Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is mondwater?

Mondwater is een vloeistof bedoeld om de mond mee te spoelen, zoals de naam al doet vermoeden. Daarom moet de vloeistof ook niet worden ingeslikt, maar weer worden uitgespuugd.

Mondwater kan verschillende ingrediënten bevatten die je helpen een goede mondhygiëne te behouden – en kan daarom dienen als aanvulling op het tandenpoetsen.

Mondwater met Tea Tree Olie
mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Mondwater met Tea Tree Olie - mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen

Wanneer moet je mondwater gebruiken?

Velen gebruiken mondwater om van slechte adem af te komen. Maar er kunnen veel redenen zijn om mondwater te gebruiken.

De vloeistof kan onder andere helpen om:

  • plaque te verwijderen en de vorming ervan tegen te gaan.
  • de mond te reinigen.
  • slechte adem en smaak in de mond tegen te gaan.
  • bescherming te bieden tegen cariës en tandvleesontsteking (uiteindelijk parodontitis).

Gebruik mondwater als aanvulling – nooit alleen

Hoewel mondwater veel goede effecten heeft die kunnen helpen je mond gezond en schoon te houden, kan de vloeistof de gewone mondhygiëne met een tandenborstel niet vervangen.

Tandenpoetsen is de belangrijkste manier om je mond gezond te houden. En dat doe je het beste door twee keer per dag je tanden te poetsen en flosdraad te gebruiken tussen de tanden waar de tandenborstel niet bij kan.

Mondwater moet daarom worden gezien als een aanvulling op het behouden van een gezonde mondhygiëne, maar kan niet op zichzelf staan.


Welk mondwater moet je gebruiken?

Er zijn verschillende soorten mondwater op de markt. En het is altijd een goed idee om na te denken over welk mondwater je gebruikt om je mondhygiëne aan te vullen.

Er zijn onder andere mondwater met:

  • Chloorhexidine
  • Tea Tree Olie

Waarom zou je mondwater met chloorhexidine gebruiken?

Heb je je verstandskiezen laten trekken of een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts ondergaan?

Als je een grotere behandeling of operatie hebt ondergaan, kan mondwater met chloorhexidine een goede keuze voor je zijn.

Chloorhexidine helpt bij het desinfecteren van wonden als je in je mond bent geopereerd. Na grotere behandelingen en operaties kan de mond vaak zo gevoelig aanvoelen dat het te pijnlijk is om met een tandenborstel te poetsen. Hier kan mondwater met chloorhexidine dienen als een goede vervanging – in ieder geval tijdelijk.

Het is belangrijk dat je het tandenpoetsen niet overslaat en in plaats daarvan mondwater gaat gebruiken.

Je moet het alleen als vervanging gebruiken totdat je weer probleemloos je tandenborstel kunt gebruiken. En je mag je mond niet langer dan twee tot drie weken met chloorhexidine spoelen. Dit soort mondwater is niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Als je het mondwater langer gebruikt, zal het je mond's natuurlijke bacteriële flora verstoren. Als je je niet aan de aanbevolen twee tot drie weken houdt, kan het je tanden verkleuren en je smaak beïnvloeden.

De natuurlijke bacteriën in de mond zijn essentieel voor het proeven van voedsel, en als je ze "vernietigt", kan het je smaak beïnvloeden.

Waarom kiezen voor mondwater met Tea Tree Olie?

Heb je last van slechte adem en een nare smaak in je mond? Of ervaar je pijnlijk en bloedend tandvlees?

Mondwater met Tea Tree Olie van Australian Bodycare helpt effectief bacteriën te bestrijden en zorgt voor een gezonde mond. De vloeistof is geschikt om pijnlijk en bloedend tandvlees te verlichten en te behandelen, evenals schimmel op de tong.

Bij het spoelen van je mond krijg je een schoon en fris gevoel, waardoor je afscheid kunt nemen van een nare smaak en adem.

Tea Tree Olie is een speciale olie die al meer dan 1000 jaar wordt gebruikt in de Australische volksgeneeskunde – dankzij de effectieve eigenschappen tegen bacteriën. Daarom is de olie ook bijzonder geschikt om de gezondheid van je mondhygiëne te waarborgen.


Hoe past mondwater in een goede en gezonde mondverzorgingsroutine? Jouw stap-voor-stap gids

Mondwater kan niet op zichzelf staan in je mondverzorgingsroutine. En het kan zeker niet de dagelijkse tandenpoetsbeurt vervangen. Maar hoe moet je mondwater dan in je dagelijkse mondverzorging integreren?

Zo gebruik je mondwater in je dagelijkse routine:

  1. Poets je tanden grondig twee keer per dag. Bijvoorbeeld met Tea Tree Olie-tandpasta, die bacterieremmend werkt en pijnlijk tandvlees en tandplak tegengaat.
  2. Gebruik flosdraad tussen je tanden om etensresten en vuil te verwijderen die je niet met een tandenborstel kunt bereiken.
  3. Sluit je mondverzorging af met mondwater, dat je ongeveer 1 minuut in je mond gorgelt en daarna weer uitspuugt. Wacht na het tandenpoetsen even met het spoelen van je mond met de vloeistof, zodat je de gunstige effecten van de tandpasta niet wegspoelt voordat ze hun werk hebben kunnen doen.
  4. Vul aan met een tongschraper die de tong kan schrapen om bacteriën te verwijderen, vooral als je grote problemen hebt met slechte adem.

Mondwater met Tea Tree Olie
mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen
+15.000 reviews
Normale prijs €9,99
Aanbiedingsprijs €9,99 Normale prijs
Mondwater met Tea Tree Olie - mondspoeling voor een gezonde mondhygiëne om tandvleesproblemen te voorkomen

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram