Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Het ideale wapen tegen zwangerschapsacne: onze verzorgingsset voor je gezicht

Met de Australian Bodycare gezichtsverzorgingsset maak je een einde aan puistjes en onzuiverheden. De set bestaat uit vier zeer doeltreffende producten: Een wasgel, een tonic, een gezichtscrème en een anti-puistjes stick. De vier producten, die gebruik maken van de natuurlijke kracht van Tea tree olie, kunnen stap voor stap in combinatie met elkaar worden gebruikt - voor de beste resultaten.

Het resultaat na 4 weken gebruik van de 4-delige gezichtsverzorgingsset

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Hoe onze 4-delige gezichtsverzorgingsset te gebruiken:

De vier producten in de set zijn speciaal geformuleerd en samengesteld om in combinatie te gebruiken. Zo beschik je over een complete gezichtsverzorging. De beste manier om dit te doen is door deze 4 stappen te volgen:

Stap 1:

De eerste stap is een grondige reiniging met de Face Wash.

De wasgel kan met water worden ingezeept, vervolgens op de gehele gezichtshuid worden aangebracht en met helder water worden afgespoeld. Zo reinig je je huid tot in de poriën en verwijder je vuil en bacteriën.

Stap 2:

In de tweede stap, gebruik je de Face Tonic.

De milde toner van de set vormt het tweede deel van het reinigingsproces en zorgt voor een optimale voorbereiding van je huid op de daaropvolgende verzorging. Doordrenk een watje met de Face Tonic en veeg het voorzichtig over je gezicht.

Stap 3:

Tijd voor verzorging in de derde stap - met onze Face Cream.

Breng de gezichtsverzorging uit de set aan op de huid die nog vochtig is van de toner. Deze hydrateert je huid waardoor deze in balans blijft en niet uitdroogt na het reinigen. De Face Cream is niet vet en bevordert dus alleen de gezondheid van je huid, maar niet de ontwikkeling van nieuwe puistjes.

Stap 4:

In de vierde stap kan je alleenstaande puistjes behandelen met onze Spot Stick .

De anti-puistjesstick, die ook deel uitmaakt van de set, kan ten allen tijde op afzonderlijke puistjes worden aangebracht voor een gerichte behandeling.


Wat is de oorzaak van zwangerschapsacne?

Het klopt dat puistjes en onzuiverheden meer optreden in de puberteit. In feite zijn dezelfde factoren verantwoordelijk voor het ontstaan van puistjes in de puberteit als voor zwangerschapsacne. De boosdoeners zijn hormonen.

Hoe hormonen de huid beïnvloeden

Hormonen zijn verantwoordelijk voor zowat alles in ons lichaam. En dat is niet overdreven: ze bepalen of we gelukkig of verdrietig zijn, ze regelen onze stofwisseling... en ze zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van onze huid.

Puistjes en een onzuivere huid zijn dan ook altijd het gevolg van een hormonale situatie - in dit geval een verstoring van het evenwicht. Aangezien zowel in de puberteit als tijdens de zwangerschap hormonale veranderingen optreden – die leiden tot de eerder genoemde hormonale onevenwichtigheid – kan dit gevolgen hebben voor de huid. De reden: talgklieren van de huid worden geprikkeld en produceren overmatig talg, d.w.z. huidolie.

Hoe ontstaan puistjes:

Het teveel aan huidolie verstopt de poriën. Als er dan bacteriën bovenop komen, ontstaat er een ontsteking in de talgklier – en een puistje is geboren. Of het nu gaat om puberteit of zwangerschapsacne, dit is precies hoe het gebeurt. Daarom is dagelijkse reiniging van de huid zo belangrijk – dit voorkomt micro-ontstekingen van de huid, d.w.z. puistjes.

Veel hormonale "verwarring" aan het begin en einde van de zwangerschap

Veel vrouwen krijgen te maken met zwangerschapsacne in het begin (eerste trimester) en aan het eind (laatste trimester) van de zwangerschap. Dit is te wijten aan het feit dat de hormonale activiteit in deze fasen het hoogst is – de verhoogde afscheiding van testosteron zorgt ervoor dat puistjes en onzuiverheden zich vaker ontwikkelen.

Stralende huid na de zwangerschap

Het goede nieuws is: omdat zwangerschapsacne een gevolg is van de veranderde hormonale situatie, verdwijnt het probleem meestal vanzelf na de zwangerschap. Na de bevalling worden de hormoonspiegels weer normaal en stabiliseert de huid zich.


Waar komt zwangerschapsacne meestal voor?

Dit heeft te maken met aanleg. Als je in je puberteit acne of puistjes had, weet je waar je meestal last krijgt van puistjes. Tijdens de zwangerschap duiken ze waarschijnlijk op dezelfde plekken op. Zwangerschapsacne komt meestal voor in het gezicht, op de rug en je decolleté. Maar puistjes op de bovenarmen zijn ook mogelijk.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Wat kan ik nog meer doen tegen zwangerschapsacne? Onze tips.

Als je zwangerschapsacne wilt aanpakken, moet je je lichaam als het ware zowel van buitenaf als van binnenuit ondersteunen.

Hoe je lichaam van buitenaf beschermen:

Tip 1:

Verzorg je huid goed en zorg voor een goede hygiëne. Dit betekent: 's morgens en 's avonds je gelaat grondig reinigen en verzorgen met milde producten, zoals die uit onze gezichtsverzorgingsset. Raak je gezicht ook niet aan met vieze vingers, want dat zal de ontsteking erger maken die verantwoordelijk is voor je zwangerschapsacne.

Kortom: Houd de bacteriële belasting van je huid zo laag mogelijk, gebruik alleen schone handdoeken om je huid af te drogen, enz.

Tip 2 voor uitwendige ondersteuning: draag luchtige kleding

Als je losse kleding draagt, kan je huid beter ademen en zullen vooral puistjes op je rug of armen minder snel ontsteken. Zorg er ook voor dat je kleding schoon gewassen is, want de bacteriën in versleten kleding kunnen je puistjes ook meer doen ontsteken.

Zo kun je je lichaam van binnenuit beschermen:

Tip 3: Probeer suiker, tarwe en vette zuivelproducten te vermijden

Ongetwijfeld heb je al gehoord dat sommige voedingsmiddelen de ontwikkeling van puistjes kunnen bevorderen. Daartoe behoren bijvoorbeeld vette zuivelproducten, maar ook suiker en tarwemeel (vooral witte bloem).

Zuivelproducten:

Zuivelproducten zouden een onzuivere huid in de hand werken, vooral wanneer zij een bijzonder hoog vetgehalte hebben. Maar het melkeiwit in deze producten zou ook een negatief effect hebben op het uiterlijk van de huid, omdat het de hormoonspiegels beïnvloedt.

Veel vrouwen vinden dat het vermijden of op zijn minst beperken van zuivelproducten leidt tot een gezondere huid. Ontdek zelf of het resultaat!

Het ontstekingsbevorderende effect van suiker en tarwe

...is bewezen dat het een negatieve invloed heeft op de ontsteking van de talgklieren van de huid, de oorzaak van zwangerschapsacne, puistjes en onzuiverheden. Beperk daarom ook de consumptie van voedingsmiddelen die suiker en tarwe bevatten.

Tip 4: Eet een gezonde, verse en evenwichtige voeding - en drink voldoende water!

Of het nu gaat om zwangerschapsacne of om je algemene welzijn, een gezonde en evenwichtige voeding is altijd goed voor je lichaam. Dit betekent dat je elke dag voldoende verse, vitaminerijke voedingsmiddelen in je dieet moet opnemen - fruit, groenten, volle granen en hoogwaardige vetbronnen zijn goed voor jou en je baby, en ze geven je huid een gezonde uitstraling.

Ook belangrijk: drink elke dag veel water. Zo bevorder je de algemene gezondheid van de huid, en worden je huidcellen gevoed en hersteld. Drink dus minstens 2,5 liter water of ongezoete thee - je huid zal je in elk geval dankbaar zijn!

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram