Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Waarom verlies ik zoveel haar?

Het is niet abnormaal om in bepaalde levensfasen meer haar te verliezen dan gewoonlijk. Er kunnen veel oorzaken zijn, maar in de meeste gevallen zal het slechts tijdelijk zijn en daarna weer normaliseren.

Wat zijn de meest voorkomende redenen voor veel haarverlies?

 • Ziekte of stress
 • Hormonale veranderingen, bijv. tijdens zwangerschap
 • Een slecht gebalanceerd dieet

  Ziekte of stress kan haarverlies veroorzaken

  Als je ziek bent geweest of langdurig onder druk hebt gestaan, kan dit invloed hebben op je haar en leiden tot meer haarverlies.

  Je haar is erg gevoelig voor fysieke en mentale veranderingen. Je lichaam staat onder druk als je ziek of gestrest bent, en het gebruikt veel van zijn bronnen om te herstellen. Dat kan betekenen dat je begint haar te verliezen.

  Meestal ontdek je het pas na enige tijd, en er kunnen tot drie maanden voorbijgaan voordat je begint extra veel haar te verliezen. Echter, in de meeste gevallen zal je haar automatisch weer terugkeren naar zijn normale ritme na een paar weken.

  Je kunt veel haar verliezen tijdens de zwangerschap

  Zwangerschap is een andere boosdoener wat betreft veel haarverlies.

  Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in het lichaam. Het hormonale systeem werkt, zacht uitgedrukt, overuren, en je produceert meer hormonen dan gewoonlijk terwijl je zwanger bent.

  Dit stopt weer na de zwangerschap, en terwijl de hormonen stabiliseren en terugkeren naar hun normale niveau na de bevalling, kan dit leiden tot verhoogd haarverlies.

  Het duurt vaak een paar maanden, maar daarna keert je haar weer terug naar normaal.

  Je dieet is belangrijk voor hoeveel haar je verliest

  Je bent wat je eet. Hetzelfde geldt voor je haar.

  De reden voor je haarverlies kan in je dieet liggen. In feite is een verkeerd dieet een van de meest voorkomende redenen waarom vrouwen veel haar verliezen. Het voedsel dat je eet is essentieel als je haar de juiste voeding moet krijgen en de beste structuur moet hebben.

  Vitaminen en mineralen zijn vitaal voor je gezondheid – en voor hoe je haar gedijt. Als je niet genoeg eiwitten en de juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zullen de individuele haarstrengen ook niet de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Dit kan resulteren in verzwakte haarfollikels, haaruitval en dof, dun haar.

  Voedingssupplement met Biotine
  Helpt bij het in stand houden van normaal haar en kan gebruikt worden bij haaruitval
  +15.000 reviews
  Normale prijs Vanaf €29,99
  Aanbiedingsprijs Vanaf €29,99 Normale prijs €89,99
  Voedingssupplement met Biotine - Helpt bij het in stand houden van normaal haar en kan gebruikt worden bij haaruitval

  Hoeveel haren verlies je elke dag?

  We verliezen allemaal haar, elke dag. Er is echter een groot verschil in hoeveel er op je kussen of in het doucheputje belanden.

  Gemiddeld hebben we elk tussen de 100.000 en 150.000 haren op ons hoofd tot onze beschikking. We verliezen normaal gesproken tussen de 50 en 100 haren elke dag, een klein fragment van onze haardos.

  Als je merkbaar veel verliest, zal het aanzienlijk meer zijn elke dag.

  Zorg voor je haar met de juiste haarproducten als je veel haar verliest

  Als je veel haar verliest, is het voordelig om verzorgingsproducten te gebruiken die speciaal geschikt zijn voor haarverlies. Ze kunnen je helpen om sterker en gezonder haar te laten groeien en voorkomen dat je haar dof en dun wordt, of er pluizig uitziet.

  Het Australian Bodycare Hair Loss pakket bevat drie verschillende producten die voeding bieden en je haar volume geven. Het pakket bevat een shampoo, een conditioner en een serum. Alle drie de producten zijn ideaal voor iedereen die last heeft van haarverlies en dunner wordend haar.

  Complete Haaruitval Kit
  3 producten voor gezond, sterk en lang haar
  +15.000 reviews
  Normale prijs €39,99
  Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €44,99
  Complete Haaruitval Kit

  Zorg dat je de juiste vitaminen binnenkrijgt

  Naast het verzorgen van je haar met de juiste verzorgingsproducten, is het verstandig om te focussen op de vitaminen die je binnenkrijgt. Ze kunnen echt wonderen doen voor je haar als je problemen hebt met haarverlies.

  Het is een goed idee om een supplement te nemen, zodat je geen tekort aan vitaminen en mineralen hebt. Met het Australian Bodycare Hair Loss Care supplement kun je er zeker van zijn dat je precies de vitaminen en mineralen krijgt die je haar ten goede komen.

  Als je twee capsules per dag neemt, kun je er zeker van zijn dat je je haar en hoofdhuid de allerbeste omstandigheden biedt om zich in een gezonde richting te ontwikkelen.

  Meer goed advies als je veel haar verliest

  Ons beste advies is:

  • Zorg voor je haar met voedende producten voor haarverlies
  • Eet voedsel met veel vitaminen en mineralen of neem een supplement

   Wees ook voorzichtig met:

   • Het stylen van je haar
   • Het gebruik van haarsprays en stijltangen

    Doe je je haar altijd omhoog met strakke elastiekjes, scrunchies of clips? Bij voorkeur elke dag op dezelfde manier? Dit kan belastend zijn voor je haar.

    Het kan ook een goed idee zijn om het gebruik van haarspray en stijltangen te beperken. Geen van beide doet je haar goed als het al versleten is, of als je veel haar verliest.

    Complete Haaruitval Kit
    3 producten voor gezond, sterk en lang haar
    +15.000 reviews
    Normale prijs €39,99
    Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €44,99
    Complete Haaruitval Kit

    Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram