Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Zo bestrijd je onzuivere huid in je gezicht – 10 tips

Niet alleen tieners hebben last van puistjes en onzuivere huid in hun gezicht. Veel volwassenen hebben helaas ook een onzuivere huid die niet vanzelf verdwijnt, al is hun tienertijd allang voorbij.

Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om van een onzuivere huid af te komen, als je bereid bent om er zelf iets voor te doen – en als je weet wat je moet doen. Hier geven we je een paar goede tips.


1. Was je gezicht zorgvuldig

Om een onzuivere huid in je gezicht te bestrijden is het belangrijk dat je je huid 's ochtends en 's avonds goed wast, zodat je overtollig vet, dode huidcellen, vuil, make-up en andere onzuiverheden van het huidoppervlak verwijdert.

Gebruik lauw water en een milde, voedende gezichtsreiniger zoals Face Wash van Australian Bodycare.

Deze gezichtsreiniger tegen onzuivere huid bevat antibacteriële Tea Tree Olie, die onzuivere huid voorkomt en behandelt.

Als je een onzuivere huid hebt, is het belangrijk om je huid goed schoon te houden met een speciale zeep tegen onzuivere huid, zodat je poriën niet verstopt raken en er geen ophoping van bacteriën in de poriën ontstaat.

Anti–Puistjes Gezichtsreiniger
Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsreiniger - Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie

2. Reinig je huid met een skintonic

Nadat je je huid hebt gewassen en zachtjes met een handdoek hebt droog gedept, kun je hem reinigen met een milde skintonic die geen alcohol bevat. Face Tonic van Australian Bodycare is een antibacteriële en milde skintonic, die zorgvuldig reinigt, zonder de huid uit te drogen. Gebruik het op een wattenschijfje dat je zachtjes over je huid wrijft, zonder daarbij hard te schrobben.

Het is een goed idee je hals dezelfde behandeling te geven als je gezicht. Als je de huid van je gezicht wast en reinigt, moet je niet vergeten om hetzelfde met de huid van je hals te doen.

Anti–Puistjes Gezichtstonic
Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtstonic - Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters

3. Hydrateer je huid

Zelfs als je milde reinigers gebruikt die je huid niet uitdrogen en slecht zijn voor je huid, zal je huid altijd enigszins uitdrogen wanneer je haar wast en reinigt. Daarom is het belangrijk dat je je gezichtsverzorging afrondt met een hydraterende crème. Het is het beste dat je een goede gezichtscrème gebruikt die vrij is van parabenen en past bij je huidtype en de behoeften van je huid. Als je last hebt van een onzuivere huid is het een goed idee om een huidcrème te kiezen die effectief puistjes en onzuivere huid bestrijdt en voorkomt.

Face Cream is een voedende, hydraterende crème tegen onzuivere huid die je zowel 's ochtends als 's avonds kunt gebruiken – en als dagcrème. De crème bevat onder meer Tea Tree Olie, die goed werkt tegen bacteriën en daardoor ook tegen onzuivere huid.

Behandel je de onzuivere huid op je lichaam, gebruik dan een bodylotion tegen onzuivere huid om de huid te hydrateren.

Anti–Puistjes Gezichtscrème
Hydraterende crème, perfect tegen pukkels, jeugdpuistjes & mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €14,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €14,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtscrème - Hydraterende crème, perfect tegen pukkels, jeugdpuistjes & mee–eters

Video: Hoe je onzuivere huid op je gezicht verwijdert - stap voor stap.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

4. Smoor puistjes in de kiem

Als je eenmaal een puistje of onzuiverheid op je huid hebt, verdwijnt die niet in een mum van tijd. Er zijn hiervoor helaas geen 'quick fixes' mogelijk. Maar je kunt de ontwikkeling van puistjes of onzuiverheden afremmen en daardoor de 'schade' beperken als je de handige Spot Stick tegen puistjes en onzuivere huid gebruikt. Die bestrijdt bacteriën en sluit de poriën voor meer onzuiverheden. Tegelijkertijd zorgt hij ervoor dat de huid niet uitdroogt door de behandeling.

Met de kleine Spot Stick kun je de behandeling richten op de plek waar de onzuiverheid zich bevindt. Omdat hij bacteriën bestrijdt en tegelijkertijd verkoelend werkt en jeuk tegengaat, kun je hem ook tegen muggenbeten en kleine kloofjes gebruiken.


5. Verberg de onzuivere huid

Het is vervelend om puistjes en onzuivere huid in je gezicht te hebben, want juist hier zijn deze problemen moeilijk te verbergen. Je kunt, als je wilt, vlekjes wegwerken met concealer en wat make-up. Zolang je goede producten gebruikt, het liefst zonder olie, verergert je onzuivere huid niet. Maar het is natuurlijk belangrijk dat je niet vergeet om je huid elke avond goed te reinigen en dat je een gezichtsverzorging kiest die vrij is van parabenen.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

6. Reinig je huid zorgvuldig met een peeling

Wanneer je je huid scrubt met een gezichtsmasker, verwijder je de bovenste laag dode huidcellen, reinig je de poriën en stimuleer je de vorming van nieuwe huidcellen. Datzelfde gebeurt als je je huid reinigt, maar wanneer je een exfoliërend product gebruikt, reinig je meer in de diepte. Het zorgt voor een frisse, gezonde huid die er beter uitziet en helpt puistjes en een onzuivere huid te voorkomen. Zorg ervoor dat je je huid scrubt, bijvoorbeeld een paar keer per week.

Anti–Puistjes Gezichtsmasker
Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes
+15.000 reviews
Normale prijs €15,99
Aanbiedingsprijs €15,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsmasker - Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes

7. Zorg dat je huid lucht krijgt

Het is belangrijk dat je huid door de producten die je gebruikt heen kan ademen en dat de producten je huid niet onnodig vet maken. Dus zorg ervoor dat je gebruikmaakt van huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor een onzuivere huid.

Je huid profiteert ook van zonlicht en frisse lucht. In matige hoeveelheden kan het je huid enigszins uitdrogen en dit kan helpen om het voorkomen van onzuivere huid te verminderen.


8. Eet en leef gezond

Het is niet bewezen dat vette, ongezonde voeding onzuivere huid veroorzaakt. Maar over het algemeen bevordert een gezonde voeding en levensstijl je afweersysteem en welzijn en dit kan wellicht ook van invloed zijn op je huid.

Het blijkt echter dat stress de huid negatief kan beïnvloeden, zodat je meer onzuivere huid krijgt als je gestrest bent. Dit komt omdat stress van invloed is op de hormoonbalans, en de productie van hormonen en hormoonbalans zijn nauw verbonden met de ontwikkeling van onzuivere huid.


9. Stop met roken

Ons lichaam kan niet goed tegen rook en sigaretten - dat weten we allemaal. Maar roken beïnvloedt ook je huid die daardoor grijzer, ruwer en minder elastisch wordt. Stoppen met roken kan onzuivere huid niet helemaal verwijderen, maar het kan je helpen om een mooiere huid te krijgen en het is de moeite waard om te proberen.


10. Raadpleeg een arts als er niets anders werkt

In zeer ernstige gevallen van onzuivere huid kan het nodig zijn om een medische behandeling te ondergaan. Het kan hierbij gaan om een crème of zalf op recept of pillen tegen onzuivere huid. Voor vrouwen kan de pil ook een oplossing bieden, omdat die vaak een gunstig effect op onzuivere huid heeft.


Extra tip: Gebruik een gezichtsmasker tegen onzuivere huid

Bekijk de video over hoe je een gezichtsmasker tegen onzuivere huid gebruikt – stap voor stap.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram