Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is Aloë Vera?

Net als de rest van de wereld ben je waarschijnlijk Aloë Vera al eens ergens anders tegengekomen. Aloë Vera is een uiterst populaire vetplant met lange, rozetvormige, getande stengels die berucht is om zijn unieke vermogens in de huidverzorgingsindustrie, met fabrikanten over de hele wereld die bij de vlezige plant zweren.

De bladeren van Aloë Vera bevatten een gel die een helend effect heeft op huidschade zoals snijwonden, brandwonden, puistjes en dergelijke. Met een hoog gehalte aan antioxidanten, mineralen, vitamines en aminozuren, versterkt het het vermogen van de huid om te genezen. Tegelijkertijd remt het huidveroudering - wat de reden is waarom veel cosmeticamerken het als een vast ingrediënt in verschillende anti-verouderingsreeksen opnemen.


Waarom Aloë Vera geweldig is voor afvaldoeleinden

Aloë vera staat voornamelijk bekend om zijn vermogen om brandwonden te genezen en de huid te hydrateren, maar de speciale Aloë vera plant profiteert niet alleen je externe gezondheid, het is net zo goed voor je interne gezondheid.

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat aloë vera alle hieronder vermelde effecten heeft, maar proberen kan geen kwaad.

Met Aloë Vera kun je een volledig natuurlijk product krijgen dat snel gewichtsverlies bevordert. Dit komt omdat Aloë Vera de volgende voordelen heeft in de context van gewichtsverlies:

  • Aloë Vera reinigt het lichaam effectief van gifstoffen en afvalproducten.
  • Aloë Vera bevordert de werking van het maagdarmstelsel en voorkomt spijsverteringsproblemen.
  • Aloë Vera stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

Zeg vaarwel tegen giftige en schadelijke stoffen

Wanneer je Aloë Vera gel drinkt, geef je je lichaam een diepe reiniging van alle gifstoffen en afvalproducten die de gezondheid van je lichaam blokkeren. Aloë Vera heeft een uniek vermogen om de schadelijke stoffen onderweg te absorberen, zodat je ervan afkomt. Tegelijkertijd stimuleert het de reinigingsmechanismen van het hele lichaam, inclusief de galwegen, longen en nieren - waardoor je een fris en licht gevoel in je lichaam krijgt. En dat zie je ook terug in je gewicht.

Wanneer je reinigt, verlies je ook een paar kilo. Een Aloë Vera kuur is daarom een goede manier om gewichtsverlies te kickstarten, maar werkt alleen in combinatie met een gezond afslankdieet. Het heeft daarom geen zin om je lichaam te vullen met ongezond vet.

Voorkom constipatie en diarree

Met Aloë Vera krijg je het eigen laxeermiddel van de natuur. De zijdezachte textuur van de gel smeert je darmen van binnenuit, waardoor het darmstelsel goed kan functioneren. Het bevordert de spijsvertering, zodat je regelmatige stoelgang hebt zonder losse of trage darmen. Een gezonde darm is ook de sleutel tot gezond afvallen. Dit behoudt de natuurlijke balans van je lichaam en darmflora, waardoor je een gezonde basis hebt voor blijvend gewichtsverlies.

Naast het bevorderen van de spijsvertering, kan Aloë Vera ook je metabolisme en de productie van vetzuren verbeteren. Met een verhoogd metabolisme verbrand je sneller vet, waardoor je lichaamsvetpercentage wordt verlaagd.

Zorg voor gezonde bloedsuikerspiegels

Onstabiele bloedsuikerspiegels zijn niet goed voor gewichtsverlies. Onstabiele bloedsuiker maakt dat je trek krijgt in zoetigheid, witbrood en andere koolhydraten die niet bevorderlijk zijn voor gewichtsverlies. In het kielzog van onstabiele bloedsuiker volgt ook een onstabiele stemming, wat het makkelijker maakt voor je om in de zoetigheidsval te trappen. Je bloedsuiker gedurende de dag op een stabiel niveau houden is daarom een belangrijke factor in een duurzaam dieet. Een drankje met Aloë Vera kan je daarbij helpen.

Volgens studies helpt Aloë Vera om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, zodat er geen grote pieken zijn in zowel bloedsuiker als stemming. Dit maakt het makkelijker om je handen af te houden van de koekjestrommel. Echter, je moet onthouden dat Aloë Vera alleen je bloedsuikerspiegel niet stabiel kan houden als je je volstopt met 'lege calorieën'. Het kan je alleen op weg helpen.


Afvallen met Aloë Vera Sap

Een Aloë Vera dieet is dus een fantastische manier om die extra kilo's kwijt te raken die je gezondheid en uiterlijk in gevaar kunnen brengen. Zoals hierboven vermeld, is het echter slechts een aanvulling op een gezond en voedzaam dieet en kan het niet op zichzelf worden gebruikt. Eet veel groenten en vermijd witbrood, pasta en suiker.

Als je een Aloë Vera dieet wilt volgen, is Aloë Vera sap een goede manier om je gewichtsverlies aan te vullen. Het sap geeft je een heerlijk smaakvol Aloë Vera drankje, terwijl je de eigenschappen van de plant op een optimale manier opneemt.

Gezonde saprecepten voor gewichtsverlies

Als je een Aloë Vera plant in huis hebt, kun je het sap vanaf nul maken. Zo niet, dan kun je kant-en-klare gels kopen. Het voordeel van het direct bottelen van de gel uit de plant is dat je een 100% natuurlijke Aloë Vera inhoud krijgt.

Verfrissende limoen

Als je van een eenvoudige en lichtzure smaak houdt, is dit eenvoudige Aloë Vera sap iets voor jou. Giet water in een pan en knijp een goede hoeveelheid limoensap in het water. Meng 1 eetlepel Aloë Vera gel in het water en roer goed in het hete water. Drink het sap heet en top af met een klodder acaciahoning om de scherpe smaak van de limoen tegen te gaan. Het sap is een geweldige manier om de dag te beginnen.

Boost van bessen

Zowel aardbeien als bosbessen zitten vol met antioxidanten die ontstekingen bestrijden. Ze zitten ook vol met oplosbare vezels, die een goede spijsvertering en gezond gewichtsverlies bevorderen. Blend een handvol aardbeien en bosbessen met 1 eetlepel Aloë Vera gel en 1-2 deciliter water, afhankelijk van hoe dun je je sap wilt. Blend in een blender of juicer tot het een glad drankje wordt.

Zoete noten van fruit

Hou je van zoete vruchten? Meng dan een Aloë Vera sap vol met zoete fruit smaken. Meng ananas met papaja of mango voor een echt exotisch sap. Voeg 1 eetlepel Aloë Vera gel toe met 1-2 deciliter water en blend of juice tot je een gladde consistentie hebt. Het sap is geweldig als middag- of avonddrankje als je zin hebt in iets zoets.

Groen sap

Als je niet genoeg groenten binnenkrijgt, kan een Aloë Vera groentesap een geweldige manier zijn om ze binnen te krijgen. Maak een heerlijk felgroen sap met 100g boerenkool, een paar appels, het sap van een citroen, een paar wortels en een beetje gember met 1 eetlepel Aloë Vera gel. Geniet van het sap koud.

Kant-en-klare sappen en gels

Als je je gewichtsverlies met een Aloë Vera dieet wilt stimuleren maar niet je eigen sap wilt mixen, kun je kant-en-klare Aloë Vera sappen en drinkgels kopen bij onder andere Boots. Er zijn verschillende smaken, zodat je er een kunt krijgen die het beste bij je smaak past.

Hoewel een Aloë Vera sap al gemengd is, wordt een kant-en-klare drinkgel gewonnen uit de gel van de

Aloë Vera plant. Je kunt het direct drinken of mengen in je ochtendsap. De aanbevolen dosering is 1 eetlepel 2-3 keer per dag, ongeveer 15 minuten voor het ontbijt of een andere hoofdmaaltijd.


Heeft Aloë Vera sap bijwerkingen?

Om een goede reiniging van de gifstoffen en afvalproducten die zich in je lichaam ophopen te krijgen, moet je een Aloë Vera sap dieet 7-10 dagen achter elkaar volgen, zodat je goed kunt reinigen en resultaten kunt zien. Maar je moet een Aloë Vera sap dieet voor gewichtsverlies ook niet langer dan 10 dagen achter elkaar volgen. Neem een pauze tussen je Aloë Vera behandeling, aangezien grote hoeveelheden Aloë Vera gel over een lange periode een laxerend effect kunnen hebben. Daarom is het ook belangrijk dat je je aan de aanbevolen dosering van 1 eetlepel gel 2-3 keer per dag houdt om het beste uit de behandeling te halen.


Andere voordelen van Aloë Vera gel

Naast het helpen afvallen door je lichaam eerst en vooral te ontgiften, krijg je met Aloë Vera gel ook een vitamineboost voor zowel lichaam als huid als bijkomend voordeel. Aloë Vera is een vitaminebom. De gel bevat vitamines A, C, E en verschillende B-vitamines. Het zit ook vol met 20 belangrijke mineralen, waaronder zink, calcium, magnesium en ijzer. Aloë vera bevat ook 18 van de 22 aminozuren, en alle acht essentiële soorten zijn inbegrepen in de gel.

De voedingsrijke inhoud van de gel uit de bladeren van de Aloë Vera betekent daarom ook dat de gel extra voordelen heeft zoals:

  • Een verbeterd immuunsysteem
  • Extra eiwitten voor spieren en gewrichten
  • Minder ontstekingen in het lichaam
  • Het geweldige immuunsysteem

Het grote immuunsysteem

Een sterk immuunsysteem is essentieel voor je gezondheid. Het is de verdediging van je lichaam tegen ziektes. Dus als je vaak last hebt van griep, verkoudheden of keelpijn, kan je immuunsysteem wellicht wat hulp gebruiken. Aloë Vera gel versterkt de witte bloedcellen, die de belangrijke strijders zijn in de verdediging van je lichaam. Je krijgt een sterkere muur die je helpt virussen en bacteriën buiten te houden. Aloë Vera is een adaptogene plant en de gel past zich aan de omstandigheden aan die het tegenkomt.

Sterke spieren en gewrichten

Aloë Vera gel is rijk aan eiwitten, die belangrijk zijn voor je spieren en ligamenten. Eiwitten worden vaak aangeduid als de bouwstenen van het lichaam, dus ze zijn uiteraard belangrijk voor het sterke raamwerk dat je spieren en gewrichten in je lichaam vormen. Lichaamsweefsels zoals spieren en gewrichten bestaan uit een hoog gehalte aan eiwitten - daarom worden ze de bouwstenen van het lichaam genoemd. Op deze manier geeft Aloë Vera gel de spieren van je lichaam extra voeding in de vorm van eiwitten, zodat je zowel deze als je pezen en ligamenten versterkt.

Verminderde ontsteking

Virussen en bacteriën kunnen ontstekingen in je lichaam veroorzaken. Dit kan een staat van ontsteking in het lichaam veroorzaken. Maar ontsteking dekt ook verwondingen en stoten, dus het hoeft niet altijd een virus of bacterie te zijn. Beide soorten ontstekingen kunnen zich uiten als zwelling, warmte en roodheid.

Aloë Vera gel bestrijdt ontstekingen in het lichaam. Dit geldt zowel voor bacteriële aanvallen in de huid zoals puistjes als ook voor overbelastingsletsels en dergelijke.

Er zijn dus genoeg voordelen aan het gebruik van een Aloë Vera behandeling. Je kunt zowel je taille slanker maken als je lichaam de beste voorwaarden voor welzijn geven. De weg naar een gezond uiterlijk gaat via een gezond innerlijk.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram