Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Waarom is mondverzorging belangrijk?

De belangrijkste reden om onze tanden vanaf het moment dat ze doorkomen te poetsen, is dat we ziektes aan onze tanden en ons tandvlees willen voorkomen. Tandenpoetsen is een middel om de aanwezige bacteriën in de mond, die schadelijk voor jou en je gezondheid zijn, te doden of verminderen.

Het is gelukkig niet moeilijk om een gezonde mond te hebben. Met de juiste focus op mondverzorging krijgen bacteriën bijna geen ruimte om te floreren.


Zo zorg je voor een goede mondverzorging

Goede mondverzorging begint met het verwijderen van tandplak en etensresten in de tandvleeszakken. Drie eenvoudige stappen kunnen je hierbij helpen. 

  1. Poets je tanden met onze tea tree oil tandpasta
  2. Gebruik flosdraad tussen alle tanden om de etensresten te verwijderen waar de tandenborstel niet bij kan
  3. Sluit af met ons mondwater voor een frisse en schone mond

Tandpasta met Tea Tree Olie
voor een goede mondhygiëne en geschikt bij parodontitis en ontstoken tandvlees
+15.000 reviews
Normale prijs €6,99
Aanbiedingsprijs €6,99 Normale prijs
Tandpasta met Tea Tree Olie - voor een goede mondhygiëne en geschikt bij parodontitis en ontstoken tandvlees

Zo vaak moet je jouw tanden poetsen

Je zou misschien niet denken dat je jouw tanden ook te vaak kunt poetsen, maar dat kan wel degelijk. Daarom raden tandartsen aan om twee keer per dag tanden te poetsen: ’s ochtends en ’s avonds.

Als je vaker poetst, kan er schade aan tanden en tandvlees ontstaan, omdat de borstels daar teveel vanaf slijten. Zorg er daarom ook voor, dat je niet te hard drukt tijdens het tandenpoetsen.  

Zo poets je jouw tanden optimaal

Pak je tandenborstel vast en plaats die horizontaal, waarbij de borstels naar het tandoppervlak wijzen. Als je dichtbij het tandvlees kom, houd je de tandenborstel een beetje schuiner. Druk de borstel voorzichtig tegen je tanden en roteer hem in gelijkmatige bewegingen, totdat alle oppervlakken schoon gepoetst zijn.

Je kunt heel goed onze tea tree oil tandpasta gebruiken, na het poetsen flossen met flosdraad en afsluiten met ons mondwater, dat eveneens tea tree oil bevat. Dat helpt in de strijd tegen een slechte adem.

Tandpasta met Tea Tree Olie
voor een goede mondhygiëne en geschikt bij parodontitis en ontstoken tandvlees
+15.000 reviews
Normale prijs €6,99
Aanbiedingsprijs €6,99 Normale prijs
Tandpasta met Tea Tree Olie - voor een goede mondhygiëne en geschikt bij parodontitis en ontstoken tandvlees

Wat is Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil is een Australische etherische olie, die heerlijk naar kamfer ruikt. De olie heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen en is daarom erg geschikt voor huidproblemen en ontstekingen.

Oorspronkelijk werden de bladeren van deze theeboom gevijzeld en geïnhaleerd om verkoudheid en hoest te verhelpen. Men gebruikte de bladeren ook om wonden en schrammen te verzorgen. De afgelopen jaren is men begonnen om de etherische olie te gebruiken, die jou en jouw mondhygiëne kunnen helpen. 

Poets je tanden met onze tea tree oil tandpasta en profiteer van de goede eigenschappen van de olie. Zo krijg jij een gezonde mond.  


Hoe voelt een gezonde mond aan? 

De meeste mensen weten hoe de hygiëne van de mond in de loop van de dag kan veranderen. ’s Ochtends pakken we als eerste de tandenborstel en ’s avonds moeten we na het eten de resten van de maaltijd wegpoetsen.

Als je een gezonde mond hebt, heb je gladde tanden, is je tandvlees roze en ligt het stevig om de tanden en ruikt je adem vaak ook fris. 

Hoewel tandpasta en mondwater met tea tree oil goed zijn voor jouw mondhygiëne, raden we altijd aan om regelmatig naar de tandarts te gaan om je tanden te laten reinigen. Hoe goed jouw mondverzorging ook is, de vorming van tandsteen zal altijd onvermijdelijk blijven.

Mondwater met Tea Tree Olie
mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Mondwater met Tea Tree Olie - mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen


Wat kunnen de gevolgen van slechte mondverzorging zijn?

Het is nooit te laat om je mondverzorging te verbeteren; ook als je jouw mond voorheen slecht hebt verzorgd. Poets je je tanden niet, dan kan dat een aantal gevolgen hebben. Je kunt last krijgen van:

Zo voorkom je de gevolgen van slechte mondhygiëne

We worden ouder dan ooit en dat geldt dus ook voor onze tanden. Om ontstekingen en parodontitis te voorkomen, raden we je vooral aan om onze tea tree oil tandpasta en mondwater te gebruiken om te profiteren van de goede eigenschappen van deze olie.

Het is belangrijk dat je altijd prioriteit geeft aan schone tanden. Gebruik elke ochtend en avond minimaal 2 minuten om je tanden te poetsen. Onderzoek laat zien dat een elektrische tandenborstel effectiever is dan een gewone tandenborstel, dus dat zou je kunnen overwegen.

Kleine kinderen hebben melktanden, die nog worden vervangen. Toch is het belangrijk om ook de melktanden te poetsen. Het is goed om kinderen op jonge leeftijd goede gewoonten rond mondverzorging aan te leren.

Ben je heel jong, dan kun je in de regel het merendeel van de aanslag met een tandenborstel verwijderen. Als je ouder wordt, kan het nodig zijn om ook een soloborstel en tandenstokers te gaan gebruiken om zo de ruimtes tussen de tanden schoon te houden.

Ons mondwater geeft jouw mond een fris gevoel en dus raden we aan om die na het tandenpoetsen te gebruiken.

Heb je kronen, bruggen en dergelijke?

Heeft jouw tandarts een kroon, brug of iets anders in je mond gemaakt, dat daar niet van nature voorkomt, dan raden we aan om op die plekken extra goed te poetsen. Bacteriën nestelen zich namelijk van nature juist in dit soort plekken.


Weet je of jouw mondverzorging goed is?

Als je gewend bent om flosdraad te gebruiken en goed te poetsen, zul je snel merken dat je mond wat extra verzorging nodig heeft. Twijfel je, dan geven we je een aantal duidelijke indicaties die laten zien dat je mondverzorging niet goed is:

  • Als er plak voorkomt
  • Als het tandvlees pijnlijk isof bloedt
  • Als je een vervelende smaak in de mond hebt
  • Als je tandvlees donkerrood is

Veel mensen zullen op enig moment periodes meemaken, waarin hun mondhygiëne slechter is dan normaal. Dat kan veel oorzaken hebben. Begin met het poetsen van je tanden met een tandpasta met tea tree oil, gebruik flosdraad en sluit af met mondwater.


Een gezonde mond is gelukkig verslavend

Als je mond eraan gewend is om verzorgd te worden door de Australische olie en hij na het gebruik van flosdraad en mondwater schoon aanvoelt, zul je snel verslaafd raken aan dit ritueel.

En dat is een goede zaak. 

Het gevoel van een schone mond is haast niet te beschrijven en wij zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren met onze producten, die de dagelijkse plicht een mooi, haalbaar doel geven.

Mondwater met Tea Tree Olie
mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Mondwater met Tea Tree Olie - mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram