Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Voetverzorging en voetbehandeling

Ken je een oudere persoon - misschien een van je grootouders - die niet goed voor hun voeten heeft gezorgd? Dan kun je waarschijnlijk wel bedenken dat het het beste is om goed voor je voeten te zorgen.

Ze moeten je de rest van je leven dragen - en daarom hebben ze dezelfde zorg nodig als je geeft aan je gezicht en de rest van je lichaam. De meeste mensen vergeten simpelweg hun voeten, en dat is een fout die je meteen moet aanpakken.

Het heeft echter geen zin als je je voeten een grondige ronde van zorg en behandeling geeft, en ze daarna weer lange tijd vergeet. Net als bij de rest van je lichaam, is het ook nodig om regelmatig voor je voeten te zorgen, zodat ze in de beste conditie zijn om je gedurende je leven te dragen.

Hoewel je voeten regelmatig zorg nodig hebben, hoeft het niet veel tijd te kosten om je voeten de behandeling te geven die ze nodig hebben.


Welke voetproblemen kun je hebben?

Heb je problemen met je voeten? En wil je ze graag zichtbaar hebben in open schoenen of sandalen? Je kunt last hebben van eelt of droge huid die jeukt en prikt, gebarsten hielen of likdoorns, of je voeten kunnen stinken. Je kunt ook last hebben van pijnlijke ingegroeide teennagels. Voeten kunnen veel problemen veroorzaken.

Eventuele problemen die je met je voeten hebt, zijn een duidelijk teken dat ze wat zorg nodig hebben. Dus het is tijd om je voeten wat zorg en aandacht te geven, om ze gezond te laten stralen, en je zult klaar zijn om in een paar sandalen te springen als het warme weer komt.


15 tips over optimale voetverzorging en voetbehandeling

Hier zijn 15 tips over de beste manieren om voor je voeten te zorgen, zodat je ze niet hoeft te verbergen in strakke, gesloten schoenen.

1. Verwijder bacteriën

Goede voetverzorging is gekoppeld aan goede hygiëne. Dus het is het beste om je voeten elke dag te wassen om geurtjes te voorkomen. De geur van 'kaasvoeten' ontwikkelt zich als je zweet en bacteriën niet wegwast.

Gebruik een milde zeep zoals de Bodywash van Australian Bodycare, die in een drievoudige verpakking met crème en spray zit, die samen zweetvoeten en geurtjes bestrijden. De zeep droogt de huid niet uit, maar helpt om deze te verzorgen en gehydrateerd te houden.

Pakket tegen stinkvoeten en zweetvoeten
3 effectieve producten voor voeten en schoenen die stinken
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Pakket tegen stinkvoeten en zweetvoeten - 3 effectieve producten voor voeten en schoenen die stinken

2. Droog je voeten grondig

Als je uit bad komt, is het belangrijk om je voeten grondig te drogen met een handdoek - en vergeet niet om goed tussen je tenen te gaan.

Een vochtige, natte omgeving, vooral tussen de tenen, kan oncomfortabele, jeukende zwemmerseczeem herbergen.


3. Verwijder eelt

De huid op je voeten wordt hard omdat deze te veel belast wordt. Dat kan op het werk zijn, waar je veel staat, of schoenen draagt die knellen. Als je het eelt niet verwijdert, kan het uiteindelijk ontwikkelen tot een pijnlijke likdoorn of eeltpit.

Anti–likdoornpen met salicylzuur
Likdoorn verwijderen met verzachtende en verzorgende ingrediënten
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Anti–likdoornpen met salicylzuur - Likdoorn verwijderen met verzachtende en verzorgende ingrediënten


4. Verwen je voeten met vocht

Om de vorming van eelt te voorkomen en weerstand te bieden, is het belangrijk dat vocht een onderdeel is van je voetverzorging. Droge huid is delicater en kwetsbaarder dan gehydrateerde huid, dus je kunt je voeten het beste helpen door ze royaal te hydrateren.

Gebruik een goede crème zoals de Foot Cream, die een intensieve, hydraterende voetcrème is. Het bestaat uit actieve ingrediënten zoals sheaboter, ureum en Tea Tree Olie, die diep in de huid hydrateren en allemaal helpen om de vorming van nieuw eelt te hinderen. Masseer de crème in de huid van je voeten totdat deze is opgenomen. Breng het niet aan tussen de tenen.

Voetencrème met 10% Ureum
Voor de dagelijkse verzorging van droge voeten
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Voetencrème met 10% Ureum - Voor de dagelijkse verzorging van droge voeten


5. Intensieve, diepgaande verzorging

Als je last hebt van gebarsten hielen, is dat een teken dat je huid haar natuurlijke vochtbalans is kwijtgeraakt. De hielen worden extra belast en gestoten, waardoor de huid kan barsten en pijnlijk kan worden.

Je kunt Heel Repair gebruiken, speciaal ontwikkeld voor droge, gebarsten hielen. Met Heel Repair kun je effectief actie ondernemen tegen droge hielen en de natuurlijke vochtigheid en verdediging van de huid herstellen. Breng het twee keer per dag aan op je voeten - 's ochtends en 's avonds - om je voeten intensieve verzorging te geven.

Pakket tegen stinkvoeten en zweetvoeten
3 effectieve producten voor voeten en schoenen die stinken
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Pakket tegen stinkvoeten en zweetvoeten - 3 effectieve producten voor voeten en schoenen die stinken


6. Knip je nagels correct

Voetverzorging gaat niet alleen over de huid van je voeten: je teennagels zijn net zo belangrijk. Veel mensen knippen hun teennagels verkeerd, door met een nagelschaar de nagel helemaal tot in de zachte weefselplooien aan de zijkant van de nagels te knippen. Dit verhoogt het risico op geïnfecteerde nagelriemen en ingegroeide teennagels.

Als je een nagelknipper of schaar gebruikt, is het belangrijk om de nagel recht over te knippen. Dan voorkom je dat je de zachte huid rond de nagels snijdt.


7. Verzadig je nagels met vocht

Niet alleen de huid op je voeten kan droog en dof worden. Dat kunnen je nagels ook.

Verzadig ze met veel vocht als ze ruw, droog of verkleurd zijn. Nail Repair is een nagelbehandeling die je nagels versterkt met actieve ingrediënten zoals Tea Tree Olie en vitamine E, zodat ze hun natuurlijke kracht terugkrijgen.

Nagel– en voetverzorging
Voor verkleurde, gescheurde of ruwe nagels, bij kalknagels en droge voeten
+15.000 reviews
Normale prijs €24,99
Aanbiedingsprijs €24,99 Normale prijs
Nagel– en voetverzorging - Voor verkleurde, gescheurde of ruwe nagels, bij kalknagels en droge voeten


8. Verwissel elke dag van sokken

Hygiëne is een onderdeel van je voetverzorging. Om zeker te zijn van goede hygiëne en voetverzorging, moet je elke dag schone sokken aantrekken.

Het heeft geen zin om je voeten te wassen als je vervolgens een paar vieze sokken van de dag ervoor aantrekt. Die bevatten oud zweet en bacteriën, wat een zure, onaangename geur zal veroorzaken.


9. Gebruik verschillende paren schoenen

Ben jij een van de vele mensen die dag na dag een favoriet paar schoenen draagt? Het is een goed idee om regelmatig van schoenen te wisselen.

Afwisseling is goed voor je voeten en zolen, en het vermindert ook de muffe geur die zich in een paar schoenen kan opbouwen. Als je niet twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen gebruikt, ontwikkelen ze niet zo gemakkelijk een geur. Maak er een gewoonte van om je schoenen te luchten en te sprayen met Foot Spray, die de onaangename geur wegneemt.


10. Wollen of katoenen sokken

Als je sokken koopt, is het raadzaam om te kiezen voor natuurlijke materialen zoals wol of katoen.

Je voeten kunnen daarin gemakkelijker ademen dan in een paar synthetische sokken, waarin ze opgesloten zitten en gemakkelijker vochtig worden.


11. Draag open, geventileerde schoenen

Kies voor open, luchtige schoenen die je voeten niet knellen of strak omsluiten, zonder ruimte of lucht.

Dit voorkomt stinkvoeten, en je tenen komen niet onder druk te staan waardoor er geen harde huid wordt gevormd.


12. Droog je voeten met talkpoeder

Als je voeten snel zweten, kunnen zweetvoeten een probleem zijn, net als voetschimmel. Nadat je een verzorgende crème op je voeten hebt aangebracht, is het belangrijk om ze te laten drogen voordat je sokken en schoenen aantrekt.

Om ervoor te zorgen dat je voeten niet te vochtig worden in je sokken, kun je er een beetje talkpoeder in strooien – dat absorbeert het vocht zonder je voeten uit te drogen.


13. Spray je voeten en schoenen

Als je last hebt van geurtjes en zweetvoeten, kun je een speciaal ontwikkelde antitranspirant voor voeten toevoegen aan je voetverzorging.

Gebruik de spray zowel op je schoenen als op je voeten, en de actieve ingrediënten zullen zowel zweten als de onaangename geur voorkomen.

Voetspray voor Stinkvoeten
Antiperspirant tegen Zweetvoeten en Stinkvoeten
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Voetspray voor Stinkvoeten - Antiperspirant tegen Zweetvoeten en Stinkvoeten


14. Geef je voeten de vrijheid

Je voeten brengen veel tijd door verstopt in sokken en schoenen. Maar het is heel goed voor ze om ze vrij te laten.

Laat je tenen luchten en loop zo vaak als je kunt op blote voeten. Maar onthoud, alleen binnenshuis, op zachte oppervlakken, zodat je niet de vorming van harde huid op harde vloeren veroorzaakt.


15. Geef je voeten wat beweging

Je voeten, net als de rest van je lichaam, profiteren van beweging. Ze hebben niet veel nodig, alleen genoeg om de spieren en gewrichten mobiel en fit te houden, en tegelijkertijd de bloedcirculatie te optimaliseren.

Dit kun je doen door je voeten op en neer te strekken terwijl je zit en werkt, of op de bank terwijl je televisie kijkt. Spreid ook een paar keer je tenen uit.

Pakket tegen stinkvoeten en zweetvoeten
3 effectieve producten voor voeten en schoenen die stinken
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Pakket tegen stinkvoeten en zweetvoeten - 3 effectieve producten voor voeten en schoenen die stinken

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram