Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is een gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker doet denken aan een crème; misschien heeft het alleen een wat dikkere consistentie. Het masker moet op je gezicht worden gesmeerd (zoals een crème) en daarna een tijdje inwerken. Normaal 10-15 minuten, maar dit varieert van product tot product.

Een gezichtsmasker bevat meer actieve ingrediënten dan je gewone reinigingsproducten, en dat is precies waarom het je huid dieper kan reinigen en er meer voor kan doen. Een gezichtsmasker dient daarom gebruikt te worden als aanvulling op je dagelijkse huidverzorging. Want zelfs als je een gezichtsmasker gebruikt, is het nog steeds belangrijk om te onthouden dat je je huid dagelijks reinigt, zodat je vuil, onzuiverheden en make-up verwijdert. Het is het beste om je huid zowel 's ochtends als 's avonds te reinigen, maar als dat je teveel wordt, reinig hem dan in elk geval 's avonds voordat je naar bed gaat.

Kies een gezichtsmasker aan de hand van je huidprobleem

Gezichtsmaskers zijn meestal bedoeld voor een bepaalde huidaandoening, zoals puistjes, een onzuivere huid of mee-eters. Andere maskers zijn uitgesproken hydraterende maskers, die zich uitsluitend richten op het toedienen van extra vocht. Kies een gezichtsmasker dat aansluit op jouw huidprobleem – op die manier heb je het meeste profijt van je masker.

Heb je last van puistjes en een onzuivere huid, dan houd je uiteraard je huid in de gaten en wil je graag van deze problemen afkomen. Met een goed gezichtsmasker kun je je huid op de korte termijn verbeteren en op de lange termijn nieuwe problemen voorkomen.

Het gezichtsmasker van Australian Bodycare is speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van een onzuivere huid, puistjes, mee-eters en dergelijke huidproblemen. Maar als je geen onzuivere huid op je gezicht hoeft te bestrijden, maar op zoek bent naar een uitgesproken hydraterend masker, kun je naar een hydraterend masker vragen op de plek waar je normaal je gezichtsmaskers koopt. Je kunt ook een van de effectieve middelen van Australian Bodycare voor de droge huid kiezen. De producten in deze lijn helpen om de huid op het hele lichaam effectief te hydrateren en ze bevatten Tea Tree Olie en andere natuurlijke ingrediënten, die je huid gezond en goed verzorgd houden.

Gezichtsmasker voor jou als je een onzuivere huid, puistjes of mee-eters hebt

Als je puistjes en een onzuivere huid hebt, heb je het meeste zin om goed te schrobben en je huid grondig te reinigen! Maar wees voorzichtig en ga niet te doortastend te werk, want dat helpt niet, maar maakt je huidproblemen daarentegen alleen maar erger. Een gezichtsmasker moet beslist scrubben en reinigen, zodat het dode huidcellen en andere onzuiverheden verwijdert. Maar dat moet voorzichtig gebeuren, zodat je je huid niet beschadigt en uitdroogt.

Kies je een Face Mask van Australian Bodycare, dan krijg je een natuurlijk en mild 2-in-1 reinigingsproduct dat bestaat uit een verfrissende scrubcrème met fijngemalen notendoppen van sandelhout en een diepreinigend gezichtsmasker dat voor een natuurlijke peeling van de huid zorgt. Tegelijkertijd bevat Face Mask een aantal actieve plantaardige ingrediënten en actieve oliën die ervoor zorgen dat er minder roodheid rond de poriën van de huid is en dat de huid lang gezond blijft.

Ga meteen naar:

Zo gebruik je een gezichtsmasker tegen een onzuivere huid en puistjes

Wie kan een gezichtsmasker gebruiken?

Iedereen kan profiteren van het reinigen van de huid, zowel jong als oud, mannen als vrouwen – en het maakt niet uit wat voor huidtype je hebt. Daarom kan iedereen baat hebben bij een gezichtsmasker. Heb je problemen met puistjes en een onzuivere huid of vette huid, dan is er reden om je huid extra zorgvuldig te reinigen en verzorgen.

Tijdens de tienerjaren en net erna hebben veel mensen last van puistjes, een onzuivere huid en/of een vette huid. Het kan daarom extra zinvol zijn om regelmatig een goed gezichtsmasker te gebruiken, zodat je je niet alleen ontdoet van dode huidcellen en onzuiverheden, maar ook nieuwe uitbraken van puistjes en mee-eters voorkomt.

Als je bijvoorbeeld kiest voor het Face Mask op basis van klei van Australian Bodycare, krijg je een masker dat je huid voorzichtig peelt en dode huidcellen verwijdert. Tegelijkertijd zorgt het masker ervoor dat je je huid diep reinigt en trekt het onzuiverheden uit de poriën. Op die manier voorkom je dat je poriën verstopt raken en er bacteriën in de poriën worden gevormd, die kunnen uitgroeien tot mee-eters, puistjes en een onzuivere huid.

Hoe werkt een gezichtsmasker met Australische Tea Tree Olie tegen een onzuivere huid en puistjes?

Met een gezichtsmasker reinig en scrub je je huid in de diepte. En dat is goed voor je huid. Dit geldt vooral als je problemen hebt met puistjes en een onzuivere huid.

Het Face Mask is een 2-in-1 reinigingsproduct, dat bestaat uit een verfrissende scrubcrème met fijngemalen notendoppen van sandelhout en een diepreinigend masker dat de huid een natuurlijke peeling geeft.

Het Face Mask van Australian Bodycare zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen en andere onzuiverheden uit de bovenste huidlaag. Dat is precies het soort onzuiverheden dat ertoe kan leiden dat de poriën van de huid verstopt raken, omdat de talg niet aan het huidoppervlak kan komen. En wanneer er bacteriën in de talgklieren komen – en dit kan moeilijk te voorkomen zijn – ontstaat er een ontsteking en daardoor een puistje.

Van Australische Tea Tree Olie, een van de ingrediënten in het Face Mask, is bekend dat het effectief is tegen bacteriën. Dat is de reden waarom de olie ook een gunstig effect heeft op puistjes en een onzuivere huid. Dit geldt zowel voor de behandeling van uitbraken en het voorkomen van nieuwe uitbraken.

Ga meteen naar:

Zo gebruik je een gezichtsmasker tegen een onzuivere huid en puistjes

Anti–Puistjes Gezichtsmasker
Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes
+15.000 reviews
Normale prijs €15,99
Aanbiedingsprijs €15,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsmasker - Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes

Wat bevat het gezichtsmasker van Australian Bodycare?

Het Face Mask van Australian Bodycare bevat een grote verscheidenheid aan natuurlijke ingrediënten, actieve oliën en actieve plantaardige bestanddelen die scrubben en reinigen:

 • Kaolien absorbeert vet en heeft een licht schurend effect op de poriën.
 • Santalum Spicatum Shell Grit zijn fijngemalen, gezeefde Australische notendoppen van sandelhout. Deze notendoppen helpen de kaolien om de huid te masseren en verwijderen talg uit de poriën.
 • Caprylyl/caprylglucoside is een milde, maar efficiënte oppervlakteactieve stof die de kaolien helpt bij het reinigen in de diepte.
 • Macadamia Nut Oil en Shea Butter Ethylesters leggen zich gedeeltelijk op de huid en dringen gedeeltelijk dieper door en zorgen ervoor dat je huid zijdezacht aanvoelt.
 • Glycerine geeft een gevoel dat de huid na het gebruik van het masker nog steeds gehydrateerd is.
 • Tea Tree Olie helpt de huid gezond te houden, na gebruik van het gezichtsmasker.
 • 4-Terpineol wordt gewonnen uit Tea Tree Olie en vermindert huidirritatie.
 • Bisabolol ondersteunt de tea tree olie en zorgt bovendien voor een zoete geur.
 • Microcitrus Australasica Fruitextract helpt om dode huidcellen af te stoten met behulp van natuurlijk AHA (Alfahydroxzuur, ook wel bekend als fruitzuur). Ook wel Caviar Lime genoemd.
 • Tasmania Laceolata Fruitextract vermindert huidirritatie. Ook bekend als Tasmaanse peper.
 • Allantoïne kalmeert de huid en ondersteunt het contact tussen Tea Tree Olie en de huid.

De vele actieve plantaardige ingrediënten en actieve oliën zorgen voor minder roodheid rond de poriën en houden de huid lang na gebruik van het gezichtsmasker gezond.

Zo breng je het gezichtsmasker aan

Als je een gezichtsmasker gebruikt, is het een goed idee om voor de badkamerspiegel te staan en een wastafel tot je beschikking te hebben. Je hebt namelijk water nodig om het masker te verwijderen – en tenzij je zeer ervaren bent in het gebruik van gezichtsmaskers, kan het een voordeel zijn om een spiegel bij de hand te hebben, zodat je kunt zien wat je doet.

Gebruik van een gezichtsmasker – stap voor stap:

 1. Als je lang haar en/of een pony hebt, zorg dan dat je je haar in een paardenstaart doet of gebruik een haarband of iets dergelijks, zodat je je haar uit je gezicht hebt en voorkomt dat er gezichtsmasker in je haar komt.
 2. Breng een dunne, gelijkmatige laag aan op je hele gezicht. Gebruik je vingers – dat is het eenvoudigst! Vermijd om het masker dicht bij je ogen aan te brengen, waar de huid extra dun en gevoelig is.
 3. Laat het masker zitten en 10-15 minuten inwerken totdat het helemaal droog is. Laat het masker liever te lang dan te kort zitten.
 4. Spoel je gezicht met lauw water totdat alle sporen van het masker volledig zijn verwijderd.
 5. Reinig je gezicht met een facewash, bijvoorbeeld de Face Wash van Australian Bodycare.
 6. Rond de behandeling af met een goede, voedende gezichtscrème, bijvoorbeeld Australian Bodycare Face Cream.

Bij gebruik van een gezichtsmasker moet je wat meer tijd dan normaal voor de dagelijkse reiniging en verzorging van je huid nemen. Maar als je het gezichtsmasker op je gezicht hebt aangebracht, kun je de wachttijd besteden aan de rest van je lichaam of misschien gewoon even stofzuigen, terwijl het masker inwerkt.

Je kunt het gezichtsmasker één à twee keer per week gebruiken of misschien maar één keer per week – afhankelijk van je behoeften en temperament. Op de dagen dat je geen gebruikmaakt van het gezichtsmasker, moet je niet vergeten om je gezicht te reinigen met een facewash en natuurlijk vervolgens een goede crème op je gezicht te smeren.

Anti–Puistjes Gezichtsmasker
Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes
+15.000 reviews
Normale prijs €15,99
Aanbiedingsprijs €15,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsmasker - Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes

FAQ over gezichtsmaskers

Wat is een gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker is een verzorgingsproduct dat meer werkzame bestanddelen bevat dan de dagelijkse reinigingsproducten voor je gezicht. Daarom kun je een gezichtsmasker best één of twee keer per week gebruiken. Heb je problemen met puistjes en een onzuivere huid, dan is het extra belangrijk om je huid af en toe te reinigen en scrubben, zodat je dode huidcellen en andere onzuiverheden uit de bovenste laag van de huid verwijdert en daardoor verstopte poriën voorkomt die zich kunnen ontwikkelen tot puistjes en mee-eters.


Hoe maak je een gezichtsmasker?

Je kunt een groot aantal recepten voor huisgemaakte gezichtsmaskers vinden, gemaakt van verschillende natuurlijke ingrediënten en zonder chemicaliën. Durf je niet met je eigen mengsels te experimenteren, dan kun je gelukkig ook kant-en-klare gezichtsmaskers zonder chemicaliën en op basis van natuurlijke ingrediënten kopen.


Hoe vaak moet je een gezichtsmasker gebruiken?

Een gezichtsmasker is niet voor dagelijks gebruik, maar gebruik het één à twee keer per week in aanvulling op de dagelijkse reiniging en verzorging van je huid.


Hoe breng je een gezichtsmasker aan?

Een gezichtsmasker heeft de consistentie van een enigszins dikke crème, dus het is het gemakkelijkst om je vingers te gebruiken wanneer je het aanbrengt. Gebruik het over je hele gezicht, maar niet in het gebied rond de ogen, waar de huid extra dun en gevoelig is.


Hoe lang moet het masker zitten?

Een gezichtsmasker moet gedurende 10-15 minuten op de huid zitten, zodat het kan inwerken. Verwijder je het te snel, dan werkt het niet. Laat het masker liever te lang dan te kort zitten.


Kun je slapen met een gezichtsmasker op?

Het is geen probleem om met een gezichtsmasker op te slapen, maar er is geen reden voor, want zo lang hoeft het niet in te werken. Als je moeite hebt om de tijd te vinden om een gezichtsmasker te gebruiken, maak er dan een gewoonte van om het bijvoorbeeld te gebruiken voordat je andere dingen doet – surfen op internet, tv kijken, stofzuigen, je teennagels lakken of iets anders. Of gebruik de tijd om ondertussen te ontspannen met een lekkere kop thee en een goed boek.

Anti–Puistjes Gezichtsmasker
Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes
+15.000 reviews
Normale prijs €15,99
Aanbiedingsprijs €15,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsmasker - Kleimasker gezichtsscrub tegen mee–eters en puistjes

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram