Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Aangepaste huidverzorging maakt het verschil

Ook al kun je puistjes tijdens de zwangerschap bijna niet voorkomen, toch kun je ze met een goede huidverzorging onder controle krijgen.

Met de gezichtsverzorgingsset van Australian Bodycare kan je een onzuivere huid in 4 stappen verzorgen. De set, bestaande uit een reinigingsgel, tonic, hydraterende crème en puistjesstick, bundelt de kracht van het natuurlijke ingrediënt tea tree olie om je huid alles te geven wat ze nodig heeft. 

Het resultaat na 4 weken gebruik van de 4-delige gezichtsverzorging

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Stap 1:

Om te beginnen reinig je 's morgens en 's avonds je huid met onze Face Wash.

De reinigingsgel schuimt op bij contact met water en reinigt je huid grondig van vuil en andere onzuiverheden, die anders ontstekingen en dus puistjes zouden veroorzaken.

Stap 2:

In de tweede verzorgingsfase behandel je je hele gezicht met onze Face Tonic.

Doordrenk een watje met de tonic en wrijf het over je gezicht. Voel hoe de tonic je huid weer reinigt en haar optimaal voorbereidt op de volgende verzorging.

Stap 3:

In de derde fase verzorg je je huid met onze Face Cream.

De Face Cream hydrateert je huid idealiter, zodat ze na het reinigen niet uitdroogt, maar in balans blijft. Geen zorgen: de crème is niet vettig en bevordert dus niet de ontwikkeling van nieuwe puistjes tijdens de zwangerschap.

Stap 4:

Weg met puistjes – dankzij onze Spot Stick.

De anti-puistjesstick is geschikt voor de selectieve behandeling van alleenstaande puistjes en kan rechtstreeks op de puistjes worden aangebracht, zonder de vochtbalans bij de rest van de huid aan te tasten.


Waarom krijg je ineens puistjes tijdens zwangerschap?

Veel vrouwen schrikken ervan dat ze tijdens hun zwangerschap plots puistjes krijgen, ook al was hun huid voordien gezond en zuiver.

Belangrijk om weten is dat zwangerschap – net als de puberteit – een fase is van sterke hormonale veranderingen. Daarom lijkt het er ook op dat de puberteit weer terugkeert wat de huid betreft.

Waarom veroorzaakt hormonale verandering puistjes?

Zowel tijdens de puberteit als tijdens de zwangerschap ontstaat er een hormonaal onevenwicht in je lichaam dat ook je huid uit balans brengt. De reden waarom je huid uit balans raakt, is dat ze te veel talg produceert, d.w.z. huidolie, die de poriën verstopt. Als er bacteriën bij komen, raakt de talgklier ontstoken – en daar verschijnt het puistje.

Daarom zijn reiniging en hygiëne zo belangrijk voor de gevoelige huid: het vermindert de bacteriële belasting en zodoende de ontsteking, ofwel de puistjes.

En na de zwangerschap?

Wees gerust: na de bevalling stabiliseren de hormonen in je lichaam zich meestal vrij snel weer, zodat ook je huidconditie weer verbetert.

Wat kan ik doen tegen puistjes tijdens zwangerschap?

Om puistjes en onzuiverheden te bestrijden, kan je je lichaam tijdens de zwangerschap zowel van buitenaf als van binnenuit ondersteunen.

Een kwalitatieve en regelmatige huidverzorging draagt in grote mate bij tot de uiterlijke verzorging. Zoek een huidverzorgingsset voor de onzuivere huid en gebruik die elke dag – bijvoorbeeld onze 4-delige gezichtsverzorgingsset .

Op de juiste manier gebruikt, is een goede huidverzorgingsroutine een effectief wapen tegen puistjes en onzuiverheden. De puistjes die verschijnen, zullen niet snel ontsteken en verdwijnen makkelijker – en nieuwe puistjes zullen ook minder vaak opduiken.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Hoe kan ik mijn onzuivere huid nog beter helpen?

Naast je dagelijkse gezichtsverzorging moet je ervoor zorgen dat je de bacteriële belasting van je huid zo laag mogelijk houdt. Dit betekent: wees zeer hygiënisch – raak je gezicht niet aan met vuile vingers, zorg voor schone handdoeken om je huid af te drogen (vooral na het reinigen) en was je handen altijd regelmatig. Onbewust zul je namelijk, ondanks goede bedoelingen, toch vaak je gezicht aanraken - dat is normaal!


Draag zorg voor je innerlijke zelf - het juiste dieet tegen puistjes

Veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap dat de juiste voeding hen ook ondersteunt in de strijd tegen puistjes. Een gezonde, evenwichtige voeding is de sleutel.

Bovendien is het goed om te weten dat sommige voedingsmiddelen er steeds meer van verdacht worden een onzuivere huid te bevorderen. Houd je huid dus goed in de gaten bij bepaalde voeding:

Zuivelproducten – altijd met mate

Van zuivelproducten wordt gezegd dat zij de ontwikkeling van puistjes en onzuiverheden bevorderen, vooral door het melkvet dat zij bevatten. Bovendien denkt men dat melkvet en melkeiwit de hormoonhuishouding beïnvloeden – en zo de hormonale situatie voor puistjes nog gunstiger maken.

Onze tip:  kijk gewoon hoe je lichaam reageert wanneer je de consumptie van zuivelproducten beperkt. Veel vrouwen ervaren dat hun huid op deze manier over het algemeen stralender wordt.

Suiker – hoe minder, hoe beter

Van suiker is bewezen dat het een natuurlijk ontstekingsbevorderend effect heeft. Bijgevolg versterkt inname van suiker ook de micro-ontstekingen in de huid die verantwoordelijk zijn voor puistjes. Het ietwat bittere nieuws voor alle zoetekauwen: ook al is snoepen tijdens de zwangerschap nog meer aantrekkelijk, zorg er toch voor dat je weinig suiker eet – je huid zal je dankbaar zijn met een schoner uiterlijk!

En water – hoe meer, hoe beter !

Naast een gezonde voeding moet je er ook over waken voldoende te drinken. Vooral water en ongezoete thee houden je huid van binnenuit gezond en je cellen fit en vitaal. Je huid zal er frisser en voller uitzien en meer weerstand bieden. Drink dus, indien mogelijk, altijd minstens 2,5 liter water per dag. Je bent het waard!

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram