Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Mannen en hun Baardgeschiedenis

Mannen hebben altijd stoppels op hun gezicht gehad - sommigen meer dan anderen. Terwijl sommigen een sterke baardgroei hebben, hebben anderen moeite om een volle baard te laten groeien. Het hangt allemaal af van je genen. Maar hoewel mannen altijd baarden hebben gehad, hebben ze deze ook altijd afgeschoren. Een vuursteen, schelp of iets dergelijks zijn creatieve scheergereedschappen geweest, omdat mannen in vroegere tijden geen scheerapparaat of scheermes hadden. Nu is het gelukkig veel gemakkelijker om je baard af te scheren als je een glad uiterlijk wilt.

Eerst kwam het scheermes, daarna het scheerapparaat. Maar of je nu de ouderwetse methode met scheerschuim en mes gebruikt, of je kiest de modernere variant zoals het scheerapparaat, is in eerste instantie een kwestie van smaak en voorkeur.

Als je twijfelt, hebben we hier de belangrijkste aspecten van de twee methoden op een rijtje gezet, en je kunt lezen hoe je de perfecte scheerbeurt krijgt. De meeste mannen besteden in hun leven duizenden minuten aan het ochtendritueel, en daarom zou je ook wat meer inzicht moeten krijgen in je eigen scheermethoden en routines.


Scheermes – Waarom zou je het gebruiken?

Vooral mannen van de ‘oude school’ kiezen voor het goede oude scheermes als ze gezichtshaar willen verwijderen. Maar de laatste jaren heeft de klassieke methode eigenlijk een comeback gemaakt – en daar zijn verschillende redenen voor. Tegenwoordig zijn er veel verschillende mesjes op de markt, waarbij vooral de producent Gillette zich profileert als een nieuw en dominant alternatief voor de klassieke mesjes. Het belangrijkste is om een mes te vinden dat gemakkelijk over de huid glijdt, zodat je geen snijwonden in de huid maakt.

Voordelen van een Scheermes

Met een scheermes krijg je een nauwere en gladdere scheerbeurt omdat je heel dicht op de huid kunt komen. De klassieke mesjes staan er altijd al om bekend dat ze een goede scheerbeurt geven, juist omdat je ‘tot de bodem kunt gaan’. Tegelijkertijd krijg je een speciaal fris gevoel als het scheermes zijn laatste tocht over je wangen heeft gemaakt. Het mes geeft je ook meer controle over je scheerbeurt omdat je het gemakkelijker rond je gezicht kunt manoeuvreren. Vooral als je met het mes op moeilijke plekken en in lastige hoeken moet komen.

Nadelen van een Scheermes

Een van de grote nadelen van het scheermes is dat het veel oefening vereist voordat je de goede scheerbeurt krijgt. Het is namelijk niet zo eenvoudig. Er is ook een neiging dat het mes rode en geïrriteerde huid kan veroorzaken – in ieder geval als je niet de juiste producten gebruikt. Een goede optie zou zijn om de Australian Bodycare set met drie producten te gebruiken die huidirritaties na het scheren bestrijden.

Als je je scheert met een mes, is het belangrijk dat het blad vlijmscherp is, anders is er een nog groter risico op rode bultjes. Een mes kan dus gemakkelijk een duurdere oplossing worden omdat je het blad vaak moet vervangen.


Scheerapparaat – Waarom zou je het gebruiken?

Hoewel steeds meer mannen terugkeren naar de klassieke scheerwaarden, is het scheerapparaat nog steeds populair bij de meeste mannen. En net als het mes zijn er veel goede redenen voor.

De markt voor het elektrische scheerapparaat is enorm groot, en er komen steeds nieuwe en innovatieve apparaten bij. Sommige apparaten kunnen meer dan andere, dus het gaat erom het type apparaat te vinden dat aan jouw behoeften voldoet. Wat alle scheerapparaten echter gemeen hebben, is dat ze voordelen en nadelen hebben.

Voordelen van een Scheerapparaat

Het overweldigende voordeel van het gebruik van een scheerapparaat is dat het extreem tijdbesparend is. Met het apparaat in de hand kost het niet veel minuten om je wilde stoppels te temmen. Bovendien maakt een scheerbeurt met een apparaat geen rommel omdat de stoppels in het apparaat worden verzameld. Dat betekent dat je door je huis kunt lopen terwijl je je scheert – en je hoeft dus niet per se bij de wastafel te staan. Het scheerapparaat is relatief zacht voor de huid, wat betekent dat je snijwonden en rode bultjes geheel of grotendeels kunt vermijden.

Nadelen van een Scheerapparaat

Met een scheerapparaat kun je niet dezelfde nauwe scheerbeurt krijgen als met een scheermes. Zo simpel is het. Hoewel scheerapparaten steeds beter worden, kunnen ze niet helemaal tot de bodem gaan. Bovendien krijg je geen fris gevoel in je gezicht als je een scheerapparaat hebt gebruikt, omdat het in de meeste gevallen om een droogscheerbeurt gaat.


Wat moet je kiezen?

Of je nu kiest voor het traditionele scheermes of het elektronische scheerapparaat hangt grotendeels af van je smaak en voorkeuren. Als je je het prettigst voelt met een volledig gladgeschoren look, moet je handmatig een scheermes over je gezicht halen. Als je 's ochtends geen extra 15 minuten hebt om je te scheren, is het scheerapparaat waarschijnlijk ideaal voor jou. Je moet dus de voordelen en nadelen van de twee scheermethoden afwegen als je moet kiezen welke voor jou het beste is.


Scheren zonder Irriterende Rode Bultjes

Als je kiest voor het mes omdat je een frisse en gladde scheerbeurt wilt, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je het op de juiste manier doet. Als je dat niet doet, kun je snel eindigen met de zogenaamde scheerbultjes, scheerbrand of rode, geïrriteerde huid. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, nu je een scherp, gladgeschoren uiterlijk wilt hebben.

Maar als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kun je de ontsierende bultjes op je nek en gezicht vermijden. En het allerbelangrijkste is dat je je moet realiseren dat het tijd kost als je de beste scheerbeurt wilt hebben. Met een set voor producten voor, tijdens en na het scheren ben je halverwege. Hier krijg je een gids over hoe je de producten gebruikt en hoe je de optimale scheerbeurt krijgt.

Voor het Scheren

Voordat je begint met het mes, moet je ervoor zorgen dat je het nodige gereedschap hebt. Dat betekent een heel scherp scheermes. Als het mes niet scherp genoeg is, krast het op je huid. Dan komen de rode bultjes naar boven, en dat veroorzaakt baardpest.

Zorg ervoor dat je je huid eerst goed opwarmt met warm water. Dit maakt je gezichtshaar zachter en makkelijker te hanteren. Hier gebruik je de eerste stap van de set, Face Wash, die alle bacteriën zachtjes van de huid wast en deze tegelijkertijd zacht en handelbaar maakt. Rode scheerbultjes ontstaan omdat haarzakjes en poriën geïnfecteerd raken met bacteriën – en daarom is het belangrijk om te reinigen voor het scheren.

Tijdens het Scheren

Nadat de huid grondig is gewassen en vrij is van vuil en bacteriën, houd je deze een beetje vochtig. Nu breng je Shave Gel aan en laat je de gel intrekken en de huid verzachten. Dep het er niet op, maar masseer het goed in de huid en baard. Omdat de scheergel transparant is, heb je volledige controle over waar je scheert. Onthoud om met de haargroei mee te scheren – het is te hard voor de huid als je tegen de haren in scheert.

Scheer twee keer met de haargroei mee. Na de eerste keer zullen er nog kleine stoppels op je huid zitten, dus als je een volledig glad resultaat wilt, moet je het scheren in twee rondes doen. Na de eerste ronde begin je de procedure opnieuw.

Na het Scheren

Als je klaar bent met het afscheren van de baard, dep je koud water op je gezicht. Dit sluit de poriën weer, zodat ze niet openstaan en extra vatbaar zijn voor bacteriën. Eindig door After Shave aan te brengen, die zowel koelt, verzorgt en de licht geïrriteerde huid kalmeert. Bovendien gaat het ook bacteriën tegen.

Net als de andere twee producten in de complete scheerset bevat de meegeleverde After Shave met Tea Tree Olie, bekend om zijn natuurlijke en effectieve eigenschappen in de strijd tegen bacteriën.

Tot slot is een goede tip om je handen van het pas geschoren gebied af te houden. Handen zitten vol met bacteriën, en daarom moeten ze niet in de buurt van je pas geschoren gezicht komen als je niet zelf schuldig wilt zijn aan het ontstaan van een bacteriële infectie in je haarzakjes.

Pakket met 3 producten voor rode scheerbultjes in het gezicht
Scheren zonder bultjes, scheerbrand en ingegroeide haren
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €32,99
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram