Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is een aloë vera drank?

Aloë vera drank is een helder sap dat wordt geëxtraheerd uit het vruchtvlees van de bladeren van de aloë vera plant. Aloë vera drank is in wezen aloë vera in vloeibare, geconcentreerde vorm. Het is een drank die je maag en de rest van je lichaam versterkt en in balans brengt.

 De aloë vera plant staat al millennia bekend om zijn vele helende eigenschappen. Onder andere is het gebruikt voor brandwonden, wondgenezing en huidverzorging.

Later ontdekte men ook hoe je zijn vele geweldige eigenschappen voor intern gebruik kunt benutten, waardoor er vandaag de dag ook aloë vera drankjes beschikbaar zijn.

Aloë vera kan, onder vele andere dingen, helpen om je immuunsysteem te versterken, brandend maagzuur en zure oprispingen te verlichten, de zuur/base-balans in het lichaam te herstellen, de balans in de maag te normaliseren, zowel constipatie als een losse maag te voorkomen, opgeblazenheid te verminderen, een stabielere bloedsuikerspiegel te waarborgen en je lichaam te reinigen van afvalstoffen en toxines die zich ophopen.

Als je problemen hebt met slechte adem, pijnlijk tandvlees, geïrriteerd tandvlees, parodontitis, mondblaasjes of keelpijn, kun je je aloë vera drank ook gebruiken als mondspoeling. We raden je aan om bij Matas, de apotheek of Helsam advies en begeleiding te vragen over welke aloë vera drank je moet kiezen.

Aloë vera drank is een beetje een wondermiddel dat werkt tegen een breed scala aan verschillende kwalen en stoornissen. Deze remedies smaken niet altijd goed, maar aloë vera drank eigenlijk wel. De smaak is fris, licht zuur, en het aroma is fris en uitnodigend.


Dit is waarom je Aloë Vera zou moeten drinken

Aloë Vera is een van de bekendste planten ter wereld. En met goede reden. Wanneer je Aloë Vera drinkt, geef je je lichaam veel voedingsstoffen en een shot vitamines, die allemaal de gezondheid van je lichaam een boost geven. De voordelen van het drinken van Aloë Vera zijn talrijk:

  • Je immuunsysteem wordt aanzienlijk versterkt.
  • Helpt gezonde slijmvliezen in je maag- en darmstelsel te onderhouden.
  • Voorkomt constipatie en een losse maag door de natuurlijke spijsvertering te stabiliseren.
  • Reinigt je lichaam van opgehoopte toxines en afval.
  • Vermindert ontstekingen in je lichaam.
  • Houdt je huid gezond, fris, sterk en gehydrateerd.
  • Bestrijdt bacteriën in je mond.
  • Houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.
  • Reguleert de cholesterolbalans van je lichaam

Versterk je immuunsysteem

Wanneer je Aloë Vera drinkt, versterk je je immuunsysteem. Dit doe je omdat Aloë Vera een adaptogene plant is. 'Adaptogeen' betekent normaliseren of aanpassen. Daarom helpt Aloë Vera je lichaam zich aan te passen aan de omstandigheden waaraan het wordt blootgesteld. En het stelt het in staat zich aan te passen aan externe veranderingen, zodat je ziektes gemakkelijker kunt weerstaan.

Het helpt om het systeem van je lichaam in balans te brengen, zodat je bestand bent tegen de mentale, fysieke en chemische stress waaraan je elke dag wordt blootgesteld. Aloë Vera stimuleert de witte bloedcellen van je immuunsysteem - waardoor je bestand bent tegen aanvallen van virussen en bacteriën in het lichaam.

Houd een gezonde maag

Door een aloë vera drank te consumeren, help je je maag tot rust te komen. Aloë vera is een basische plant, en aangezien we veel zure voedingsmiddelen consumeren zoals brood, koffie, vlees en suiker, hebben we balans in onze maag nodig. Een aloë vera drank kan helpen die balans te creëren. De gel reguleert en stabiliseert de pH-waarde, waardoor de zuur-basebalans in evenwicht komt.

Voorkom constipatie en diarree

Als je, net als veel andere mensen, last hebt van spijsverteringsproblemen, is er nog een reden om aloë vera gel te drinken. Je kunt problemen hebben in de vorm van harde, klonterige ontlasting of diarree. Geen van beide is een teken van een gezonde maag, die een van de hoekstenen van goede gezondheid is.

De plantendrank reinigt je spijsverteringskanaal en verlicht ongemak, waardoor je spijsverteringssysteem stabiliseert. Dit brengt de darmflora in evenwicht, waardoor je normale, soepele stoelgang kunt hebben. Het gaat ook problemen met brandend maagzuur en zure oprispingen tegen, die beide zeer oncomfortabel en lastig zijn.

Geef je lichaam een broodnodige detox

Het is gezond voor je lichaam om een serieuze reiniging te krijgen van de giftige stoffen die rondhangen en je ongemak bezorgen. Na verloop van tijd hopen afvalstoffen zich op in je lichaam, en dat doet je gezondheid geen goed. Aloë Vera gel drank, dankzij de gelachtige consistentie, is een voedingsmiddel dat gemakkelijk toegang heeft tot het darmkanaal van je lichaam. Het beweegt vloeiend en gemakkelijk door je darmkanaal, pakt onderweg toxines en afvalstoffen op en reinigt je lichaam grondig. Maar het hele reinigingssysteem van het lichaam wordt gestimuleerd, inclusief het darmkanaal en ook de nieren, longen en galwegen.

Het reinigingsproces laat je lichaam fris aanvoelen en je kunt bijna voelen hoe de vuile stoffen in je lichaam worden verwijderd. Een detox met Aloë Vera geeft je lichaam een grondige hoofdreiniging.

Verminder ontstekingen in het lichaam

Een ontsteking is een manier waarop je lichaam je laat weten dat het gewond of geïnfecteerd is. Het veroorzaakt typisch warmte, pijn, roodheid en zwelling en kan zowel in de huid als in spieren en gewrichten voorkomen.

Een aloë vera drankje gaat irritaties en ontstekingen tegen door bacteriën en virussen te bestrijden voordat ze zich als ontsteking vestigen. Daarom kun je ook een verbeterde flexibiliteit en grotere functionele capaciteit ervaren als je last hebt van stijve gewrichten.

Verbeter de gezondheid van je huid

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en onthult veel over je algehele gezondheid. Aloë vera verhoogt de elasticiteit van je huid en hydrateert deze. Dit is een belangrijke factor om fijne lijntjes en rimpels te vermijden. Droge huid is de ergste vijand van rimpels. Aloë Vera heeft een kalmerend en verkoelend effect op de huid, waardoor het goed werkt tegen allerlei wonden, schaafwonden, insectenbeten, eczeem en psoriasis.

Aloë vera drank is daarom ook een zeer effectief aloë vera middel voor degenen die last hebben van acne-uitbraken en puistjes. De vele ontstekingsaandoeningen die acne in de huid veroorzaken, worden verlicht door de voedende eigenschappen van de plant van binnenuit. De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van Aloë Vera werken goed tegen ontstoken huidpuisten, en de drinkgel helpt zelfs de acnezweren sneller te genezen.

Australian Bodycare heeft geen aloë vera drank in zijn assortiment, maar je kunt naar de apotheek of Boots gaan voor advies en begeleiding bij het kiezen van de aloë vera drank die het beste bij je past.

Verbeter mondgezondheid & hygiëne

Je mond herbergt veel bacteriën. Sterker nog, meer dan 700 verschillende soorten. Je mond is warm, vochtig en heeft vaak veel voedselresten - dus bacteriën gedijen goed in die omgeving. De gezondheid van je mond heeft invloed op je algehele gezondheid, daarom is het belangrijk om een goede mondhygiëne te onderhouden.

Aloë vera drank bestrijdt bacteriën - zelfs in je mond. Het is daarom een goede verdediging tegen de schadelijke bacteriën die zich in de mond kunnen ontwikkelen, wat onder andere tandvleesirritatie kan veroorzaken. Een aloë vera drinkgel verzorgt en kalmeert de weefsels in de mond.

Houd je bloedsuikerspiegel stabiel

Veel mensen lijden aan hoge of onstabiele bloedsuikerspiegels. En hun gezondheid lijdt daaronder. Maar waarom is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk voor je gezondheid? Omdat je hersenen en zenuwen niet optimaal functioneren als je bloedsuikerspiegel onstabiel is. Met andere woorden, je bloedsuiker voorziet zenuw- en hersencellen van de energie die hen voedt - en dit is belangrijk voor je welzijn.

Verschillende studies hebben aangetoond dat aloë vera drank de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren en normale bloedsuikerniveaus kan handhaven, zodat je altijd de juiste hoeveelheid energie hebt. Dit is ook bijzonder belangrijk voor mensen die risico lopen op het ontwikkelen van type 2 diabetes.

Reguleer het cholesterolgehalte van je lichaam

Je lichaam kan niet functioneren zonder cholesterol - het is een vet dat essentieel is voor het leven. Echter, je lichaam kan ook niet goed omgaan met hoge cholesterolniveaus. Als je te veel cholesterol in je bloed hebt, loop je ook risico op hart- en vaatziekten.

Aloë vera drinken is een effectieve manier om je cholesterolgehalte te verlagen en je risico op hartziekten te verminderen. Tegelijkertijd heeft de gel drank een positief effect op de zuurstofvoorziening van het bloed en de algemene bloedsomloop van het lichaam.


Aloë vera drank – Waarom het gezond is om te drinken

Aloë vera drank is een geconcentreerd voedingssupplement dat een hoog niveau aan vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten bevat. Het heeft ook een reinigend effect, versterkt het immuunsysteem en nog veel meer.

Je hoeft slechts een paar eetlepels per dag te drinken en je hebt je dagelijkse behoeften gedekt. Je kunt het puur drinken, maar je kunt het ook mengen in je smoothie of sap als je dat liever hebt.

Je kunt aloë vera drank krijgen met een natuurlijke smaak of met een lichte fruitsmaak, zoals appelsmaak. Er zijn veel verschillende aloë vera dranken op de markt.

Het is daarom een goed idee om wat onderzoek te doen en de etikettering te bestuderen voordat je er een kiest. Sommige aloë vera dranken bevatten een vrij grote hoeveelheid suiker en smaakstoffen, evenals een behoorlijke hoeveelheid gewoon kraanwater. We raden je aan om naar je lokale natuurvoedingswinkel, Matas of apotheek te gaan voor advies en begeleiding. Australian Bodycare heeft geen aloë vera drank in zijn assortiment.

Als je echter een aloë vera drank vindt die het pure product is, krijg je een absoluut gezonde drank die ook calorievrij is.

Hoewel het drinken van aloë vera gezond is, moet je natuurlijk nog steeds een gezond en gevarieerd dieet eten.

Aloë vera drank is puur een voedingssupplement en een goed alternatief voor andere, meer suikerhoudende dranken. Als je aloë vera gebruikt als aanvulling op je reguliere gezonde dieet, is het zeker gezond om de drank te consumeren. Het is een onschadelijk product, maar overmatig gebruik kan onder andere diarree veroorzaken, dus volg altijd de instructies op de fles.


Hoe maak je een aloë vera drank?

Aloë vera drank is een helder sap met een frisse smaak en een heerlijke geur. De drank wordt geëxtraheerd uit de pulp en het heldere gel in het midden van de grijs-groene bladeren van de aloë vera plant.

Zodra de aloë vera planten zijn geoogst, worden de bladeren gewassen en wordt de bladgel eruit geperst. De gel wordt vervolgens microgefilterd en hoog gepasteuriseerd om eventuele micro-organismen te doden, en ten slotte wordt het helemaal gezuiverd en gefilterd.

Het afgewerkte aloë vera drankje kan echter nog steeds kleine stukjes pulp bevatten.

Je kunt je eigen aloë vera drank maken als je thuis genoeg aloë vera planten hebt. Het is een tijdrovend proces en vereist nogal wat planten als je genoeg aloë vera sap wilt hebben voor dagelijks gebruik.

De meeste mensen kiezen daarom voor de gemakkelijkere optie en kopen een kant-en-klaar product. Gelukkig kun je gemakkelijk fabrikanten vinden die het pure product maken, waarbij de aloë vera drank niets anders bevat dan aloë vera.


Aloë vera drank geeft je energie!

Met een aloë vera drinkgel kun je je lichaam een serieuze energieboost geven. De drank bevat een reeks vitamines zoals vitamines A, C en E, veel verschillende B-vitamines (B1, B2, B3, B6, B12) en belangrijke mineralen, waaronder meer dan 20 verschillende soorten, waaronder zink, ijzer, magnesium en calcium. Dus de drinkgel zit vol met vitamines, die allemaal helpen om je gezondheid te boosten.

Aloë vera drank is ook rijk aan aminozuren. In totaal zijn er 22 aminozuren die je lichaam nodig heeft - alle 22. Maar acht ervan zijn bijzonder belangrijk voor je lichaam. In deze drank krijg je alle acht de meest cruciale aminozuren. Daarnaast vul je je lichaam ook met belangrijke vetzuren als je aloë vera drinkt. Deze omvatten HCL-cholesterol, B-sitosterol en campesterol, die allemaal belangrijke factoren zijn bij het verlagen van de vetgehalten in je bloed, evenals het verminderen van het risico op allergieën en het tegengaan van spijsverteringsproblemen.


Hoe smaakt de aloë vera drank - en hoe drink je het?

Aloë vera drank is een 100% natuurlijk product. En het is daarom niet vanzelfsprekend dat het lekker smaakt. Maar in feite heeft de drinkgel een subtiele, verfrissende en licht bittere smaak, terwijl de geur delicaat en mild is.

Je kunt het puur drinken of mengen in een sap of smoothie, er zijn veel heerlijke recepten online beschikbaar. Als je de natuurlijke smaak van aloë vera niet lekker vindt, kun je het ook krijgen in verschillende smaken zoals appel of perzik, die de gel een zoete, fruitige smaak geven.

Drink de aloë vera gel op een eetlepel 2-3 keer per dag, ongeveer 15 minuten voor je hoofdmaaltijd. Of meng het in een smoothie of sap. Houd je aan de aanbevelingen, want te veel aloë vera drank kan bijwerkingen zoals verhoogde darmbewegingen veroorzaken. Lees altijd de instructies op het product, aangezien gebruik en aanbevelingen kunnen verschillen van product tot product.


Aloë vera drank en afvallen

Als je, net als veel mensen, die beroemde extra vijf kilo wilt verliezen, is aloë vera drank een geweldige manier om te helpen. Het vervangt echter geen gezonde voeding en lichaamsbeweging, maar moet in plaats daarvan worden gezien als een boost voor je gewichtsverlies. Gewichtsverlies is dus een bonus in je inspanningen om je levenskwaliteit te verbeteren en gezond te blijven.

Gewichtsverlies geassocieerd met het drinken van aloë vera is gekoppeld aan het unieke vermogen van de gel om je spijsverteringssysteem in balans te brengen en je lichaam te reinigen van toxines en afvalstoffen. Wanneer je daarvan afkomt, verlies je instinctief een deel van je lichaamsgewicht. Daarom kan aloë vera drank je helpen om in die broek te passen die je al jaren niet meer dicht kunt krijgen. Het is een geweldige boost voor je zelfvertrouwen.


Waar kun je aloë vera drankjes kopen?

Als je je lichaam een vitamineboost wilt geven met aloë vera drank, zijn er genoeg mogelijkheden om dit unieke elixer te kopen. De lokale apotheek of andere gezondheidswinkels hebben meestal aloë vera drank op voorraad. Er zijn ook verschillende opties om aloë vera drinkgel via het internet te kopen - verschillende online webshops verkopen aloë vera drank.

We raden je aan om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper voor advies en begeleiding over welk aloë vera gel drankproduct je moet kiezen.


FAQ over aloë vera drank


Waar is het drankje goed voor?

Wanneer je aloë vera drinkt, versterk je je lichaam en breng je je maag in evenwicht. Onder andere versterk je je immuunsysteem, breng je orde in de zuur/base-balans van het lichaam, stabiliseer je de maag en voorkom/verlicht je zowel een harde als een losse maag, en reinig je je lichaam van afvalstoffen en toxines die zich hebben opgehoopt.


Is aloë vera drank gezond?

Aloë vera drank is een zeer gezond product met een breed scala aan helende en versterkende eigenschappen. De lijst met zijn vele positieve eigenschappen is enorm, en alles wat je hoeft te doen is een paar eetlepels per dag te drinken en je hebt je dagelijkse behoeften gedekt.


Waarom zouden we aloë vera moeten drinken?

Aloë vera is een gezonde drank die een ongelooflijk aantal helende en versterkende eigenschappen bevat. Het is gemakkelijk te consumeren en met slechts een paar eetlepels per dag ben je gedekt.


Wat doet de aloë vera drank?

Aloë vera drank versterkt het lichaam op vele verschillende manieren, waaronder het bieden van een vitamine- en mineralenboost, het balanceren van de maag, het reinigen en ontgiften van het lichaam, het reguleren van cholesterol- en bloedsuikerniveaus, en het houden van de huid strak, sterk en fris.


Hoeveel aloë vera kunnen we drinken?

Drink gewoon een paar lepels aloë vera drank per dag en je behoeften zijn gedekt. Het is niet nodig om meer te drinken dan de aanbevolen dagelijkse dosis. Aloë vera drank is een onschadelijk product, maar overmatig gebruik kan diarree veroorzaken.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram