Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Hoe voelt steken in vagina aan?

Als je pijn voelt in je vagina, moet je dat altijd serieus nemen. Het is een signaal van je lichaam dat er iets mis is, of het nu gaat om een irritatie in het genitale gebied of een infectie.

Over het algemeen kunnen vrouwen aan de symptomen merken dat ze last hebben van vaginale pijn. Het gebied rond de vaginale opening, inclusief de vagina zelf, de schaamlippen en de buitenste lippen, zal warm aanvoelen, met branderige sensaties en groot ongemak.

Pijn in de vagina is een oncomfortabele kwaal die zo snel mogelijk moet worden verholpen.


Oorzaken van steken in vagina

Er zijn veel redenen waarom je vaginale pijn kunt voelen. Sommige oorzaken vereisen medische aandacht, terwijl andere met huismiddeltjes kunnen worden behandeld.

Wanneer je pijn in je vagina voelt, kan dit een symptoom zijn van een infectie. Bijvoorbeeld, een schimmelinfectie kan wijdverspreide pijn en intense jeuk veroorzaken. Vaginale schimmelinfecties kunnen ook leiden tot een toename van de afscheiding met een consistentie die lijkt op kwark.

Een andere oorzaak kan een bacteriële infectie zijn, zoals gonorroe of chlamydia. Deze ziekten veroorzaken vaak ook pijn en ongemak bij het urineren.

Echter, vaginale pijn is meestal slechts een symptoom van droogheid en irritatie in het genitale gebied - wat door veel verschillende dingen kan worden veroorzaakt.


Steken in vagina tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen ervaren een branderig gevoel in de vagina tijdens de zwangerschap. Sommigen voelen een milde of zwakke brand, terwijl anderen intense branderige sensaties ervaren.

Je kunt vaginale pijn ervaren tijdens je eerste zwangerschap, terwijl je tweede en derde zwangerschappen kunnen verlopen zonder enige vaginale pijn.

Pijn en gevoeligheid in de vagina tijdens de zwangerschap is normaal. Het kan bijvoorbeeld komen doordat de slijmvliezen extra droog en zwak worden door de veranderende hormoonspiegels tijdens de zwangerschap.

Daarom hoef je je geen zorgen te maken over jouw gezondheid of die van je kind, ook al is het een onaangenaam gevoel. Het kan ook de geslachtsgemeenschap pijnlijk maken met af en toe bloedingen uit de droge slijmvliezen.

Als je slijmvliezen niet droog zijn en de vagina niet rood en geïrriteerd is, kan de pijn worden veroorzaakt door een schimmelinfectie in de vagina. Het risico op het ontwikkelen van een schimmelinfectie in de vagina is 3 keer hoger voor zwangere vrouwen door de verhoogde hormoonproductie.

Als je je ziek of onwel voelt tijdens de zwangerschap, moet je altijd contact opnemen met je dokter voor advies en begeleiding.

3 Intieme Verzorgingproducten
3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
3 Intieme Verzorgingproducten - 3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.

Wat is vaginale irritatie?

Ellebogen, knieën, hielen en enkels zijn vaak droog en geïrriteerd. Maar droge, geïrriteerde huid kan overal op het lichaam voorkomen - inclusief je geslachtsdelen. Droge huid is gevoelig voor jeuk en wondjes, wat kan leiden tot groot ongemak en branderige sensaties.

Intieme irritatie treedt op wanneer het gebied in en rond de vagina droog is. Wanneer een meisje de puberteit bereikt, beginnen haar eierstokken oestrogeen te produceren. Ze stoppen pas met het produceren ervan wanneer de vrouw de menopauze bereikt. Oestrogeenproductie zorgt ervoor dat het slijmvlies van de vagina vochtig wordt, en dat is waarom de meeste vrouwen ten minste enige afscheiding ervaren.

Afscheiding is zowel een natuurlijke manier voor de vagina om zichzelf te reinigen als een natuurlijk glijmiddel voor seks.

Steken in vagina na geslachtsgemeenschap

Soms produceert de vagina geen afscheiding, wat een onaangename droogheid veroorzaakt. De droogheid veroorzaakt pijn, die vooral voorkomt tijdens geslachtsgemeenschap wanneer er veel wrijving tegen de huid is. Pijn en droogheid in de vagina zijn geen prettige ervaringen en maken je bijzonder kwetsbaar voor het krijgen van kleine sneetjes en wondjes.

Verder kan droogheid in de vagina ook lastig zijn bij het uitvoeren van gewone, alledaagse taken. Dagelijkse pijn kan vrouwen van alle leeftijdsgroepen treffen, maar het komt vooral veel voor bij vrouwen die de menopauze hebben gepasseerd.

Vrouwen die anticonceptiepillen of andere medicijnen nemen, kunnen ook droge, geïrriteerde en branderige sensaties in de vagina ervaren.

Lees verder in deze gids om te ontdekken hoe je vaginale pijn kunt behandelen.


Behandeling voor jeuk, branderigheid en steken in vagina

Irritatie en droogte in het genitale gebied kunnen in de meeste gevallen volledig worden genezen met de juiste behandeling. De behandelingen vereisen niet altijd sterke medicijnen, aangezien sommige symptomen kunnen worden verholpen met eenvoudige, goede zorg thuis.

Probeer bijvoorbeeld de Femigel van Australian Bodycare, een gel ontworpen om de droogheid, pijn en irritatie van de externe geslachtsdelen te verhelpen. Binnen korte tijd herstelt de gel het natuurlijke vochtgehalte, dus jeuk, irritatie en droogheid zullen snel verdwijnen.

Femigel is een hormoonvrije, op water gebaseerde gel rijk aan het actieve ingrediënt tea tree olie, bekend om zijn antiseptische en antibacteriële eigenschappen. De gevoelige intieme gebieden zijn bijzonder vatbaar voor bacteriële infecties, die ervoor kunnen zorgen dat ze droog en geïrriteerd raken. Door de gel te gebruiken, bescherm en hydrateer je de huid.

Hoe vaak je Femigel moet gebruiken, hangt af van je symptomen. Voor lichte steken en droogheid is het voldoende om de gel eens in de drie dagen te gebruiken. Bij ernstige gevallen kun je de gel tweemaal daags aanbrengen op je intieme gebieden. Zorg ervoor dat je de opening van de vagina voorzichtig wast met een intieme zeep voordat je de gel aanbrengt.

Je hoeft je geen zorgen te maken over harde chemicaliën - Femigel is dermatologisch en gynaecologisch getest en is volledig vrij van parabenen.

Daarom zijn de natuurlijke ingrediënten volkomen veilig voor dagelijks gebruik, zelfs op de gevoelige huid bij de vaginale opening.

Wat suggereren onze klinische resultaten?

Femigel is grondig getest in een klinische studie van 4 weken. Na de studie vertelden 9 van de 10 vrouwen ons dat de gel alle jeuk en pijn volledig verwijderde. De resultaten waren als volgt:

  • 100% van de vrouwen zei dat Femigel de jeuk elimineerde.
  • 94% van de vrouwen zei dat Femigel de droogheid elimineerde.
  • 94% van de vrouwen zei dat Femigel de irritatie elimineerde.
  • 88% van de vrouwen zei dat Femigel ongewenste geuren elimineerde.

De overgrote meerderheid van de vrouwen die aan de proef deelnamen, elimineerden alle jeuk, droogheid en irritatie. Maar als bonus verhielp Femigel ook hun ongewenste vaginale geuren. Veel vrouwen schamen zich voor sterke geuren die uit de vaginale opening komen.

Alle vrouwen hebben een milde geur van de vagina – dat is volkomen natuurlijk. Echter, als de geur te krachtig en doordringend wordt, kan dit een grote frustratie zijn.

Voor optimale preventie en behandeling van pijn in de vagina is het een goed idee om Femigel aan te vullen naast Femi daily en regelmatig gebruik van onze intieme was. De Femi daily en intieme was zijn een intieme crème en zeep, die ook effectief branderige sensaties in de vagina behandelen.

De combinatie van de twee producten houdt de huid gezond en sterk, helpt je om natuurlijke vochtigheidsniveaus te handhaven en ongewenste bacteriën tegen te gaan.

Als je problemen hebt met vaginale droogte, is de gel een goed product om te gebruiken, maar je kunt de droogte ook zelf verhelpen door dagelijks Kegel-oefeningen te doen of een regelmatig seksleven te hebben. Door dit te doen, verhoog je de bloedcirculatie in je genitaliën, waardoor de slijmvliezen in de vagina sterker worden en vochtig blijven.


Steken in vagina Leidt tot een Verminderd Seksueel Verlangen

Een droge en pijnlijke vagina na seks doet niet alleen pijn; het kan ook je seksleven verminderen. Het is volkomen begrijpelijk dat je seksdrive wordt verminderd als seks geassocieerd wordt met pijn in plaats van plezier. Seks hoort geen pijn te doen.

Toch is dit het geval voor veel vrouwen van alle leeftijden – en dit veroorzaakt vaak frustratie.

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een lange en grondige voorspel sessie hebt. Dit geldt voor alle vrouwen, vooral als je al worstelt met droogheid in de vagina. Het duurt even voordat de vagina voldoende nat is, dus het is cruciaal dat jij en je partner de tijd nemen.

Als je dat niet doet, kan seks snel eindigen met pijn, krassen en af en toe bloedingen van de vaginale opening.

Als je niet vochtig genoeg bent, kun je gemakkelijk hulp krijgen van Intimate Glide. Deze gel geeft je voldoende vocht, zodat pijn verandert in plezier. Intimate Glide is op waterbasis en bevat antibacteriële eigenschappen van tea tree olie - dus je bent goed beschermd tegen de pijn en irritatie die veel vrouwen ervaren tijdens seks. Het verlicht en kalmeert de vagina, waardoor irritatie en branderigheid aanzienlijk worden verminderd.

Wanneer seks plezieriger is, krijg je je seksdrive weer terug.

3 Intieme Verzorgingproducten
3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
3 Intieme Verzorgingproducten - 3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram