Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat kan men doen tegen droge en gescheurde lippen?

De beste bescherming tegen droge lippen is grondige lipverzorging. Dit bereik je het beste en snelste met een goede lippenbalsem, die hydrateert zonder uit te drogen.

De huid op de lippen is dun. Dit onthult de rode kleur, die de bloedvaten zijn, die duidelijker zijn dan in de rest van het gezicht. De lippen hebben bovendien geen zweet- en talgklieren, wat resulteert in een vochtverlies dat de incidentie van droge lippen verhoogt.

Een goede lippenbalsem legt een beschermende film over de lippen en voegt voedzaam vocht toe, zodat je lippen niet barsten. Als je vaak onderweg bent en in wisselende luchtvochtigheid, moet je er een gewoonte van maken om altijd een lippenbalsem bij de hand te hebben. Op deze manier kun je droge lippen voorkomen voordat ze barsten en pijn doen.

Lippenbalsem voor de verzorging van droge lippen
3x lippenbalsem met Tea Tree Olie voor droge lippen & verzorging van koortslip
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €29,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €29,99 Normale prijs €59,99
3x lippenbalsem met Tea Tree Olie voor droge lippen & verzorging van koortslip

Verzorg je lippen met voedzame Tea Tree Oil

Met Lip Balm van Australian Bodycare geef je je lippen de beste voorwaarden om gezond en zacht te blijven.

Lip Balm is verrijkt met de essentiële olie Tea Tree Oil, die bacteriën bestrijdt en de huid herstelt. Daarom is het bijzonder geschikt voor gebarsten lippen die verzorgende eerste hulp nodig hebben. De lippenbalsem heeft een klassieke vorm, die je draait om het product te verdelen.

Breng een laag Lip Balm aan voor het slapengaan

Als je vaak last hebt van droge lippen, kun je een dikke laag Lip Balm aanbrengen voordat je naar bed gaat. Hier kan het werken terwijl je stil ligt en noch aan je lippen likt noch praat, zodat het er weer af gaat.

De nacht is over het algemeen een goed moment voor producten zoals haarmaskers, rijke gezichtscrèmes en lippenbalsems, omdat de producten de tijd hebben om hun werk te doen: haar, huid en lippen hydrateren en balanceren.

Andere goede adviezen tegen droge lippen

Als je een goede lippenbalsem hebt gevonden, zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen in de strijd tegen droge lippen. We bekijken er hier een paar.

Let op als je vaak lippenstift gebruikt

Hou je ervan om je outfit te completeren met knalrode lippenstift? Onderzoek dan of dit de boosdoener kan zijn achter je droge lippen.

Er zijn talloze lippenstiften op de markt, sommige beter dan andere. Kies er een die niet te droog is, maar gemakkelijk op de lippen kan worden aangebracht. Je kunt zeker lippenstiften krijgen die zowel een matterend effect hebben als de lippen niet uitdrogen.

Nadat je de lippenstift hebt verwijderd, kun je een goede lippenbalsem gebruiken - zo geef je je lippen een boost van vocht voordat je weer lippenstift aanbrengt.

Vermijd het plukken aan de droge lippen

Als je erg droge lippen hebt, zit het vaak als witte vlokken. Het kan verleidelijk zijn om de huid eraf te trekken, maar als je je lippen wilt verzorgen, moet je dat vermijden.

Wanneer je aan de gevoelige huid op de lippen plukt, kan dit resulteren in kleine wondjes, wat erger is dan het originele probleem. Als je lippen erg droog en gebarsten zijn, gebruik dan onze Lip Balm en houd je handen ervan af - en heb dan geduld tot de huid weer genezen is.

Lippenbalsem voor de verzorging van droge lippen
3x lippenbalsem met Tea Tree Olie voor droge lippen & verzorging van koortslip
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €29,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €29,99 Normale prijs €59,99
3x lippenbalsem met Tea Tree Olie voor droge lippen & verzorging van koortslip

Waarom krijgt men droge lippen?

Hoewel koud weer vaak de reden is voor gebarsten lippen, kunnen er ook andere oorzaken zijn. Lees hier meer over.

Je lippen zijn uitgedroogd

Net als de rest van je huid kunnen de lippen uitgedroogd raken. Het beste advies tegen uitdroging is om veel water te drinken - ongeveer 1,5 liter per dag. Dit verhoogt het vochtgehalte in de huid en vermindert het risico op uitdroging.

Je ademt door je mond

Het gebeurt onbewust, maar als je merkt dat je door je mond ademt - vooral buiten - kan dit je lippen beïnvloeden. Adem in plaats daarvan door je neus, zodat je lippen niet worden blootgesteld aan constante luchtstroom die ze kan uitdrogen.

Je bevochtigt je lippen met speeksel

Wanneer de lippen droog zijn, is de meest natuurlijke reactie om ze met speeksel te bevochtigen. Maar paradoxaal genoeg hebben je lippen alleen behoefte aan vocht - geen water (in de vorm van speeksel). De enzymen in het speeksel maken de pijn erger en laten de lippen branden.

Je lijdt aan Koortslip

Ongeveer 20% van de volwassen bevolking lijdt aan terugkerende herpesvirus (Koortslip), die zich manifesteren als jeuk en branderigheid en later als zweren op de lippen.

Er wordt gezegd dat droge lippen de uitbraken kunnen uitlokken, dus als je herhaalde herpesuitbraken hebt, is het een goed idee om droogheid te voorkomen met een goede, neutrale lippenbalsem.

Hier is onze Lip Balm met Tea Tree Oil een goede keuze, omdat de olie bestaat uit verzorgende en herstellende eigenschappen.

Onthoud dat de uitbraken niet kunnen worden gestopt met lippenbalsem, maar vanzelf over moeten gaan binnen 7-10 dagen.

Wat kan men doen om droge lippen te voorkomen?

Als je wilt voorkomen dat droge lippen in de eerste plaats optreden, zijn er voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Dit omvat het anticiperen op de wisseling van de seizoenen, vooral zomer en winter.

Winter

Voor velen betekent de winter lippen die barsten, scheuren en branden. De dunne huid kan moeite hebben om de temperatuurschommelingen binnen en buiten aan te kunnen, en daarom kan het zinvol zijn om te verzorgen voordat de vorst begint en je je in de droge lucht van de radiator bevindt.

Gebruik een hydraterende lippenbalsem voor de winter, zodat je lippen de koude maanden heelhuids doorkomen.

Zomer

De warmte van de zomer kan ook droge lippen veroorzaken. Bovendien moet je oppassen voor de zonnestralen als het om de lippen gaat. Net zoals je je huid insmeert met zonnebrandcrème, moet je in de zomer een lippenbalsem met zonnefactor gebruiken.

Je kunt zonnebrandcrème op de lippen gebruiken in een noodgeval, maar het kan een ruw en droog gevoel geven. Daarom is het veel beter om een lippenbalsem met zonnefactor te gebruiken - bij voorkeur met factor 30 of hoger.

Lippenbalsem voor de verzorging van droge lippen
3x lippenbalsem met Tea Tree Olie voor droge lippen & verzorging van koortslip
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €29,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €29,99 Normale prijs €59,99
3x lippenbalsem met Tea Tree Olie voor droge lippen & verzorging van koortslip

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram