Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Droge vagina - wat zijn de symptomen?

Er kunnen veel ongemakken zijn verbonden aan het hebben van droge slijmvliezen in je intieme zone. Naast droogheid kan er ongemak ontstaan tijdens geslachtsgemeenschap, een branderig gevoel, evenals jeuk en irritatie. Er kunnen ook geurtjes ontstaan die voor jou hinderlijk kunnen zijn. Het is daarom belangrijk dat je onder andere vermijdt om geparfumeerde zeep te gebruiken voor je intieme verzorging en dat je regelmatig van ondergoed wisselt.

Om ervoor te zorgen dat je intieme zone bestand is tegen bacteriën, is het belangrijk dat je eventuele ongemakken aanpakt en tegelijkertijd voorkomt dat je in de toekomst problemen ondervindt. Hiervoor kun je kiezen voor onze eigen Femi Daily, een gel die zowel ongemak in je intieme zone verlicht als voorkomt op een zachte maar effectieve manier.

Let ook op de volgende 5 dingen als je droogheid en ongemak in de intieme zone wilt voorkomen.

3 Intieme Verzorgingproducten
3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
3 Intieme Verzorgingproducten - 3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.

1. Wees voorzichtig met je intieme hygiëne

Hoewel het goed is om schoon te blijven en je intieme zone grondig te wassen, kan te veel en te vaak wassen juist een negatief effect hebben op de balans in je intieme zone.

Als je te agressief bent met zeep, kan dit leiden tot een verkeerde pH-waarde, die je natuurlijke omgeving verstoort. Onthoud daarom dat je niet te overdreven en te agressief moet zijn met je intieme hygiëne.


2. Hormonale veranderingen kunnen droogheid veroorzaken

Als je bent bevallen of borstvoeding geeft, zorgt dit voor een hormonale verandering in het lichaam. De onbalans in de hormonen kan onder andere leiden tot een droge vagina en irritatie. Het is daarom belangrijk dat je de balans behoudt door het gebruik van een hormoonvrije gel.

 


3. Gebruik je de anticonceptiepil of andere medicijnen?

Een van de dingen die ook een onbalans in je bacteriële flora kan veroorzaken, is als je de anticonceptiepil of andere medicijnen gebruikt. Medicijnen kunnen de pH-waarde in de vagina verhogen, wat problemen in de intieme zone kan veroorzaken.

Wees daarom bewust van welke anticonceptie en algemene medicatie je dagelijks gebruikt.


4. Een veranderend lichaam

Als het oestrogeenniveau van het lichaam daalt, zoals bijvoorbeeld gebeurt tijdens de menopauze, kan dit leiden tot symptomen zoals droge slijmvliezen. Er kunnen ook andere redenen zijn voor een daling van je oestrogeenniveau, dus het is belangrijk dat je regelmatig preventieve zorg gebruikt.


5. Droogheid kan worden veroorzaakt door vaginale schimmel

Als je last hebt van een droge vagina, jeuk of andere ongemakken in je intieme zone, kan dit te wijten zijn aan vaginale schimmel of bacteriële vaginose. Schimmel in de intieme zone is iets wat alle vrouwen kunnen krijgen, en gelukkig is het gemakkelijk te behandelen.

Je kunt ervoor zorgen dat je intieme zone in balans blijft door vaginale schimmel te voorkomen met een hormoonvrije intieme gel.

3 Intieme Verzorgingproducten
3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
3 Intieme Verzorgingproducten - 3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram