Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is Tea Tree Olie?

Tea Tree Olie of theeboomolie is een extract dat wordt gewonnen uit de Australische plant Melaleuca Alternifolia. De olie wordt gewonnen uit de bladeren van de plant door deze bladeren met stoom te destilleren. Tea Tree Olie is een volledig natuurlijke stof die niet kan worden nagemaakt. Daarom wordt het zo gewaardeerd om zijn helende eigenschappen.

» Hier vindt u onze producten

De etherische olie heeft antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij het ondersteunen van moeilijke en onaangename huidaandoeningen. Het kan worden gebruikt als een natuurlijk alternatief voor medicijnen en conventionele huidverzorgingsproducten die agressieve chemicaliën kunnen bevatten.

Hoewel Tea Tree Olie giftig is bij consumptie, is het veilig om in lage concentraties op de huid te gebruiken.

Tea Tree Olie werd de afgelopen eeuw in heel Australië gebruikt. Australische soldaten ontvingen zelfs kleine flesjes van de pure Tea Tree Olie voor hun EHBO-koffers. De olie werd gebruikt om wonden te behandelen en fatale infecties in diepe snij- en andere wonden te voorkomen.

Het is ook bekend dat inheemse Australiërs de bladeren van de theeboom pletten om de olie te extraheren. Dat werd vervolgens ingeademd om hoest en verkoudheid te behandelen.


Hoe kan je Tea Tree Olie op je gezicht gebruiken?

Tea Tree Olie kan zeer nuttig zijn bij je gezichtsverzorging omdat het verschillende voordelen biedt.

We raden deze drie stappen voor je gezicht aan

1e Stap

Reinig je huid elke ochtend en avond grondig met lauw water. Je moet een wascrème of -lotion in cirkelvormige bewegingen aanbrengen. De gezichtsreiniger Face Wash van Australian Bodycare bevat Tea Tree Olie, die bacteriën remt. Die is mild, droogt de huid niet uit en werkt zeer effectief. Vuil, bacteriën, make-up en andere stoffen die de poriën kunnen verstoppen, worden gemakkelijk verwijderd.

Anti–Puistjes Gezichtsreiniger
Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsreiniger - Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie

2e Stap

Gebruik na het reinigen een geschikte gezichtsreiniger om de huid op te frissen en overtollige waslotion te verwijderen. Ook bij de gezichtsreiniger is het belangrijk dat je een product gebruikt dat bijzonder geschikt is voor huid met puistjes. Het is ook belangrijk dat je een mild product gebruikt. De gezichtsreiniger reinigt effectief de poriën, terwijl de Tea Tree Olie die erin zit een bacterieremmende werking heeft op de poriën.

Anti–Puistjes Gezichtstonic
Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtstonic - Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters

3e Stap

Veel mensen hopen mee-eters of puistjes te kunnen verwijderen door intensieve en frequente reiniging van de huid. Intensief en frequent reinigen kan echter het tegenovergestelde effect hebben, omdat je het risico loopt een droge huid en irritatie van je huid teweeg te brengen. Droogheid wordt door je huid gecompenseerd door overtollige olie te produceren.

Reinig je gezicht regelmatig voorzichtig en gebruik daarna altijd een gezichtsreiniger en een vochtinbrengende crème. De vochtinbrengende crème moet mild, niet-irriterend en effectief zijn tegen bacteriën.

Pure Tea Tree Olie mag niet als vochtinbrengende crème worden gebruikt. Gebruik in plaats daarvan een gecertificeerde vochtinbrengende crème met Tea Tree Olie. Je kan echter pure Tea Tree Olie toevoegen aan een bestaand huidverzorgingsproduct om je huidproblemen onder controle te krijgen.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Behandeling van onzuiverheden en puistjes

Onderzoek heeft aangetoond dat een oplossing van vijf procent Tea Tree Olie net zo goed werkt als benzoylperoxide. Verdun een paar druppels Tea Tree Olie met twintig tot veertig druppels toverhazelaar. Breng deze oplossing een of twee keer per dag met een wattenstaafje aan op de aangetaste delen van het gezicht.

Je zal merken dat je natuurlijke producten kan gebruiken om huid te reinigen die vatbaar is voor onzuiverheden en puistjes.

Benzoylperoxide wordt meestal aangetroffen in conventionele geneesmiddelen tegen puistjes uit de apotheek. Benzoylperoxide kan echter roodheid en roos veroorzaken. Een kleine hoeveelheid Tea Tree Olie kan onzuiverheden, puistjes en symptomen van ontstekingen behandelen.

Puistjes verschijnen vaak op het voorhoofd, de neus, de kin of de wangen. Een Tea Tree Olie-oplossing is mild genoeg om op al deze plekken te gebruiken.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Littekens verlichten

Onzuiverheden, puistjes en andere huidaandoeningen kunnen lelijke littekens op de huid achterlaten. Een paar druppels Tea Tree Olie, gemengd met een eetlepel rauwe honing, kunnen deze littekens verlichten en de natuurlijke oliebalans van de huid herstellen. Masseer het mengsel een paar minuten op het litteken en laat het intrekken tot het droog is. Spoel het daarna af met koud water. Herhaal het proces dagelijks en je zal zien dat de littekens op natuurlijke wijze verdwijnen.

Behandeling van droge huid

Meng een paar druppels pure Tea Tree Olie met een dragerolie, zoals amandelolie. Masseer deze oplossing vervolgens in op je huid. Zo kan je droge huidgebieden onder controle houden. De Tea Tree Olie-oplossing verbetert de elasticiteit en zachtheid van de huid. Dit moet vlak voor het douchen worden gedaan. Bij regelmatig uitvoeren zal je huid vocht terugkrijgen en minder snel uitdrogen.

Tea Tree Olie gebruiken als make-up remover

Tea Tree Olie kan worden gebruikt als make-up remover. Meng tien druppels Tea Tree Olie met een kwart kopje koolzaad- of olijfolie in een gesteriliseerde en luchtdichte verpakking. Zorg ervoor dat het mengsel goed gemengd is voor gebruik. De Tea Tree Olie is dubbel effectief: het verwijdert make-up én reinigt tegelijkertijd de poriën van de huid om puistjes te voorkomen. De dragerolie helpt de huid te hydrateren en fijne lijntjes of rimpels glad te strijken.

In dit geval kan je koolzaad- of olijfolie als dragerolie gebruiken. Deze oplossing voor het make-upverwijderen is ideaal voor mensen met een gevoelige huid, die vatbaar zijn voor bijwerkingen van conventionele middelen. Houd er echter rekening mee dat de Tea Tree Olie-oplossing niet geschikt is voor het verwijderen van oogmake-up.

Voor het aanbrengen van de Tea Tree Olie-oplossing moet je een watje gebruiken dat je in de oplossing hebt gedrenkt. Veeg vervolgens je gezicht af met het wattenschijfje om de make-up te verwijderen. Daarna moet je je gezicht wassen met lauw water. Ten slotte moet je een gezichtsreiniger gebruiken om overtollige Tea Tree Olie-oplossing te verwijderen.

Als je van Tea Tree Olie een vast onderdeel van je routine maakt voor het verwijderen van make-up, kan je huid op lange termijn gezonder worden. De huid wordt daarenboven ook beschermd tegen puistjes, veroorzaakt door bacteriën. Sommige van deze huidaandoeningen kunnen worden veroorzaakt door vuile make-upborstels.

Gebruik als gezichtsreiniger

Een gezichtsreiniger zou deel moeten uitmaken van je huidreinigingsroutine.
Dat kan helpen bij het verwijderen van vuil, onzuiverheden en andere onzuiverheden die achterblijven na het wassen van je gezicht met een waslotion. Een gezichtsreiniger met Tea Tree Olie heeft antibacteriële eigenschappen. Zelfgemaakte gezichtsreinigers kunnen daarom een goedkope manier zijn om puistjes en onzuiverheden te behandelen.

Tea Tree Olie-gezichtsreiniger kan ook de huid van het gezicht kalmeren. Deze kan thuis worden gemaakt met een spuitfles, water en wat etherische olie.

Vul de spuitfles met water en voeg tien druppels Tea Tree Olie en vijf druppels etherische oliën toe voor elke 25 ml water. De fles voor elk gebruik goed schudden. Je moet de reiniger twee keer per dag gebruiken na het wassen van je gezicht. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan.

Voor het gebruik van Tea Tree Olie op je gezicht raden wij aan om enkel goedgekeurde en geteste huidverzorgingsproducten te vertrouwen. De Tea Tree Olie kan dan eenvoudig aan het verzorgingsproduct worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je op de lange termijn goede resultaten zal krijgen met de behandeling.


Voordelen van het gebruik van Tea Tree Olie op het gezicht

Tea Tree Olie is handig, goedkoop en biedt, zoals hierboven vermeld, een breed scala aan toepassingen voor de huid. Tea Tree Olie wordt gevierd als een alleskunner onder de kruidenoliën. Onderzoek suggereert dat de olie bijna honderd verschillende ingrediënten bevat die verantwoordelijk zijn voor de talrijke toepassingsmogelijkheden.

Het plantenextract heeft een antibacteriële werking en kan daardoor de groei van bacteriën stoppen en voorkomen.

Als je een onzuivere huid hebt, is het belangrijk dat je je huid 's ochtends en 's avonds reinigt en wast om bacteriën te verwijderen. Je moet je echter niet te vaak wassen, omdat je dan vocht uit de huid trekt.

De huid moet altijd worden gehydrateerd en beschermd. Tea Tree Olie heeft een gunstig effect op puistjes en een onzuivere huid door zijn antibacteriële eigenschappen (puistjes ontstaan alleen doordat bacteriën zich kunnen ontwikkelen in verstopte talgklieren).

Er bestaat een selectie van puistjeszepen, puistjesreinigingsmiddelen en puistjesgezichtscrèmes, die allemaal Tea Tree Olie bevatten. Aan deze producten werd de benodigde hoeveelheid Tea Tree Olie al toegevoegd.


Veelgestelde vragen over het gebruik van Tea Tree Olie op het gezicht

Is Tea Tree Olie goed voor mijn gezicht?

Tea Tree Olie is een uitstekend natuurlijk plantenextract. Het kan zonder aarzelen op het gezicht worden gebruikt. De etherische olie heeft tal van medicinale voordelen en kan je huid op betrouwbare wijze beschermen, hoe gevoelig deze ook moge zijn.


Hoe kan ik Tea Tree Olie op mijn gezicht gebruiken?

Tea Tree Olie kan op verschillende manieren op het gezicht worden gebruikt. Ofwel verdund met een dragerolie ofwel gemengd met je favoriete huidverzorgingsproducten. Bij sommige toepassingen kan het zijn dat je het mengsel na korte tijd moet afwassen. Andere Tea Tree Olie-oplossingen moeten daarentegen een paar uur op de huid blijven zitten.


Kan ik Tea Tree Olie rechtstreeks op mijn gezicht aanbrengen?

We raden je aan om nooit pure Tea Tree Olie rechtstreeks op je huid te gebruiken.


Wat zijn de voordelen van het gebruik van Tea Tree Olie op het gezicht?

Tea Tree Olie kan op het gezicht worden gebruikt om puistjes, onzuiverheden, droogheid, infectie, roos en een droge huid te behandelen. De olie heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor het ideaal is voor het behandelen en verzachten van huidaandoeningen. Bij regelmatig gebruik is Tea Tree Olie ook een ideaal ingrediënt om de huid te beschermen en onzuiverheden en littekens te verwijderen.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram