Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

3 Haarproducten voor gevoelige huid

Met de 3 Hair Products van Australian Bodycare geef je je gevoelige hoofdhuid alles wat het nodig heeft. De set bestaat uit een shampoo, een conditioner en een serum die optimaal op elkaar zijn afgestemd. Alle drie de producten maken gebruik van de kracht van natuurlijke Tea tree olie, bevatten veel werkzame stoffen en worden zeer goed verdragen.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

Tips voor het gebruik van onze 3 Hair Products

De drie producten van de set kunnen het best in combinatie met elkaar worden gebruikt - hiervoor zijn ze speciaal ontworpen. Op die manier en door je hoofdhuid regelmatig en nauwgezet te verzorgen, verkrijg je een klinisch bewezen effect met zichtbare en merkbare resultaten. Dit zijn de drie stappen die je moet nemen bij de verzorging van je gevoelige hoofdhuid:

Stap 1: Reinig je haar

Voor de dagelijkse reiniging van hoofdhuid en haar, gebruik Hair Clean.

Deze milde shampoo reinigt mild zonder je hoofdhuid te irriteren of te belasten. Aanbrengen op nat haar, 2 minuten laten inwerken en uitspoelen met lauw water.

Stap 2: Haarverzorging

Onze conditioner Hair Care geeft de hoofdhuid en het haar na het reinigen veel voedende hydratatie.

Breng de conditioner direct na het wassen aan op je haar. Laat 2-3 minuten inwerken en spoel daarna af met lauw water.

Stap 3: Behandeling hoofdhuid

De Scalp Treatment is een sterk geconcentreerd serum voor de hoofdhuid dat je 2 tot 3 keer per week op je droge hoofdhuid aanbrengt en vervolgens 's nachts laat intrekken. Bij ernstige hoofdhuidproblemen kan je het serum vaker aanbrengen.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

Belangrijke weetjes over een gevoelige hoofdhuid

Feit: Ongeveer 60 procent van de vrouwen en maar liefst 40 procent van de mannen hebben last van een gevoelige hoofdhuid. De redenen die tot hoofdhuidaandoeningen leiden, zijn even uiteenlopend als de symptomen.


Symptomen van een gevoelige hoofdhuid

Een aangetaste hoofdhuid komt op verschillende manieren tot uiting. Veel voorkomende symptomen zijn:

Droge hoofdhuid, roos, jeuk, soms met roodheid en branderigheid. Maar ook terugkerende hoofdhuidpijn, tintelingen, benauwdheid, overmatig haarverlies en gevoeligheid bij aanraking van je hoofdhuid geven aan dat er iets mis is.

Kloven en ontstekingen

In het ergste geval staat de hoofdhuid zo onder druk van diverse stressfactoren dat hij barst en er vele kleine micro-ontstekingen ontstaan.

Houd symptomen goed in de gaten

Afhankelijk van de symptomen die je ervaart, kunnen deze de precieze oorzaak van je gevoelige hoofdhuid aangeven. Daarom is het raadzaam om zorgvuldig te kijken.


Oorzaken van een gevoelige hoofdhuid

Nummer 1: De verkeerde haarverzorging, haarkleuring en borstelen.

De meest voorkomende oorzaak van een gevoelige hoofdhuid, vooral bij vrouwen, is een verkeerde haarverzorging.

Je kunt altijd fouten maken: bijvoorbeeld een te agressieve shampoo gebruiken kan je hoofdhuid gevoelig maken, net zoals je je hoofdhuid ernstig kunt irriteren door je haar te vaak te kleuren. Of het nu gaat om waterstofperoxide, tensioactieve stoffen of reinigingsmiddelen, ze kunnen allemaal de hoofdhuid uitdrogen, de vochtbalans verstoren en de huid gevoelig maken.

Verzorgingsproducten, shampoos en conditioners zijn niet altijd te agressief, soms zijn ze gewoon niet verenigbaar door hun speciale samenstelling en irriteren ze de hoofdhuid. In dit geval kan het probleem heel individueel zijn.

Harde haarborstels

Heb je ooit je haarborstel van dichtbij bekeken? Haarborstels kunnen ook een echte belasting voor de hoofdhuid zijn door hun harde of puntige borstelharen.

Al lang bekend, maar altijd het vermelden waard: je haar te vaak wassen

Te vaak je haar wassen verstoort de zuurmantel van je huid - zowel op je hoofd als op de rest van je lichaam. Het resultaat: de hoofdhuid droogt uit en wordt gevoelig. Te warm föhnen droogt trouwens ook de hoofdhuid uit. In het ergste geval leidt deze droogte tot de vorming van vele kleine barstjes, die pijnlijk kunnen gaan ontsteken als er bacteriën binnendringen.

Te strakke vlechten

In feite kan het "verkeerde" kapsel ook leiden tot een gevoelige hoofdhuid. Als je bijvoorbeeld vaak een te strakke paardenstaart draagt, kan dit een aanzienlijke scheuring van de haarwortels veroorzaken, wat dan weer belastend is voor de hele hoofdhuid.

Schadelijke omgevingsfactoren - kou, hitte, zon, milieutoxines.

Zij zijn ook een belangrijke mogelijke oorzaak. Als het te warm of te koud is, is dat ook een uitdaging voor je hoofdhuid. Net zoals je handen bijzonder droog zijn in de winter, kan je hoofdhuid dat ook worden als het erg koud is. Overmatige blootstelling aan zonlicht is net zo stresserend, want we weten allemaal dat het de hoofdhuid letterlijk kan verbranden.

Milieutoxines belasten ook de hoofdhuid

Gifstoffen die door de dagelijkse vervuiling in ons milieu worden achtergelaten, tasten je lichaam voortdurend en herhaaldelijk aan. Het probleem: schadelijke stoffen kunnen op je huid achterblijven en vrije radicalen doen ontstaan - deze tasten rechtstreeks de gezondheid van je huid aan, wat kan leiden tot jeuk, een branderig gevoel en een algeheel gevoelige hoofdhuid.

Huidziekten

Het gaat onder meer om psoriasis of atopische dermatitis - beide aandoeningen beschadigen heel vaak de hoofdhuid, waardoor die jeukt, branderig aanvoelt en pijn doet.

Nekpijn, migraine, hoofdpijn

Migrainepatiënten kennen het maar al te goed: tijdens een migraineaanval doet niet alleen de binnenkant van de schedel pijn, maar ook het gezicht, de huid - en dus ook de hoofdhuid, die meestal erg gevoelig wordt. Een soortgelijke situatie doet zich soms voor bij spanning, bijvoorbeeld vanuit de nek, die uitstraalt naar de hele hoofdhuid.

Uitzonderlijke hormonale situaties

Vrouwen ervaren dit bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, de menopauze - maar ook maandelijks tijdens de menstruatie. In deze fasen van hormonale onevenwichtigheid kan de hoofdhuid ook gevoelig worden.

Lichamelijke of geestelijke stress

Wanneer je onder stress staat, worden je zenuwen "gespannen tot het breekpunt" - een gezegde dat meer waarheid bevat dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is dus logisch dat stress ook de huid vele malen gevoeliger kan maken - ook de hoofdhuid.


Samenvattend: Verzorg je gevoelige hoofdhuid zowel uitwendig als inwendig.

Zoals je leest, zijn er verschillende redenen waarom je hoofdhuid gevoelig kan zijn - zowel externe factoren als interne invloeden. Het is belangrijk om wat onderzoek te doen om de individuele oorzaken van je gevoelige hoofdhuid te achterhalen.

Een goede haarverzorgingsset, zoals de 3 Hair Products van Australian Bodycare is een goede start om je hoofdhuid weer gezond te maken.

Maar als je ernstige symptomen hebt, laat dan eventuele huidziekten controleren, zorg ervoor dat je hormonen in balans zijn - en bovenal, behandel je hoofdhuid en haar met zorg!

En verder, verzorg je innerlijke zelf, verminder stress, eet evenwichtig en gezond, en draag zorg voor jezelf - je lichaam zal je dankbaar zijn.

Compleet hoofdhuidverzorgingspakket
3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €34,99
Compleet hoofdhuidverzorgingspakket - 3 producten tegen roos, jeuk en irritatie van de hoofdhuid

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram