Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Weg met bacteriën

De allerbeste manier om rode scheerbultjes te vermijden is door preventie. En de beste manier om die vervelende bultjes te voorkomen, is door de bacteriën aan te pakken.

Wanneer je scheert, openen je poriën en haarzakjes zich, waardoor ze vatbaar zijn voor bacteriën. Simpel gezegd, het zijn bacteriën die ingegroeide haren en rode, ontstoken scheerbultjes veroorzaken.

Daarom is de sleutel tot het vermijden van rode bultjes het gebruik van antibacteriële producten die effectief bacteriën op de huid bestrijden voor, tijdens en na het scheren.

Bij Australian Bodycare hebben we een complete set producten samengesteld die, net als al onze andere producten, Tea Tree Olie bevatten, dat krachtige antibacteriële eigenschappen heeft.

Het pakket bevat Intimate Wash, Intimate Shave en Intimate Balm, zodat je effectief je huid kunt beschermen zowel voor als na het scheren, waar de huid bijzonder gevoelig is.

2. Scheer niet tegen de haarrichting in

Bij intiem scheren willen veel mensen een gladde scheerbeurt. Daarom scheren ze zowel met de haarrichting mee als tegen de haarrichting in. Maar onthoud altijd om MET de richting van het haar te scheren en NOOIT tegen de richting van het haar in. Als je tegen de haren in scheert, trek je te veel aan de huid, wat resulteert in een ongelijke intieme scheerbeurt. Houd je huid licht vast bij het schrapen, maar niet zo veel dat je de huid trekt.

Bij het scheren is het ook belangrijk om een goed product te gebruiken dat het scheren makkelijker maakt. Hier kun je Intimate Shave Gel gebruiken. De gel werkt samen met het mesje, terwijl het ook bacteriën afweert zodat ze NIET kunnen uitgroeien tot rode bultjes. Het scheermes zorgt ervoor dat je haarzakjes opengaan, dus het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen bacteriën tijdens intiem scheren.

Als je vindt dat de scheerbeurt niet dichtbij genoeg is, spoel dan de gel af met water, breng een nieuwe laag aan en herhaal de procedure.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

3. Vermijd strakke jeans en ondergoed

Het is ook belangrijk om na het intiem scheren zacht te zijn voor je huid. Hier is je huid nog gevoeliger dan het al is in dit delicate gebied. Daarom moet je ervoor zorgen dat je je huid de juiste verzorging geeft. Gebruik bijvoorbeeld Intimate Balm van Australian Bodycare. De balsem hydrateert en voedt de huid, en met Tasmaanse peper op de lijst van natuurlijke ingrediënten, kun je geïrriteerde huid kalmeren en verzachten. De huid wordt versterkt, waardoor deze gezond en sterk blijft.

Het is ook een goed idee om strakke broeken en ondergoed te vermijden na je intieme scheerbeurt. De huid profiteert niet van het ingesloten zijn in strakke synthetische stoffen, dus het beste wat je kunt doen om een goede scheerbeurt te behouden, is het dragen van loszittend katoenen ondergoed dat het delicate gebied laat ademen.

Bonustip

Ben je vergeten je huid te beschermen tegen bacteriële aanvallen en zit je nu met rode scheerbultjes? Zodra de schade is aangericht, heeft je huid tijd nodig om te genezen. Daarom moet je niet scheren over de rode bultjes heen. Als je dat doet, verspreidt de infectie van de bultjes zich naar je huid en krijg je er nog meer. Daarom moet je wachten tot je huid is genezen voordat je weer gaat scheren.

In de tussentijd kun je het proces versnellen door je huid te hydrateren met Australian Bodycare Intimate Balm uit een intieme verzorgingsset, die je kunt gebruiken om de volgende keer dat je scheert rode bultjes te voorkomen. Hoe schoner je je huid houdt, hoe beter de omstandigheden zijn om snel te genezen.

Hoe je scheerbultjes, ingegroeide haren en rode bultjes kunt vermijden met de juiste producten:

  1. Was het gebied met intim wash om bacteriën te verwijderen
  2. Spoel grondig af met warm water
  3. Breng intieme scheergel (scheergel) aan, wacht een minuut, voordat je met de haren mee scheert
  4. Spoel af met lauw water
  5. Breng intieme balsem aan op het gebied na het scheren

Over de producten:

Intieme wash – 200 ml

Intim Wash gebruikt natuurlijke Tea Tree Olie, melkzuur en vitamine C uit de kakadupruim om effectieve bescherming te bieden tegen roodheid, ingegroeide haren en andere huidproblemen na intiem scheren. Het melkzuur reinigt en verfrist de huid, terwijl de antibacteriële werking van Tea Tree Olie de bacteriën bestrijdt die roodheid veroorzaken na intiem scheren.

Intieme scheergel – 100 ml

Intieme Scheergel bevat antibacteriële Tea Tree Olie die bacteriën bestrijdt en de huid gezond en schoon houdt na het scheren. Intieme Scheergel is een volledig transparante scheergel. Dit geeft je een beter overzicht van waar je scheert. Dit betekent dat je een grotere kans hebt om pijnlijke ongelukjes tijdens intiem scheren te vermijden.

Intieme balsem – 100 ml

Intieme Balsem vermindert het risico op scheerbultjes, ingegroeide haren en roodheid geassocieerd met intiem scheren. De balsem bevat natuurlijke actieve ingrediënten zoals allantoïne, Tasmanische peper en antibacteriële Tea Tree Olie om ongemak na intiem scheren effectief te voorkomen.

De intieme scheerproducten van Australian Bodycare zijn pH-gereguleerd voor intiem gebruik en dermatologisch getest, zodat we je kunnen verzekeren dat onze producten huidvriendelijk zijn - zelfs voor mensen met een gevoelige huid.

Producten van Australian Bodycare zijn verkrijgbaar bij bol.com, bij Etos en direct via onze webshop.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram