Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is een serum?

Een serum is een speciale vorm van huidverzorging. Het is een huidverzorgingsproduct in zijn meest geconcentreerde vorm en met een dunne consistentie

Daardoor geeft het product jou heel veel effectieve en voedende ingrediënten, die dankzij de vloeibare vorm diep in de huid dringen en bijzonder effectief kunnen werken. 

Een serum is meestal een huidverzorgingsproduct, dat zich doelgericht focust op een huidprobleem. Dat kan een droge, vette of rode huid zijn, waarbij het serum actief helpt om daar van af te komen. 

Wat zit er in een serum? 

Over het algemeen wordt een aantal primaire ingrediënten in een serum gebruikt. Dan kunnen zijn:

 • Hyaluronzuur 
 • Niacinamide 

Beide ingrediënten zijn sterren op het gebied van huidverzorging. Maar waarom zijn ze dat?

Hyaluronzuur – jouw route naar vocht en elasticiteit

Hyaluronzuur is een haast magisch middel in huidverzorgingsproducten. Hyaluronzuur komt van nature voor in jouw lichaam en huid, maar met de leeftijd daalt het gehalte sterk. Daardoor verliest je huid vocht, stevigheid en glans. 

Hyaluronzuur komt voor in veel serums, vanwege zijn unieke eigenschap om vocht te binden. Het kan tot 1.000 zijn eigen gewicht aan vocht binden en daarom is het onmisbaar bij jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine, als jouw huid kampt met te weinig vocht. 

Met Australian Bodycare’s hyaluronzuurserum krijg je intensieve vochtverzorging van jouw huid. Het helpt om fijne lijntjes te verminderen en je huid meer glans te geven; of je nu een droge, vette of gecombineerde huid hebt. Het is met andere woorden geschikt voor elk type huid. 

Bovendien is het dermatologisch getest en 100 % vegan.

Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes
Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Hyaluronzuur Serum tegen fijne lijntjes - Met Tea Tree Olie, Hyaluronzuur 2% en B5 vitamine B5 tegen fijne lijntjes en een droge huid

Niacinamide – een allrounder binnen de huidverzorging 

Niacinamide is een vorm van Vitamine B3. Samen met de andere vitamines B is het een belangrijke voedingsstof, die de raderen in de biologische processen in ons lichaam smeert, zodat die optimaal functioneren. 

Vitamine B3 draagt bij aan het repareren van schade aan het DNA. Tegelijkertijd is het één van de belangrijkste elementen in de gezondheid van jouw huid.

Dat komt doordat niacinamide een heilzaam effect heeft op veel huidproblemen; van een doffe, droge en grauwe huid tot dunne lijntjes en rimpels. 

Australian Bodycare’s niacinamideserum verzorgt jouw huid diep, door het veel voeding te geven. Daardoor worden poriën kleiner, worden ongelijkmatige huidtinten minder en worden acné en rosacea verholpen. Het geeft jou een meer egale en mooiere huid. Het serum is 100 % vegan en kan dagelijks gebruikt worden, ongeacht het type huid dat je hebt.  

Anti–Puistjes Niacinamide Serum
10% Niacinamide, 1% Zink en Tea Tree Olie tegen puistjes en onzuivere huid
+15.000 reviews
Normale prijs €14,99
Aanbiedingsprijs €14,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Niacinamide Serum

Waarom moet je een serum gebruiken? 

Een serum is onmisbaar op jouw badkamerplankje, als je de beste voorwaarden wilt creëren voor jouw huid, zodat deze mooi en gezond kan blijven. 

Een serum zit vol met een hoge concentratie actieve ingrediënten. Daardoor geeft het je huid de beste voeding. Tegelijkertijd zorgt de vloeibare consistentie er voor, dat het serum sneller in je huid trekt en jouw huidproblemen aanpakt. 

Serums zijn ontwikkeld om een groot aantal huidproblemen te verhelpen. Dat kunnen zijn:

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Matte en droge huid
 • Roodheid en huidirritatie
 • Puistjes
 • Hyperpigmentering, ongelijkmatige huidtint en -structuur 
 • Grove poriën 
 • Slappe huid en gebrek aan elasticiteit 

Erger je je elke dag na het opstaan aan één van deze huidproblemen, dan kan een serum je op de goede weg helpen naar een gezondere, zachtere en mooiere huid. 

Hoe gebruik je serum bij jouw gezichtsverzorging?

Het is niet geheel onbelangrijk hoe je serum bij jouw dagelijkse huidverzorging gebruikt. Voor de beste huidverzorging raden we je aan om dit 3-stappenplan te volgen.

 1. Verwijder vuil grondig van je gezicht. Liefst met een Face Wash, die mild en effectief reinigt. Masseer rond over je gezicht en keel en spoel af met lauw water.
 2. Reinig hierna met een skintonic zoals Face Tonic, die diep reinigend werkt. Verdeel over een wattenschijfje en veeg lichtjes over je gezicht
 3. Breng je serum, bijvoorbeeld niacinamideserum of hyaluronzuurserum, na het reinigen aan. Doe het op je vingertoppen en masseer het lichtjes in de huid. Spoel het serum niet af. 
 4. Sluit af met een goede en voedende gezichtscrème, die de huid goed hydrateert, zoals Face Cream. Breng aan over het gezicht en masseer circa één minuut in de huid. Dat zorgt er voor dat de crème goed wordt geabsorbeerd, terwijl de lichte massage de huid stimuleert.

NB: Het is belangrijk dat je het serum voor jouw dag- of nachtcrème aanbrengt. Anders vormt die crème een laagje en kan het serum niet diep genoeg in de huid dringen en daar effectief zijn werk doen. 

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram