Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat is squalane? 

Squalane is een bijzonder hydraterende vetstof. En hij is niet vreemd voor jouw huid; want de talgklieren in je huid produceren zelf ook squalane. 

Het is met andere woorden onderdeel van de natuurlijke serumproductie in jouw huid. Die productie daalt echter, naarmate je ouder wordt. Bij je geboorte heb je 12% squalane in je huidoppervlak, maar al tegen de tijd dat je eind ’20 bent, daalt die hoeveelheid drastisch.

Squalane wordt gewonnen uit plantensoorten, zoals suikerriet en olijf. 


Waar wordt squalane voor gebruikt?

Squalane wordt gebruikt in groot aantal huidverzorgingsproducten; van crèmes, oliën, lippenbalsem en serums tot zuivere squalaneproducten. 

Squalane-olie – voedend en hydraterend 

Een squalane-olie is onmisbaar in jouw huidverzorging, wanneer je huid snakt naar voeding en vocht. Probeer Australian Bodycare’s Body Oil; een verrijkende olie voor het lichaam en het gezicht. 

Striae Olie met Tea Tree Olie
Huidolie om striae, littekens of pigmentvlekken te verbeteren
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Striae Olie met Tea Tree Olie - Huidolie om striae, littekens of pigmentvlekken te verbeteren

De olie met squalane voorziet jouw huid van een unieke combinatie van voedende vochtboosters, die jouw vermoeide en droge huid tot leven wekken. De olie is bijzonder geschikt voor het verbeteren van de uitstraling van: 

Met deze olie geef je jouw huid intense hydratatie en elasticiteit. Gebruik hem als dagelijkse vochtbooster door twee keer per dag een paar druppels op een schone, droge huid te doen, op plekken waar die behoefte heeft aan vocht en liefde. Masseer de olie goed in de huid en laat die eventjes drogen.

De resultaten spreken voor zich 

De squalane-olie heeft significante verbeteringen gerealiseerd bij verminderde elasticiteit, littekens, striae en andere vormen van een ongelijkmatige huid. 

  • Meer dan 95 % merkte dat de olie de huid hydrateerde en verzachtte.
  • Meer dan 80 % merkte dat de olie de huid gladder en gelijkmatiger maakte. 
  • Meer dan 75 % merkte dat de olie de uitstraling van striae verbeterde.
  • Meer dan 63 % merkte, dat de olie de uitstraling van littekens verbeterde.

Squalaneserum en -crème 

De supervochtinbrenger zit ook in crèmes en serums, waar hij jouw droge huid helpt om het juiste vochtgehalte te herstellen.

Gebruik liefst Australian Bodycare’s squalaneserum, dat speciaal is ontwikkeld om een droge en uitgedroogde huid te voeden. Het serum heeft het unieke vermogen om de dorst van je huid te lessen, zodat deze er elastischer en gezonder uitziet. 

Doe een paar druppels serum op de gereinigde huid en masseer deze in zachte, cirkelvormige bewegingen in. Sluit liefst af met squalanecrème, die het vochtgehalte nog een extra boost kan geven. 

Het is echter belangrijk dat je het serum gebruikt, voordat je een dag- of nachtcrème aanbrengt. Die crème vormt een natuurlijke laag op je huid, dus als je het serum erna gebruikt, zullen de de verzorgende, voedende en hydraterende eigenschappen niet diep in de huid kunnen dringen. 


Welke effecten heeft squalane op jouw huid? 

Squalane is een ware ster op het gebied van huidverzorging, als je last hebt van een droge, vermoeide en dorstige huid. Het geeft je huid een kalmerende en hydraterende boost, die helpt om het huidoppervlak stevig, glad en gelijkmatig te maken. 

Tegelijkertijd voorkomt het uitdroging en legt het een beschermende laag over jouw huid. 

Squalane laat je huid er niet alleen gezond, stralend en sterk uitzien, het creëert ook de beste basis voor make-up. Een met vocht verzadigde huid geeft betere make-upresultaten, omdat het poeder of de foundation mooier samensmelt, zonder dat het gaat klonteren in de droge plekjes op jouw huid. 


Hoe voelt squalane op de huid?

Hoewel squalane een voedende olie is, voelt die niet vet of zwaar op je huid; zoals bij andere oliën vaak wel het geval is. 

Hoe komt dat dan? 

Dat komt vooral, doordat de stof een unieke, lichte molecuulstructuur heeft, die de huid kent omdat hij op het eigen celmembraan van de huid lijkt. De huid herkent die structuur direct en zuigt het product daarom snel op; zonder dat je huid vet aanvoelt.


Waarom zijn squalane en vocht belangrijk voor jouw huid?

Inmiddels heb je kunnen lezen, dat squalane een superingrediënt is voor jouw persoonlijke huidverzorging. Maar waarom is dat precies?

Dat is het, omdat een gezonde huid een goed gehydrateerde huid is. 

Je huid is je grootste orgaan en fungeert als een barrière tegen ”bedreigingen” van buitenaf. Een droge en uitgedroogde huid is kwetsbaarder voor aanvallen en vormt daarom geen sterke barrière. Een gehydrateerde, zachte en elastische huid is dat echter wel. 

Een gehydrateerde en soepele huid kan beter oprekken, zodat hij niet barst. Daardoor is zo’n huid veel beter bestand tegen het binnendringen van infecties. 

Je kunt je huid vergelijken met een verdedigingsmuur. Je huidcellen zijn de stenen, die de buitenkant vormen en de huid is de mortel die de muur bij elkaar houdt. Als de muur begint te scheuren, ontstaan er sneller schade en dergelijke dan wanneer de muur intact is.

Datzelfde geldt voor de barrière in je huid. Als deze begint te barsten, is het belangrijk om hem te repareren en herstellen, zodat schadelijke dingen buiten de deur gehouden kunnen worden. 

Dat doe je vooral met heel veel vocht. 

Striae Olie met Tea Tree Olie
Huidolie om striae, littekens of pigmentvlekken te verbeteren
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Striae Olie met Tea Tree Olie - Huidolie om striae, littekens of pigmentvlekken te verbeteren

FAQ over squalane 

Wat is squalane?

Squalane is een hydraterende vetstof, die wordt gewonnen uit olijf. De huid produceert van nature zelf ook squalane, maar die productie daalt drastisch naarmate je ouder wordt. 


Waar wordt squalane voor gebruikt? 

Squalane wordt in veel huidverzorgingsproducten gebruikt. Onder andere in crèmes, serums, oliën en lippenbalsems.


Welke effecten heeft squalane op jouw huid? 

Squalane heeft een verzachtend en hydraterend effect op je huid, hetgeen helpt om de structuur en het oppervlak van je huid elastischer, gladder en strakker te maken. Het draagt bij aan een gezonde en sterke huid, die in balans is. 


Waarom is squalane goed voor jouw huid? 

Squalane is heilzaam voor je huid, omdat een gezonde huid een met vocht verzadigde huid is, met een sterke barrière, die beter bestand is tegen infecties.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram