Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Je kent het vast wel. Als je thuiskomt van je werk of na een lange hardlooptocht, wil je je schoenen uitdoen en je benen wat rust gunnen. Je lichaam begint signalen te sturen over de oververmoeide plaatsen die aandacht nodig hebben. Je voeten kunnen pijn doen, nadat ze lang in dichte schoenen hebben gezeten en veel hebben gelopen.

Het kan dus verleidelijk zijn om te genieten van een fijn voetenbad dat vermoeide en pijnlijke voeten verlicht en daarnaast ontspanning biedt na een lange dag waarop je voeten je hebben rondgedragen. Maar eigenlijk is een traditioneel, lang en warm voetbad niet goed voor je voeten. Daar zijn verschillende redenen voor.

Water droogt de huid uit

In de eerste plaats is water niet goed voor je huid. Wanneer je huid lange tijd wordt blootgesteld aan water – en vooral aan warm water, zoals in een voetenbad, dan droogt je huid uit. Water zorgt ervoor dat de natuurlijke beschermende oliën en vetten op de voeten na een lang voetenbad verdwijnen, en dan zit je weer met droge voeten.

Als je een voetenbad neemt om van eelt af te komen, moet je ook twee keer nadenken voordat je warm water in een teiltje giet en plaatsneemt op je favoriete stoel. Want als je het voetenbad gebruikt om het eelt op je voeten te verzachten en vervolgens te verwijderen met een voetvijl, puimsteen of een soortgelijk instrument, dan is het effect op de lange termijn precies het tegenovergestelde van het gewenste effect. Je krijgt gewoonweg nog meer eelt.

De reden dat je eelt op je voeten krijgt, is dat je voet compenseert voor druk, belasting en wrijving door eelt te produceren. Je kent het vast wel, als je 's zomers veel op blote voeten loopt, dan krijg je daardoor extra veel eelt. Dus elke keer dat je het eelt wegvijlt, druk je op en slijt je je voeten, waardoor ze nog meer eelt produceren, omdat ze denken dat het weer tijd is voor extra bescherming.

Dus eelt op je voeten is de reactie van de natuur op de druk van buitenaf op de huid, en daarom gaat het er vooral om om de belasting van de huid te verminderen. En deze niet te vergroten door gebruik te maken van een voetvijl na een voetenbad.

Het is voor de nagels van de voeten ook niet goed om urenlang te weken, omdat ze hun natuurlijke oliën verliezen die helpen om voeten en nagels op natuurlijke wijze te verzorgen.

Voetencrème met 10% Ureum
Voor de dagelijkse verzorging van droge voeten
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Voetencrème met 10% Ureum - Voor de dagelijkse verzorging van droge voeten

Zo krijg je zachte voeten

Het geheim van zachte voeten is een goede crème en vooral véél crème. Dat kan bijvoorbeeld onze Foot Cream zijn met zijn unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten, zoals maar liefst 10% Ureum, 10% Shea-boter en natuurlijke Tea Tree Olie. Dit betekent dat hij de droge huid verzacht en de vorming van nieuw eelt tegengaat.

Tegelijkertijd voorkomt de voetencrème de geur van stinkende voeten dankzij de natuurlijke Tea Tree Olie. Die bestrijdt namelijk de bacteriën die onaangename geurtjes veroorzaken. Zo gebruik je de voetencrème: Masseer zachtjes je droge, schone voeten totdat de crème door de huid is opgenomen. De crème trekt snel in en maakt de huid van je voeten zacht.

Het is niet genoeg om je voeten één keer per week of minder vaak in te smeren met crème. Je voeten moeten ten minste eenmaal per dag, maar graag twee maal per dag worden ingesmeerd met een vette, voedende crème. Smeer je voeten zowel 's ochtends als 's avonds in – smeer je hele voet in, maar niet tussen de tenen, waar het gemakkelijk te vochtig kan worden. Het is het beste als je voeten helemaal droog zijn, zodat je niet de kans loopt om voetschimmel te krijgen.

's Ochtends kun je een gewone voetencrème aanbrengen die verzacht en hydrateert en je voeten voorbereidt op de werkdag. Wanneer je je voeten 's avonds behandelt, kun je een voeten- en hielkuur gebruiken die vetter is en je voeten de hele nacht voedt, terwijl je slaapt.

Het is een goed idee om er een vaste gewoonte van te maken dat je je voeten elke dag insmeert en extra verzorgt. Je voeten zullen langzaamaan mooier worden en je vermindert de kans dat je wederom eelt krijgt.

Verkoelende en verzachtende Voetgel
Verlicht jeuk, branderig gevoel en rode huid tussen de tenen bij zwemmerseczeem
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Verkoelende en verzachtende Voetgel - Verlicht jeuk, branderig gevoel en rode huid tussen de tenen bij zwemmerseczeem

Crème voor hielkloven

Voor de intensieve verzorging van droge, gebarsten hielen raden wij aan dat je Heel Repair gebruikt. Dat is een hielcrème die speciaal is ontwikkeld tegen hielkloven en eelt. De crème bevat Tea Tree Olie en een zeer hoog gehalte aan Ureum - maar liefst 25%. Dit betekent dat eelt erdoor oplost, zodat dit eenvoudig kan worden verwijderd zonder daarvoor al te veel kracht te hoeven gebruiken - gebruik een spons om het eelt na gebruik van de crème te verwijderen. Daarnaast beschermt de natuurlijke Tea Tree Olie de barsten tegen bacteriën en verdere schade aan je hielen.

Breng het tweemaal daags aan op schone, droge hielen. Zodra je je gebarsten hielen hebt behandeld, is het belangrijk dat je voorkomt dat je nieuwe barsten ontwikkelt. Dus ook hier is het een goed idee om er een gewoonte van te maken om je hielen 's ochtends en 's avonds in te smeren.

Huisgemaakt voetbad

Wil je je voeten een voetenbad geven, dan zijn hier een paar tips over hoe je een optimaal voetenbad samenstelt dat je voeten niet uitdroogt.

  • Gebruik lauw water.
  • Doe een paar druppels van onze pure Tea Tree Olie in het water.
  • Beperk een voetenbad tot maximaal tien minuten
  • Vermijd het gebruik van een voetvijl, puimsteen en dergelijke. Gebruik in plaats daarvan een spons.
  • Smeer je voeten zowel voor als na het voetenbad in.
  • Neem geen voetenbad als je pijnlijke, gebarsten hielen enzovoorts hebt. Neem nooit een voetenbad als je diabetes hebt.
  • Droog je voeten zorgvuldig en vooral goed tussen de tenen. Smeer je voeten vervolgens goed in, bijvoorbeeld met onze Foot Cream.
  • Gebruik een nagelolie om de nagels een gedeelte van de olie die ze tijdens het voetenbad hebben verloren terug te geven.

100% Pure Australische Tea Tree Olie
natuurlijke Tea Tree Oil uit Australië
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €7,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €7,99 Normale prijs
100% Pure Australische Tea Tree Olie - natuurlijke Tea Tree Oil uit Australië

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram