Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Puistjes op het gezicht - wat doe je eraan?

Puistjes zijn moeilijk te verbergen - vooral als ze op het gezicht zitten. En daarom is het extra vervelend en ongemakkelijk, om daar puistjes te hebben. De puistjes kunnen makkelijk je mentale gezondheid beïnvloeden, en misschien betekent het zelfs dat je bepaalde situaties vermijdt.

En dat is erg jammer en daarom is er alle reden om hulp te zoeken tegen de puistjes. Gelukkig kun je zelf ook veel doen om puistjes op het gezicht te bestrijden en te voorkomen - en op de rest van het lichaam trouwens, als je daar ook last hebt van puistjes.


Zo kun je de puistjes in je gezicht behandelen

Puistjes verdwijnen niet zomaar vanzelf hier en nu. Het kost moeite als je wilt dat de puistjes verdwijnen. Je kunt natuurlijk gaan zitten en wachten tot ze verdwijnen op een bepaalde leeftijd (en dit gebeurt bij de meeste mensen wanneer de puberteit bijna voorbij is). Maar als je voor die tijd van de puistjes af wilt - of ben je een van de ongelukkigen, die nog steeds last heeft van puistjes, ook al ben je allang geen tiener meer - dan vereist dat een dagelijkse inspanning met de juiste producten. Maar als je er klaar voor bent, zijn er gelukkig ook goede kansen voor een mooiere en schonere huid.

Waarom krijg je puistjes en pukkels?

De groei van puistjes wordt beïnvloed door je hormonen. Dit is de reden, waarom juist tijdens de puberteit de meeste mensen puistjes krijgen. Wanneer het lichaam extra hormonen aanmaakt, wordt er ook extra talg gevormd in de haarzakjes of talgklier, die dan verstopt raken, omdat het talg niet naar het huidoppervlak kan komen en eruit kan komen.

Als bacteriën dan in de talgklier of haarzakjes komen - en dat kan moeilijk te vermijden zijn - zal er een ontsteking ontstaan ​​en dan heb je een puistje.

Behandeling van puistjes – stap voor stap

Als je een groot puistje op je gezicht ziet, kan het heel verleidelijk zijn om het eruit te persen. Dit is niet het beste wat je kunt doen, omdat je het risico loopt je ​​huid te beschadigen, zodat je littekens krijgt. Maar als je de verleiding niet kunt weerstaan, doe het dan voorzichtig en gebruik een schoon stuk papier/tissue, zodat je niet meer bacteriën aan de wond toevoegt.

LEES OOK: 10 tips tegen oneffenheden op je gezicht

De beste behandeling tegen puistjes duurt iets langer. Het gaat erom de huid schoon te houden. Dode huidcellen, overtollig vet, dagelijks vuil door luchtvervuiling, bacteriën, make-up en al het andere dat de huid vet kan maken en smerig, moet elke dag worden verwijderd.

Dit zijn de stappen, die je elke dag moet volgen in de strijd tegen puistjes:

Stap 1.

Was je huid 's morgens en 's avonds grondig met lauwwarm water en een goede gezichtszeep. Face wash van Australian Bodycare bevat tea tree olie, die bacteriën tegengaat. Tegelijkertijd is het zacht voor de huid en effectief, dus het reinigt de huid vrij van vuil, bacteriën en andere dingen, die de poriën kunnen verstoppen, maar doet dit zonder de huid uit te drogen en onnodig te boenen.

Stap 2.

Na het wassen van je huid, kun je de huid diep reinigen met een tonic. Ook hier is het belangrijk dat je een product gebruikt, dat vooral geschikt is voor een onzuivere huid met puistjes. Met onze Face Tonic weet je zeker dat je een mild product krijgt, dat de poriën effectief reinigt en tegelijkertijd zorgt het gehalte aan tea tree olie ervoor, dat de aanwezigheid van bacteriën in de poriën wordt tegengegaan.

Stap 3.

Als je last van pukkels en puistjes hebt, kun je gemakkelijk het gevoel hebben dat je je huid extra goed moet boenen en reinigen, in de hoop dat de puistjes hierdoor verdwijnen. Maar je loopt eerder het risico, om je huid uit te drogen en dat zal ervoor zorgen dat de huid meer vet gaat produceren om te compenseren. In plaats daarvan is het beter om ervoor te zorgen, dat je de juiste hoeveelheid vochtigheidscrème aan je huid toevoegt. Dit doe je door een milde en verzorgende gezichtscrème te gebruiken, die specifiek gericht is op een huid met puistjes. Onze Face Cream is mild, irriteert de huid niet en gaat bacteriën in de poriën en op het huidoppervlak tegen.

Stap 4.

Als je een acute behandeling nodig hebt, tegen een vervelende puist die plotseling opduikt, kun je onze kleine Spot Stick gebruiken. De Spot Stick is gemakkelijk mee te nemen in je tas of broekzak. Het werkt antibacterieel, terwijl het de huid verzorgt en versterkt. Door het helende effect, ziet de huid er sneller weer mooi uit.

Als je erg veel last hebt van pukkels en puistjes in het gezicht en de dagelijkse huidverzorging niet helpt, dien je een huisarts of dermatoloog te raadplegen en met hem of haar te praten over de mogelijkheid om een ​​medische behandeling te krijgen, in de vorm van crème, zalf of een pillenkuur. In sommige gevallen is medicatie misschien de juiste behandeling.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Zo kun je puistjes voorkomen in je gezicht

Behandeling van puistjes en preventie van puistjes, hangen nauwsluitend samen. Het gaat om het volgen van een goede dagelijkse gezichtsverzorging routine, waarbij je je huid wast, reinigt en hydrateert.

Het is gemakkelijk en het duurt niet meer dan een paar minuten 's ochtends en 's avonds. En met de juiste producten bij de hand, zul je vrij snel resultaten kunnen zien.

Onthoud daarom om elke dag - zowel 's ochtends als 's avonds - je huid goed te reinigen en verzorgen met de volgende routines:

  1. Was je huid met lauwwarm water en een goede gezichtszeep. Bijvoorbeeld onze Face Wash met antibacteriële tea tree olie tegen puistjes
  2. Reinig daarna je huid met een tonic. De Face Tonic van Australian Bodycare reinigt effectief de poriën en remt bacteriën af.
  3. Hydrateer je huid met een goede gezichtscrème speciaal tegen puistjes en een onzuivere huid. Face Cream is een milde en verzorgende dagcrème, die bacteriën tegengaat en de huid niet irriteert - Bekijk hier ons volledige assortiment huidcrèmes.

Als je bereid bent om elke dag een kleine inspanning te leveren, kun je zelf veel doen om in de toekomst puistjes op je gezicht te voorkomen. Als je ook elders op het lichaam last hebt van puistjes, gelden dezelfde principes: de huid moet gewassen, gereinigd en verzorgd worden met vocht.

Als het gaat om het voorkomen van pukkels en puistjes, speelt voeding waarschijnlijk niet de grootste rol. Er is in ieder geval geen bewijs, dat vette en ongezonde voedingsmiddelen puistjes en een onzuivere huid veroorzaken. Maar een gezonde voeding en levensstijl is, in het algemeen, goed voor onze gezondheid. En het is bekend dat stress de zuiverheid van de huid kan aantasten, omdat stress de hormoonbalans beïnvloedt, en dus stress de kans op puistjes kan verhogen.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram