorkant achter te laten.
 • Bikini wax: Dit richt zich op de zijkanten van de bikinilijn om een gladde huid te garanderen wanneer je zwemkleding draagt.
 • Volledige lichaamswax: Zoals de naam al doet vermoeden, houdt deze behandeling in dat haar van het hele lichaam wordt verwijderd, inclusief armen, benen, rug, buik en gezicht.
 • Gezichtswax: Specifiek gericht op het verwijderen van ongewenst gezichtshaar zoals de bovenlip, wangen en wenkbrauwen.
 • Okselwax: Verwijdert haar van de oksels voor een glad resultaat.
 • Beenwax: Kan zowel half been (van de enkel tot de knie) als volledig been (van de enkel tot de dij) zijn.

Het is belangrijk om naar een ervaren en goed opgeleide schoonheidsspecialiste te gaan voor een veilige en effectieve behandeling.


Hoe bereid je je huid voor op waxen?

Voor de beste resultaten en om potentiële bijwerkingen te minimaliseren, is de juiste voorbereiding van de huid cruciaal. Dit kun je doen:

1) Reinig de huid: Begin met het reinigen van het gebied dat gewaxt zal worden om vuil, olie en make-up te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de wax goed aan de haren hecht.

2) Exfolieer: Exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen, wat ingegroeide haren kan voorkomen en zorgt voor een gladdere waxbeurt. Het is het beste om 24-48 uur voor je waxafspraak te exfoliëren.

3) Vermijd zonnebaden: Als je een aan de zon blootgesteld gebied gaat waxen, vermijd dan direct zonlicht ten minste 24 uur voor de behandeling om de huid niet te sensibiliseren.

4) Laat het haar groeien: Het haar moet ongeveer ¼ tot ½ inch lang zijn voor een effectieve waxbeurt, wat meestal betekent dat je het 2-3 weken moet laten groeien voor je sessie.

Brazilian Wax Essentieel Pakket
Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €70,99
Brazilian Wax Essentieel Pakket - Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen

Het belang van een schone en geëxfolieerde huid

Het schoon en geëxfolieerd houden van je huid zorgt ervoor dat de wax aan de haren hecht en niet aan de huid, wat pijn en irritatie kan verminderen. Bovendien vermindert exfoliatie het risico op ingegroeide haren na het waxen, omdat het helpt de haarzakjes helder en ongeblokkeerd te houden.

Productaanbevelingen voor het waxen

1) Zachte reinigers: Gebruik een milde reinigingsgel of zeep om de huid te reinigen en voor te bereiden op het waxen.

2) Exfoliërende scrubs: Kies een zachte scrub, speciaal geformuleerd voor het gebied dat je gaat waxen. Voor een Braziliaanse wax, kies een scrub die geschikt is voor intieme huidverzorging.

3) Exfoliërende handschoenen of borstels: Deze kunnen gebruikt worden met je reguliere douchegel voor een grondige exfoliatie.

4) Moisturizers: Na het exfoliëren is het belangrijk om te hydrateren om de huid zacht en soepel te houden. Kies voor een lichte moisturizer die de poriën niet verstopt.


Stap-voor-stap gids voor het waxproces

1) Bereid de huid voor: Reinig en desinfecteer het gebied om vuil en bacteriën te verwijderen.

2) Breng de wax aan: Kies het juiste type wax (warm of koud) op basis van het gebied en je voorkeur. Breng een dunne laag wax aan in de richting van de haargroei met een spatel of applicator.

3) Plaats waxstrips: Als je een wax gebruikt die strips vereist, plaats dan een waxstrip over het gewaxte gebied en druk stevig aan.

4) Verwijder de wax: Houd de huid strak met één hand en trek snel de waxstrip af tegen de richting van de haargroei met de andere hand. Dit moet snel gebeuren om pijn te minimaliseren.

5) Reinig de huid: Verwijder na het waxen eventuele waxresten met een post-wax olie of lotion.

6) Kalmeer de huid: Breng een verzachtende lotion of gel aan, zoals de After Wax Lotion van Australian Bodycare, om roodheid en irritatie te verminderen.

Brazilian Wax Essentieel Pakket
Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €70,99
Brazilian Wax Essentieel Pakket - Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen

Hoe maak je waxen minder pijnlijk

1) Neem een pijnstiller: Overweeg om ongeveer 30 minuten voor je waxsessie een milde pijnstiller zoals paracetamol te nemen om het ongemak te verminderen.

2) Vermijd cafeïne: Cafeïne kan je huid gevoeliger maken, dus probeer het een paar uur voor het waxen te vermijden.

3) Wax na je menstruatiecyclus: Je huid is vaak gevoeliger net voor en tijdens je menstruatie, dus plan je waxsessie een paar dagen nadat je cyclus is geëindigd.

4) Gebruik een verdovende crème: Je kunt crèmes kopen die de huid licht verdoven voor het waxen. Onthoud wel dat ze niet op grote oppervlakken aangebracht moeten worden.

Veiligheidsmaatregelen en hygiënische praktijken tijdens het waxen

1) Gebruik altijd verse wax: Gebruik nooit oude wax opnieuw, omdat dit bacteriën kan verspreiden.

2) Vermijd waxen op geïrriteerde of beschadigde huid: Dit omvat zonnebrand, krassen, of gebieden met actieve acne.

3) Test de temperatuur van de wax: Controleer altijd de temperatuur van hete wax op een klein stukje van je huid voordat je het volledig aanbrengt om brandwonden te voorkomen.

4) Gebruik wegwerpgereedschap: Als je thuis waxt, zorg dan dat je wegwerpgereedschap gebruikt of reinig ze grondig voor en na gebruik.

5) Zorg voor goede ventilatie: Als je een hete waxverwarmer gebruikt, zorg dan voor goede ventilatie in de kamer om inademing van dampen te vermijden.


Het belang van huidverzorging na het waxen

Na het waxen kan je huid vaak gevoelig en geïrriteerd aanvoelen. Goede verzorging van je huid nadien is cruciaal om problemen zoals ingegroeide haren, roodheid en jeuk te voorkomen. Juiste nazorg kan ook de gladde resultaten van je waxbehandeling verlengen en ervoor zorgen dat je huid gezond en gehydrateerd blijft.

Nazorg met After Wax Lotion

Australian Bodycare staat bekend om zijn producten die tea tree olie bevatten, een natuurlijk antisepticum dat helpt om de huid te kalmeren en te beschermen. Onze After Wax Lotion is speciaal ontworpen om directe verlichting te bieden na het waxen.

Hoe het de huid kalmeert

De After Wax Lotion bevat ingrediënten die samenwerken om de huid te kalmeren, roodheid te verminderen en irritatie te voorkomen. De tea tree olie in de lotion biedt antiseptische eigenschappen, die beschermen tegen bacteriën en infecties.

Voordelen van het gebruik van de lotion

 • Kalmerende eigenschappen: Helpt roodheid en irritatie na het waxen te verminderen.
 • Antiseptische voordelen: Beschermt de huid tegen bacteriën en bevordert de genezing.
 • Hydraterend: Houdt de huid gehydrateerd en voorkomt droogheid en afschilfering.
 • Preventie van ingegroeide haren: Regelmatig gebruik van de lotion kan helpen ingegroeide haren te voorkomen door de haarzakjes vrij te houden.

Brazilian Wax Essentieel Pakket
Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €70,99
Brazilian Wax Essentieel Pakket - Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen

Wanneer gebruik je After Wax Lotion?

Voor de beste resultaten breng je After Wax Lotion direct na de waxsessie aan. Breng een royale hoeveelheid lotion aan op het gewaxte gebied en masseer het zachtjes in de huid. Gebruik de lotion dagelijks om de huid gehydrateerd te houden en ingegroeide haren te voorkomen.


Conclusie

Waxen is een geweldige manier om een gladde, haarvrije huid te bereiken, maar net als bij elke schoonheidsbehandeling zijn goede voorbereiding en nazorg essentieel om de beste resultaten te verkrijgen. Door de aanbevolen stappen en adviezen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je huid gezond, gehydrateerd en vrij van irritaties blijft na het waxen.

Nazorg is vooral belangrijk om ingegroeide haren te voorkomen en roodheid en jeuk te verminderen. De After Wax Lotion van Australian Bodycare is een uitstekende keuze voor wie een effectieve oplossing voor na het waxen zoekt. Met zijn kalmerende en antiseptische eigenschappen helpt deze lotion om de huid te beschermen en te verzorgen, terwijl het de gladde resultaten van de waxbehandeling verlengt.

Brazilian Wax Essentieel Pakket
Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €70,99
Brazilian Wax Essentieel Pakket - Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen

FAQ


Kan ik direct na het waxen een bad nemen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om minstens 24 uur te wachten voordat je een heet bad neemt na het waxen. Dit komt omdat de poriën openstaan na de behandeling, en heet water kan verdere irritatie veroorzaken. Je kunt echter wel een koele tot lauwe douche nemen, maar vermijd het scrubben van het gewaxte gebied.


Hoe vaak moet ik me laten waxen?

De frequentie van waxbehandelingen varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de snelheid en dikte van de haargroei. Over het algemeen wordt aanbevolen om elke 3 tot 6 weken te waxen voor de beste resultaten.


Zijn er huidtypes die niet gewaxt zouden moeten worden?

Mensen met een zeer gevoelige huid, die bepaalde medicijnen gebruiken, of die specifieke huidaandoeningen hebben zoals rosacea, psoriasis of eczeem, dienen een dermatoloog of huidverzorgingsspecialist te raadplegen voordat ze gaan waxen. Het is ook belangrijk om niet te waxen op gebieden met zonnebrand, wonden, krassen of actieve acne.


Hoe onderscheidt de After Wax Lotion van Australian Bodycare zich van andere producten op de markt?

De After Wax Lotion van Australian Bodycare is uniek omdat het tea tree olie bevat, een natuurlijk antiseptisch ingrediënt dat helpt om de huid te kalmeren en te beschermen na het waxen. Dit ingrediënt helpt roodheid en irritatie te verminderen en beschermt tegen bacteriën. Bovendien is de lotion geformuleerd om intense hydratatie te bieden, wat helpt om droogheid en schilfering na het waxen te voorkomen.


Hoe lang blijft waxen effectief?

De duur van een waxbehandeling varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen kun je verwachten dat de resultaten tussen de 3 tot 6 weken aanhouden. Omdat waxen het haar vanaf de wortel verwijdert, duurt het langer voordat het haar terug groeit in vergelijking met andere ontharingsmethoden zoals scheren.


Hoe snel groeit haar?

De haargroeisnelheid varieert op basis van individuele genetische factoren, het deel van het lichaam en andere externe factoren. Typisch groeit hoofdhaar ongeveer 0,5 inch per maand, terwijl lichaamshaar langzamer groeit, meestal rond 0,1 inch per maand. Het is echter belangrijk om op te merken dat de haargroeisnelheid aanzienlijk kan verschillen van persoon tot persoon.


Wat kost een waxbehandeling?

De kosten van een waxbehandeling kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het te behandelen gebied, de locatie van de salon, de ervaring van de estheticus en het specifieke type wax dat wordt gebruikt. Het is altijd een goed idee om de prijzen bij verschillende salons of spa's in jouw omgeving te checken om een idee te krijgen van de gemiddelde kosten.


Hoe lang moet het haar zijn voor een waxbehandeling?

Voor een effectieve waxbehandeling moet het haar tussen de ¼ en ½ inch lang zijn. Deze lengte biedt voldoende grip voor de wax om het haar vanaf de wortel te verwijderen. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze het haar ongeveer 2-3 weken moeten laten groeien voor de waxsessie.


Wat moet je vermijden na het waxen?

Na een waxsessie is het cruciaal om het volgende te vermijden om irritatie te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen:

 • Vermijd direct zonlicht of zonnebanken voor ten minste 48 uur.
 • Vermijd hete baden of sauna's voor 24 uur.
 • Vermijd het dragen van strakke kleding op het gewaxte gebied.
 • Vermijd zware lichamelijke inspanning die zweet veroorzaakt voor 24 uur.
 • Vermijd het scrubben of exfoliëren van het gewaxte gebied voor ten minste 48 uur.
 • Vermijd het gebruik van geparfumeerde producten of make-up op het gewaxte gebied voor 24 uur.

Brazilian Wax Essentieel Pakket
Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €70,99
Brazilian Wax Essentieel Pakket - Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram