Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Behandeling voor puistjes en een acnegevoelige huid

Vanwege de bacterieremmende stoffen die erin zitten, is Tea Tree Olie een uitstekende keuze voor de behandeling van een acnegevoelige huid. Zelfs een kleine hoeveelheid van de olie kan de huid binnendringen en helpen overtollig talg en dode huidcellen te verwijderen.

Tea Tree Olie kan ook worden gebruikt om mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden uit te drogen en hun zichtbaarheid na verloop van tijd te verminderen. Op dit punt moet je weten dat, hoewel Tea Tree Olie de gezondheid van de huid kan verbeteren, overmatig gebruik ervan de huid kan uitdrogen. Een te droge huid kan ervoor zorgen dat het lichaam te veel oliën aanmaakt en de gezondheid van de huid verder verslechtert.

Pro tip: We raden aan om geteste producten te gebruiken, die een voorgemengde en huidvriendelijke dosis Tea Tree Olie bevatten, om puistjes en acne op een huidvriendelijke manier te bestrijden.

Je kan puistjes op het voorhoofd, de wangen of de neus behandelen door een paar druppels pure Tea Tree Olie te mengen met een theelepel toverhazelaar en deze aan te brengen met een wattenschijfje. Voor het beste resultaat laat je het mengsel een aantal uur of zelfs de hele nacht intrekken.

Je kan puistjes op je rug, borst en lichaam behandelen met een bad met Tea Tree Olie. Een Tea Tree Oliebad maak je eenvoudig zelf door een paar druppels olie aan het badwater toe te voegen. Baad hier dan minstens 10 minuten in om de Tea Tree Olie in te laten werken. Het Tea Tree Oliebad remt bacteriën, wat leidt tot een zichtbaar frisse, stralende en gezond ogende huid.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

2. Verlichten van littekens

Je kan Tea Tree Olie opnemen in je dagelijkse gezichts- en huidverzorgingsroutines om onzuiverheden te verminderen. Anderzijds kan je geteste huidverzorgingsproducten met Tea Tree Olie kopen.

Tea Tree Olie bevat antioxidanten, die de regeneratie van huidcellen kunnen bevorderen. Het is een goedkoper en natuurlijker alternatief voor dure cosmetische crèmes. Het dagelijks gebruik van producten met Tea Tree Olie gemengd met een dragerolie of serum met Tea Tree Olie op littekens kan ervoor zorgen dat de littekens minder zichtbaar worden.


3. Behandeling van wonden en infecties

Als je je hebt gesneden of een milde infectie hebt in een open wond, kun je Tea Tree Olie gebruiken in combinatie met essentiële lavendelolie als zelfgemaakte zalf. Zorg ervoor dat je de wond van tevoren grondig reinigt met water en verdun vervolgens twee druppels Tea Tree Olie en lavendelolie in een beetje jojoba-olie. Breng vervolgens dit mengsel aan op de snee en bedek dan de wond met een verband om infectie te voorkomen.


4. Behandeling van scheerbrand

Indien onbehandeld, kan scheerbrand onooglijk, ongemakkelijk en pijnlijk zijn. Een kleine hoeveelheid Tea Tree Olie kan op het aangetaste gebied worden aangebracht als een natuurlijk middel om de irritatie veroorzaakt door het scheren te verlichten. Na het scheren kan je een paar druppels Tea Tree Olie verdund met toverhazelaar op een watje doen en dit op de aangetaste plekken aanbrengen. Je zal een kalmerend en verkoelend effect opmerken dat kan helpen bij het verlichten van scheerirritatie.

> Producten tegen scheerirritatie

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

5. Haar en hoofdhuid reinigen en de gezondheid van haar en hoofdhuid verbeteren

De natuurlijke antibacteriële en reinigende eigenschappen van Tea Tree Olie maken het tot een waardevolle aanvulling op je gebruikelijke shampoo. Door een paar druppels Tea Tree Olie aan je shampoo toe te voegen, kan je voorkomen dat chemicaliën, oliën en dode huidcellen zich op je hoofdhuid ophopen en kan je je haar grondiger reinigen.

Om de algemene conditie van je haar en hoofdhuid verder te verbeteren, kan kokosolie met een paar druppels Tea Tree Olie helpen. Dit mengsel hydrateert en geeft je haar een gezonde glans. Je moet het mengsel twee keer per week op de hoofdhuid en in de hele lengte van het haar inmasseren en het minstens 30 minuten laten inwerken.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

6. Voor gezonder haar

Tea Tree Olie kan de bloedstroom naar de hoofdhuid en de haarzakjes stimuleren. Dit kan een gezondere haargroei bevorderen.

Regelmatig gebruik van Tea Tree Olie, een shampoo / conditioner met Tea Tree Olie of een masker met Tea Tree Olie kan de algemene conditie van de hoofdhuid en het haar verbeteren. Dit is mogelijk dankzij de antibacteriële en antiseptische eigenschappen van de olie. Bij regelmatig gebruik van Tea Tree Olie wordt de hoofdhuid beschermd tegen toekomstige infecties, wat resulteert in beter gevoede wortels en een betere gezondheid van het haar.


7. Behandeling van roos

Roos wordt veroorzaakt door een natuurlijk voorkomende microbe op de hoofdhuid. Een bijproduct van deze microbe wordt gemaakt wanneer deze zich voedt met de natuurlijke oliën op de hoofdhuid. Dit kan gevoeligheid en een ontstekingsreactie met jeuk en schilferende huid veroorzaken. Tea Tree Olie, die wordt aangebracht op de hoofdhuid, hetzij in een shampoo of met drageroliën, kan helpen bij uitdroging van en jeuk op de hoofdhuid.


8. Als desinfectiemiddel voor de handen

Je kan thuis je eigen natuurlijke ontsmettingsmiddel voor je handen maken. Meng daarvoor aloë vera, Tea Tree Olie en lavendel in een spuitfles. De aloë vera is nuttig voor het voeden en hydrateren van de huid en de oliën werken als antimicrobiële middelen.

Vloeibare Handzeep met Tea Tree Olie
Effectief tegen vuil
+15.000 reviews
Normale prijs €12,99
Aanbiedingsprijs €12,99 Normale prijs
Vloeibare Handzeep met Tea Tree Olie - Effectief tegen vuil
Handcrème voor droge handen met Tea Tree Olie
Voor dagelijkse verzorging van droge huid op de handen
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Handcrème voor droge handen met Tea Tree Olie - Voor dagelijkse verzorging van droge huid op de handen

9. Behandeling van symptomen van kalknagel

Kalknagel verschijnt als vergelende nagels, een toename in dikte en verandering van vorm. Als kalknagel onbehandeld blijft, kan dit leiden tot aanzienlijke pijn en ander ongemak, zoals verlies van de nagel. Je kan Tea Tree Olie gebruiken om je nagels schoon te houden. Breng hiervoor een paar druppels voorverdunde olie aan op het getroffen gebied. Dit helpt ook om vocht aan de nagel en de omliggende huid toe te voegen.

Nagel– en voetverzorging
Voor verkleurde, gescheurde of ruwe nagels, bij kalknagels en droge voeten
+15.000 reviews
Normale prijs €24,99
Aanbiedingsprijs €24,99 Normale prijs
Nagel– en voetverzorging - Voor verkleurde, gescheurde of ruwe nagels, bij kalknagels en droge voeten

10. Omgaan met hoofdluizen

Hoewel sommige eerdere studies suggereerden dat Tea Tree Olie nuttig kan zijn bij de behandeling van hoofdluizen, blijft luizenkammen tot nu toe de efficiëntste behandeling tegen hoofdluizen. We raden aan een conditioner met een fijne kam te gebruiken om hoofdluis te verwijderen.

Eerder onderzoek suggereert dat Tea Tree Olie de hoofdluizen kan doden in de nimf- en volwassen levensfasen en het aantal eieren dat uitkomt kan verminderen. Als je luizen hebt, kan je Tea Tree Olie in je shampoo of met een dragerolie gebruiken om irritatie en jeuk te verminderen.

Complete set van 3 producten tegen hoofdluizen
voor een snelle en effectieve luizenbestrijding
+15.000 reviews
Normale prijs €34,99
Aanbiedingsprijs €34,99 Normale prijs €43,99
Complete set van 3 producten tegen hoofdluizen - voor een snelle en effectieve luizenbestrijding

11. Behandeling van insectenbeten

Omdat het de zwelling van de huid kan verminderen, is Tea Tree Olie zeer effectief bij de behandeling van muggen- en insectenbeten. Het aanbrengen van een Tea Tree Olie, verdund met dragerolie, kan de jeuk helpen verminderen. Zorg ervoor dat het bijt- of steekgebied is bedekt met een verband zodat de olie niet verdampt of uitloopt. Je kan dit tot twee keer per dag herhalen totdat de wonde genezen is.

Voordat je Tea Tree Olie op je huid gebruikt, moet je een huidpleistertest uitvoeren. Zo kan je er zeker van zijn dat je geen bijwerkingen krijgt. Als je roodheid, irritatie of uitslag opmerkt, was de huid dan grondig en gebruik geen Tea Tree Olie meer. Tea Tree Olie mag nooit worden ingenomen of gebruikt rond de mond, omdat het giftig kan zijn, zelfs als het in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Anti–Puistjes Stick
Spot Stick tegen mee–eters, puistjes & pukkels
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €7,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €7,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Stick - Spot Stick tegen mee–eters, puistjes & pukkels

Wat zijn de voordelen van Tea Tree Olie?

Tea Tree Olie wordt op natuurlijke wijze gewonnen uit de Australische plant Melaleuca Alternifolia. De extractie gebeurt door stoomdestillatie van de smalle bladeren van de plant. De inheemse Aboriginals van Australië kenden met de gunstige effecten van Tea Tree Olie al eeuwenlang. Ze leidden de Britse onderzoeker Captain Cook naar hun 'genezende boom' toen hij in de 18e eeuw in Australië aankwam.

De bladeren van een Melaleuca Alternifolia-plant vielen al meer dan honderd jaar in het water, waardoor het water een antiseptische werking kreeg. De bemanning van kapitein Cook mocht in dat water baden en merkte snel op dat hun huidwonden, snijwonden en soortgelijke huidirritaties begonnen te genezen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wist het Australische leger inkomsten te verkrijgen uit Tea Tree Olie, die gebruikt werd om gewonde soldaten te behandelen. De productie van Tea Tree Olie werd een onmisbare oorlogsindustrie en alle soldaten kregen een flesje met die olie in hun rugzak.

Ze kregen het advies om de olie te gebruiken om hun wonden, sneden en insectenbeten te behandelen. De soldaten merkten op dat de antiseptische eigenschappen van de olie hun ongemakken verlichtten, de genezingstijd inkortten en het risico op infectie verminderden.

Tegenwoordig tonen wetenschappelijke studies aan dat Tea Tree Olie antiseptische en antibacteriële eigenschappen heeft die buitengewoon nuttig zijn voor de behandeling van een breed scala aan huidaandoeningen en voor het behoud van de gezondheid van de huid. Wanneer je Tea Tree Olie toevoegt aan je normale huidverzorgingsprogramma, of het gebruikt om acne of huidschilfers te behandelen, zal je binnen enkele weken verbetering in je huid zien.

Tea Tree Olie wordt gezien als een krachtig genezend middel en velen geven er de voorkeur aan als een natuurlijk alternatief voor medicijnen en cosmetische huidverzorgingsproducten die agressieve chemicaliën kunnen bevatten. Tegenwoordig bevatten veel wasmiddelen, shampoos en andere cosmetische producten Tea Tree Olie als een actief ingrediënt.

100% Pure Australische Tea Tree Olie
natuurlijke Tea Tree Oil uit Australië
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €7,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €7,99 Normale prijs
100% Pure Australische Tea Tree Olie - natuurlijke Tea Tree Oil uit Australië

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram