Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Gebruik Hydraterende Shampoos en Conditioners

Pluizig haar heeft de neiging droog te zijn, dus het is belangrijk om vocht vast te houden en het haar te beschermen tegen uitdroging. Gebruik daarom shampoos en conditioners die zijn ontwikkeld voor droog haar en hydraterende ingrediënten bevatten.

Deze producten helpen het haar te verzachten, frizz te verminderen en de natuurlijke textuur te verbeteren. Bij het kiezen van shampoos en conditioners is het belangrijk om te zoeken naar sulfaatvrije formules, omdat sulfaten het haar kunnen uitdrogen. Door deze speciale producten regelmatig te gebruiken, kun je beter voor je pluizige haar zorgen en het een gezonde glans geven.

2. Vermijd Overmatig Wassen

Frequent wassen kan ervoor zorgen dat het haar nog droger en pluiziger wordt. Probeer daarom je haar niet dagelijks te wassen en gebruik in plaats daarvan verhelderende conditioners om overtollige olie en productopbouw te verwijderen zonder de natuurlijke oliën van het haar te veel te verwijderen.

Om pluizig haar het beste te temmen, raden we aan je haar niet meer dan drie tot vier keer per week te wassen. Als je je haar toch moet natmaken tussen de wasbeurten door, kun je het alleen met conditioner in de haarlengtes wassen.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+16.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

3. Gebruik een Wekelijks Haarmasker

Verwen je pluizige haar regelmatig met een diep verzorgend haarmasker om vocht vast te houden en de haartextuur glad te maken. Kies een masker dat rijk is aan voedende oliën en eiwitten en breng het een keer per week aan om je haar zacht en glad te houden.

Wekelijkse haarmaskers zijn een effectieve manier om pluizig haar te verzorgen en te hydrateren. Ze bieden intensieve verzorging om het haar te revitaliseren en te versterken. Zoek naar haarmaskers die rijk zijn aan voedende oliën zoals arganolie, jojobaolie of avocado-olie, evenals eiwitten zoals keratine of zijde, die helpen het haar te repareren en glad te maken. Breng het haarmasker royaal aan op handdoekdroog haar, met speciale aandacht voor de punten en pluizige gebieden. Laat het masker inwerken voor de aanbevolen tijd om de ingrediënten diep in het haar te laten doordringen en spoel het daarna grondig uit voor een zijdezacht en glad resultaat.

4. Gebruik Hittebeschermende Producten

Voordat je stylingtools zoals stijltangen of krultangen gebruikt, breng altijd een hittebeschermende spray of serum aan om je haar te beschermen tegen hitteschade. Dit helpt frizz te verminderen en je pluizige haar glad en glanzend te houden.

Deze producten creëren een beschermende barrière rond het haar, waardoor het beschermd wordt tegen de hoge temperaturen van de stylingtools. Dit vermindert het risico op haarbreuk en gespleten haarpunten en houdt je pluizige haar glad en glanzend. Zorg ervoor dat je het hittebeschermende product gelijkmatig aanbrengt op droog of handdoekdroog haar voordat je begint met stylen en werk het goed in om een gelijkmatige dekking te garanderen.

5. Droog Je Haar Voorzichtig

Vermijd het wrijven van je haar met een grof handdoek, omdat dit kan leiden tot frizz en haarbreuk. Klop in plaats daarvan je haar voorzichtig droog en laat het aan de lucht drogen of gebruik een diffuser om je haar voorzichtig te drogen en het natuurlijke krulpatroon te bevorderen.

Een ruwe handdoek kan de haartextuur ruwer maken en onnodige haarbreuk veroorzaken, vooral bij pluizig haar. Door voorzichtig te deppen met een zachte katoenen handdoek of een oud T-shirt kun je overtollig water absorberen zonder de haarstrengen te beschadigen. Als je een diffuser gebruikt, zorg ervoor dat je deze op een lage of middelhoge hitte instelt en het haar in secties droogt om een gelijkmatig resultaat te bereiken.

6. Kam Je Haar Op De Juiste Manier

Wat kun je nog meer doen voor pluizig haar? Je kunt bijvoorbeeld een kam met wijde tanden of een haarborstel met zachte borstelharen gebruiken om je pluizige haar te ontwarren en te stylen. Begin bij het ontwarren altijd bij de punten en werk langzaam omhoog om haarbreuk te voorkomen en je haar voorzichtig te behandelen.

Hoewel borstelen belangrijk is om het haar te ontwarren en natuurlijke oliën gelijkmatig te verdelen, kan overmatig borstelen ervoor zorgen dat de haarschubben uitdrogen en frizz veroorzaken.

Gebruik af en toe een kam of borstel gedurende de dag om frizz te temmen en je haar in model te brengen. Zorg ervoor dat de borstel of kam schoon is om ophoping van vuil en resten te voorkomen die kunnen leiden tot extra frizz.

7. Vermijd Overmatig Stylen

Te veel stylingproducten zoals haargel, haarlak of wax kunnen je haar zwaar en verzwaard doen lijken. Gebruik daarom stylingproducten spaarzaam en kies lichte formules die je haar niet verzwaren en de natuurlijke beweging ondersteunen. Zorg ervoor dat je de producten gelijkmatig verdeelt om overbelasting van bepaalde gebieden te voorkomen.

Bij het gebruik van stylingproducten voor pluizig haar is minder vaak meer. Als je gel of wax gebruikt, kies dan producten die speciaal zijn ontwikkeld voor pluizig haar en hydraterende ingrediënten bevatten om het haar glad te houden en frizz te verminderen.

8. Slaap op een Zijde Kussensloop

Een zijde kussensloop kan helpen om het haar te beschermen tegen wrijving en frizz tijdens het slapen. Het gladde oppervlak vermindert de wrijving en voorkomt dat het haar in de war raakt of pluizig wordt tijdens de nacht.

Bovendien heeft een zijde kussensloop het voordeel dat het vocht beter vasthoudt in het haar dan conventionele katoenen kussenslopen. Dit houdt je haar gehydrateerd en minder vatbaar voor droogheid en frizz. De zachte, gladde stof vermindert ook het risico op haarbreuk en gespleten haarpunten, omdat het haar minder wordt belast tijdens het slapen. Een ander voordeel is dat zijde minder absorberend is dan katoen, wat betekent dat het minder van de natuurlijke oliën en vocht van het haar opneemt, wat resulteert in gezonder en glanzender haar. Dus als je last hebt van pluizig haar, kan het overstappen naar een zijden kussensloop een eenvoudige maar effectieve manier zijn om de gezondheid van je haar te verbeteren en frizz te verminderen.

9. Tem Je Pluizige Haar met Oliën

Als je je afvraagt wat je kunt doen aan pluizig haar, bieden huismiddeltjes een natuurlijke en zachte oplossing. Een beproefd huismiddeltje is het gebruik van natuurlijke oliën zoals kokosolie, olijfolie of ricinusolie.

Het gebruik van oliën is een effectieve methode om pluizig haar te bestrijden en het te hydrateren. Natuurlijke oliën zijn rijk aan voedingsstoffen die het haar voeden en versterken. Deze oliën bevatten essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten die vocht vasthouden, de haartextuur glad maken en frizz verminderen. Om te profiteren van deze oliën, kun je een kleine hoeveelheid aanbrengen op handdoekdroog haar en het gelijkmatig verdelen van wortels tot punten. Laat de olie enkele uren of 's nachts inwerken en was het daarna uit met een milde shampoo.

Het spoelen van je haar met appelazijn kan ook helpen om de pH-waarde van de hoofdhuid in balans te brengen en pluizig haar te temmen. Voel je vrij om met deze twee huismiddeltjes te experimenteren om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar.

10. Verzorg Je Haar van Binnenuit

Een gezond dieet en voldoende hydratatie zijn cruciaal voor de gezondheid van je haar. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, omega-3 vetzuren, vitamines en mineralen in je dieet opneemt om het haar van binnenuit te versterken en te voeden.

Vitamines spelen een essentiële rol in de gezondheid van het haar, vooral bij het bestrijden van pluizig haar en frizz. Vitamine E, bijvoorbeeld, is een antioxidant die het haar beschermt tegen schade door vrije radicalen en vocht vasthoudt, wat resulteert in gladder en minder pluizig haar. Vitamine C is een andere belangrijke vitamine die de productie van collageen bevordert, wat op zijn beurt de haarstructuur versterkt en frizz vermindert. Daarnaast kan vitamine B5, ook bekend als pantotheenzuur, helpen om het haar te hydrateren en het glad en soepel te houden. Deze vitamines kunnen ook worden verkregen door een uitgebalanceerd dieet met verse groenten en fruit, noten en volkorenproducten. Supplementen kunnen ook een optie zijn om ervoor te zorgen dat je de aanbevolen hoeveelheden van deze vitamines binnenkrijgt, vooral als je dieet niet uitgebalanceerd is. Door je haar van binnenuit te versterken met de juiste voedingsstoffen, kun je helpen om frizz te verminderen en pluizig haar te bestrijden.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+16.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

Conclusie

Om samen te vatten, is het belangrijk om pluizig haar met een reeks maatregelen te behandelen om frizz te verminderen en het haar glad en soepel te houden. De juiste keuze van shampoo en conditioner die hydraterende ingrediënten bevatten is cruciaal om droog haar te voeden en vocht vast te houden.

Voordat je stylingtools zoals stijltangen of krultangen gebruikt, breng altijd een hittebeschermende spray of serum aan om je haar te beschermen tegen hitteschade. Regelmatig gebruik van oliën die rijk zijn aan voedende ingrediënten zoals arganolie of jojobaolie kan helpen om het haar glad te maken en frizz te verminderen. Bovendien zijn vitamines zoals vitamine E, vitamine C en vitamine B5 cruciaal voor de gezondheid van het haar en kunnen ze helpen om pluizig haar van binnenuit te versterken en te voeden.

Door deze maatregelen te combineren en te integreren in je haarverzorgingsroutine, kun je helpen om pluizig haar te bestrijden en gladder, soepeler haar te bereiken.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram