Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een organisch zuur dat wordt gemaakt uit salicine, dat uit wilgenbomen komt. Het is een ontstekingsremmend middel en  een betahydroxyzuur, afgekort tot BHA.

Salicylzuur/BHA is anders dan zijn tegenhanger AHA.

Ken het verschil tussen BHA en AHA

Salicylzuur is een BHA, die in vet oplosbaar is en die diep in de poriën van de huid dringt. BHA werkt op zowel de buitenste als de binnenste huidlagen en werkt daardoor van binnenuit en van buitenaf.

AHA, dat een alfahydroxyzuur is, is melkzuur of fruitzuur. Waar BHA in vet oplost, lost AHA in water op. Dat betekent, dat AHA daardoor het beste werkt op het huidoppervlak, waar het er voor zorgt dat de huid beter vocht uit crèmes en soortgelijke huidverzorgingsproducten opneemt.


Waar wordt salicylzuur voor gebruikt?

Salicylzuur is een ware superster op het gebied van huidverzorging. Het is een populair ingrediënt, dankzij zijn heilzame effecten die jou helpen bij het:

  • beperken van de hoeveelheid talg; de natuurlijke olie van jouw huid.
  • stimuleren van celvernieuwing.
  • effectief verwijderen van dode huidcellen.
  • diep reinigen van de poriën.
  • creëren van een fraaie en heldere glans op jouw huid.
  • bestrijden van mee-eterspuistjes en een vette huid.
  • verzachten van jouw huid.

Eerste hulp voor handen en voeten met eelt

Heb je last van eelt op je handen en voeten? En heb je pijn vanwege een likdoorn, die als een mes in je voet steekt bij elke stap die je zet?

Australian Bodycare’s Corn Stick is speciaal ontwikkeld voor het bestrijden en voorkomen van eelt en likdoorns. Je kunt de stick over je hele lichaam gebruiken, maar hij is vooral geschikt voor mensen die:

  • trainen met zware gewichten, wat resulteert in eelt op de handen.
  • last hebben van eelt na het werken in de tuin.
  • last hebben van pijnlijke likdoorns.

Corn Stick is effectief tegen eelt en likdoorns, dankzij het verzachtende salicylzuur, dat de eelt afbreekt. Op die manier kun je de pijnlijke likdoorns bestrijden.

Het actieve ingrediënt in het product is Tea Tree Oil. Dat zorgt ervoor dat bacteriën zich niet vastzetten op de huid, zodat de droge, harde huid niet geïrriteerd raakt.

Breng Corn Stick met de praktische roll-on direct aan op de plek, waar de eelt of de pijnlijke likdoorn zit. Gebruik het product vier keer per dag om het probleem op de meest effectieve manier te bestrijden.

Wees je echter bewust, dat het tijd kost om eelt en likdoorns te bestrijden. Wees daarom geduldig, wanneer je dit probleem behandelt.

Hoe snel de verlichtende resultaten zullen komen, hangt er vooral van af hoeveel last je hebt van het probleem. In veel gevallen zul je binnen vier-vijf weken een positief effect merken, maar het kan ook langer duren.

Het resultaat na 4 weken gebruik van af Corn Stick

Anti–likdoornpen met salicylzuur
Likdoorn verwijderen met verzachtende en verzorgende ingrediënten
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Anti–likdoornpen met salicylzuur - Likdoorn verwijderen met verzachtende en verzorgende ingrediënten

Geef jezelf de beste voorwaarden voor een mooie huid in balans

Salicylzuur is een populair en veelgebruikt ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Er bestaan heel veel salicylzuurproducten, onder andere een salicylzuurcrème, een salicylzuurserum en peelingproducten met salicylzuur.

Peelingproducten met salicylzuur

Salicylzuur in peelingproducten is goed voor mensen met een onzuivere huid, vergrote poriën en pigmentveranderingen. De salicylzuurpeeling reinigt de huid diep, zodat die een egale en fraaie glans krijgt.

BHA T—zone peeling met exfoliant
2% BHA Salicylzuur verwijdert dode huidcellen in het gezicht
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €16,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €16,99 Normale prijs
BHA T—zone peeling met exfoliant - 2% BHA Salicylzuur verwijdert dode huidcellen in het gezicht

Serum en crème met salicylzuur

Salicylzuur in crèmes en serums creëert optimale voorwaarden voor de huid.  De hydraterende ingrediënten in het product kunnen namelijk diep in de huid dringen, doordat vuil, viezigheid en dode huidcellen de hydraterende werking niet blokkeren.


Hoe werkt salicylzuur?

Salicylzuur heeft het unieke vermogen om diep in de huid te dringen, waar het reinigt en de ”lijm” oplost, die er voor zorgt dat dode huidcellen samenklonteren en de poriën in de huid verstoppen. Daarom is salicylzuur ook een bijzonder effectief middel tegen acné.

Problemen met acné worden veroorzaakt doordat het overtollige talg (de natuurlijke olie) in je huid, bacteriën en dode huidcellen samen propjes vormen, die jouw poriën verstoppen. Daardoor ontstaan ontstekingen in de huid en wordt acné veroorzaakt.

Salicylzuur bestrijdt uitbraken van een onzuivere huid en dwingt de huid om zichzelf te vernieuwen, zodat hij zachter, frisser en egaler wordt. Je krijgt met andere woorden een mooiere en gezondere huid, dankzij de unieke eigenschappen van salicylzuur.

BHA T—zone peeling met exfoliant
2% BHA Salicylzuur verwijdert dode huidcellen in het gezicht
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €16,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €16,99 Normale prijs
BHA T—zone peeling met exfoliant - 2% BHA Salicylzuur verwijdert dode huidcellen in het gezicht

Is het veilig om salicylzuur te gebruiken?

Zuur zal voor de meeste mensen klinken als een sterk en rigoureus middel, dat je weg moet houden van je zachte huid. Maar je kunt salicylzuur veilig gebruiken bij je huidverzorging, als je graag een mooiere en egalere huid wilt, zonder verstopte poriën en ontstoken puistjes.

Salicylzuur bevat actieve stoffen zonder scherpe korrels. Daardoor scrubt het op zachte wijze de huid, zonder dat je het risico loopt dat je huid wordt beschadigd.

In Nederland is een concentratie van 2% toegestaan in schoonheids- en verzorgingsproducten, die voor iedereen te koop zijn. Dus staat dit percentage op jouw product, dan kun je dat gerust gebruiken in jouw huidverzorgingsroutine.

Houd rekening met de tolerantie van jouw huid

Merk je dat jouw huid erg gevoelig is, doe het dan wat rustiger aan. Dat wil zeggen dat je jouw salicylzuurproducten niet iedere dag zou moeten gebruiken, maar wellicht om de dag of een paar keer per week, zodat je jouw gevoelige huid niet overbelast.

Let altijd goed op hoe jouw huid reageert op het product. Dat is absoluut de beste manier om te zien wat de behandeling doet met je huid. Volg de aanwijzingen op het product en respecteer dat je huid je misschien vertelt dat je rustig aan moet doen.

Ben je zwanger, dan is het altijd verstandig om met een arts te overleggen, voordat je producten met salicylzuur gebruikt. Tijdens een zwangerschap is je huid extra zacht en het is dus zaak om extra alert te zijn, wanneer je een kind in je buik draagt.


FAQ over salicylzuur

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een organisch betahydroxyzuur, dat wordt gewonnen uit de bast van wilgenbomen. Het is een ontstekingsremmend middel.


Waar wordt salicylzuur voor gebruikt?

Salicylzuur wordt gebruikt voor een groot aantal huidverzorgingsproducten binnen de schoonheidsindustrie. Van crèmes en lotions tot peeling en serums. De ingrediënten zijn erg geschikt voor het aanpakken van problemen met acné, verstopte poriën, eelt, pigmentvlekken en een ongelijkmatige huidtint.


Hoe werkt salicylzuur?

Salicylzuur werkt vooral door het diep reinigen van de huid. Dat doet het door de lijm op te lossen, die maakt dat talg, vet en vuil propjes vormen in de poriën, zodat je een onzuivere en vette huid krijgt.


Is het veilig om salicylzuur te gebruiken?

Het is niet gevaarlijk om salicylzuur te gebruiken, zolang je je houdt aan de toegestane concentratie van 2% in alledaagse producten. Heb je een erg gevoelige huid, houd dan de tolerantie van je huid goed in de gaten en respecteer het als die jou vertelt dat je even moet pauzeren. Ben je zwanger, consulteer dan voor gebruik je huisarts.

Anti–likdoornpen met salicylzuur
Likdoorn verwijderen met verzachtende en verzorgende ingrediënten
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Anti–likdoornpen met salicylzuur - Likdoorn verwijderen met verzachtende en verzorgende ingrediënten

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram