Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is niacinamide? 

Niacine is een ander woord voor vitamine B3 en bestaat als zuur (nicotinezuur) en niacinamide. Meestal wordt niacinamide gebruikt in crèmes en voedingssupplementen.

Het is een belangrijke voedingsstof, die er samen met andere vitamines B voor zorgt dat de biologische processen in het lichaam optimaal functioneren. 

Vitamina B3 draagt bij aan het repareren van schades aan het DNA. B3 is tegelijkertijd een essentiële vitamine voor de totale gezondheid van je huid


Niacinamide waarborgt de gezondheid van de huid 

Het lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid vitamine B3 nodig. Als je gevarieerd eet, zul je hoogstwaarschijnlijk voorzien in jouw behoefte aan B3. 

De vitamine zit in etenswaren met veel proteïne, zoals vlees, vis en gevogelte, avocado, groene erwten, pinda’s en volle granen. 


Waar wordt niacinamide voor gebruikt? 

Als je niet genoeg groene erwten of avocado eet, zijn er gelukkig veel tips om de gezondheid van jouw huid te waarborgen. Door niacinamide direct op je huid te smeren, kun je de vitamines directer inzetten voor jouw specifieke huidproblemen.

Daarom is niacinamide een populair ingrediënt, dat wordt gebruikt in allerlei huidverzorgingsproducten in de schoonheidsindustrie


Eerst hulp voor jouw huidproblemen

Niacinamide is een uniek ingrediënt bij huidverzorging en als het onderdeel is van jouw huidverzorgingsroutine, heb je ook een sterk wapen tegen allerlei huidproblemen. 

Heb je last van een rode huid of zelfs rosacea? Is je huid minder elastisch en beginnen er fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te worden? Ondervind je hinder van een vette, onzuivere huid en acné? Of heb je te maken met pigmentvlekken en een oneffen huid? 

Wat je huidprobleem ook is, niacinamide heeft laten zien dat het een goed effect heeft op alle mogelijke huidproblemen.

Anti–Puistjes Niacinamide Serum
10% Niacinamide, 1% Zink en Tea Tree Olie tegen puistjes en onzuivere huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Niacinamide Serum

Jouw huid neemt niacinamide goed op 

Niacinamide is niet alleen een effectieve vitamine; jouw huid neemt het ook goed op. Andere ingrediënten zoals vitamine A en dergelijke vergen lange tijd om aan te wennen en kunnen huidirritatie en overgevoeligheid voor licht veroorzaken. 

Met niacinamide krijg je een ingrediënt, dat de huid eenvoudig tolereert zodat de goede effecten snel kunnen beginnen te werken. 

De hoeveelheid heeft echter een groot aandeel in het effect. Hoe meer niacinamide, des te groter het effect. Het maakt bijvoorbeeld verschil of er 2% of 10% niacinamide in een product zit.


Huidverzorging met niacinamide 

Niacinamide er een allrounder op het gebied van huidverzorging en je kunt jouw huid verzorgen met niacinamide in: 

 • Crèmes
 • Serums
 • Maskers
 • Foundations
 • Primers

Gebruik een serum bij jouw huidverzorging

Met het niacinamide-serum van Australian Bodycare kun je jouw huid effectief verzorgen. 

Het helpt je om: 

 • roodheid en irritatie te verminderen
 • de huid diep te hydrateren
 • de huid te kalmeren 
 • een egale huid te creëren
 • de elasticiteit van de huid te vergroten

Een serum met niacinamide is eerste hulp voor jouw probleemhuid en met dit serum krijg je een product, dat je kunt gebruiken bij je dagelijkse huidverzorging. Het serum is 100 % vegan en geschikt voor alle huidtypes. 

De combinatie van niacinamide, Tea Tree Oil en zink resulteert in een product, dat jouw huidproblemen effectief bestrijdt. En met een serum krijg je huidverzorging in de meest geconcentreerde vorm. 

Dat houdt in dat je een heel scala aan goede, voedende ingrediënten krijgt, die via de vloeibare substantie diep in jouw huid kunnen dringen en daar hun werk kunnen doen. 

Anti–Puistjes Niacinamide Serum
10% Niacinamide, 1% Zink en Tea Tree Olie tegen puistjes en onzuivere huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Niacinamide Serum

Combineer met andere verzorging voor jouw huid 

Hoewel niacinamide een superster op het gebied van huidverzorging is, krijg je altijd de beste resultaten met een totaalaanpak. 

Want ondanks het feit dat niacinamide een wonderproduct is, realiseer je de grootste wonderen door ook andere actieve ingrediënten te activeren.

Combineer daarom serum met niacinamide met andere verzorgingsproducten. Het serum werkt goed in combinatie met producten in het gezichtspakket van Australian Bodycare, dat bestaat uit een Face WashFace TonicFace Cream en Spot Stick.

Gebruik deze dagelijkse huidverzorgingsroutine: 

 1. Maak je gezicht nat en was het met Fash Wash, dat met zijn bacterieremmende effect op milde wijze vuil uit jouw gezicht verwijdert. Masseer het ca. 1 minuut in en spoel het daarna af met lauw water. Dep je gezicht droog met een schone handdoek.
 2. Neem een wattenschijfje en doe daar wat Face Tonic op, dat de huid diep reinigt en hydrateert en verdeel dit in lichte, vegende bewegingen over je gezicht. 
 3. Verdeel een paar druppels niacinamide-serum tussen de vingertoppen en masseer ze zachtjes in jouw huid.
 4. Masseer in lichte, circulaire bewegingen Face Cream in je gezicht, dat hydrateert en kalmeert. Wrijf de crème liefst goed in de huid, zodat die op optimale wijze wordt geabsorbeerd.
 5. Breng Spot Stick, dat verlichtend werkt, direct aan op gebieden met een geïrriteerde of ontstoken huid. De vloeistof in de stick is transparant, zodat je die zowel onder als over je make-up kunt gebruiken, wanneer je jouw huid wilt verlichten. 

Onze producten met niacinamide

Anti–Puistjes Niacinamide Serum
10% Niacinamide, 1% Zink en Tea Tree Olie tegen puistjes en onzuivere huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Niacinamide Serum

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram