Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Ervaar de Gladde en Sensuele Brazilian Wax-behandeling

Brazilian Wax staat bekend om zijn vele voordelen, die het tot een favoriete methode voor veel vrouwen hebben gemaakt:

 1. Langdurige haarvrijheid: Een van de grootste voordelen van Brazilian Wax is dat het resultaat langer meegaat in vergelijking met andere ontharingsmethoden zoals scheren of ontharingscrèmes. Na een goed uitgevoerde behandeling kun je genieten van een zijdezachte en haarvrije huid voor meerdere weken.
 2. Fijnere haargroei: Bij herhaalde Brazilian Wax-behandelingen kunnen de haren na verloop van tijd zwakker en fijner worden. Dit betekent dat ze minder zichtbaar en minder hinderlijk zijn tussen de behandelingen door.
 3. Gladdere huid: Brazilian Wax verwijdert niet alleen de haren, maar ook de dode huidcellen op het huidoppervlak. Dit resulteert in een gladdere en egalere huidtextuur die zacht aanvoelt en het uiterlijk van het intieme gebied verbetert.
 4. Langdurige resultaten: De Brazilian Wax-behandeling staat bekend om het leveren van langdurige resultaten. Dit betekent dat je langer kunt genieten van een haarvrije en gladde huid, waardoor het een ideale oplossing is voor degenen die frequent ontharen willen vermijden.

Vanwege deze voordelen is Brazilian Wax enorm populair geworden bij vrouwen die een haarvrije en gladde huid in het intieme gebied willen bereiken. Het is belangrijk om te vermelden dat de Brazilian Wax-behandeling vaardigheid en kennis vereist, en het wordt aanbevolen om deze door een professional te laten uitvoeren om de beste en veiligste resultaten te bereiken.

After Wax Lotion
Lotion om te gebruiken na het waxen, bikini wax en een brazilian wax
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €24,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €24,99 Normale prijs
After Wax Lotion - Lotion om te gebruiken na het waxen, bikini wax en een brazilian wax

Voorbereiding op Brazilian Wax: Zo Maak je je Klaar

Voordat je begint met de Brazilian Wax-behandeling, zijn er enkele belangrijke voorbereidingen die je moet treffen. Deze stappen helpen om ervoor te zorgen dat de behandeling zo effectief en comfortabel mogelijk is.

 1. Fysieke voorbereiding: Voor de behandeling is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebied dat gewaxt gaat worden, schoon en droog is, gebruik bij voorkeur Australian Bodycare's Intim Wash om ervoor te zorgen dat het gebied schoon is. Neem een douche voor de behandeling en vermijd het aanbrengen van crèmes, oliën of lotions op de huid, omdat dit de wax minder effectief kan maken. Als je langer haar hebt, wordt aanbevolen om het voor de behandeling tot een geschikte lengte te trimmen.
 2. Haarlengte en -groei: Om de beste resultaten met Brazilian Wax te bereiken, is het belangrijk om voldoende haarlengte en -groei te hebben. Idealiter moet het haar ongeveer 0,5-1 cm lang zijn, zodat de wax goed grip op het haar kan krijgen en het effectief kan verwijderen. Vermijd het scheren van het gebied ten minste 2-3 weken voor de behandeling om voldoende haargroei te verzekeren.
 3. Huidvoorbereiding: Om het risico op irritatie en ingegroeide haren na de behandeling te verminderen, kan het een goed idee zijn om de huid een paar dagen voor de Brazilian Wax te exfoliëren. Gebruik de milde body scrub van Australian Bodycare om dode huidcellen te verwijderen en de huid voor te bereiden op de waxing. Masseer de body scrub zachtjes in cirkelvormige bewegingen op de huid en spoel daarna grondig af. Vermijd echter exfoliatie direct voor de behandeldag om irritatie te voorkomen.

Door deze voorbereidende stappen te volgen, inclusief het gebruik van de milde body scrub van Australian Bodycare, kun je ervoor zorgen dat je klaar bent om de best mogelijke Brazilian Wax-behandeling te krijgen en de gewenste resultaten te bereiken. Nu je klaar bent voor de behandeling, kunnen we doorgaan naar de volgende stap.


Brazilian Wax-behandelingsproces: Stap-voor-stap Handleiding voor een Gladde Waxing

Als je je huid hebt voorbereid en klaar bent om de Brazilian Wax-behandeling uit te voeren, volg dan deze stap-voor-stap handleiding:

 1. Voorbereiding van producten en gereedschappen: Zorg ervoor dat je alle benodigde producten en gereedschappen bij de hand hebt, inclusief de Brazilian Wax-set van Australian Bodycare, die After Wax Lotion, Intim Wash en Body Scrub Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de huid te kalmeren en te verzorgen voor en na de behandeling.
 2. Verwarm de wax: Volg de instructies op de waxcontainer om de wax tot de aanbevolen temperatuur te verwarmen. Wees voorzichtig en test de wax aan de binnenkant van je pols om ervoor te zorgen dat deze niet te heet is en geen brandwonden op je huid zal veroorzaken.
 3. Breng de wax aan: Gebruik een spatel of een applicatorstok om de wax in de richting van de haargroei op het gewenste gebied aan te brengen. Wees voorzichtig en nauwkeurig om een gelijkmatige en uniforme laag wax te verkrijgen.
 4. Plaats een waxstrip: Plaats een waxstrip bovenop de wax en druk deze voorzichtig naar beneden zodat deze goed vastzit. Laat de wax en de waxstrip een moment zitten zodat de wax aan de haren kan hechten.
 5. Verwijder de waxstrip: Houd de huid strak en verwijder de waxstrip tegen de haargroei in met een snelle beweging. Trek de strip in één vloeiende beweging af om ongemak te minimaliseren.
 6. Herhaal het proces: Herhaal het proces op de gewenste gebieden totdat je de ongewenste haargroei hebt verwijderd.
 7. Afronding van de behandeling: Na het waxen breng je de After Wax Lotion van Australian Bodycare's Brazilian Wax-set aan op de behandelde gebieden. Deze lotion helpt om de huid te kalmeren en te verzorgen en eventuele roodheid en irritatie te verminderen.
 8. Na de Brazilian Wax: Het is belangrijk om de huid schoon en gehydrateerd te houden. Blijf daarom de huid in het gebied exfoliëren met de Body Scrub van Australian Bodycare. Sluit de exfoliatie af door de huid te hydrateren met de Body Lotion.

Specifieke technieken en methoden kunnen variëren afhankelijk van de specifieke Brazilian Wax-techniek die je gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van het product en de behandeling nauwkeurig op te volgen om de beste resultaten te behalen en eventuele schade of irritaties aan de huid te voorkomen.

Anti–Puistjes Tea Tree Body Scrub
Diep reinigende lichaamsscrub tegen puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €13,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €13,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Tea Tree Body Scrub - Diep reinigende lichaamsscrub tegen puistjes en mee–eters
Anti–Puistjes Body Lotion
Verzorgt en voorkomt een droge, jeukende en onzuivere huid
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Body Lotion - Verzorgt en voorkomt een droge, jeukende en onzuivere huid

Duur van Brazilian Wax: Hoe lang blijft het?

De duurzaamheid van een Brazilian Wax-behandeling kan variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen kun je verwachten dat het resultaat van een Brazilian Wax ongeveer 3-4 weken aanhoudt. Na deze periode zal het haar beginnen terug te groeien, en het wordt aanbevolen om een nieuwe behandeling te krijgen om het gewenste resultaat te behouden.

Het is belangrijk om op te merken dat haargroei en de duurzaamheid van Brazilian Wax kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder individuele haargroeipatronen, hormonale veranderingen, genetica en verzorgingsroutines. Sommige mensen kunnen ervaren dat het haar sneller of langzamer groeit, wat de duurzaamheid van de behandeling kan beïnvloeden.

Als je meer vragen of zorgen hebt over de Brazilian Wax-behandeling, wordt het aanbevolen om contact op te nemen met een professionele behandelaar of meer in detail te lezen over het onderwerp. Het is altijd het beste om goed geïnformeerd te zijn, zodat je de beste beslissingen kunt nemen voor je persoonlijke behoeften en voorkeuren.


Veelgestelde vragen over Brazilian Wax

Hier zijn antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen en zorgen over Brazilian Wax:


Is Brazilian Wax pijnlijk?

De pijngrens varieert van persoon tot persoon, maar het is normaal om enige mate van ongemak te voelen tijdens de behandeling. Echter, de pijn kan worden verminderd door het gebruik van kwaliteitsproducten, zoals de Brazilian Wax-set van Australian Bodycare, die is ontworpen om de behandeling comfortabeler te maken.


Hoe lang duurt een Brazilian Wax-behandeling?

De duur is afhankelijk van verschillende factoren zoals haargroei en het behandelde gebied. Over het algemeen kan een behandeling tussen de 30 minuten tot een uur duren.


Hoe lang blijft het resultaat van een Brazilian Wax?

De resultaten kunnen variëren, maar normaal gesproken kun je 3-6 weken lang een gladde huid verwachten, afhankelijk van de haargroeicyclus.


Kan ik thuis een Brazilian Wax uitvoeren?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om een Brazilian Wax te laten uitvoeren door een professionele behandelaar die ervaring en kennis heeft van de juiste techniek en hygiënepraktijken. Echter, met de juiste kennis en training kun je de behandeling thuis uitvoeren.


Wat moet ik doen voor en na een Brazilian Wax-behandeling?

Voor de behandeling is het belangrijk om het haar tot de aanbevolen lengte te laten groeien, het gebruik van crèmes of oliën op het gebied te vermijden, en de huid licht te exfoliëren om deze voor te bereiden. Na de behandeling is het belangrijk om zonnebaden, hete baden en het gebruik van geparfumeerde producten op het gebied in de eerste 24-48 uur te vermijden om irritatie te voorkomen.


Is Brazilian Wax geschikt voor mannen?

Ja, Brazilian Wax kan ook op mannen worden uitgevoerd om een gladde en haarvrije intieme zone te bereiken. De behandeling is niet beperkt tot alleen vrouwen en kan worden aangepast aan individuele behoeften.

Brazilian Wax Essentieel Pakket
Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €70,99
Brazilian Wax Essentieel Pakket - Jouw alles–in–een 3–delige kit voor een bikini wax en brazilian wax behandelingen

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram