Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat kun je doen aan striae op je billen?

Hoewel striae op je billen niet gevaarlijk is, zijn ze voor veel mensen cosmetisch hinderlijk. Het kan voor sommigen moeilijk zijn, om hun billen te tonen aan hun partner, terwijl anderen er de voorkeur aan geven, om geen bikini te dragen als de zomer nadert. 

Gelukkig zijn er oplossingen, om je veel beter te voelen in je badkleding.

Er zijn verschillende methoden waar je gebruik van kunt maken, als je het uiterlijk van je tijgerstrepen op je kont wilt verbeteren.

Verzorg je huid met voedzame ingrediënten

Er bestaat geen wondermiddel om je striae volledig te laten verdwijnen. Die illussie kunnen we gelijk uit de wereld helpen.

Maar met de juiste verzorging van je huid kun je een heel eind komen, om hun zichtbaarheid aanzienlijk te verminderen.

Body Oil is een voedende olie die bijzonder geschikt is voor het verbeteren van het uiterlijk van je huid - inclusief het verminderen van de zichtbaarheid van pigmentvlekken, littekens en niet in de laatste plaats striae.

De olie is rijk aan voedzame en actieve ingrediënten, zoals Tea Tree Olie, squalaan, amandel- en zonnebloemolie, die in een unieke combinatie je huid de beste mogelijkheden geeft, om een meer egale huidstruktuur te geven. Het gaat onzuiverheden tegen, hydrateert in de diepte en is rijk aan vitamine E, wat een belangrijke bron is om de zichtbaarheid van striae te verbeteren.

Net als bij 75% van de proefpersonen die verbeteringen aan hun striae hebben ervaren, kun jij de olie ook gebruiken om de zichtbaarheid van jouw striae te verminderen.

Hoe moet je de olie gebruiken?

De olie is gemakkelijk te gebruiken en heeft een textuur, die snel in je huid wordt opgenomen, zodat het niet plakkerig aanvoelt.

Masseer 1 tot 2 keer per dag een paar druppels in op de schone huid van je billen. Wacht een paar minuten om ervoor te zorgen dat de olie volledig is opgedroogd, voordat je je kleding aantrekt.

Verwacht je goede resultaten van de olie, dan moet je deze met regelmaat gebruiken. En daarnaast moet je enig geduld opbrengen, want je tijgerstrepen worden niet van de ene op de andere dag minder zichtbaar. Pas na regelmatig en ijverig gebruik gedurende 12-20 weken, zie je verbeteringen op je huid.

Een pakket met 3 producten voor striae
3 producten om de zichtbaarheid van striae en littekens te verminderen
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €36,99
Een pakket met 3 producten voor striae - 3 producten om de zichtbaarheid van striae en littekens te verminderen

Verbeter striae met microneedling

Met microneedling worden duizenden microkanalen in de huid gevormd met scherpe naalden, die diep in de huid doordringen.

Het creëert gecontroleerde "schade" en stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid. Op deze manier wordt vers, nieuw collageen gevormd en verbeterd de strekkracht van de elastische vezels van de huid. 

Hierdoor lijkt de striae minder, omdat het huidoppervlak er meer egaal uit gaan zien.

Minimaliseer je striae met laserbehandeling

Een andere behandeling om het aanzien van de striae op je kont te verbeteren is met laser.

Fraxel is hier bijzonder geschikt dankzij de efficiëntie en minimale genezingsperiode. De laser beschadigd de buitenste huidlaag niet, maar gaat dieper in de huid en veroorzaakt kleine "verwondingen" aan de onderhuid met grote controle en precisie.

Dit zorgt ervoor dat de huid een herstelproces op gang brengt, terwijl de elastische vezels opnieuw worden geactiveerd. De huid regenereert om het strakker en meer egaal te maken. 


Kun je striae op je kont voorkomen?

Striae is een ondankbaar huidprobleem, omdat ze zonder enige reden kunnen ontstaan. Dit is ook de reden waarom ze moeilijk te voorkomen kunnen zijn. Je kunt echter zelf preventieve maatregelen proberen, als je het risico op striae op je billen of elders op jouw lichaam wilt minimaliseren.

Hier geven we je 3 tips voor het minimaliseren van striae:

  1. Vermijd grote gewichtstoenames. Eet gezond en gevarieerd – en beweeg dagelijks. Het hoeft geen intensieve krachttraining of urenlange looptraining te zijn. 30 minuten beweging per dag kan helpen, om het gewicht stabiel te houden.
  2. Niet roken. Roken is een van de ergste vijanden van je huid. Dit kan de huid slap en minder elastisch maken – en het kan het uiterlijk en het vermogen van je huid om soepel te blijven beïnvloeden. 
  3. Zorg voor een goede huidverzorging. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat je striae kunt voorkomen door de huid in te smeren met crèmes en oliën. Maar met de juiste huidverzorging vinden veel mensen hun huid nog steeds soepeler, dankzij de juiste hoeveelheid hydratatie.  

Wat zijn striae – en hoe ziet striae eruit?

Zwangerschapsstrepen is een Nederlandse term voor striae. Dit zijn scheuren die in de huid optreden, bij blootstelling aan veelvuldige overbelasting en te grote overstrekkingen van de vezels in je huid.

Het verschijnt als strepen in de huid, bijvoorbeeld op je billen, en ze hebben een blauwviolette of roze kleur als ze net verschijnen. Geleidelijk aan vervaagt de kleur en wordt meer zoals de huid rond om de striae of de huid wordt bleker. 

Striae is niet gevaarlijk, maar voor velen zijn ze een groot en wijdverspreid cosmetisch probleem dat het zelfvertrouwen kan beïnvloeden. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar vooral billen worden blootgesteld aan striae.

Je huid vertoond littekens, omdat er een verwonding is aan de onderhuid. Als de schade eenmaal is aangericht, kan deze nooit meer volledig worden hersteld. Dit betekent dat striae op je kont en elders op het lichaam je de rest van je leven zal vergezellen. 

Je moet dus tot op zekere hoogte leren leven met striae, maar je hoeft geen genoegen te nemen met een lelijke en gebarsten huid. Er zijn verschillende opties om de zichtbaarheid te verminderen, zodat ze minder opvallend en in sommige gevallen bijna onzichtbaar worden.

Je zult later meer leren over de behandeling en verzorging van striae, als je eenmaal begrijpt waarom je striae kunt krijgen.


Hoe ontstaat striae op de kont - en wie kan het krijgen?

Je krijgt striae op je billen – en elders op je lichaam – als j seneller groeit dan je huid kan bijhouden.

De huid bestaat uit vezels. Ze zijn elastisch – net als een elastiek. Het natuurlijke elastiek van de huid kan dus veel druk en uitrekken aan, zonder dat het barst. Maar als het wordt onderworpen aan extreme overstrekkingen, zal het "elastiek" uiteindelijk zijn rekbaarheid verliezen - en dan kunnen littekens verschijnen als scheuren in de buitenste laag van de huid.

Striae verschijnen vaak op de kont, buik, borsten, rug en dijen - alle plaatsen waar de huid wordt blootgesteld aan grote elastische belasting.

Zowel mannen als vrouwen kunnen striae krijgen op de billen en elders op het lichaam. Wie het krijgt, hangt nauw samen met de redenen waarom striae ontstaat. De verschillende redenen nemen we hier met je door. 

Gewichtstoename

Als je veel aankomt – vaak over een kortere periode – zullen de elastische vezels in je huid de belasting die je vetreserves, die uitzetten en druk op de huid creëren, niet kunnen bijhouden. Daarom is overgewicht een van de grootste redenen waarom je striae op je kont krijgt. 

Het kan zijn dat je door een ongezonde levensstijl veel aankomt. Maar het kan ook te wijten zijn aan zwangerschap, waarbij de meeste vrouwen aankomen - sommige veel, andere minder.

Groei en puberteit

Tijdens de puberteit treden grote veranderingen op in het lichaam. Het groeit met raketsnelheid en voor velen kan het tot striae op je billen leiden, omdat vezels en huid de sterke groei niet kunnen bijhouden.

Hetzelfde kan gebeuren met intensieve krachttraining, waarbij de spieren in je billen in zeer korte tijd groter worden.

Gewichtsverlies

Net zoals een gewichtstoename je kont striae kan geven, kan een gewichtsverlies hetzelfde doen.

Als je in een kortere periode veel gewicht verliest, zullen de elastische vezels de verandering van lichaam en huid niet kunnen bijhouden - en dan kan het de karakteristieke tijgerstrepen geven.

Hormonale veranderingen

Als je lichaam hormonale veranderingen ondergaat, kan dit striae op je billen veroorzaken.

De veranderingen in je hormonen kunnen het elastisch vermogen van de vezels beïnvloeden. Dit gebeurt meestal in verband met hormoonveranderingen tijdens de zwangerschap of puberteit.

Genetica

Heeft je moeder striae op haar billen? Dan heb jij ook meer kans om hier last van te krijgen. Genetica kan een rol spelen, bij het al dan niet krijgen van striae.

Hoewel sommigen een sterk huidtype hebben met sterke elastische vezels, kunnen andere families het tegenovergestelde hebben.

Een pakket met 3 producten voor striae
3 producten om de zichtbaarheid van striae en littekens te verminderen
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €36,99
Een pakket met 3 producten voor striae - 3 producten om de zichtbaarheid van striae en littekens te verminderen

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram