Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat kun je doen tegen puist op lip? 

Een puist is niet gevaarlijk, maar het kan wel een cosmetische ergernis zijn. Gelukkig zijn er goede manieren om ze te verzorgen en van de ontstoken, rode plaaggeesten af te komen. 

Milde en doeltreffende huidverzorging 

Als je een puist op je lip of elders op je gezicht hebt, heb je de passende huidverzorging nodig om ervan af te komen. 

Als je een enkele puist hebt die je zo snel mogelijk wilt laten verdwijnen, kun je de Spot Stick van Australian Bodycare gebruiken. 

Anti–Puistjes Stick
Spot Stick tegen mee–eters, puistjes & pukkels
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €7,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €7,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Stick - Spot Stick tegen mee–eters, puistjes & pukkels

De stick pakt de puist effectief aan met actieve bestanddelen als Tea Tree Olie en Toverhazelaar. De stick verzacht en kalmeert, zodat een pijnlijke puist minder pijnlijk aanvoelt. 

Tea Trea Olie heeft een antiseptische en reinigende werking, die de huid weerbaarder maakt en haar reinigt van onzuiverheden, zodat de huid gemakkelijker kan genezen. 

Toverhazelaar helpt de poriën te sluiten, zodat geen vuil binnen kan dringen en de puist verergeren, terwijl het de huid hydrateert met de juiste hoeveelheid vocht. 

Gebruik een pakket van producten om een puist het meest efficiënt te bestrijden 

Spot Stick maakt deel uit van een compleet pakket voor het gezicht met drie andere effectieve producten voor de onzuivere huid: Face Wash, Fash Tonic, Fash Cream

De producten zijn ontwikkeld voor de vette en onzuivere huid, maar ook voor de droge en gevoelige huid - en voor wie last heeft van een puist elders op het gezicht. Ze bevatten allemaal Tea Tree Olie, dat een reinigende werking heeft en daardoor helpt om een schone en puistvrije huid te krijgen. 

Zo gebruik je de producten uit de gezichtsserie in 4 stappen:

  1. Maak je gezicht vochtig en masseer de Face Wash met ronddraaiende bewegingen in je huid. Was grondig gedurende 1-2 minuten, en zorg ervoor dat je je gezicht en de poriën reinigt van vet, onzuiverheden en vuil. Spoel de Face Wash af met lauw water en dep de huid voorzichtig met een schone handdoek.
  2. Doe Face Tonic op een wattenschijfje en strijk het met zachte strijkbewegingen over je gezicht om de poriën diep te reinigen.
  3. Rond je huidverzorging af door zachtjes Face Cream in je huid te masseren. Zorg ervoor dat de Face Tonic helemaal is opgedroogd, voordat je de crème aanbrengt, die je dag en nacht kunt gebruiken en een beschermende laag op je huid achterlaat.
  4. Behandel een puist extra intensief met Spot Stick door het rechtstreeks op de puist aan te brengen. De vloeistof in de stick is helder, dus je kunt hem gebruiken zowel voor, als na het aanbrengen van make-up. Voor een optimaal effect gebruik je de stick minstens vier keer per dag.
  5. Reinig je huid 1-2 keer per dag - en sla dit niet over. Knijp ook nooit een witte of gelige puist uit.

Compleet Anti–Puistjes pakket
Tegen jeugdpuistjes en mee–eters, geschikt voor een vette & gevoelige huid
+15.000 reviews
Normale prijs €39,99
Aanbiedingsprijs €39,99 Normale prijs €45,99
Compleet Anti–Puistjes pakket

Andere tips om van een puist op je lip af te komen

Als je een puist op je lippen wilt voorkomen, zijn er verschillende doeltreffende en preventieve methodes.

  • Eet gezond en gevarieerd – en drink veel water. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. 
  • Vermijd koemelk – gebruik alternatieven zoals soja-, amandel-, haver- of rijstmelk, die geen grote hoeveelheden hormonen bevatten. 
  • Reinig je huid 's ochtends en 's avonds met milde en verzorgende producten om de poriën diep te reinigen – vermijd agressieve huidverzorgingsproducten. Vul aan met een scrub, die dode huidcellen efficiënt weghaalt. 

Anti–Puistjes Stick
Spot Stick tegen mee–eters, puistjes & pukkels
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €7,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €7,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Stick - Spot Stick tegen mee–eters, puistjes & pukkels

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram