Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Gezichtsverzorging kan zo eenvoudig zijn: 4 Stappen Gezichtsverzorging van Australian Bodycare.

De Australian Bodycare 4 Stappen Gezichtsverzorging biedt je een complete gezichtsverzorgingsroutine - van reiniging tot hydratatie. Alle producten in de set zijn ideaal op elkaar afgestemd en zijn geschikt voor alle huidtypes. Natuurlijke tea tree olie wordt gebruikt om je huid een gezonde en vitale gloed te geven. En een noodhulp tegen puistjes is ook als een speciale extra in de set inbegrepen.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Dit is de beste manier voor mannen om gezichtsverzorging met de set te benaderen:

De vier producten in de set werken ideaal in combinatie met elkaar en moeten daarom altijd op deze manier worden gebruikt. Zo kun je het beste voor jezelf krijgen en met zekerheid weten dat je huid alles krijgt wat het nodig heeft. De volgende 4 stappen vormen een complete gezichtsverzorging voor mannen:

Stap 1:

Reinig eerst je gezicht grondig met de Face Wash.

Schuim de milde wasgel met water op en masseer zachtjes je hele gezichtshuid. Spoel daarna het schuim af met helder water. Op deze manier kun je je huid tot diep in de poriën reinigen - vooral van vuilresten en bacteriën die puistjes kunnen veroorzaken.

Stap 2:

De tweede stap in je huidverzorgingsroutine is het gezichtstonic.

Dit is een verfrissende toner die je huid voorbereidt op de volgende hydraterende crème. Doordrenk een wattenschijfje met de face wash en ga ermee over je hele gezicht.

Stap 3:

Hydrateer in de derde stap je huid met gezichtscrème, want dat heeft het nodig na het reinigen.

Als je huid nog vochtig is van de toner, is nu het ideale moment om een verzorgingsproduct aan te brengen. Je mag deze stap nooit overslaan, anders kan je huid uitdrogen na het reinigen. Balanceer het uit met een gezichtscrème.

Stap 4:

De vierde stap is optioneel - als er een puistje op je gezicht oplicht, kun je het specifiek behandelen met de Spot Stick.

De anti-puistjes stick van de set is ideaal om puistjes effectief te targeten.


Dingen om te weten over de huid van mannen

In feite is de huid van mannen behoorlijk verschillend van die van vrouwen. Een eerste indrukwekkend feit: de huid van mannen is ongeveer 20% dikker dan die van vrouwen. Dit komt door het geslachtshormoon testosteron, dat in veel hogere hoeveelheden in het mannelijk lichaam voorkomt dan in het vrouwelijke. Trouwens, dit maakt ook de huid van mannen meer doorlaatbaar in zijn beschermende barrière en dus kwetsbaarder.

Grotere talgproductie bij mannen

Het is ook interessant om te weten: Bij mannen is de talgproductie van de huid (d.w.z. de productie van huidolie) ongeveer twee keer zo hoog als bij vrouwen, omdat hun huid minder talgklieren heeft. Dit is ook de reden waarom de huid van mannen vaak grover van porie is en de neiging heeft om onzuiverheden te vormen. Hoogwaardige gezichtsverzorging voor mannen met een vette of onzuivere huid is dan des te belangrijker.

Het goede nieuws: vertraagde huidveroudering bij mannen

In feite veroudert de huid van mannen langzamer dan die van vrouwen. Dit komt niet alleen door de verhoogde talgproductie van de mannelijke huid (rimpels vormen zich moeilijker in een vette huid), maar vooral door hormonale omstandigheden: Bij vrouwen daalt het oestrogeenniveau met de leeftijd, wat de wateropslagcapaciteiten verkleint en de huidvetproductie verder vermindert.

Mannen ervaren deze hormonale veranderingen niet, dus rimpels vormen zich langzamer en zijn minder zichtbaar.

Hoeveel moet ik als man voor mijn huid zorgen?

Goede vraag - het antwoord hangt een beetje af van je individuele huidtype. Er is een "basis huidverzorgingsroutine" die voor elke man zinvol is:

1) De huid eenmaal per dag reinigen

Voor normale tot gecombineerde huid en ook voor droge huid, is het voldoende om het gezicht eenmaal per dag zorgvuldig te reinigen (bij voorkeur 's avonds). 's Morgens is het voldoende om het gezicht met helder water te wassen.

2) Daarna een milde gezichtstoner aanbrengen

Een milde toner, bij voorkeur een die de PH-waarde van de huid in balans brengt, is zeer belangrijk na het reinigen. Gezichtstonic, bijvoorbeeld, is hier ideaal voor. De toner kan 's morgens en 's avonds worden gebruikt.

3) Last but not least, een lichte crème die de huid niet belast.

Dit kan een gel zijn, een verfrissende vloeistof of een voedende crème, zoals gezichtscrème.

Hoe rijk je huidverzorging moet zijn, hangt af van je huidtype. Weet je je huidtype niet? Geen probleem, we laten je een paar duidelijke indicaties zien die je helpen om je persoonlijke huidtype te vinden.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Hoe weet je je huidtype

Er wordt ruwweg onderscheid gemaakt tussen vier huidtypes: Droge huid, normale huid, gecombineerde huid en vette/onzuivere huid. Terwijl normale en gecombineerde huid relatief eenvoudig te verzorgen zijn, moet je voor droge en zeer vette huid een paar extra tips volgen. Hier is een overzicht:

Droge huid gaat gepaard met een gevoel van strakheid en gevoeligheid. De huid vertoont droge, schilferige, soms gebarsten plekken die gevoelig zijn voor roodheid. Droge huid heeft een extra dosis vocht en bescherming nodig om te stabiliseren, die het beste wordt geleverd door rijke, op olie gebaseerde crèmes naast je normale huidverzorgingsroutine.

Normale huid is schoon, gebalanceerd en fijn van porie; het is noch vettig noch droog en heeft een goede vochtbalans.

Gecombineerde huid combineert normale en licht onzuivere huid. Glans en kleine onzuiverheden verschijnen in de zogenaamde T-zone (voorhoofd, neus, kin), terwijl de huid in de rest van het gezicht normaal is.

Vette/onzuivere huid is over het hele gezicht erg glanzend. Er zijn meer ernstige onzuiverheden en puistjes en zelfs acne. De huid is ook zeer grof van porie. Dit huidtype heeft ook een beetje extra zorg nodig.


Waar moeten mannen met een vette of onzuivere huid op letten bij het gebruik van gezichtsverzorging?

Voor zeer vette tot onzuivere huid moeten mannen een paar extra regels volgen. De belangrijkste hiervan is: Regelmatige reiniging. Vette huid produceert constant te veel talg, waardoor de poriën verstopt raken en samen met bacteriën onzuiverheden vormen.

Als je een vette huid hebt, moet je deze altijd twee keer per dag reinigen en geen vette producten gebruiken. Zorg ervoor dat je lichte verzorgingsproducten gebruikt die geen verdere onzuiverheden bevorderen - trouwens, je kunt niet fout gaan met onze gezichtsverzorgingsset.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram