Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Stop de bultjes

De rode bultjes kunnen overal op de huid voorkomen, waar je je scheert of haar verwijdert. Maar het is vooral een probleem in de intieme zone, die delicaat en extra aan bacteriën blootgesteld is. Als je rode bultjes krijgt, bijvoorbeeld na het scheren van je bikinilijn, is het belangrijk dat je er iets aan doet, zodat de toestand niet verergert.
Maak de huid vrij van bacteriën

De eerste stap bij het intieme scheren is, om de huid te reinigen, zodat je bacteriën verwijderd, zodat ze niet tijdens het scheren in de open follikels worden geduwd. Neem daarom een warme douche en was jezelf grondig met bijvoorbeeld Intim Wash van Australian Bodycare. Wanneer je onder het hete water staat, maak je niet alleen de huid vrij van bacteriën met zeep. Je maakt daarnaast ook je haar en je huid zachter, zodat het scheren gemakkelijker gaat.

Als je schaamhaar wat langer is, is het een goed idee de langste delen eerst met een trimmer of gewone schaar in te korten, voordat je je scheert. Dan wordt het scheren, onder andere van je bikinilijn, makkelijker, omdat je voorkomt dat lange haren vast komen te zitten in het scheermes.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Goed licht en een scherp scheermes

Wanneer je je bikinilijn begint te scheren, is het belangrijk dat je goed licht hebt zodat je kunt zien wat je doet en je jezelf niet snijdt. Het is belangrijk dat je je scheert met een scherp scheermes. Gebruikt je een bot scheermes, kan dat een beschadigde en geïrriteerde huid geven.


Goede scheergel

Voordat je je bikinilijn scheert, moet je een gel of schuim aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld Intim Shave gebruiken. Dat is een doorzichtige scheergel, waardoor je de volledige controle over je scheerbeurt overneemt.

Je moet de gel in een dunne laag insmeren op de delen die je wilt scheren. Laat deze een minuut lang goed in de huid intrekken. Deze intieme scheergel laat het scheermes gemakkelijk over de huid glijden, waardoor je een aangename en gladde scheerbeurt krijgt.


De juiste richting

Scheer je intieme zone altijd in dezelfde richting als je haar groeit. Hoewel scheergel een beschermende laag op de huid vormt, zal tegen de groeirichting van het haar scheren scheurtjes in je huid kunnen veroorzaken en enorm aggressief voor de huid zijn. Daarom kun je je het beste scheren in de richting waarin het haar groeit. Tijdens het scheren rek je je huid in het gebied een beetje uit.

Nadat je alle haren hebt verwijderd en een glad resultaat heeft behaald, moet je je huid grondig reinigen en vrijmaken van haar en productresten. Je kunt eventueel een nieuwe laag scheergel aanbrengen en nogmaals met het scheermes erover gaan, als je niet bij de eerste keer alle haartjes hebt verwijderd.


Verkoelt en kalmeert de huid

Aan het einde van het scheren van je bikinilijn, moet je ook je huid de zorg geven die ze nodig heeft. Gebruik daarom een aftershave product als Intim Balm van Australian Bodycare om je huid een optimale behandeling te geven wanneer je klaar bent met scheren. Deze balsem kalmeert en verkoelt de huid, en hydrateert tegelijkertijd de droge huid.

Net zoals Intim Wash en Intim Shave bevat Intim Balm ook Tea Tree Olie, dat vooral bekend staat om zijn krachtige eigenschappen in de strijd tegen bacteriën. Daarom zijn deze producten bijzonder goed geschikt voor een vlotte intieme scheerbeurt zonder rode bultjes, ingegroeide haren en vervelende jeuk.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek


Huid laten ademen

Na het scheren van de gevoelige intieme zone kan je huid een beetje geïrriteerd zijn. Daarom is het een goed idee om strakke broeken, slipjes en boxers net na het scheren te vermijden. De huid heeft rust nodig en ruimte om te kunnen ademen, en dat kun je het beste geven doen met losse kleren.

De intieme producten van Australian Bodycare zijn pH-neutraal voor intiem gebruik en dermatologisch getest. Ze zijn zacht en mild voor de huid – ook voor mensen met een gevoelige huid.


Ontharingscrèmes

Epileren met ontharingscrème is een goedkope en eenvoudige manier, om een haarvrije bikinilijn te krijgen. Een bijkomend voordeel van epileren tegenover scheren is dat er geen risico bestaat dat je je snijdt. Het nadeel kan zijn dat veel ontharingscrèmes een chemische geur hebben en de huid een beetje kunnen irriteren.

Bovendien laten sommige goedkopere producten haar achter, waardoor het uiteindelijke resultaat niet bevredigend is.


Waxen is effectief

Waxen is een effectieve manier om een mooie bikinilijn te krijgen. Het hoeft niet duur te zijn, vooral als je het zelf doet. Maar het kan een goed idee zijn om de eerste waxbeurt professioneel te laten doen. Dan ben je beter voorbereid om het later zelf uit te voeren.

De behandeling is niet zonder pijn en er kunnen rode bultjes ontstaan, al verdwijnen die weer snel. Ook hier is het een goed idee Intim Balm van Australian Bodycare te gebruiken. Die kalmeert en verkoelt de huid na het waxen.


De Braziliaanse methode

Bij een Brazilian wax wordt al het haar in de hele zone verwijderd en krijg je de ultieme bikinilijn die lang houdt. Je krijgt het beste resultaat bij een Brazilian wax, indien het wordt gedaan door een professional. Bij de meeste schoonheidsspecialisten en schoonheidsklinieken bevindt Brazilian wax zich in de hogere prijsklasse.

Daarnaast is die vaak net zo pijnlijk als andere waxbehandelingen. Het kan ook grensoverschrijdend zijn om iemand die je niet kent je te laten aanraken op de intiemste delen van het lichaam.


Laseren tegen haar

Een laserbehandeling kan ingezet worden voor een permanente ontharing van jouw bikinilijn. Dit is duur en vereist dat je je meerdere keren moet laten behandelen. Bovendien kan het pijnlijk zijn en bestaat er een risico op littekenvorming.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram