Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is AHA-peeling?

Een AHA-peeling is een chemische exfoliatie - een zuur dat je op je huid aanbrengt.

Het is een zeer gangbare zuurpeeling, bestaande uit fruitzuren zoals glycolzuur en melkzuur. De naam is een afkorting van Alpha Hydroxy Acid. Het is een groep stoffen die afkomstig zijn van fruit en groenten, zoals citroenen, en worden daarom bekend als fruitzuren.


Wat doet AHA-peeling met de huid?

Je bent waarschijnlijk al veel huidverzorgingsproducten tegengekomen die je allemaal kunnen helpen om een gezondere huid te krijgen.

Maar de AHA-fruitzuurpeeling onderscheidt zich van de andere exfoliërende producten op de markt omdat het de fruitzuren zijn die het werk doen.

AHA-zuren stimuleren celvernieuwing in de huid, exfoliëren en stimuleren collageen in de huid. Tegelijkertijd minimaliseren ze het risico op pigmentvlekken, rimpels, acne en een ongelijkmatige huidtextuur.

Door te exfoliëren met AHA-fruitzuurpeelings, maak je dode huidcellen los en egaliseer je huidpigmentatie en -toon. Het zal tekenen van veroudering verwijderen, waardoor je een jeugdiger uiterlijk krijgt zonder poriën en acne.

Pakket met 4 producten voor onzuivere huid en puistjes
Diepreinigende huidverzorging voor vette huid, puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €71,99
Pakket met 4 producten voor onzuivere huid en puistjes - Diepreinigende huidverzorging voor vette huid, puistjes en mee–eters

AHA-zuren

De meest voorkomende en bekende AHA-zuren zijn glycolzuur, mandelzuur en citroenzuur. Hieronder kun je meer over ze lezen.

Glycolzuur

Glycolzuur wordt typisch gevonden in suikerriet en is het bekendste AHA. Het activeert huidcelvernieuwing, exfolieert oude huidcellen en minimaliseert rimpels en lijnen.

Vertoont je huid zichtbare tekenen van veroudering? Of heb je last van pigmentatie en acne? Glycolzuur is bijzonder geschikt voor dergelijke gevallen, evenals voor normale huid. De molecuulgrootte van het zuur maakt het gemakkelijk om in de huid te dringen, waar het een grondige exfoliatie zal verzekeren.

Mandelzuur

Mandelzuur is vetoplosbaar en daarom bijzonder geschikt voor huid die neigt naar olieachtig. Als je last hebt van acne, is mandelzuur ook effectief daartegen.

Citroenzuur

Citroenzuur heeft een krachtig antioxidant effect. Het is een enorme hulp als het gaat om het beheren en voorkomen van door de zon beschadigde en verouderende huid.

Effectieve exfoliatie

AHA-fruitzuur wordt voornamelijk gebruikt om je huid te exfoliëren. Hier vallen de huidcellen aan de oppervlakte af en raak je de dode huidcellen kwijt. Dit maakt ruimte voor de generatie van nieuwe huidcellen.

Naarmate je ouder wordt, vertraagt de natuurlijke celcyclus van je huid. Dit kan resulteren in een ophoping van dode huidcellen, waardoor je huid er dof en mat uitziet. Het kan ook het verschijnen van rimpels, ouderdomsvlekken en acne vergroten - maar als je AHA-fruitzuurpeeling gebruikt, kun je van al die problemen afkomen.

Vernieuw de natuurlijke glans van je huid

Naarmate de fruitzuren je huid exfoliëren en je dode huidcellen afbreken, krijg je een helderdere en meer stralende huid. Met behulp van glycolzuur, onder andere, wordt de ophoping van huidcellen afgebroken, terwijl citroenzuur de huid oplicht en meer glans geeft.

Verhoogde productie van collageen

Je hebt misschien wel eens van collageen gehoord. Het is een eiwit dat ongelooflijk belangrijk is voor het kraakbeen en de botten van je lichaam. Collageen wordt gevormd in huidcellen en zorgt ervoor dat het collageen in bindweefsel je huid elastisch en stevig houdt, en dat je huid een jeugdige en gladde uitstraling behoudt.

De eiwitrijke vezels breken af naarmate je ouder wordt en wanneer je verbrandt door de zon. Dit kan resulteren in zachte en slappe huid.

Door AHA-serums te gebruiken, kun je de collageenproductie stimuleren door de oude collageenvezels te vernietigen en ruimte te maken voor de nieuwe, zodat je huid voller en gladder kan blijven.


AHA-peeling serum van Australian Bodycare

Ben je het zat om verstopte poriën en een doffe huid te hebben? Bij Australian Bodycare hebben we verschillende serums die je kunt gebruiken om een gezondere huid te krijgen.

Hieronder kun je meer leren over onze veelzijdige collectie serums.

Natuurlijk peeling serum

Dit natuurlijke AHA fruitzuur peeling serum reinigt en exfolieert je huid zachtjes met behulp van Lime Pearl; het belangrijkste natuurlijke ingrediënt in het serum.

Met zijn hoge gehalte aan AHA fruitzuur staat Lime Pearl bekend als de natuurlijke exfoliator, die je huid glad en stralend achterlaat dankzij de 100% natuurlijke fruitzuurinhoud. Bekend als vingerlimoen, is het een effectieve fruitzuurpeeling die het oppervlak van je huid verfijnt en glad maakt.

Het serum bevat ook natuurlijke inhoud van Tea Tree Olie en Niacinamide. De eerste voorkomt bacteriën, puistjes en mee-eters, waardoor je huid zo gezond mogelijk blijft. De laatste zorgt voor een egale huidskleur en ontstopt poriën zodat je huid kan ademen.

De actieve en effectieve ingrediënten in ons AHA fruitzuur peeling serum werken samen om je een mooie en gladde huid te geven die vrij is van bultjes, vlekken en puistjes.

Pakket met 4 producten voor onzuivere huid en puistjes
Diepreinigende huidverzorging voor vette huid, puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €71,99
Pakket met 4 producten voor onzuivere huid en puistjes - Diepreinigende huidverzorging voor vette huid, puistjes en mee–eters

Zo ga je te werk

Het serum is eenvoudig toe te voegen aan je reguliere reinigingsroutine. We raden aan het 2-3 keer per week te gebruiken.

Begin met het grondig reinigen van je gezicht met onze Face Wash.

Veeg vervolgens je gereinigde gezicht af - je kunt Face Tonic van Australian Bodycare gebruiken met een wattenschijfje en geef je tonic dan even de tijd om te drogen.

Breng ten slotte een paar druppels exfoliërend serum aan op je schone huid en masseer in. Laat het serum ongeveer 30 minuten intrekken en eindig met een laag beschermende gezichtscrème.

Het is heel individueel hoe vaak je het serum moet gebruiken. Voor sommigen is 2-3 keer per week voldoende, terwijl anderen het minder vaak gebruiken. Het gaat allemaal om uitproberen en zien wat het beste werkt voor jouw huid.

We raden aan het serum 's avonds te gebruiken, zodat je huid tijdens de nacht aan het product kan wennen. Dit voorkomt een reactie zoals lichte roodheid wanneer je het product de eerste paar keer gebruikt.

Pakket met 4 producten voor onzuivere huid en puistjes
Diepreinigende huidverzorging voor vette huid, puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs €59,99
Aanbiedingsprijs €59,99 Normale prijs €71,99
Pakket met 4 producten voor onzuivere huid en puistjes - Diepreinigende huidverzorging voor vette huid, puistjes en mee–eters

Chemische AHA-peeling

Met behulp van AHA fruitzuur krijgt je huid een kleine boost, waardoor de buitenste laag van de huid wordt verwijderd. Deze exfoliatie verwijdert de dode huidcellen en stimuleert tegelijkertijd de vorming van nieuwe huidcellen.

Hoe ouder je wordt, hoe langzamer de vernieuwing van huidcellen in je lichaam. Met een chemische peeling kun je je huid op je gezicht, nek, borst, handen, armen of benen verbeteren en vernieuwen.

Daarnaast hydrateert een chemische peeling, kalmeert en verstevigt de huid en minimaliseert het risico op ontstekingen, poriegrootte, littekens, vlekken, puistjes of mee-eters.

Chemische AHA fruitzuurpeeling kan onder andere verbeteren:

 • Ongelijke pigmentatie op de huid
 • Ouderdomsvlekken
 • Zonschade
 • Schilferige huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Sproeten
 • Acne
 • Littekens

  Na een AHA chemische peeling kan je huid een beetje rood worden. Als dit gebeurt, kun je profiteren van het gebruik van Blemish Serum van Australian Bodycare, dat zorgt voor een egale huidskleur en een mooie huid in samenwerking met AHA serum.


  Vergeet niet zonnebrandcrème te gebruiken bij het gebruik van AHA serum

  AHA peelings maken je huid gevoeliger voor de zon en meer vatbaar voor zonschade. Daarom raden we aan om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken - vooral na een AHA peeling.

  Aloe Vera Gel van Australian Bodycare verzorgt en voedt je huid. Het heeft ook een positief en kalmerend effect op zonnebrand, droge en uitgedroogde huid, evenals branderigheid en jeuk.

  Het product bevat een breed scala aan vitamines, mineralen en aminozuren, evenals Tea Tree Olie, die geschikt is voor veel huidproblemen zoals jeuk of zonnebrand.

  Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie
  Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes
  +15.000 reviews
  Normale prijs Vanaf €9,99
  Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
  Puur Aloë Vera Gel met Tea Tree Olie - Jeuk verlichtende en verkoelende gel voor de verbrande en geïrriteerde huid en bij kleine wondjes

  Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram