Comedonenlepel
Het is het ergste dat kan gebeuren. Je gaat naar een feestje, op een date of geeft een presentatie en nu zit er een enorme, lelijke mee-eter precies op je neus. Of op je voorhoofd. Ze kunnen het niet missen. Misschien is het al een beetje ontstoken en rood en bijna een puist. Het zou zo goed moeten zijn en nu is het verpest. In ieder geval ben je er zeker van dat ze zullen staren.
Maar wanhoop niet! Er is een oplossing.
In dit artikel krijg je 3 zekere tips om van mee-eters, puistjes en onzuivere huid af te komen.
Wat zijn mee-eters?
Laten we beginnen met wat snelle kennis over mee-eters. Dan zijn we beter voorbereid om er vanaf te komen.
Mee-eters (in medische termen comedonen), ontstaan wanneer de poriën van de huid verstopt raken door talg. Het is een natuurlijke olie die je een glanzende huid en vet haar geeft. Zonder talg zou je huid droog worden en barsten. Het probleem ontstaat wanneer sommige poriën verstopt raken door dode huidcellen en talg. Dan krijg je mee-eters, of zwarte puntjes, zoals velen ze ook noemen.
Sommigen van ons produceren gewoon meer talg dan anderen en zijn daarom meer vatbaar voor het krijgen van mee-eters. Om een of andere reden komen mee-eters heel vaak voor op de neus, maar je kunt ook mee-eters krijgen op andere plekken van de huid.
Als je de neiging hebt om mee-eters te krijgen, krijg je waarschijnlijk ook makkelijk puistjes.
Daar is eigenlijk een goede reden voor.
Een mee-eter en een puist zijn niet hetzelfde, maar een mee-eter kan zich ontwikkelen tot een puist. Een puist is een verstopte porie (mee-eter) die ontstoken is geraakt. Bacteriën dringen de porie binnen en smullen van de dode huidcellen. Dit veroorzaakt een ontsteking en dan heb je een puist. Bah!
Als je van je mee-eters afkomt, kom je ook van je puistjes af. 2 voor de prijs van 1, zoals men zegt. Daarom is het goed om iets te doen aan de zwarte puntjes en mee-eters.
Wat is een comedonenlepel?
Een comedonenlepel kan ofwel enkele effectieve producten zijn die bij dagelijks gebruik effectief mee-eters op de neus en in het gezicht voorkomen en verwijderen. Een comedonenlepel kan ook een hulpmiddel zijn dat je kunt gebruiken om mee-eters en puistjes te verwijderen.
Wat moet je dan kiezen?
Als je van je mee-eters af wilt, moet je zowel dagelijks goede producten gebruiken als tegelijkertijd een comedonenlepel met een vallende uiteinde gebruiken, zodat je contact met de vingertoppen en bacteriën vermijdt wanneer je je mee-eters uitdrukt.
Het goede nieuws is dat je mee-eters zeker kunt vermijden en verwijderen.
Het vereist slechts één ding:
Dat je deze gids helemaal uitleest.
En dat je de trucs volgt die we je hier in de gids geven.
Laten we beginnen!
Groot diepreinigend gezichtspakket tegen mee-eters op de neus en in het gezicht
In ons groot diepreinigend gezichtspakket krijg je enkele effectieve producten als comedonenlepel om van mee-eters af te komen:
– Spot Stick voor direct gebruik
Video: Zo verwijder je mee-eters
Zo verwijder je mee-eters
Oké dan. We gaan ervoor.
Hoe verwijder je mee-eters, liefst een beetje snel?
Er zijn verschillende dingen die je nu kunt doen om van een puist of mee-eter af te komen. We gaan dat bespreken en erover schrijven. Je moet gewoon beseffen dat de mee-eters terugkomen als je daarna niet goed voor je huid zorgt. Want je hebt nog steeds je poriën in je huid en die raken weer verstopt als je niet goed voor je huid zorgt. Dus het is niet genoeg om alleen een comedonenlepel te gebruiken.
Voorkomen van mee-eters
Goede gezichtsreiniging en -verzorging is de beste manier om mee-eters te voorkomen. Het gaat erom de dode huidcellen en bacteriën uit je poriën te verwijderen. Als je dat doet, is er niets dat de poriën kan verstoppen en als je geen verstopte poriën hebt, krijg je geen mee-eters. Het is eigenlijk vrij eenvoudig.
Dit is wat je doet als je mee-eters moet verwijderen
Kom van mee-eters af met een driestappen-gezichtsreiniging.
Onze effectieve gezichtsreiniging bestaat uit 3 stappen die je moet volgen. Je krijgt alles wat je nodig hebt in ons groot diepreinigend gezichtspakket.
Het is voldoende om deze routine 2-3 keer per week te gebruiken. De rest van de tijd kun je gewoon je gezicht wassen in de ochtend en avond met onze Face Wash en daarna de huid hydrateren met onze face cream.
Als je deze gezichtsreinigingsroutine een paar weken volgt, zul je versteld staan hoeveel beter je huid eruitziet.
Stap 1: Exfoliëren met een gezichtsmasker
Exfoliëren betekent het verwijderen van dode huidcellen. Een gezichtsmasker is een kleigebaseerde crème die je op de huid laat zitten om onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen. Samen vormen ze een formidabel duo dat zelfs de meest hardnekkige mee-eters verslaat.
Je hoeft maar 2-3 keer per week te exfoliëren en een gezichtsmasker te gebruiken. Meer dan dat kan de huid irriteren. Gebruik het masker nadat je je gezicht hebt gewassen met Face Wash.
Vergeet niet dat gezichtsmaskers niet alleen voor vrouwen zijn! En geen komkommer en avocado mix over het hele gezicht.
Gebruik in plaats daarvan ons Face Mask. Het is kleigebaseerd en bevat zowel sandelhoutschillen als tea tree olie. De schillen van sandelhout hebben een exfoliërende werking en scrubben de huid zachtjes, zodat dode huidcellen worden verwijderd. Tea tree olie werkt antibacterieel en dringt diep door in de poriën. Dat is slecht nieuws voor mee-eters en puistjesbacteriën!
Stap 2: Gezichtsreiniging
De volgende stap is gezichtsreiniging met zeep. We gebruiken de zeep om vuil en vet van de huid te verwijderen en om de poriën te openen. Hier gebruik je onze Face Wash zeep. Het bevat de antibacteriële Tea Tree Oil (dat doen al onze producten). Als je je gezicht twee keer per dag wast – 's ochtends en 's avonds – ben je al goed op weg. Het is een goed idee om je gezicht te wassen terwijl je in bad bent, zodat de warmte je poriën opent. Je kunt ook een warme, natte doek op je gezicht leggen gedurende enkele minuten.
Stap 3: Face Tonic
Vervolgens gebruik je Australian Bodycare Face Tonic, die de huid diep reinigt zonder deze uit te drogen en eventueel achtergebleven vet en vuil verwijdert.
Na de behandeling voelt de huid schoon, fris en zacht aan. Tea Tree Oil voorkomt dat bacteriën zich op de huid nestelen, wat helpt om nieuwe uitbraken van puistjes en andere vormen van onzuivere huid te voorkomen.
Het is ook rijk aan antioxidanten (extract van kakadupruim) en herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid. Bevat geen alcohol.
Stap 4: Gezichtscrème
Nadat je je hebt gewassen met Face Wash en ons Face Mask gezichtsmasker hebt gebruikt, is je huid schoon en mooi, maar ook uitgedroogd. Nu moet je mooi afronden met een goede vochtinbrengende crème zoals onze Face Cream. Je denkt misschien dat als een vette huid mee-eters veroorzaakt, waarom dan een vette crème gebruiken? We doen dit omdat de poriën van de huid kunnen voelen wanneer de huid droog is. Dan beginnen ze extra veel talg te produceren en dan hebben we weer problemen met verstopte poriën. Daarom voegen we weer vet toe aan de huid met een vochtinbrengende crème.
Andere manieren om mee-eters te verwijderen
Tot nu toe hebben we het gehad over het voorkomen van mee-eters. Het werkt, maar het duurt een paar weken voordat het echt resultaten laat zien. Maar wat doe je als je van een mee-eter of puistje af moet voor het feestje in het weekend? Het snelle antwoord op de comedonenlepel krijg je hier.
Spot Stick tegen mee-eters
Een spot stick is speciaal gemaakt om direct op een mee-eter of puistje aan te brengen. Het werkt door de onzuiverheid uit te drogen zodat deze kleiner lijkt. Onze Spot Stick bevat tea tree olie die antibacterieel werkt. Gebruik het direct op de mee-eter of het puistje.
Druk ze uit
Ja, je mag een mee-eter of een puistje uitdrukken, maar wees voorzichtig. Je riskeert het erger te maken. Mee-eters kunnen vaak worden uitgedrukt, maar als je het verkeerd doet, lijkt je neus daarna op een tomaat en kun je littekens en wonden krijgen.
Hier is de juiste manier om mee-eters uit te drukken:
1. Stoom de huid
Warme stoom zorgt ervoor dat de poriën zich uitzetten, zodat ze de mee-eter gemakkelijker loslaten. Er zijn verschillende manieren om stoom te gebruiken. Het gemakkelijkste is om een lange, warme douche te nemen. Gebruik ook gezichtsreiniger. Je kunt ook water koken en een handdoek over je hoofd leggen zodat de stoom je gezicht raakt. Het is ook prima om gewoon een warme, natte doek over je gezicht te leggen gedurende enkele minuten.
2. Druk de mee-eter uit
Nu gaan we ervoor. Er zijn veel video's op Youtube van mensen die puistjes en mee-eters uitdrukken. Het kan eigenlijk best fascinerend zijn om naar te kijken. Vooral als je kijkt naar sommige dermatologen zoals bijvoorbeeld Dr. Pimple Popper. We mogen blij zijn dat we niet haar patiënten zijn, want er zitten wat wilde voorbeelden tussen.
Nou, wanneer professionals een mee-eter uitdrukken, gebruiken ze niet zomaar twee vingers. Ten eerste gebruiken ze handschoenen, zodat ze geen bacteriën op de huid krijgen. Je hoeft geen handschoenen te gebruiken als je die niet hebt, een stukje toiletpapier/keukenpapier is prima. Druk langzaam en constant in de richting van de mee-eter. Probeer te vermijden dat je je nagels gebruikt, dat geeft heel gemakkelijk wonden als je te hard drukt. Als de mee-eter te hardnekkig is, kun je bij de apotheek een klein "tang" kopen om te helpen. Het kan goed zijn voor grotere mee-eters in het bijzonder.
3. Spot Stick
Nadat je (geprobeerd hebt) de mee-eter of het puistje hebt uitgedrukt, kun je daarna onze Spot Stick gebruiken. Het werkt antibacterieel en dat is belangrijk want er kan gemakkelijk een infectie ontstaan als je hebt gedrukt.
Harde middelen als comedonenlepel, maar pas op
Als je echt zwaar getroffen bent door grote mee-eters en puistjes, kun je sterkere middelen krijgen bij je arts en bij de apotheek.
Salicylzuur is een zuur dat de huid exfolieert en de poriën opent. Het is vrij hard voor de huid, dus het mag niet te vaak worden gebruikt.
Australian bodycare heeft een chemische peeling ontwikkeld met 2% BHA salicylzuur die gebruikt kan worden om de onzuivere huid en mee-eters te scrubben - lees hier meer over de T-zone peeling.
Benzoylperoxide is een antibacterieel middel dat vooral wordt gebruikt tegen puistjes en acne-aanvallen.
Beide producten zijn hard voor de huid, dus we raden je aan om een goed gesprek met je arts te hebben of het iets voor jou is.