Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Mode met bijwerkingen

Niet alleen vrouwen voelen zich veel aantrekkelijker en beter verzorgd na een intieme scheerbeurt, de meeste mannen geven ook de voorkeur aan een soepele, goed verzorgde huid zonder haar. Velen kiezen zelfs voor een volledig gladde scheerbeurt. Het scheren van de balzak maakt deel uit van het verzorgde uiterlijk van een moderne man. En wie houdt er nu van om in de hete zomermaanden een bezwete, jeukende pluk haar tussen de benen te hebben?

Nat scheren met een scheermesje kan snel en gemakkelijk onder de douche. Daarbij geldt: Hoe meer mesjes het scheermes heeft, hoe grondiger en efficiënter de balzak geschoren kan worden. Het mesje moet zo vaak mogelijk, na ongeveer vijf scheerbeurten, worden vervangen, omdat anders de bacteriën zich hier kunnen nestelen. Je moet het scheermesje ook altijd goed laten drogen na het scheren.

Een veelvoorkomend probleem na het scheren van de intieme zone is huidirritatie, zoals scheerirritatie of puistjes. Vooral je ballen scheren kan leiden tot onaangename jeuk. De huid is een beschermend orgaan. Als die door het scheren verstoord wordt of gewond raakt, kan de beschermende functie worden verstoord. Huidirritatie, jeuk, een branderig gevoel of bultjes kunnen allemaal voorkomen.

In de meeste gevallen helpt een passende aftershave je hierbij. Dat werkt ontsmettend en rustgevend, en het geeft de huid de voedingsstoffen terug die ze nodig heeft voor een snelle regeneratie. De jeuk zou dan normaal gezien snel moeten verdwijnen. Als de jeuk na een paar dagen niet verdwijnt, is het raadzaam om een arts te raadplegen, om te kijken of het niet om een infectie gaat.

Maar als zich na het scheren zich pijnlijke, ontstoken puistjes op de huid ontwikkelen, kunnen dat ook ingegroeide haartjes zijn. Deze treden op wanneer het schaamhaar zich "naar binnen draait" na het scheren en teruggroeit onder de huid. Dit kan verder ontsteken, een litteken vormen en in het ergste geval tot een ontsteking van de haarzakjes, of folliculitis, leiden. Hier kun je voorzichtig, nadat je de huid hebt doorweekt, bijvoorbeeld met een washandje gedrenkt in warm water, de punt van je haar naar buiten trekken met een gesteriliseerd pincet. Als je je echter niet zeker voelt, kan je ook naar een arts gaan.

Na verloop van tijd went de huid aan de gevolgen van een scheerbeurt. Dus, als je je intieme delen regelmatig scheert, zouden de bijwerkingen zoals puistjes of huidirritatie mettertijd moeten verminderen. Een goede verzorging en behandeling zijn belangrijk in alle stadia van het scheren.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

De juiste natte scheerbeurt, stap voor stap

Hoe je je ballen juist scheert:

Stap 1

Indien je schaamhaar te lang is, trim je het met een schaar of een trimmer ter voorbereiding op het scheren van de balzak.

Stap 2

Was nu je ballen met koud water, zodat deze samentrekt en de huid strak is voor een probleemloze scheerbeurt. De gemakkelijkste manier om je nat te scheren is onder de douche of in bad. Breng eerst een scheerlotion aan om de huid vrij van bacteriën en andere ziekteverwekkers te maken.

Intieme Zeep tegen intiem ongemak
Voor de dagelijkse wasbeurt van de intieme zone 100% vegan
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Intieme Zeep tegen intiem ongemak - Voor de dagelijkse wasbeurt van de intieme zone 100% vegan

Stap 3

Bij het scheren zelf, kan je het best een niet-schuimende, transparante scheergel gebruiken om de gebieden die je wil scheren beter te kunnen zien.

Hiervoor kan je de scheergel Intim Shave van Australian Bodycare gebruiken. Dankzij de aanwezige natuurlijke Tea Tree Olie kan er ook tijdens het scheren geen vuil in de open haarzakjes komen en worden bultjesvorming, huidirritatie en ingegroeide haartjes voorkomen.

Trek het scrotum voorzichtig met één hand omhoog en schuif met de andere hand het scheermesje voorzichtig over het scrotum. De huid moet altijd strak blijven om snijwonden te voorkomen.

Scheergel voor de intieme zone
Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes, jeuk en rode scheerbultjes.
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Scheergel voor de intieme zone  - Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes, jeuk en rode scheerbultjes.

Stap 4

Nadat al het haar naar wens is verwijderd, kan je de balzak met schoon water spoelen.

Stap 5

Na het scheren moet je je balzak voorzichtig drogen en voor de daaropvolgende verzorging een verzorgingsproduct met natuurlijke ingrediënten gebruiken om jeuk en huidirritatie te voorkomen.

Je kunt hiervoor de milde Intim Balm met Tea Tree Olie voor intiem scheren van Australian Bodycare gebruiken.

Dit verkoelt en kalmeert de geïrriteerde huid na de behandeling, en maakt deze tevens soepel en zacht. De Tea Tree Olie in het product heeft een reinigende werking en helpt de huid snel te regenereren.

Aftershave voor de intieme zone
Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Aftershave voor de intieme zone - Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.

Andere methoden voor het verwijderen van haar op de balzak

Je kan het haar op je balzak gemakkelijk trimmen met een scheerapparaat. Het voordeel hieraan is dat de haren op de balzak voorzichtig en zonder letsel worden verwijderd. Maar in tegenstelling tot nat scheren wordt het haar niet mooi glad afgeschoren. Het haar op de balzak trimmen is ook erg geschikt als voorbereiding op het nat scheren.

Ontharingscrèmes worden met de hand of met een spatel op de balzak aangebracht. Na de aangegeven inwerktijd wordt het vervolgens weer daarmee verwijderd en worden de resten grondig afgewassen met lauw water. Het haar wordt opgelost door de chemische componenten van de ontharingscrème.

vermijd het liefst droog scheren, aangezien dit gevoelige huid te zwaar belast. Dit geldt ook voor ontharingscrèmes, die ook allergieën kunnen veroorzaken.


Gebruik de juiste producten om je ballen te scheren

Mannen hebben dus veel te overwegen bij het scheren van hun balzak. Daarom is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken, ook voor en na het scheren, om de intieme delen snel de nodige verzorgende stoffen te bieden voor een snelle regeneratie en om het binnendringen van vuil en bacteriën in de huid te voorkomen.

Het beste resultaat bereik je met een combinatie van de waslotion Intim Wash, de scheergel Intim Shave en de scheercrème Intim Balm van Australian Bodycare.

Je krijgt deze producten samen in één scheerverzorgingsset - en zo krijg je alles wat je nodig hebt om de typische problemen tijdens en na het scheren van de intieme zone te voorkomen.

Alle drie de producten bevatten 100% natuurlijke Australische Tea Tree Olie van de hoogste farmaceutische kwaliteit. Ze hebben een kalmerend effect op je huid, ontdoen deze van onzuiverheden en gaan zo scheerbultjes, ingegroeide haartjes en ontstekingen tegen. Ze verzorgen ook je huid, maken deze soepel en helpen deze snel te regenereren na het scheren.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram