Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is hyaluronzuur? 

Hyaluronzuur is een stof, die van nature voorkomt in de huid. Het is een suikermolecuul, dat het vocht in de huid bindt en ervoor zorgt dat de huid dik, soepel en jong blijft. 

Het natuurlijke gehalte aan hyaluronzuur in de huid daalt naarmate je ouder wordt. De meeste mensen hebben op 50-jarige leeftijd de helft minder hyaluronzuur in hun huid.

Wanneer dit gehalte daalt, krijgt je huid het steeds moeilijker om vocht vast te houden en soepel te blijven. Dat kan zorgen voor een doffe en droge huid.

Hoe werkt hyaluronzuur? 

Hyaluronzuur is een uniek ingrediënt binnen de schoonheidsindustrie, omdat het kan helpen om de glans, kracht, elasticiteit en soepelheid van de huid te herstellen, zodat jij jouw jeugdige uitstraling terug kunt krijgen.

Dat kan dankzij het bijzondere vermogen om water te binden. Hyaluronzuur kan water binden tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht. 

Als je ouder wordt, ontstaan er ruimtes tussen de huidcellen. Hyaluronzuur gaat in die ruimtes zitten en vult die op met vocht. Daardoor drogen de elastische vezels in de huid niet uit, waardoor je anders een droge, doffe en gerimpelde huid zou krijgen.

Binnenin het lichaam smeert hyaluronzuur ook de gewrichten en houdt het de ogen vochtig.

Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes
Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes - Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid

Waar wordt hyaluronzuur voor gebruikt? 

Hyaluronzuur is met andere woorden de beste vriend van jouw huid, wanneer jouw natuurlijke hyalurongehalte daalt terwijl je leeftijd stijgt. 

Want zelfs wanneer je jouw eigen natuurlijke hyaluronzuur begint te verliezen, is er hulp te vinden. 

Hyaluronzuur wordt gebruikt voor: 

  • Voedingssupplementen
  • Huidverzorgingsproducten

Hyaluronzuur in voedingssupplementen 

Je kunt jouw huidproblemen aanpakken met verschillende huidverzorgingsproducten, die in de diepere lagen van je huid doordringen. Maar veel van jouw schoonheid moet je ook van binnen verzorgen. Daarom zijn er voedingssupplementen met hyaluronzuur ontwikkeld, die jouw huid helpen om van binnenuit vocht te binden. 

Veel voedingssupplementen met hyaluronzuur bevatten ook vitamine C, dat helpt om de natuurlijke collageenvorming in je lichaam te boosten. Collageen en hyaluronzuur zijn twee belangrijke componenten voor een gezonde, mooie huid. 

Net als hyaluronzuur komt collageen van nature in ons lichaam voor. En het gehalte daalt eveneens, naarmate we ouder worden. Vaak al vanaf onze 30e, wanneer de eerste lijntjes en rimpels tevoorschijn beginnen te komen. Collageen is een proteïne, die voorkomt in onze botten, tanden, gewrichten en huid.

Daarom is vitamine C belangrijk om de huid te helpen stevig en soepel te blijven. 

Hyaluronzuur in huidverzorgingsproducten 

Hyaluronzuur is erg populair in allerlei huidverzorgingsproducten. Het is te vinden in een scala aan producten; van oogcrèmes, dag- en nachtcrèmes tot make-up. 

Hyaluronzuur-serum is een product, dat de vochtproductie in de huid een boost geeft. Face Serum van Australian Bodycare is hierop geen uitzondering. 

Face serum is een serum met hyaluronzuur, Tea Tree Oil en vitamine B5, dat jouw huid voeding, vitaliteit en heel veel vocht geeft. Het serum helpt door de ruimtes tussen de huidcellen op te vullen met vocht, zodat de huid gladder wordt en een egaler oppervlak krijgt, met minder lijntjes en rimpels.  

Het serum is 100 % vegan en dermatologisch getest. Daarom kan het gebruikt worden voor alle huidtypes; zelfs de meest gevoelige. Het product is ook bijzonder geschikt voor mensen met een zachte of rijpe huid.  

Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes
Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes - Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid

Gebruik het hyaluronserum in één totale huidverzorgingsroutine: jouw stap-voor-stap handleiding 

Om jouw huidverzorging te optimaliseren en de elasticiteit en het vochtgehalte in jouw huid te boosten, raden we aan om ons serum met hyaluronzuur samen met ons complete gezichtspakket te gebruiken.

Daarin zitten Face WashFace TonicFace Cream en Spot Stick.

  • Face Wash is een milde gezichtsreiniger, die vuil van de huid verwijdert. De reiniger heeft een bacterieremmend effect en bestrijdt de overproductie van talg. Hij is erg geschikt voor zowel een vette, zachte als droge huid. 
  • Face Tonic helpt effectief bij het diep reinigen van jouw huid, terwijl de tonic de huid ook in grote mate hydrateert. De tonic bevat geen alcohol, zodat hij erg geschikt is voor zowel een vette als een zachte huid. Remt de groei van bacteriën en bestrijdt mee-eters en puistjes
  • Face Cream is een milde gezichtscrème, die de huid hydrateert en die een zachte en geïrriteerde huid kalmeert. De crème werkt preventief tegen mee-eters en puistjes en is daarom erg geschikt voor mensen met een vette, zachte of droge huid. 
  • Spot Stick heeft een kalmerend en verlichtend effect op mee-eters, puistjes en andere huidirritaties, zoals bijvoorbeeld muggenbeten en insectenbeten. De stick geeft de geïrriteerde huid een verkoelend gevoel en bestrijdt de vorming van bacteriën. 

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Zo gebruik je de producten samen:

1) Was je gezicht met de milde Face Wash. Maak je gezichtshuid en hals vochtig met wat water, verdeel de face wash over de huid en masseer deze goed in. Reinig liefst ca. 1 minuut, zodat je al het vuil van de huid wast en alle actieve ingrediënten hun werk goed kunnen doen.

Spoel je gezicht daarna goed af met lauw water en dep je huid voorzichtig droog met een handdoek. Zorg ervoor dat die altijd goed schoon is.

Was je gezicht ’s ochtends en ’s avonds.

2) Breng een beetje Face Tonic aan op een wattenschijfje en verdeel die lichtjes en met zachte, strijkende bewegingen over de pas gewassen huid.

3) Verdeel een paar druppels Face Serum tussen je handen en masseer die zachtjes in de huid van je gezicht en je hals.

4) Doe een klein beetje Face Cream op je vingertoppen en masseer die met zachte, circulaire bewegingen in je gezicht en hals. Gebruik liefst wat extra tijd om de crème in de huid te masseren, zodat deze effectief wordt geabsorbeerd terwijl je huid door de masserende bewegingen wordt gestimuleerd.

5) Breng Spot Stick rechtstreeks aan op het gebied dat je wilt verlichten. Gebruik de stick liefst vier keer per dag om de beste resultaten te bereiken. De vloeistof is transparant, dus je kunt die voor of na het opmaken aanbrengen. 

Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes
Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes - Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram