Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat zijn rimpels, en waarom krijg je ze?

Bij het ouder worden ontstaan er rimpels in je gezicht. De kleine plooien in de huid ontstaan doordat de huid met de jaren dunner wordt en wat van haar elasticiteit verliest. Bovendien neemt het vochtgehalte en de hoeveelheid vet in de huid af, wat kan leiden tot meer droogheid en duidelijker zichtbare rimpels. 

Rimpels kunnen ervaren worden als 'fijne lijntjes' of als grotere plooien in de huid. 

Iedereen krijgt op een bepaald moment rimpels – sommigen meer dan anderen – en er zijn aanwijzingen dat mensen met een lichte huid meer aanleg hebben om rimpels te krijgen. Rimpels zijn een gewoon en onschuldig deel van het verouderingsproces, die zich in meer of mindere mate ontstaan, afhankelijk van je huidtype en genetische aanleg.  

Factoren als roken en zonnebaden kunnen invloed hebben op een grotere toename van rimpels. 

Waar krijg je normaliter rimpels?

Heb je gemerkt dat je "fronsrimpel" zichtbaarder is geworden? Of zijn er meer fijne lijntjes rond je ogen verschenen? 

Gezichtsrimpels kunnen op veel plaatsen ontstaan, maar het is heel gebruikelijk dat de grovere rimpels op het voorhoofd en de hals verschijnen, en de kleinere rond de ogen en de mond. Daarom verschijnen de fijnere lijnen doorgaans het eerst – ongeveer vanaf dat je midden twintig bent – en de grovere lijnen later.

Rimpels rond de mond en de ogen worden veroorzaakt doordat je de spieren daar veel gebruikt. Na verloop van tijd heeft de huid niet meer dezelfde mogelijkheden om zich weer te "ontvouwen" en worden rimpels permanent. 

Hoe kun je rimpels tot een minimum beperken? 

Een van de belangrijkste tips als het gaat om het verminderen van rimpels is een goede huidverzorging. Dat is de absoluut beste stap om een frisse en jeugdige huid te behouden. 

Omdat de vochtproductie van de huid afneemt naarmate je ouder wordt, is het belangrijk om je huid heel veel voedende vochtinbrengende verzorging te geven. 

Met Australian Bodycare's anti-age pakket krijg je pakket dat speciaal is afgestemd op de behoeften van je ouder wordende huid. Het bestaat uit een gezichtsreiniger, Aloë Vera Anti Age Serum en gezichtscrème die samen helpen rimpels te verzachten en uitdroging van het gezicht tegen te gaan, zodat je huid langer gezond blijft.  

Pakket voor rimpels en uitgedroogde huid
3 anti aging producten voor de droge huid: gezichtsreiniger, Aloë Vera Serum en crème
+15.000 reviews
Normale prijs €49,99
Aanbiedingsprijs €49,99 Normale prijs €55,99
Pakket voor rimpels en uitgedroogde huid - 3 anti aging producten voor de droge huid: gezichtsreiniger, Aloë Vera Serum en crème

3 stappen voor een jeugdigere huid

De gezichtsreiniger is verrijkt met Tea Tree Olie en is ideaal voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Deze verwijdert op een effectieve maar zachte manier bacteriën en vuil van het huidoppervlak. Tea Tree Olie kan ook de jeuk verminderen als je huid erg droog is. 

Aloë Vera Anti Age Serum zit boordevol aloë vera, dat uiterst hydraterend werkt - en daardoor een goed effect heeft op de oudere huid. Het serum bevat tevens vitamine C, E en F, die samen een mooie gloed geven en helpen de huid gehydrateerd en gezond te houden. 

De gezichtscrème vormt zowel overdag als 's nachts een beschermend, hydraterend laagje op je huid. Het is een effectieve rimpelcrème die je huid soepel en sterk houdt en tevens droogheid en rimpels zoveel mogelijk vermindert. 

Zo gebruik je de producten: 

  • Begin met het verwijderen van alle make-up 
  • Reinig daarna je huid met de gezichtsreiniger 
  • Masseer gezicht, hals en borst voordat je de reiniger afspoelt
  • Breng een paar druppels Aloë Vera Anti Age Serum aan en verdeel het goed. 
  • Sluit af met een kleine hoeveelheid gezichtscrème.

Naast ons anti-age pakket hebben we ook een pakket samengesteld voor degenen met een jonge huid die rimpelvorming willen proberen te vertragen en een pakket voor de rijpe huid

Cosmetische ingrepen tegen rimpels

Als je vastbesloten bent om je rimpels te doen vervagen, kun je kiezen uit een reeks cosmetische ingrepen. 

Dat kan een laserbehandeling zijn, botox of fillers. De behandelingen zijn verschillend, maar hebben hetzelfde doel: Om je rimpels te verzachten. 

Bij een laserbehandeling wordt je huid verwarmd met een CO2-laser, waardoor de huid in de bovenste laag vernieuwd wordt. Botox, daarentegen, wordt onder de huid ingespoten en verlamt de spieren, wat een gladstrijkend resultaat oplevert. Fillers zijn een soort gel die ingespoten wordt om volheid te creëren en zo plooien glad te strijken. 

De meeste cosmetische behandelingen moeten regelmatig herhaald worden om het effect te behouden, en er kunnen in verschillende mate bijwerkingen optreden. 

Kun je rimpels voorkomen?

Als het om het vertragen van de zichtbaarheid van rimpels gaat, kom je met algemene leefstijladviezen een eind. 

Omdat rimpels geleidelijk en in de loop van de jaren ontstaan, kan het moeilijk zijn om eraan te denken het ontstaan ervan te proberen te vertragen. Maar als je eraan denkt je hele leven lang goed voor je huid te zorgen, zal dat zich op de lange duur lonen. 

Je kunt rimpels niet voorkomen, maar als je ze zo min mogelijk op wilt laten vallen, zorg er dan voor dat je je huid elke dag goed verzorgt, aan de hand van de volgende tips. 

1) Eet gezond en doe aan lichaamsbeweging

Een gezonde levensstijl is niet alleen goed voor je algemene gezondheid, maar ook voor minder zichtbare rimpels. Dit betekent onder meer dat je suiker vermijdt, veel groenten eet en tot 2 liter water per dag drinkt. 

2) Rook niet

Het is bekend dat roken rimpels in de hand werkt. Dit geldt vooral voor rimpels rond de mond. Roken helpt om de kleine bloedvaten in de huid te beschadigen, wat meer rimpels kan veroorzaken.  

3) Pas op voor de zon

Net als roken zijn de stralen van de zon schadelijk voor je huid en kunnen ze bijdragen tot meer rimpels. Denk er dus aan de zon tussen 12 en 15 uur te mijden en altijd zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Gebruik ook in de winter zonnebrandcrème op je gezicht. 

FAQ

Wat helpt tegen rimpels?

Rimpels zijn iets natuurlijks en je kunt niet voorkomen dat ze ontstaan. Maar met een goede vochtinbrengende huidverzorging kom je een heel eind. Bedenk ook dat roken en de zon kunnen bijdragen tot meer rimpels. 

Waarom krijg je rimpels?

Hoe ouder je wordt, des te dunner en minder elastisch je huid wordt. Dit resulteert in zowel fijne lijntjes als grovere plooien. Het is je genetische aanleg en je algemene levensstijl die bepalen hoeveel rimpels je krijgt. 

Wanneer krijg je rimpels?

Het is gebruikelijk dat kleine, fijne rimpels verschijnen als je midden twintig bent, maar pas rond hun veertigste zien de meeste mensen een merkbare verandering. Na je zestigste heeft je huid veel van zijn elasticiteit verloren en vertoont je huid rimpels op het grootste deel van je gezicht. 

Hoe voorkom je rimpels?

Je kunt rimpels niet tegengaan, want ze horen bij de natuurlijke ontwikkeling van de huid. Maar door je huid voldoende vochtinbrengende verzorging te geven, en ook roken en zonnebaden te vermijden, kun je het ontstaan van rimpels zoveel mogelijk beperken. 

Pakket voor rimpels en uitgedroogde huid
3 anti aging producten voor de droge huid: gezichtsreiniger, Aloë Vera Serum en crème
+15.000 reviews
Normale prijs €49,99
Aanbiedingsprijs €49,99 Normale prijs €55,99
Pakket voor rimpels en uitgedroogde huid - 3 anti aging producten voor de droge huid: gezichtsreiniger, Aloë Vera Serum en crème

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram