Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Slaapzak

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is verrassend hoeveel mensen een slaapzak vergeten. Een slaapzak is net zo essentieel als een tent en een slaapmatje of luchtbed. Terwijl veel focus naar de tent gaat (wat natuurlijk belangrijk is), mag je de slaapzak nooit over het hoofd zien.

Zelfs als je denkt dat je het kunt redden met een deken, zul je waarschijnlijk dankbaar zijn voor een slaapzak. Gemaakt om koude nachten te weerstaan - en met het onvoorspelbare zomerweer ben je verre van gegarandeerd tropische nachten omdat je op een buitenfestival bent. Bovendien neemt een slaapzak weinig ruimte in beslag, en met alle andere spullen die je wilt meenemen, zul je de compacte, lichte comfort waarderen. Een slaapzak kan wel eens je beste garantie zijn voor een goede nachtrust, en je zult zeker dankbaar zijn dat je er een hebt als je de hele dag in de zon hebt doorgebracht en van concerten hebt genoten!

2. Intieme glijmiddel – extra plezier zonder de bacteriën

Nu iets intiemers, maar niet minder belangrijk. Festivals zijn druk, en voor singles (en koppels trouwens ook) zijn ze een waar speelparadijs voor hookups. Daarom zul je blij zijn dat je aan je intieme hygiëne hebt gedacht. Intiem glijmiddel helpt jeuk, branderigheid en droogheid tijdens en na de seks te voorkomen en beheert ook ongewenste geuren. Al met al is het een redder in nood als je op dag vier iemand mee terug naar je tent wilt nemen, en het ruikt daar niet bepaald naar rozen.

Hygiëne is vaak niet op zijn best op festivals, wat het des te crucialer maakt om te doen wat je kunt om bacteriën weg te houden van je intieme delen, vooral als je niet elke dag gemakkelijk toegang hebt tot een douche. Je zult jezelf dankbaar zijn voor het inpakken van intiem glijmiddel – zowel voor je hookup als voor jezelf.

3. Intieme zeep

Wanneer je de kans krijgt om te douchen, moet je ervoor zorgen dat je je intieme delen goed wast. Daarom is het inpakken van intieme zeep een verstandige keuze om jezelf relatief fris en schoon te houden. In tegenstelling tot oude overtuigingen, is de vagina niet zelfreinigend, en met alle bacteriën, stof en andere deeltjes die rondzweven, is het cruciaal om goed voor je intieme delen te zorgen wanneer je kunt.

Het in goede conditie houden van je intieme delen voorkomt geuren, droogheid, jeuk en algemene intieme ongemakken – en eerlijk gezegd, wie wil daar nou over nadenken op een festival? Als je niet vaak kunt douchen, is het ook een goed idee om wat intieme doekjes mee te nemen die specifiek voor dat doel zijn ontworpen, die je tussen de wasbeurten door kunt gebruiken.

Tip! Als je er op je best uit wilt zien op het festival, geef jezelf dan een scheerbeurt voordat je vertrekt – want waarschijnlijk heb je daar geen echte kans om dit te doen. Om scheerbultjes en ingegroeide haren te voorkomen, gebruik je verschillende intieme scheerproducten zodat je netjes en verzorgd blijft gedurende het festival – zonder rode bultjes en jeuk.

3 Intieme Verzorgingproducten
3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
3 Intieme Verzorgingproducten - 3 producten tegen vaginale droogheid, jeuk, irritatie en ongewenste geurtjes.

4. Tandenborstel en tandpasta

Net als de slaapzak lijkt dit misschien een no-brainer, maar velen besluiten nog steeds hun tandenborstel en tandpasta thuis te laten – wie geeft erom als je onder zulke basic omstandigheden leeft, toch? We raden sterk aan je tandenborstel mee te nemen, want als je wakker wordt in een hete tent met een bonkende kater, voelt het absoluut geweldig om je tanden te kunnen poetsen en je op te frissen. En natuurlijk moet je altijd voor je tanden zorgen – zelfs op een festival.

En als je van plan bent om iemand mee terug te nemen naar je tent, geloof me, slechte adem is niet charmant.

5. Vochtige doekjes, reinigingsdoekjes en toiletpapier

Vochtige doekjes, reinigingsdoekjes en toiletpapier zijn zonder twijfel essentieel. Wanneer een douche niet gemakkelijk beschikbaar is, kunnen vochtige doekjes het beste alternatief zijn. Zelfs als het maar een “truckerswas” is, kan het je toch een gevoel van frisheid en reinheid geven wanneer je een vochtige doek onder je armen haalt of stof en make-up van je gezicht verwijdert met een reinigingsdoekje. Doe dit vlak voordat je gaat slapen en meteen als je wakker wordt, zodat je klaar bent om weer een dag aan te gaan.

Festivaltoiletten hebben vaak overdag toiletpapier – maar tegen de avond kan het op zijn. Als je wilt vermijden dat je na lang wachten geen toiletpapier vindt, is het verstandig om je eigen toiletpapier of vochtige doekjes mee te nemen.

6. Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème, zonnebrandcrème, zonnebrandcrème! Het is essentieel om zonnebrandcrème te gebruiken op een festival. Of de zon nu schijnt of niet, je kunt nog steeds verbranden, en dat kan echt je festivalervaring verpesten. Bovendien ben je waarschijnlijk niet dol op rimpels of, erger nog, huidkanker, dus zorg ervoor dat je die zonnebrandcrème inpakt. Als je verbrandt, kun je alleen maar iets koels aanbrengen. Dus als je pijnlijke nachten, schilferende huid en gezondheidsrisico’s wilt vermijden, denk dan alsjeblieft aan de zonnebrandcrème. In Nederland is de UV-index misschien relatief laag, maar veel Nederlanders hebben een lichte en gevoelige huid. Het wordt aanbevolen om minstens SPF 20 te gebruiken, wat ongeveer 93 procent van de UV-stralen blokkeert. Als je een zeer lichte huid hebt en gemakkelijk verbrandt, kies dan voor SPF 30 of 50. Het is ook een goed idee om een hogere SPF op je gezicht te gebruiken.

7. Praktische en comfortabele kleding

Dit is waar veel mensen vastlopen en eindigen met het inpakken van veel kleding die ze nooit dragen. Wat moet je dan inpakken? Laat om te beginnen alle oncomfortabele en ongepaste kleding thuis. Dat omvat ongemakkelijke jeans, strakke jurken en het bananenpak. Breng in plaats daarvan lichte kleding mee die je vrij laat bewegen - iets waar je dankbaar voor zult zijn als je danst bij een zweterig concert of moves maakt voor de hoofdpodiumspeaker.

Het is slim om de weersvoorspelling te controleren voordat je vertrekt. Als het koud wordt, neem dan misschien een warme trui mee (en laat de korte broeken en mini-jurken thuis), en als er regen wordt verwacht, vergeet dan niet een regenjas mee te nemen. Maar misschien niet de dikste trui die je hebt. Goede festival kleding draait om laagjes. Zo kun je je outfit aanpassen aan de temperatuur. Als je zweet bij een concert, kun je gemakkelijk een laag uittrekken en om je middel binden, en meer lagen toevoegen als het 's avonds afkoelt.

8. Goede schoenen

Hoewel rubberen laarzen onmisbaar zijn om je voeten droog te houden, is het een opluchting om over te schakelen naar lichtere schoenen zoals sandalen. Op een festival draag je de hele tijd schoenen, en af en toe hebben je voeten gewoon wat lucht nodig, dus het is altijd een goed idee om een paar comfortabele sandalen mee te nemen. Wanneer je voeten ingesloten zijn, kunnen ze gemakkelijk gaan zweten en vochtig worden, wat eigenlijk kan leiden tot voetschimmel.

Houd er ook rekening mee dat hoewel rubberen laarzen geweldig zijn in de regen, ze bijna geen ondersteuning bieden voor je voeten. Dit kan een probleem zijn op een festival waar je veel loopt. Daarom is het verstandig om een paar praktische sneakers mee te nemen die comfortabel zijn om rond de site te lopen of lang te staan tijdens concerten.

9. Oordopjes

Hoe leuk het ook is om overal op het festivalterrein dreunende speakers te hebben, het kan behoorlijk storend zijn als je probeert te slapen. Concertspeakers zijn ontworpen om zelfs diegenen achterin een menigte van 50.000 mensen te bereiken. Je zult ongelooflijk dankbaar zijn dat je oordopjes hebt ingepakt. Terwijl sommige mensen door alles heen kunnen slapen, hebben de meesten van ons een beetje rust nodig als het tijd is om te rusten. Bovendien kunnen oordopjes dragen bij een concert waar je vooraan staat ervoor zorgen dat je met je gehoor intact naar huis gaat.

Je kunt meestal oordopjes kopen op de meeste festivals, maar het is toch een goed idee om ze van thuis mee te nemen.

10. Powerbank

Zelfs als je niet aan je telefoon vastzit op een festival, is het echt handig om naar huis te kunnen bellen, een paar foto's van je vrienden te maken en contact met hen op te nemen als (of wanneer) je elkaar kwijtraakt. Hoewel veel festivals oplaadstations aanbieden, is het slim om je eigen powerbank mee te nemen. Op deze manier kun je je telefoon gemakkelijk opladen bij je kamp of terwijl je slaapt. Een powerbank die een paar keer opladen mogelijk maakt, is altijd een goed idee - maar vergeet niet je telefoon volledig op te laden voordat je vertrekt.

Dingen die je NIET moet meenemen naar een festival

Sommige items lijken misschien essentieel, maar zijn eigenlijk hopeloos onnodig. Bijvoorbeeld, het lijkt misschien een goed idee om een paraplu mee te nemen, maar het is niets minder dan dwaas om er een mee te slepen bij een concert waar het gewoon onpraktisch en in de weg is. Hier is een lijst van dingen die je niet mee moet nemen naar een festival:

  • Een paraplu
  • Waardevolle spullen
  • Een dure camera
  • Glas (inclusief alcoholflessen - giet het in plaats daarvan over in een plastic fles)
  • Junkfood/bederfelijke snacks - neem in plaats daarvan noten, mueslirepen of iets dergelijks mee
  • Te veel kleding - denk goed na bij het inpakken, je zult waarschijnlijk toch dezelfde outfits dragen
  • Een rigide dagplanning - het is prima om enkele concerten te prioriteren, maar kom met een open geest!

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram