Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Haarverzorging voor Mannen en Vrouwen

Droog haar dat saai en dof oogt. Dun haar dat in de knoop raakt of koppig krult en golft. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Vaak is de oorzaak van al deze haarproblemen hetzelfde: overmatig gebruik van shampoo en chemicaliën die je haar en huid uitdrogen.

Goede haarverzorging kan dit oplossen. Als je een voedende en hydraterende shampoo en conditioner gebruikt, ben je al een heel eind op weg. Of je nu man of vrouw bent, jong of oud, je haar heeft dezelfde liefdevolle behandeling nodig. Lees onze geweldige tips voor sterk, gezond en glanzend haar.

Haarverzorging voor Droog Haar

Droog haar is dof haar. Als je last hebt van droog haar, is het bijna altijd de eerste stap om je shampoo te veranderen. Als je een shampoo gebruikt die vol zit met harde chemicaliën en zeep, droogt het het haar en de hoofdhuid uit. Vervang je shampoo door een natuurlijke shampoo in plaats van je haar uit te drogen.

Droog haar ontstaat wanneer je hoofdhuid de natuurlijke oliën – sebum – mist, die je haar normaal gesproken een mooie glanzende uitstraling geven. Veel mensen gebruiken een shampoo die de oliën van hun hoofdhuid droogt, en ze zijn zich er misschien niet eens van bewust dat dit gebeurt. Er zitten vaak minderwaardige ingrediënten in reguliere shampoos die niet goed zijn voor haar of huid.

Gelukkig zijn er effectieve oplossingen van natuurlijke producten. Hair Care Shampoo van Australian Bodycare bevat kokosolie, sheaboter en tea tree olie – natuurlijke ingrediënten die hydrateren en het haar versterken. Hair Clean shampoo herstelt beschadigd haar; het bevat tea tree olie die werkt als een antisepticum om je haar en hoofdhuid te reinigen. Een goed haarverzorgingsproduct werkt tegen roos, droge en jeukende hoofdhuid en geeft tegelijkertijd de beste haarverzorgingsbehandeling.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

Haarverzorging voor Krullend Haar

Krullen. Kleine krullen, grote krullen, pluizige krullen. Onhandelbare krullen kunnen soms een eigen wil hebben! Om je krullen te verzorgen zodat ze niet uit de hand lopen, is het belangrijk dat je haar gehydrateerd is.

Als je krullend haar hebt, kun je proberen je haar te spoelen in plaats van het krachtig te wassen. Veel mensen met krullen merken dat de krullen beter en makkelijker te hanteren zijn op dag 2 of dag 3 na het wassen. Wanneer je je haar wast, gebruik dan een gezonde, natuurlijke shampoo en conditioner, zoals Hair Clean shampoo en conditioner van Australian Bodycare.

Haarverzorging voor Dun Haar

Typisch Scandinavisch haar is dikker en minder vet dan andere haartypes. Glad, dun haar daarentegen, is het meest vatbaar voor vet worden en er dof uitzien. Dit komt omdat de natuurlijke olie op de hoofdhuid geen weerstand ontmoet, dus vrijelijk door de haarstrengen naar beneden glijdt.

Daarom, als je probeert je vette haar te bestrijden met nog meer wassen, creëert het een vicieuze cirkel waarbij de hoofdhuid overmatig oliën produceert als reactie. Probeer in plaats van overmatig wassen, je haar om de twee of drie dagen te wassen.

Gebruik ook een milde shampoo die je haar effectief reinigt zonder de strengen en hoofdhuid te beschadigen. Hair Clean Shampoo van Australian Bodycare hydrateert het haar en bevat tea tree olie met antiseptische werking. Het werkt heel goed op krullend haar.

TIP: Scalp Serum van Australian Bodycare kan uiterst effectief zijn als je problemen hebt met vet haar en een droge hoofdhuid. Laat het product een nacht inwerken voor het beste resultaat.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

Beschadigd Haar – Hoe Behandel Je Het

Behandelingen zoals verven en bleken zijn erg belastend voor je haar. De eiwitten in de haarstrengen worden eruit getrokken, waardoor het haar hol en dun wordt. Kies daarom voor producten die hydrateren en veel eiwitten bevatten om de schade te herstellen.

Kokosolie is een goedkope en effectieve oplossing. Wetenschappers hebben ontdekt dat kokosolie de unieke eigenschap heeft om tot in de kern van het haar door te dringen, waar het daadwerkelijk kan helpen bij de wederopbouw. Gewoonlijk is het erg moeilijk om beschadigd haar te herstellen, maar kokosolie kan dit en voorkomt ook verder eiwitverlies.

Scalp Cure van Australian Bodycare bevat zowel kokosolie als tea tree olie. Het is een fantastisch product voor het herstellen en verzorgen van beschadigd haar.

Haarverzorging met Natuurlijke Ingrediënten

Helaas bevatten shampoos en conditioners die je op de meeste plaatsen koopt vaak schadelijke chemicaliën die je haar en hoofdhuid irriteren. Als je problemen hebt met je haar of hoofdhuid, vermijd deze dan en gebruik in plaats daarvan een shampoo met natuurlijke ingrediënten. Producten van Australian Body Care zijn dermatologisch getest en bevatten natuurlijke actieve ingrediënten.

Zelfgemaakte Haarverzorging

Je kunt ook je eigen haarproducten thuis maken met ingrediënten die je misschien al in de koelkast hebt. De natuurlijke haarproducten die je kunt maken zijn erg goed voor beschadigd haar. Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk en als je nog een stap verder wilt gaan, kun je ook alleen biologische producten gebruiken. Kokosolie kun je in de meeste supermarkten kopen, maar zorg ervoor dat je koudgeperste kokosolie zonder toevoegingen koopt. Het is meestal een vaste blok bij kamertemperatuur, in plaats van een vloeistof.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1 kopje amandelmelk

Begin met het prakken van de banaan tot het een gladde pasta is zonder klontjes. Banaan versterkt het haar en stimuleert de groei. Voeg het ei toe aan de banaan; eieren zijn bijzonder goed voor het temmen van pluizig haar. Meng vervolgens de kokosolie en olijfolie erdoor. Giet ten slotte het kopje amandelmelk erbij en combineer. De melk verzacht het haar en maakt het makkelijker voor de kokos om door te dringen en de strengen te herstellen. Kokosolie is vast bij kamertemperatuur, dus als je moeite hebt om klontjes uit het mengsel te krijgen bij kamertemperatuur, kun je het een minuut of twee in de magnetron doen. Breng het mengsel grondig aan op het haar en de hoofdhuid, laat het minstens 30 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

TIP: Voeg tea tree olie toe als je ook effectief bacteriën uit je haar wilt verwijderen.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram