Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Paspoort

Allereerst, vergeet niet je paspoort mee te nemen als je naar het buitenland gaat. Je paspoort is cruciaal om überhaupt ergens te komen. Dus, zet je paspoort bovenaan je to-do lijst. Stop je paspoort in je handbagage op een plek waar je er makkelijk bij kunt wanneer je het moet laten zien bij de incheckbalie, veiligheidscontrole en tijdens het shoppen in luchthavenwinkels.

Check ook of je paspoort nog geldig is. Het is een domper om op het vliegveld te staan en te realiseren dat je paspoort vernieuwd had moeten worden. In sommige landen moet je paspoort bovendien minstens zes maanden geldig zijn na thuiskomst. Dit geldt bijvoorbeeld voor Turkije.


2. Zorgverzekeringskaart

Als je ziek wordt of een ongeluk krijgt terwijl je in het buitenland bent, is het belangrijk dat je je verzekeringspapieren bij je hebt. Binnen de EU is er een blauwe zorgverzekeringskaart.

Let echter op dat je in landen buiten de EU/EER niet gedekt bent met de blauwe zorgverzekeringskaart. Dus, als je naar deze landen reist, moet je zelf uitzoeken hoe je verzekerd bent, en in de meeste gevallen is het slim om een particuliere reisverzekering af te sluiten.


3. Creditcard en contant geld

Zonder een creditcard of de valuta van het land waar je naartoe reist, wordt het lastig. Het is slim om van tevoren geld te wisselen, omdat er kosten en andere dure lasten aan geld wisselen op je bestemming of op het vliegveld verbonden kunnen zijn.

Je kunt op de meeste plekken met creditcard betalen, maar als je naar een lokale markt of iets dergelijks gaat, is het handig om contant geld mee te nemen - zo kun je ook afdingen op de prijs.


4. Intieme hygiëne

Als je naar een warmere bestemming reist, zoals de meeste mensen, zul je ongetwijfeld zweten terwijl je geniet van de zonnestralen of de stad en natuur van je reisparadijs verkent. Hoe dan ook, goede intieme hygiëne is noodzakelijk, omdat zweet en onvoldoende verzorging snel kunnen leiden tot geurtjes, jeuk en irritatie.

Daarom is een zachte maar effectieve intieme zeep die het gebied effectief reinigt zonder de natuurlijke bacteriële balans in het gevoelige gebied te verstoren onmisbaar. Het hete weer en plotselinge klimaatveranderingen kunnen ook zwaar zijn voor het intieme milieu, daarom is het slim om je te verbinden met producten zoals Femigel en Femi Daily, die intieme irritatie en droogheid tegengaan terwijl ze een natuurlijke vochtbalans behouden.

3 Intieme Verzorgingproducten
3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
3 Intieme Verzorgingproducten - 3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.

5. Scheerspullen

Scheerspullen zijn een must wanneer je op reis gaat - voor zowel mannen als vrouwen. Reizen is een uitgelezen kans om je relatie te verzorgen en je partner aandacht te geven. Dit betekent dat reizen en seks vaak hand in hand gaan.

Dus vergeet niet om je intieme delen te trimmen of scheren als je er strak en netjes uit wilt zien. Hiervoor heb je de juiste scheerbenodigdheden nodig om rode scheerbultjes te voorkomen. Je wilt immers niet dat dit gebeurt als je juist indruk wilt maken op je partner, toch?

Haar groeit snel terug, dus je moet misschien meerdere keren scheren op vakantie als je van een gladgeschoren look houdt. Scheren is zwaar voor de huid, dus je moet je huid optimaal verzorgen voor, tijdens en na het intiem scheren om bacteriële infecties en die vervelende rode scheerbultjes te voorkomen.

Met de juiste intieme scheerhulpmiddelen ben je ook klaar om zonder lelijke rode bultjes op de bikinilijn naar het strand te gaan.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

6. EHBO-kit

Reizen moet stressvrij en zorgeloos zijn. Maar als je in een ander land aankomt, kan je lichaam snel reageren op verschillende melkzuurbacteriën uit voedsel en water, bijvoorbeeld. Op veel plaatsen wordt aanbevolen om geen kraanwater te drinken, maar als je per ongeluk een slok neemt onder de douche, zijn er verschillende middelen die je maag helpen als je last krijgt van een verstoorde maag.

Daarom is het een goed idee om een kleine EHBO-kit in je reiskoffer te pakken. Het hoeft geen complete EHBO-kamer te zijn, maar wel de essentiële zaken zoals hoofdpijnpillen, maagpillen en een antiseptische en anti-jeuk stick die effectief de overlast van muggenbeten tegengaat, die moeilijk te vermijden zijn in een tropisch klimaat.

Lees meer: Hoe muggenbeten te behandelen

Stick voor muggenbeten
Anti jeuk stick bij bacteriën en irritatie door insectenbeten
+15.000 reviews
Normale prijs €7,99
Aanbiedingsprijs €7,99 Normale prijs
Stick voor muggenbeten - Anti jeuk stick bij bacteriën en irritatie door insectenbeten

7. Zonnebrandcrème en aftersun

Zonnebrandcrème en aftersun zijn absoluut onmisbaar als je vakantie viert in zuidelijke klimaten. Met de juiste bescherming voor je huid voorkom je dat je verbrandt en slapeloze nachten hebt met rode, pijnlijke schouders en het vooruitzicht van meerdere dagen in de schaduw.

In het buitenland is de UV-index vaak hoger dan in Nederland, dus je moet jezelf beschermen met een nog hogere zonbeschermingsfactor. Een minimum van factor 30 wordt aangeraden in het buitenland, en als je een erg gevoelige huid hebt, kun je het beste je vakantie beginnen met factor 50 totdat je huid meer gewend is aan de zon. Zorg dat je genoeg zonnebrandcrème gebruikt en smeer jezelf regelmatig opnieuw in gedurende de dag - het is niet genoeg om dit alleen 's ochtends te doen. Smeer je ook opnieuw in als je veel zweet en nadat je in het water bent geweest, zelfs als de zonnebrandcrème waterafstotend is.

Op vakanties met veel zon, strand en ontspanning is aftersun ook een onmisbaar onderdeel van je paklijst. Niet alleen voor als je toch verbrandt, maar ook omdat de zon en zeewater de huid uitdrogen, wat veel vocht nodig heeft. Aftersun kalmeert, verkoelt en hydrateert de huid - en het helpt ook je bruine kleur langer te behouden.

Zomerproducten
Producten voor de verzorging bij zonnebrand of andere huidproblemen
+15.000 reviews
Normale prijs €64,99
Aanbiedingsprijs €64,99 Normale prijs
Zomerproducten - Producten voor de verzorging bij zonnebrand of andere huidproblemen

8. Mobiele telefoon/camera

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom is een camera een onmisbaar onderdeel van je koffer als je de goede herinneringen van je vakantie wilt vastleggen.

Maar om ruimte in je koffer te besparen, kun je de digitale camera thuislaten en je smartphone gebruiken om foto's te maken. De camera in veel smartphones is nu zo goed dat het foto's maakt die ansichtkaartwaardig zijn. En waarschijnlijk heb je je telefoon toch al als eerste in je koffer gestopt.


9. Zwemkleding en lichte kleding

Voor veel mensen is hun zwemkleding een van de belangrijkste items voor op reis, dus dit moet zeker op je paklijst staan. Slenteren over een krijtwit zandstrand in niets anders dan een zwembroek of bikini staat gelijk aan vrijheid. In feite is zwemkleding bijna belangrijker dan echte kleding - tenminste, als je op een pure ontspanningsvakantie gaat bij het zwembad of strand. Pak meer dan één set zwemkleding in, zodat je iets hebt om in te wisselen. Het is ook een goed idee om een set in je handbagage te pakken voor het geval je ingecheckte bagage zoekraakt.

Voeg lichte kleding toe aan je paklijst zodat je deze in je koffer kunt stoppen en vergeet niet de weersvoorspelling thuis te checken voordat je vertrekt. Dit geeft je ook een indicatie of je 's avonds een warme trui of iets dergelijks nodig hebt.


10. Rugzak en sandalen

Als je op een backpackreis gaat, zijn een rugzak en goed schoeisel natuurlijk essentieel voor je reisuitrusting. Maar ook als je op vakantie gaat met kinderen of een partner, is het handig om een rugzak en goede sandalen mee te nemen.

Je hebt waarschijnlijk een vakantie geboekt voor de warmte, ervaringen en een andere cultuur. Daarom moet je een goede rugzak en schoeisel meenemen die je kunt gebruiken bij het wandelen in de bergen, het verkennen van het stadsleven of anderszins het ontdekken van een andere cultuur. Zorg dat je rugzak ruimte heeft voor waterflessen en wat extra kleding voor als je in en uit gebieden beweegt waar je snel een extra laagje kleding aan en uit moet kunnen trekken. Om ruimte te besparen, kun je dezelfde rugzak gebruiken als handbagage in het vliegtuig en als rugzak wanneer je op excursies gaat tijdens je reis.

Als je lange afstanden gaat lopen, is het slim om te investeren in een paar schoenen die goede ondersteuning en schokabsorptie bieden - vooral als je van plan bent op harde oppervlakken te lopen.


Tips voor het inpakken van je koffer

Je koffer inpakken volgens een paklijst met de essentiële zaken voor een goede reis vereist enige nadenken. Het is slim om zware items onderin je koffer te pakken en lichtere items bovenop. Pak wijs en vul de gaten op waar lege ruimte is. Dit kan door je sokken in bolletjes te rollen en in je schoenen te stoppen - zo behouden ze hun vorm. Zorg ook dat je de dingen die je snel nodig hebt bovenop legt.

Pak je koffer in categorieën zodat je gemakkelijk overzicht houdt over de spullen die erin zitten. En wees tenslotte selectief bij het inpakken van kleding, toiletartikelen en dergelijke. De meeste crèmes, deodorants en tandpasta's zijn verkrijgbaar in reisformaten, zodat ze heel weinig ruimte in beslag nemen in je koffer.

Zomerproducten
Producten voor de verzorging bij zonnebrand of andere huidproblemen
+15.000 reviews
Normale prijs €64,99
Aanbiedingsprijs €64,99 Normale prijs
Zomerproducten - Producten voor de verzorging bij zonnebrand of andere huidproblemen

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram