Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Gezichtsverzorging in 4 eenvoudige stappen: met Australian Bodycare

De Australian Bodycare 4-stappen gezichtsverzorging biedt een complete gezichtsverzorgingsroutine - van reiniging tot hydratatie. Alle producten in de set zijn ideaal op elkaar afgestemd en zijn geschikt voor alle huidtypes. Natuurlijke Tea Tree Olie wordt gebruikt om je huid een gezonde en vitale uitstraling te geven. De set bevat ook een speciaal noodhulpmiddel tegen puistjes.

De beste gezichtsverzorging voor mannen met deze set:

Alle vier producten in de set werken ideaal in combinatie met elkaar en moeten daarom altijd op volgende manier worden gebruikt. Zo verkrijg je het beste resultaat en weet je met zekerheid dat je huid alles krijgt wat ze nodig heeft. De volgende 4 stappen zijn de basis voor een complete gezichtsverzorging voor mannen:

Stap 1:

In de eerste stap reinig je je gezicht grondig met de Face Wash.

Breng de milde wasgel aan met water en masseer zachtjes je hele gezicht. Spoel het schuim vervolgens af met schoon water. Op die manier reinig je je huid tot diep in de poriën - vooral van vuilresten en bacteriën, die puistjes kunnen veroorzaken.

Stap 2:

De tweede stap voor je gezichtsverzorging is de Face Tonic.

Dit is een verfrissende toner, die je huid voorbereidt op de hydraterende crème die daarna wordt aangebracht. Doordrenk een wattenschijfje met de face wash en behandel je hele gezicht ermee.

Stap 3:

Ten derde hydrateer je je huid met behulp van de Face Cream, dat is een essentiële stap na het reinigen.

Als je huid nog vochtig is van de toner, is dit het ideale moment om een verzorgend product aan te brengen. Sla deze stap nooit over, anders kan je huid uitdrogen na het reinigen. Gebruik de Face Cream, om je huid in balans te brengen.

Stap 4:

De vierde stap is optioneel - indien een puistje op je gezicht verschijnt, kun je het specifiek behandelen met de Spot Stick.

De anti-puistjes stick van de set is perfect om puistjes doeltreffend aan te pakken en te verwijderen.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Nuttige weetjes over de mannenhuid

De huid van mannen verschilt nogal van die van vrouwen. Een eerste opmerkelijke feit: de huid van mannen is ongeveer 20% dikker dan die van vrouwen. Dit is te wijten aan het geslachtshormoon testosteron, dat in het mannelijk lichaam veel talrijker is, dan in het vrouwelijk lichaam. Dit zorgt er trouwens ook voor dat de beschermende barrière van de mannenhuid meer doorlaatbaar en dus kwetsbaarder wordt.

Hogere talgproductie bij mannen

Ook interessant om te weten: bij mannen is de talgproductie van de huid (d.w.z. de productie van huidolie) ongeveer twee keer zo hoog als bij vrouwen, omdat hun huid minder talgklieren heeft. Daarom ziet de mannenhuid er vaak grover uit en heeft deze de neiging onzuiverheden te vormen. Hoogwaardige gezichtsverzorging voor mannen met een vette of onzuivere huid is in dit geval nog belangrijker.

Goed nieuws: mannen hebben een langzamere huidveroudering

De huid van mannen veroudert langzamer dan die van vrouwen. Dit is niet alleen te wijten aan de verhoogde talgproductie van de mannelijke huid (rimpels vormen zich moeilijker in een vette huid), maar vooral door hormonale factoren. Bij vrouwen daalt het oestrogeenniveau met de leeftijd, waardoor de wateropslagcapaciteit krimpt en de vetproductie van de huid verder afneemt.

Mannen ondervinden deze hormonale veranderingen niet, waardoor rimpels langzamer ontstaan en minder zichtbaar zijn.

In welke mate moet ik als man mijn huid verzorgen?

Goede vraag - het antwoord hangt een beetje af van je individuele huidtype. Er is een "basis huidverzorgingsroutine" die voor elke man zinvol is:

1) De huid eenmaal per dag reinigen.

Voor de normale tot gemengde huid en voor de droge huid volstaat het om het gezicht eenmaal per dag grondig te reinigen (bij voorkeur 's avonds). 's Morgens is het voldoende om het gezicht te wassen met helder water.

2) Gebruik daarna een milde toner

Een milde toner, bij voorkeur een die de PH-waarde van de huid in evenwicht brengt, is zeer belangrijk na het reinigen. Onze Face Tonic is hier bijvoorbeeld ideaal voor. De toner kan zowel 's morgens als 's avonds gebruikt worden.

3) En last but not least, een licht verzorgingsproduct dat de huid niet verzwaart. Dit kan een gel zijn, een verfrissende vloeistof of een voedende crème, zoals Face Cream.

Welk niveau van huidverzorging nodig is, hangt af van je huidtype. Ken je je huidtype niet? Geen probleem, wij geven je enkele concrete aanwijzingen waarmee je jouw persoonlijk huidtype kunt achterhalen.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Hoe bepaal je je huidtype

In het algemeen zijn er vier huidtypes: droge huid, normale huid, gemengde huid en vette/onzuivere huid. Hoewel een normale en gemengde huid relatief gemakkelijk te verzorgen zijn, moet je voor een droge en zeer vette huid een paar extra tips volgen. Hier vind je een overzicht:

Een droge huid is gevoeliger en wordt geassocieerd met een trekkerig gevoel. De huid vertoont droge, schilferige, soms gebarsten plekken die geneigd zijn tot roodheid. Een droge huid heeft een extra dosis vocht en bescherming nodig om zich te stabiliseren, wat het beste kan gebeuren met vette crèmes als aanvulling op je normale huidverzorgingsroutine.

Een normale huid is zuiver, evenwichtig en heeft fijne poriën; zij is noch vet noch droog en heeft een goede vochtbalans.

Een gemengde huid combineert een normale en een licht onzuivere huid. Glans en kleine onzuiverheden verschijnen in de zogenaamde T-zone (voorhoofd, neus, kin), terwijl de huid in de rest van het gelaat normaal is.

Een vette/onzuivere huid is over het hele gezicht glanzend. Er zijn meer ernstige onzuiverheden en puistjes en zelfs acne. De huid heeft ook grote poriën en een grove textuur. Dit huidtype heeft extra verzorging nodig.


Waarop moeten mannen met een vette of onzuivere huid letten bij het gebruik van gezichtsverzorging?

Voor mannen met een zeer vette tot onzuivere huid gelden een paar extra tips. De belangrijkste daarvan is: regelmatig reinigen. Een vette huid produceert voortdurend te veel talg, waardoor de poriën verstopt raken en, in combinatie met bacteriën, onzuiverheden vormen.

Als je een vette huid hebt, moet je die altijd twee keer per dag reinigen en geen vette producten gebruiken. Zorg ervoor dat je lichte verzorgingsproducten gebruikt die niet nog meer onzuiverheden in de hand werken - onze gezichtsverzorgingsset 4 Step Face Care is altijd een goede keuze.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram