Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Mode met bijwerkingen

Veel vrouwen voelen zich bij een intieme scheerbeurt heel wat aantrekkelijker en beter verzorgd en belichamen op die manier het moderne vrouwenbeeld. Een mooi geschoren vagina zou het gevoel van eigenwaarde vergroten en zo leiden tot betere seks. Daarbij komt dat het snel gedaan is en bovendien goedkoop is.

Als je wilt dat je geslachtsdelen mooi glad zijn, kies dan voor nat scheren met een mesje. Maar onthoud dat de vagina scheren helaas ook enkele vervelende bijwerkingen kan hebben. Kleine snijwondjes, huidirritaties, een branderige of jeukende huid kunnen allemaal voorkomen. Door de wondjes aan de huid kunnen hier bacteriën en andere ziekteverwekkers binnendringen, wat kan leiden tot ernstige ziekten zoals herpes, gonorroe en HPV. In sommige gevallen kunnen ook genitale wratten of eczeem ontstaan.

Het mesje moet daarom zo vaak mogelijk, na ongeveer vijf scheerbeurten, worden vervangen, omdat anders de bacteriën zich hier kunnen nestelen. Je moet het scheermesje ook altijd goed laten drogen na het scheren.

Als zich na het scheren pijnlijke, ontstoken puistjes op de huid ontwikkelen, kunnen dat ook ingegroeide haartjes zijn. Deze treden op wanneer het schaamhaar zich "naar binnen draait" na het scheren en teruggroeit onder de huid. Dit kan verder ontsteken, een litteken vormen en in het ergste geval tot een ontsteking van de haarzakjes, of folliculitis, leiden. Hier kun je voorzichtig, nadat je de huid hebt doorweekt, bijvoorbeeld met een washandje gedrenkt in warm water, de punt van je haar naar buiten trekken met een gesteriliseerd pincet. Als je je echter niet zeker voelt, kan je ook naar een arts gaan.

Na verloop van tijd went de huid aan de gevolgen van een scheerbeurt. Dus, als je je intieme delen regelmatig scheert, zouden de bijwerkingen zoals puistjes of huidirritatie mettertijd moeten verminderen. Een goede verzorging en behandeling zijn belangrijk in alle stadia van het scheren.


De juiste natte scheerbeurt, stap voor stap

Hier vind je instructies, die je zullen helpen je vagina correct te scheren:

Stap 1

Een goede voorbereiding op het scheren is belangrijk. Als het schaamhaar te lang is, kan je overwegen het eerst te trimmen, voordat je het daadwerkelijk gaat scheren. Ofwel met een scherpe schaar of een scheerapparaat, anders kan het scheermesje verstopt raken tijdens het scheren.

Stap 2

Voor je je vagina scheert, is het belangrijk om de huid te wassen met een waslotion voor de intieme delen. Deze verwijdert onzuiverheden en maakt je huid soepel. Dit voorkomt ook dat er vuil in de open haarzakjes komt, wat kan leiden tot ingegroeide haartjes of rode scheerbultjes.

Hiervoor kan je de Intim Wash waslotion van Australian Bodycare met natuurlijke Tea Tree Olie gebruiken, die speciaal hiervoor werd ontwikkeld. Als jouw huid mooi, schoon en soepel is, is ze beter bestand tegen de gesel van een intieme scheerbeurt.

Intieme Zeep tegen intiem ongemak
Voor de dagelijkse wasbeurt van de intieme zone 100% vegan
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Intieme Zeep tegen intiem ongemak - Voor de dagelijkse wasbeurt van de intieme zone 100% vegan

Stap 3

Gebruik een scherp, schoon scheermes voor de scheerbeurt. Breng een niet-schuimende, transparante scheergel aan, zodat je de te scheren delen duidelijk kunt zien. Hiervoor kan je de scheergel Intim Shave van Australian Bodycare gebruiken. Dankzij de aanwezigheid van natuurlijke Tea Tree Olie kan er ook tijdens het scheren geen vuil in de open haarzakjes komen en worden puistjesvorming, huidirritatie en ingegroeide haartjes voorkomen.

De gemakkelijkste manier om het intieme gebied te scheren, is door te gaan zitten. Spreid de huidplooien van je vagina met je vingers, zodat het scheermesje gemakkelijk over de strakke huid kan glijden zonder deze te verwonden. Scheer met de groeirichting mee. Maar als je je vagina mooi glad wilt hebben, kun je je ook weer tegen de groeirichting in scheren.

Scheergel voor de intieme zone
Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes, jeuk en rode scheerbultjes.
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Scheergel voor de intieme zone  - Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes, jeuk en rode scheerbultjes.

Stap 4

Scheren is erg aggressief voor de huid, daarom is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen na het intiem scheren.

Breng daarom de helende en kalmerende Intim Balm aan op de pasgeschoren huid.

Aftershave voor de intieme zone
Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Aftershave voor de intieme zone - Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.

Alternatieven voor nat scheren

Naast het nat scheren is er ook de mogelijkheid om schaamhaar kwijt te raken door harsen, epileren, droog scheren of met ontharingscrèmes.

Een droge scheerbeurt kan worden gedaan met behulp van een elektrisch scheerapparaat. Het nadeel hiervan is, dat je de huid zo niet helemaal kaal en glad kan scheren. In ruil daarvoor is dit type scheerbeurt zachter voor de huid en is de kans op letsel aanzienlijk lager. Vooral voor vrouwen die vaak last hebben van huidirritaties of ingegroeide haartjes, is dit een goed alternatief voor een glad scheerresultaat.

Ontharingscrèmes worden met de hand of met een spatel op de huid van de hele intieme zone aangebracht. Na de aangegeven inwerktijd wordt het vervolgens weer daarmee verwijderd en worden de resten grondig afgewassen met lauw water. Het haar wordt opgelost door de chemische componenten van de ontharingscrème.

Als je langdurige ontharing in het genitale gebied of de bikinilijn wilt, moet je vroeg of laat epileren overwegen. Tijdens het epileren worden de haren met de wortels verwijderd. Het kan tot 4 weken duren, voordat het haar zichtbaar teruggroeit. De meest gebruikelijke methoden zijn de epilator, harsen of waxen en sugaring.

Al deze methoden kunnen echter zeer irriterend zijn voor de gevoelige huid van de intieme zone en moeten daarom indien mogelijk worden vermeden.


Gebruik de juiste producten om je vagina te scheren

Vrouwen hebben veel om rekening mee te houden bij het scheren van hun intieme zone. Daarom is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken, ook voor en na het scheren, om de vagina snel de nodige verzorgende stoffen te bieden voor een snelle regeneratie en om het binnendringen van vuil en bacteriën in de huid te voorkomen. Het beste resultaat bereik je met een combinatie van de intieme zeep Intim Wash, de scheergel Intim Shave en de scheercrème Intim Balm van Australian Bodycare.

Je krijgt deze producten samen in één scheerverzorgingsset - en zo krijg je alles wat je nodig hebt om de typische problemen tijdens en na het scheren van de vagina te voorkomen.

Alle drie de producten bevatten 100% natuurlijke Australische Tea Tree Olie van de hoogste farmaceutische kwaliteit. Ze hebben een kalmerend effect op je huid, ontdoen deze van onzuiverheden en gaan zo scheerbultjes, ingegroeide haartjes en ontstekingen tegen. Ze verzorgen ook je huid, maken deze soepel en helpen deze snel te regenereren na het scheren.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram