Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is de oorzaak van irritatie in de intieme zone

Er zijn veel redenen waarom je jeuk en irritatie kunt ervaren in en rond de genitale zone. Afhankelijk van de oorzaak van de irritatie zijn er verschillende behandelingen nodig - dus het is altijd een goed idee om je dokter te raadplegen bij twijfel.

Vaginale schimmel

In sommige gevallen kan het ongemak worden veroorzaakt door vaginale schimmel. Schimmels leven van nature op de vaginale slijmvliezen - in het bijzonder de gist Candida albicans. Dit is op zich volkomen onschadelijk. Echter, de schimmels worden een echte infectie wanneer ze gunstige groeiomstandigheden vinden en problemen veroorzaken.

Dit type gist houdt vooral van warme en vochtige gebieden, wat de vagina een geweldige plek maakt voor vermenigvuldiging. Wanneer de schimmel de kans krijgt om te groeien en zich te vermenigvuldigen, wordt de natuurlijke balans tussen gisten en andere micro-organismen in de vagina verstoord, resulterend in een schimmelinfectie die vaak ernstige jeuk en toegenomen vaginale afscheiding veroorzaakt. De afscheiding kan ook van consistentie en kleur veranderen. Afscheiding van een met schimmel geïnfecteerde vagina heeft typisch een kwarkachtig uiterlijk.

Bacteriële onbalans

Echter, in de overgrote meerderheid van de gevallen worden intieme problemen veroorzaakt door bacteriële vaginose. Het is geen ziekte, maar een aandoening waarbij de natuurlijke bacteriële balans verstoord is. Bacteriën leven van nature in en rond de vagina, en de natuurlijke bacteriële flora creëert de beste voorwaarden voor bescherming tegen ongewenste bacteriën. De natuurlijke omgeving van de vagina is zuur dankzij melkzuurbacteriën. Als de hoeveelheid melkzuurbacteriën afneemt, zal ook de pH dalen - wat een kwetsbaarder milieu creëert.

Maar waarom krijg je een bacteriële onbalans in je vagina? Er kunnen meerdere redenen voor zijn, zoals:

  • Overmatige intieme hygiëne. Het is belangrijk om je intieme zone schoon te houden. Maar als je daar beneden te vaak en met te sterke zeep reinigt, verstoor je de natuurlijke balans in en rond de vagina.
  • Seks en seksuele activiteiten. Seks kan de bacteriële balans verstoren. Dit komt omdat de vaginale omgeving zuur is op een zuur-base schaal, terwijl sperma alkalisch is.
  • Strakke kleding en ondergoed. Ondergoed dat te strak zit, voorkomt dat de huid ademt, net als ondergoed gemaakt van synthetisch materiaal. Dit creëert een te warme en vochtige omgeving.
  • Warme zwembaden en spa's. De hitte en vochtigheid van zwembaden en spa's kunnen de balans in de vagina verstoren, evenals veel bacteriën herbergen. Plotselinge klimaatveranderingen, zoals op vakantie, kunnen ook de bacteriële flora veranderen.
  • Medicijnen en behandelingen. Verschillende medicijnen zoals antibiotica kunnen de groei van bacteriën remmen. Het probleem is echter dat de behandeling ook de 'goede bacteriën' doodt - waardoor de balans verstoord raakt.

Droge slijmvliezen

De vagina bevat slijmvliezen die bevochtigd worden door vaginale afscheiding. Maar voor veel vrouwen worden droge slijmvliezen een bijna invaliderend probleem dat ernstige pijn in de intieme zone veroorzaakt. In veel gevallen komt dit omdat de productie van oestrogeen stopt wanneer vrouwen de menopauze ingaan. De slijmvliezen worden dunner en kwetsbaarder. Dit kan ook veroorzaakt worden door anticonceptiepillen of andere medicatie.

Hoe dan ook, droge slijmvliezen voelen vaak aan als een branderig en stekend gevoel in de vagina, wat gepaard kan gaan met wat bloeden. Droge huid barst sneller dan goed gehydrateerde huid.

Zwaai intiem ongemak vaarwel

Wanneer bacteriën echt huishouden in het intieme gebied, moet je er iets aan doen. Australian Bodycare heeft een unieke combinatie ontwikkeld, Femigel en Femi daily, die effectief bacteriën bestrijdt en de natuurlijke vochtbalans herstelt. Je hoeft niet in stilte te lijden als er producten zijn om intieme ongemakken zoals jeuk, irritatie en droogheid te bestrijden.

Femigel verlicht reeds bestaand intiem ongemak, terwijl Femi daily dit aanvult met zijn preventieve werking. Beide gels zijn hormoonvrij en gemaakt met pure, natuurlijke ingrediënten, dus ze zijn zacht voor de delicate huid in de intieme zone. De hoge concentratie Tea Tree Olie in de gels maakt ze uniek, aangezien de olie effectief bacteriën bestrijdt die ongemak veroorzaken - en helpt je om een natuurlijke bacteriële flora te herstellen en te onderhouden.

De producten zijn dermatologisch getest en zijn daardoor huidvriendelijk, zelfs voor de meest gevoelige huid. In een klinische proef zei zelfs 94% van de ondervraagde vrouwen dat Femigel hen had geholpen met intieme droogheid en irritatie.

Femigel kan twee keer per dag gebruikt worden voor ernstige gevallen en om de drie dagen voor milde ongemakken. Gebruik Femi daily preventief op dagelijkse basis. Breng de lichte gel dagelijks aan op de externe genitaliën - en gebruik het gerust voor en na het zwemmen in het zwembad tijdens vakantie. Dit geeft je effectieve hulp om de vele bacteriën uit het zwembad tegen te gaan.

3 Intieme Verzorgingproducten
3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
3 Intieme Verzorgingproducten - 3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram