Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is een concealer?

Een concealer is een make-upproduct dat alles verbergt, van puistjes tot roodheid in het gezicht. Het bestaat uit een licht vloeibaar materiaal en komt vaak in een klein penseel of stick, waardoor het gemakkelijk is om een kleiner gebied van de huid te bedekken. Je kunt concealers in verschillende kleuren krijgen, zodat je degene kunt vinden die bij jouw huidtype past.

Het is een uiterst handig product dat zowel geschikt is voor de grote feestmake-up als voor dagelijks gebruik, wanneer je een natuurlijke look wilt en tegelijkertijd een klein puistje of donkere kringen wilt verbergen.

Dek onzuiverheden gemakkelijk en effectief af

Puistjes, onzuiverheden en mee-eters zijn heel gewoon, maar desalniettemin kan het vervelend zijn om ermee te dealen. Wil je hun uiterlijk minimaliseren, dan is een concealer een goede metgezel – vooral als het slechts om één of twee onzuiverheden gaat.

Onthoud dat een concealer alleen het puistje verbergt en het niet doet verdwijnen. Wil je van onzuiverheden afkomen, dan is de eerste stap om je huid twee keer per dag grondig te reinigen, zodat deze volledig vrij is van bacteriën.

Daarna kun je concealer gebruiken om zowel puistjes als lichte roodheid, donkere gebieden onder de ogen of pigmentveranderingen te bedekken.

Verzorg, verberg en minimaliseer onzuiverheden met onze Concealer

Concealer van Australian Bodycare is gebaseerd op de bacteriebestrijdende Tea Tree Oil, die de huid gezond houdt. Tea Tree Oil beschermt de huid tegen nieuwe puistjes, onzuiverheden en mee-eters.

Bovendien bevat de Concealer zowel hyaluronzuur als salicylzuur, die helpen om de vochtbalans van de huid te behouden en onzuiverheden op te lossen. Op deze manier verzorg je de huid en geef je deze goede omstandigheden om te genezen – terwijl je onzuiverheden verbergt. Het vocht van het hyaluronzuur maakt de huid glad en egaal, wat het makkelijker maakt om andere producten zoals poeder of foundation aan te brengen.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, moet je je arts raadplegen voordat je producten met salicylzuur gebruikt.

Onze Concealer is verkrijgbaar in drie kleurnuances, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij jouw huidtint past. Het kan door zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden worden gebruikt.

Hoe gebruik je concealer in je huidverzorgingsroutine?

Je brengt concealer aan nadat je de huid hebt gereinigd – dat geeft het beste resultaat. Om de huid diep te reinigen, onzuiverheden te minimaliseren en te verbergen, kun je onze Concealer combineren met onze andere producten. Lees hieronder meer.

Zo doe je het

We raden aan om de Concealer te gebruiken in combinatie met de producten in het gezichtspakket op de volgende manier:

  • Face Wash – reinig je gezicht en je hals grondig met gezichtsreiniger. Het is belangrijk om alle bacteriën, make-upresten en overtollig talg twee keer per dag (ochtend en avond) te verwijderen om een onzuivere huid te minimaliseren.
  • Face Tonic – veeg de gereinigde gezichtshuid af met skintonic door een wattenschijfje te gebruiken. Face Tonic hoeft niet te worden afgespoeld.
  • Face Cream – sluit af met een verzorgende laag Face Cream, zodat de huid beschermd en gehydrateerd blijft gedurende de dag of nacht.
  • Spot Stick – gebruik de effectieve Spot Stick rechtstreeks op je puistje, mee-eter of andere onzuiverheid en laat het drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Eindig met concealer

Na de eerste vier stappen kun je de Concealer rechtstreeks aanbrengen op de puistjes die je wilt verbergen. De slimme stick maakt het gemakkelijk om het specifieke gebied te raken, hoe klein het ook is. Het product wordt met een vinger of make-upspons in de huid geblend.

Je kunt de Concealer gerust meerdere keren per dag gebruiken, indien nodig.

Onze Spot Stick en Concealer zijn twee goede producten om tegelijkertijd bij de hand te hebben. Breng eerst de Spot Stick aan op de onzuiverheden en daarna de Concealer. Beide producten kun je in je tas hebben, zodat je de behandeling van puistjes kunt voortzetten en ze kunt verbergen, zelfs als je onderweg bent.

Tip: Als je veel last hebt van puistjes, mee-eters en een onzuivere huid, zal je baat hebben bij het toevoegen van een serum aan je huidverzorgingsroutine. Hiervoor raden wij Blemish Serum met Niacinamide aan voor dagelijks gebruik.

Waarom zou je concealer gebruiken?

Concealer is voor jou als je last hebt van puistjes, roodheid, mee-eters en andere onzuiverheden en ze op een natuurlijke en eenvoudige manier wilt verbergen. Het kan ook worden gebruikt om donkere kringen onder de ogen of pigmentvlekken te bedekken.

Onze Concealer kan ook worden omschreven als "de camouflage van puistjes", omdat het product effectief de ongewenste onregelmatigheden in de huid bedekt. Tegelijkertijd zorgen de goede ingrediënten ervoor dat de huid wordt gevoed en verzorgd, zodat de onzuiverheden snel worden opgelost en verwijderd van de huid.

Concealer is gemakkelijk direct op je puistje aan te brengen, en de lichte textuur maakt het gemakkelijk om het product in de huid te blenden. Het kan ook worden gebruikt om andere onregelmatigheden in de huid te bedekken, zoals pigmentvlekken op de nek of borst.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een concealer?

Als je een concealer aan je dagelijkse make-uproutine wilt toevoegen, gaat het erom de juiste voor jou te vinden. Lees hieronder meer over waar je op kunt letten.

Doel

Ben je op zoek naar een concealer voor onzuiverheden of donkere kringen? Als je het gebied onder je ogen wilt oplichten, kun je de concealer in een driehoek onder het oog en in de ooghoek aanbrengen – het opent het oog. Dep het product voorzichtig in de huid, zodat het niet wordt uitgesmeerd.

Consistentie

De dikvloeibare concealers zijn vaak het beste voor onzuiverheden, terwijl die voor het ooggebied licht en lichtreflecterend zijn. De consistentie kan vaak iets zeggen over het dekkingsvermogen, maar een vette concealer kan ook te veel "bovenop" de huid liggen in plaats van natuurlijk te blenden en tegelijkertijd te dekken.

Kleur

Voor het ooggebied kan het zinvol zijn om een concealer te kiezen die een paar tinten lichter is dan je eigen huidskleur om een frisse look te geven en donkere gebieden zo goed mogelijk te dekken.

Daarentegen moet een concealer voor onzuiverheden bij je huidtint passen. Anders heeft het het tegenovergestelde effect. Het moet het liefst in je huid smelten, zodat het zowel dekt als onzichtbaar is voor anderen. Als je ook foundation gebruikt, kun je dezelfde tint kiezen – dan ben je goed bedekt voor een natuurlijk resultaat met concealer.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram